• No results found

Aanbevelingen voor Tuned Hospitality 6

“Inzicht bieden in welke mate Facebook, de agenda’s van de showlocaties, Ticketmaster en de website van Tuned Hospitality geschikt zijn om bij de doelgroep meer aandacht te creëren voor de arrangementen van Tuned Hospitality teneinde Tuned Hospitality advies te kunnen geven over de inzet van deze vier platformen om de aandacht daadwerkelijk te kunnen vergroten bij de doelgroep.”

1. Website Tuned Hospitality

• Ga meer mee met de trends op online gebied, ook met de website. Maak de website ook mobiel/tablet toegankelijk.

Mensen gebruiken steeds meer hun mobiele telefoon of tablet om iets op te zoeken en Tuned Hospitality moet daar ook in meegaan, zodat de website overal altijd goed te bekijken is.

• Zet op de website ook een mogelijkheid om de gehele website in het Engels te lezen, er zijn vaak internationale bezoekers bij een concert.

Dit bleek uit de Usability checklist ook een belangrijk punt te zijn, zeker in deze branche. • Maak een slogan op de homepagina, zodat bezoekers meteen zien waar Tuned

Hospitality voor staat.

Uit de interviews met de doelgroep kwam naar voren dat ze dit graag zien, voor meer duidelijkheid.

• Zorg voor foto’s of video’s op de website, zodat de bezoekers voorbeelden kunnen zien van arrangementen; maak de arrangementen toegankelijker.

De arrangementen zijn vrij duur en mensen zien graag voorbeelden om te kunnen vergelijken. -> Experience marketing

• Plaats een agenda op de homepagina of een navigatie onderin de homepagina voor snellere search.

Zowel uit een interview met de expert als met doelgroep kwam naar voren dat dit fijner is voor het gebruik van de website.

• Vind een eigen huisstijl en schrijfwijze en wees in de keuze hiervoor consistent. Gebruik deze schrijftaal vervolgens in alle uitingen. Begin met de website helemaal in een en dezelfde stijl te zetten en gebruik deze stijl vervolgens ook op andere platformen.

2. Agenda’s van showlocaties

Bij dit platform ging het om de mogelijkheid te onderzoeken van een vermelding in de agenda en of het daadwerkelijk effectief is. Deze aanbevelingen zijn hierdoor dan ook kort, ondanks dit wel een sterk platform is voor Tuned Hospitality.

• Ziggo Dome

Wanneer de reguliere kaarten uitverkocht zijn, geef dan bij de Ziggo Dome aan dat er wel nog arrangementen zijn. Laat bijvoorbeeld de stagiaire dit goed in de gaten houden en meteen informeren of er een link in de agenda bij kan komen te staan over de

arrangementen. Zo wordt meteen de aandacht gevestigd op de arrangementen wanneer de reguliere tickets nog maar net uitverkocht zijn. Op deze manier krijgen bezoekers meteen inzicht in overige mogelijkheden en gaan hier niet nog een aantal dagen overheen.

• Heineken Music Hall

Wanneer de loge-arrangementen of eventuele andere arrangementen in de verkoop gaan die bij de Heineken Music Hall plaatsvinden, stuur de Heineken Music Hall meteen een bericht om deze te plaatsen in de agenda. Laat dit ook bijvoorbeeld door de stagiaire doen, zodat er altijd één persoon actief op kan letten.

• Maak zelf een standaard tekst voor Heineken Music Hall

Deze kan dan elke keer in de agenda plaatsen, hierdoor sluit de vermelding goed aan op de huisstijl van Tuned Hospitality.

3. Facebook

Alleen door Social Media effectief en maximaal te benutten, kan een tweerichtingsverkeer ontstaan tussen het bedrijf en de doelgroep en kan de doelgroep daadwerkelijk bereikt en betrokken worden bij het bedrijf en de arrangementen. Tuned Hospitality moet 1 uur tot 1,5 uur per dag (en het liefst meer) besteden aan Facebook, zodat het inzetten van dit medium ook daadwerkelijk effect gaat hebben. (Marketingfacts, 2012)

• Gebruik de zes practices uit het theoretischkader en pas deze goed toe.

• Plaats een bericht op de Tuned Hospitality Facebookpagina tussen 09:00 en 11:00, 13:00 uur en 16:00 of tussen 18:00 en 21:00. Het beste moment om een bericht te

plaatsen is op een woensdagmiddag om 15:00 uur en zondag is de slechtste dag (Usability.nl, 2012).

• Zorg dat op de Facebookpagina van de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall een vermelding komt van een arrangement zodra dit mogelijk is.

