• No results found

Matrix deelvragen/methode van onderzoek

Deelvraag 3 : In hoeverre is de website van Tuned Hospitality vanuit oogpunt van effectiviteit,

1. Customer Journey

4.2.2 Adverteren via Facebook

Via Facebook kan er goed geadverteerd worden. Er kan gekozen worden voor een specifieke doelgroep of om het als bedrijf heel ruim te laten. Voor Tuned Hospitality is dat erg handig, aangezien de doelgroep heel breed is en moeilijk te segmenteren. Er is ook een keuze tot het adverteren van de Facebookpagina of van een bepaald bericht, zoals een specifiek concert met het arrangement. (Frankwatching, 2014)

Advertentiemogelijkheden op Facebook:

1. Betrokkenheid bij paginabericht: breng paginaberichten onder de aandacht en zorg voor meer likes, reacties en shares.

2. Pagina-vind-ik-leuks: genereer likes op de Tuned Hospitality Facebookpagina en bouw een publiek op.

3. Klikken naar website: genereer meer bezoekers op de website van Tuned Hospitality (branding).

4. Websiteconversies: genereer meer bestellingen, inschrijvingen of aanvragen op de website van Tuned Hospitality (direct response).

6. Betrokkenheid met app: stimuleer de bezoekers de mobiele of desktop app vaker te gebruiken.

7. Reacties op evenementen: vergroot de bekendheid en het aantal deelnemers van het evenement/concert.

8. Geclaimde aanbiedingen: maak een tijdelijke aanbieding om verkopen, aanvragen of inschrijvingen te verhogen.

Voor Tuned Hospitality zijn de eerste drie van de acht advertentiemogelijkheden het interessants. De eerste zorgt er namelijk voor dat een bericht meer ‘likes’ en ‘shares’ krijgt. Waardoor ze een bepaalde bericht met hun arrangement goed naar voren kunnen laten komen. Bijvoorbeeld wanneer de reguliere kaarten razendsnel uitverkocht waren, maar er nog wel arrangementen zijn. Of wanneer er een Meet & Greet pakket is enzovoorts. Deze manier brengt echt een specifiek arrangement onder de aandacht. De tweede is de pagina (de naam Tuned Hospitality) meer onder de aandacht brengen. Op deze manier komt de doelgroep in het algemeen in aanraking met Tuned Hospitality en de arrangementen. Zo zien ze welke arrangementen bij welke artiest aangeboden worden en kunnen zo ook foto’s en dergelijke bekijken. Met de derde mogelijkheid betrekt Tuned Hospitality de website bij de Facebookpagina. Op de website staat altijd meer informatie dan op facebook gezet kan worden, op deze manier kunnen ze de doelgroep meteen met de website kennis laten maken. Hierdoor kan de doelgroep kiezen hoe ze Tuned Hospitality in het vervolg willen volgen.

Er zijn drie soorten advertentieposities:

Desktop News feed: in het nieuwsoverzicht op een computer

Mobile News feed: in nieuwsoverzicht op een mobiel apparaat

Right Colum Ad: in de rechterkolom

Advertenties binnen het nieuwsoverzicht lijken op alle andere berichten in het nieuwsoverzicht. Hierdoor lijkt het alsof deze advertenties afkomstig zijn van een Facebookpagina. Daarom heeft deze plaatsing een hogere attentiewaarde dan advertenties in de ‘right colum’. Advertenties in het nieuwsoverzicht (zowel op computers als mobiele apparaten) kunnen de gebruikers uitschakelen. (Frankwatching, 2014)

Afbeelding 7.0. Voorbeeld advertenties Facebook. Bron: Facebook, 2015

Kosten

Het is via Facebook mogelijk om per klik (CPC), per 1000 vertoningen (CPM), per verwachtte actie na 1000 vertoningen (oCPM) of per per conversie (CPA) te betalen. Een dagelijks budget is het maximale bedrag dat Tuned Hospitality per dag aan een advertentieset kan besteden. Iedere advertentieset heeft een eigen budget. Als het budget bereikt is, worden de advertenties niet meer vertoond. Een andere optie is kiezen voor een ‘looptijdbudget’. Gedurende de looptijd van de advertentieset kan Tuned Hospitality een budget over de gehele periode bepalen. De advertentiekosten worden dan over de hele looptijd verspreid. Tuned Hospitality moet vaststellen of het advertentiedoel betrekking heeft op een direct-response-strategie of branding-strategie. Bij direct-response-campagnes is in theorie adverteren

op CPC, oCPC of CPA basis veelal de beste keuze, bij branding-campagnes (naamsbekendheid) is dit CPM. Het is altijd verstandig om met verschillende biedopties te testen en te kijken welke het beste bij Tuned Hospitality aansluit.Ook kan Tuned Hospitality bij sommige biedopties kiezen tussen automatisch bieden en handmatig bieden. Als Tuned Hospitality weinig tijd heeft om de advertentiecampagnes te optimaliseren, kunnen zij het beste automatisch bieden inschakelen. Handmatig bieden geeft daarentegen betere optimalisatiemogelijkheden, maar kost ook meer tijd. Op het moment dat Tuned Hospitality een bod bepaalt, moet er altijd rekening worden gehouden met welk bedrag zij maximaal voor een doelstelling wilt betalen. (Frankwatching, 2014)

Zoals eerder in dit hoofdstuk en in mijn onderzoek beschreven heeft Tuned Hospitality een klein marketingbudget. Met deze manier van adverteren genereerd Tuned Hospitality wel aandacht op de arrangementen, maar kunnen zelf gemakkelijk de kosten in de hand houden, een advertentie makkelijk aan en uit zetten en ook zorgen dat het in het budget blijft wat ze er voor uit willen geven.

4.3

Usability

Usability is de gebruiksvriendelijkheid van een website. Usability is bepalend voor het gemak waarmee een gebruiker informatie kan vinden en een product (arrangement) kan bestellen. De totale ervaring van een bezoek aan een website of het gebruik van een product of dienst wordt aangeduid met

gebruikerservaring. Bij geen enkele website is de usability perfect. Er zullen in elk geval een aantal punten worden aangemerkt op een website. Dit komt mede door de ontwikkeling van de software waarmee de programma’s worden gemaakt (Compass Online Marketing, 2014). Ook zorgt een goede usability voor een betere customer journey, zoals in paragraaf4.1 beschreven kan een goede website met duidelijke informatie de consument helpen tijdens de customer journey.

Tuned Hospitality geeft aan dat ze de website nu meer een informatiesite vinden dan een verkoopsite. Om het meer een verkoopsite te maken, dient eerst bekeken te worden of de website wel

gebruiksvriendelijk is en wat er eventueel aan verandert zou moeten worden. Voor mijn onderzoek gebruik ik puur de basisprincipes, omdat het gaat over hoe de arrangementen op de verschillende platformen meer aandacht kunnen krijgen. Dit linkt vaak door naar de website van Tuned Hospitality en de bezoekers moeten dan wel blijven hangen en de website moet meteen duidelijk zijn. Om een goed advies te kunnen geven of de website van Tuned Hospitality een goede plek is om meer aandacht op de arrangementen te creëren. Moet ik gaan onderzoeken waar een goede website aan moet voldoen. De informatie die ik in deze paragraaf beschrijf, zorgt dat ik goede vragen kan opstellen voor mijn interviews en de basisprincipes van de usability weet.