• No results found

Trends en ontwikkelingen op online gebied 3

• In Nederland groeide het percentage smartphone gebruikers het afgelopen jaar van 56% naar 72% (NU,2014). Marketeers en entrepreneurs die social media willen inzetten om bezoekers naar hun website te sturen, kunnen er dan ook niet omheen: die website moet absoluut geschikt zijn voor smartphones. Zo niet, dan gooi je van elke Euro die je uitgeeft aan social traffic voor zo’n 75 cent weg. • Afbeeldingen zijn al langer belangrijk om tweets en facebook posts geshared te

krijgen.

• Dit jaar wordt video essentieel om een boodschap via social media te verspreiden. Het is makkelijk te delen en makkelijk te consumeren. Posts met video’s krijgen 3x zo veel inbound links als posts met alleen tekst.

Denk bij alle content als de consument: "Vertel me niet wie je bent, maar wat je

voor me betekent."

• De meeste bedrijven hebben inmiddels Social Media in meer of mindere mate omarmd. Maar helaas behandelt het merendeel Social Media hetzelfde als massa media: ze zenden, zenden en zenden. Echter, bij Social Media gaat het er niet om uitsluitend over jezelf te praten. Integendeel! Het gaat op de eerste plaats om het voeren van conversaties. En daarvoor moet er ook geluisterd worden, en dat heeft grote voordelen.

• Volgers kunnen gratis creators worden. Want als je met je fans converseert, worden ze gratis content creators. De content kan als het ware worden gecrowdsourcd. En dat is bijzonder waardevol in deze tijd waarin content marketing zo belangrijk is. • De uitdaging voor 2015 wordt dan ook om één-op-één conversaties aan te gaan.

Maar dan op schaal.

• Consumenten scrollen in razend tempo op hun smartphone door de newsfeed en het laatste waar ze tijd voor hebben is een verkooppraatje. Slimme marketeers hebben hier iets op gevonden: realtime marketing. Als merk inspelen op de actualiteit door grappige of ontroerende commentaren te leveren op actuele gebeurtenissen. (Mediaweb, 2014)

Conclusie

3.5

In de vorige paragrafen zijn verschillende aspecten naar voren gekomen. Naast het aanpakken van de website van Tuned Hospitality, zoals de website ook mobiel beschikbaar maken, meer diepte in de website en een navigatie onderin de pagina. Ook zou het goed zijn als er mogelijkheid komt een de pagina in het Engels te kunnen lezen. Daarnaast is het belangrijk dat zij op meer online platformen actief aanwezig zijn om meer aandacht op de arrangementen te krijgen, zoals naar voren kwam in de probleemanalyse.

Voor Tuned Hospitality is het belangrijk goed aanwezig te zijn op Facebook, zoals hier beschreven is het erg populair in Nederland en heeft 78% van de concertbezoekers een Facebookpagina. Daarnaast worden de pagina’s van de samenwerkende bedrijven goed geliked door de doelgroep en is er ontzettend veel interactie op. In het fieldresearch is het dan ook belangrijk om achter de mogelijkheden te komen die, Heineken Music Hall, Ziggo Dome en Ticketmaster kunnen bieden. De zes best practices zorgen voor goede interactie met de doelgroep en ook de fanclubpagina’s worden goed geliked door de doelgroep. De kosten zijn laag van dit platform en goed zelf in de hand te houden door Tuned Hospitality. Op Social Media is het belangrijk real-time updates te gebruiken, video’s en afbeeldingen. Hashtags in een bericht te plaatsen en niet alleen maar over je eigen product te praten. Ook moet de doelgroep erbij betrokken worden en er niet alleen maar worden gezonden.

Uit de cijfers gegeven in dit hoofdstuk blijkt dat veel bezoekers actief zijn op Ticketmaster, wat betekend dat Tuned Hospitality veel meer aandacht kan genereren door op deze website meer naar voren te komen. Op dit moment verkopen ze alleen hun arrangementen via hun, het is belangrijk om in het fieldresearch te gaan kijken wat Ticketmaster via hun website nog extra kan betekenen voor ze.

In het boek Web Marketing for the Music Business staat geschreven dat het verstandig is aanwezig te zijn op de website van de showlocatie. Zodat het vertrouwen schept en

herkenning bij de doelgroep. Naast de samenwerking van Tuned Hospitality en Ticketmaster (zie paragraaf 1.1.3) is deze website ook een goede manier om meer aandacht te krijgen op

de arrangementen. Cultuurmarketing en Experiencemarketing sluiten ontzettend goed op de diensten van Tuned Hospitality aan, bij elke communicatie-uiting die zij doen en het trekken van consumenten is het belangrijk rekening te houden met deze twee marketingtheorieën en hierop in te spelen.

Door de informatie in dit hoofdstuk heb ik dan ook de volgende matrix samengesteld, die de vier online platformen naar voren laat komen en op welke vier aspecten ik ze ga

onderzoeken. Met een matrix is het namelijk allemaal snel in een oogopslag te zien en hierdoor snel duidelijk welk platform waar het beste of het slechtste op scoort.

Website Tuned Hospitality Agenda showlocaties Facebook Ticketmaster Effectiviteit Snel realiseerbaar Kosten Behoefte doelgroep Totale score

1 Best scorend op dit aspect

2 Op een na best scorend op dit aspect 3 Op een na minst scorend op dit aspect 4 Minst scorend op dit aspect

Deze vier aspecten waarop de online platformen beoordeelt worden, zijn gekozen door de informatie die ik in dit hoofdstuk heb beschreven. Zo is er overal gekeken naar de

effectiviteit en bij Facebook zelfs al naar de kosten. Uiteindelijk is het belangrijk dit voor alle vier de platformen te weten, daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe snel Tuned Hospitality de mogelijkheden kan gaan toevoegen, zodat ze al snel meer aandacht op de arrangementen kunnen krijgen.

Dit wordt beantwoord door de experts. Hierna is het belangrijk om te weten hoe de doelgroep over deze vier platformen denkt, met de aangegeven mogelijkheden van de experts. Deze informatie verkrijg ik door middel van de diepte-interviews met personen uit de doelgroep. Uiteindelijk kan ik alle resultaten in de matrix verwerken door middel van het 1 tot en met 4 punten systeem en daarmee wordt duidelijk welke onlineplatform het beste in te zetten is voor Tuned Hospitality.

4 Fieldresearch professionals

In dit hoofdstuk worden de interviewresultaten weergegeven van de professionals. Hier wordt beschreven wat zij voor Tuned Hospitality kunnen betekenen met hun middelen om de aandacht op de arrangementen te verhogen en daarna volgt meteen een conclusie. In hoofdstuk 5 volgt de mening van de doelgroep door middel van diepte-interviews en in hoofdstuk 6 de conclusie van de doelgroep over de vier online platformen. Hieruit vloeien de aanbevelingen voor Tuned Hospitality voort, waarmee een antwoord wordt gegeven op de probleemstelling van het onderzoek en de doelstelling bereikt kan worden.

Website Tuned Hospitality