Laat deze locaties een kort en krachtig bericht schrijven over de arrangementen:

‘Reguliere tickets #Madonna razendsnel uitverkocht! Geen tickets? Don’t worry we are here for you! Je kan er bij zijn met een van de laatste arrangementen! Ga als eerste naar binnen met een Early Entry of zorg dat je de beste zitplaatsen krijgt met een Hot Ticket en ontvang een merchandise-item! Kijk snel verder op: “link naar website of Facebook Tuned

Hospitality”.

• Vraag aan de Ziggo Dome om een algemeen bericht over Tuned Hospitality te schrijven als een liveshow in de Ziggo Dome niet is uitverkocht maar er wel nog veel arrangementen zijn. Aangezien in het interview aangegeven werd dat er dan niets over de arrangementen bij de live-show geplaatst kan worden, maar wel over Tuned Hospitality in het algemeen.

Wanneer de doelgroep deze berichten ziet worden ze direct op de hoogte gebracht van de mogelijkheden van arrangementen.

• Plaats een bericht op een fanpagina met het aanbod van arrangementen als een artiest erg populair is op fanclubpagina’s op Facebook.

Op deze manier wordt de fan, de doelgroep, direct bereikt:

Katy Perry is vanaf vooraan het podium nog leuker! Al eens gezien? 9 & 10 maart staat ze in de Ziggo Dome Amsterdam, bekijk ons aanbod op: “link website of Facebook” voor de beste arrangementen met een echte fan-experience.”

• Maak voor Facebook structurele kosten.

€100,- tot €150,- per maand is een goed startbedrag om advertenties te plaatsen. Verdeel dit bedrag bijvoorbeeld over vier weken. Omdat het voornamelijk gaat om meer aandacht voor de arrangementen krijgen, is de hieronder eerste optie het beste om in te zetten.

1. Een advertentie met een specifiek bericht (arrangement) voor €25,- per week heeft een geschat bereik van 21.000 tot 56.000 mensen in de doelgroep en kost Tuned Hospitality €3,57 per dag. Om een arrangement goed onder de aandacht te brengen moet een

advertentie gedurende een maand getoond worden. Wanneer er meerdere shows belangrijk zijn in dezelfde periode, kan er elke week een andere advertentie geplaatst worden.

2. Het promoten van de Facebookpagina zelf voor €100,- heeft een geschat bereik van 5 tot 20 likes per dag. Wanneer Tuned Hospitality een maand lang de pagina promoot voor €150,- heeft dit een geschat bereik van 8 tot 31 likes per dag.

• Maak de advertenties binnen het ‘nieuwsoverzicht’.

Kies voor deze optie tijdens het maken van de advertentie. Advertenties binnen het nieuwsoverzicht lijken op alle andere berichten in het nieuwsoverzicht. Hierdoor lijkt het alsof deze advertenties afkomstig zijn van een Facebookpagina. Daarom heeft deze

plaatsing een hogere attentiewaarde dan advertenties in de ‘right colum’. Advertenties in het nieuwsoverzicht (zowel op computers als mobiele apparaten) kunnen de gebruikers echter wel uitschakelen (Frankwatching, 2014). Wees creatief, maak Engelse zinnen erbij of gebruik zinnen uit liedjes.

• Maak daarnaast zoveel mogelijk gebruik van ‘gratis adverteren’.

Zo creëer je gratis aandacht door met de pagina van Tuned Hospitality berichten op andere pagina’s (Ziggo Dome, Ahoy Rotterdam, Night of the Proms etc..) te gaan liken. Hierdoor zien mensen de naam en gaan ze zich afvragen wie Tuned Hospitality is. Dit zijn

mogelijkheden die niet veel tijd kosten en niet per se verlangen dat er een iemand zich wijdt aan Facebook, en die wel voor meer ‘gratis’ herkenning zorgen. Zo schreef marketeer dhr. Martin in 2011: “Persoonlijke contacten zoals vrienden, collega’s, vrienden van vrienden,

kennissen en andere relaties kunnen helpen het bedrijfsnetwerk verder uit te bouwen. Updates, foto’s, aantekeningen, groepsdiscussies en eigenlijk alle statusupdates zullen ertoe bijdragen dat de arrangementen mensen bijblijven. Potentiële klanten zijn op zoek naar bedrijven die enthousiaste en informatieve updates hebben”

3. Ticketmaster

• Bekijk of de arrangementen in de ticketverkooplijst onder de reguliere kaarten wat beter beschreven kunnen worden, zodat bezoekers beter in de gaten hebben dat het om arrangementen gaat.

Aangezien de doelgroep wel aangeeft te zien dat er naast reguliere tickets andere tickets verkocht worden, echter niet dat het om arrangementen gaat. Dit waarschijnlijk om de arrangementen creatieve en leuke namen hebben, zoals: “Proms Party” of “The Hot Sound Experience”, (Tuned Hospitality,2015) hierdoor wordt het alleen niet snel duidelijk dat het ook tickets voor de show betreft met een arrangement. Op Ticketmaster is het daarom beter om de namen meer standaard te houden voor de doelgroep, zodat het meer opvalt.

• Maak een algemene advertentie in plaats van het specifiek op een artiest te richten. • Geef bij de verkoop op Ticketmaster al meteen goed aan dat het arrangement

wordt aangeboden voor Tuned Hospitality.

Kom meteen naar voren met de naam van de organisatie wanneer bezoekers op de naam van het arrangement klikken. -> Dit arrangement wordt u aangeboden door: Tuned Hospitality. Bekijk onze website www.tunedhospitality.nl voor meer informatie en like onze Facebookpagina voor de laatste nieuwtjes.

• Plaats eens per half jaar een advertentie op de website en maak hier structurele kosten van.

De kosten voor de advertenties zijn hoog, maar toch is het goed om hiermee twee keer per jaar meer aandacht te creëren via deze website, omdat deze website veel bezoekers aantrekt. Zie afbeelding 2 op de volgende pagina voor de advertentieplaatsingen.

Afbeelding 2. Ratecard Ticketmaster. Bron: Ticketmaster.nl, 2015

6.3.1 Vergeet ook niet de tips van de experts en doelgroep Ziggo Dome

Spreek de taal van je doelgroep!

De Ziggo Dome praat bijvoorbeeld op een hele toegankelijke manier met de doelgroep; een beetje als een grote broer of zus die je informeert met de leukste weetjes. De berichten van de Ziggo Dome zorgen voor een goede interactie en dat is wat Tuned Hospitality ook met de Facebookpagina moet bewerkstelligen. Hieronder volgt een voorbeeld van de manier van schrijven van Ziggo Dome:

# Madonna -fans kunnen hun # RebelHeart ophalen, want de kaartverkoop voor het concert

wat op 5 december plaatsvindt in de # ZiggoDome , is gestart! Good luck! Ga snel naar bit.ly/ZDMadonna en laat ons weten of je erbij bent!

• Promoot op Facebook een specifiek arrangement en boost de pagina eens voor extra aandacht (adverteren).

• Zorg daarnaast dat de doelgroep ook altijd weet dat de arrangementen van Tuned Hospitality komen, kies een schrijftaal die past bij de doelgroep en gebruik deze met alle uitingen.

• Beloon ook de vaste klanten. Sommige klanten boeken heel vaak een tickets dat is vast ook zo bij Tuned Hospitality, deze vaste klanten moeten ze een keer belonen met iets leuks.

Heineken Music Hall

• Aan de voorkant boven de ingang van de Heineken Music Hall, hebben wij een groot led-scherm, hier kunnen we ook wel een keer een vermelding doen over Tuned Hospitality.

Ticketmaster

Zet win-acties in!

Dergelijke acties geven bekendheid aan een product en genereren positieve aandacht. Wanneer een bepaald arrangement slecht loopt, kan het goed uitpakken om een keer een win-actie op de Facebookpagina van Ticketmaster te plaatsen. Op deze manier betrek je de

doelgroep bij het product en wek je de interesse om verder te kijken naar de arrangementen van Tuned Hospitality. (Echter bleek dit bij de doelgroep niet zo populair!)

Doelgroep

• Bied de arrangementen actief aan op Ticketmaster. Laat meer zien wat het inhoudt en bekijk de mogelijkheid voor wanneer klanten bij de reguliere tickets kijken het dan ook naar boven kan komen.

• Kom meer naar voren! Fans betalen graag veel voor hun favoriete artiest. Als Tuned Hospitality dichterbij de fan komt, weet de fan waar ze moeten zoeken! Via Facebook en Ticketmaster zou het volgens deze geïnterviewde het effectiefst zijn!

“Zo zou je mij bereiken iniedergeval.”

“Ik zou de aandacht echt verkrijgen via de agenda van de showlocaties en via de

website van Ticketmaster. Zij hebben veel bekendheid en dat is wat Tuned Hospitality ook wilt.”

• Zoek en bereik de doelgroep op Social Media, door advertenties of via showlocaties en fanpagina’s.

“Ik denk dat het wel slim is dat ze meer met hun naam naar voren komen, toch wel belangrijk. Daarnaast zou ik echt actiever op Facebook gaan worden, dit is het makkelijkste platform om je doelgroep aan te spreken.“

Algemene aanbevelingen