• No results found

“Ik zoek via de agenda’s van showlocaties naar informatie over de tickets voor het betreffende concert.”

Deze stelling scoorde 122 punten bij de doelgroep. Dit is een hoge score en geeft aan dat de doelgroep hier zeker te vinden is voor het boeken van tickets voor een concert. Dit wordt vooral gewaardeerd, doordat er veel informatie rondom het concert op staat. De tijden, het voorprogramma en nog een verhaal over de artiest. Alles is hier altijd makkelijker op te vinden. Deze pagina wordt ook belangrijker gevonden dan Facebook, als het voor informatie rondom het concert betreft. Deze pagina beschikt namelijk vaak alle informatie die de bezoeker wilt weten.

“Ik vind het fijn om via de agenda’s van showlocaties erop gewezen te worden dat er ook arrangementen zijn bij het betreffende concert.”

Deze stelling scoorde 112 punten bij de doelgroep. Deze hoge score laat zien dat de doelgroep graag op dezelfde plek van alle mogelijkheden op de hoogte gebracht wordt. Als bezoeker zijnde wil je goed op de hoogte gebracht worden van de mogelijkheden, bij deze stelling wordt dan ook zeker gevonden dat de showlocaties alle mogelijkheden rondom het concert moet aangeven. Er wordt ook begrepen, dat het wellicht niet altijd mogelijk is, maar een beetje bekendheid op de website kan geen kwaad. Het zou zonde zijn als fans bepaalde informatie rondom tickets missen.

“Ik vind dat een kleine link met arrangementen bij een concert in ieder geval al goed aangeeft dat er meer mogelijk is om aan te schaffen dan alleen de reguliere tickets bij het betreffende concert.”

Deze stelling scoorde 120 punten bij de doelgroep. Dit geeft aan dat een grote vermelding niet hoeft. Een kleine link naar de arrangementen toe geeft de mogelijkheid al goed aan en is duidelijk. Het gaat erom dat het duidelijk is dat er meer is dan alleen een regulier ticket, zo blijkt uit de interviews.

“Ik kijk altijd eerst in de agenda’s van de showlocaties en dan pas klik ik op de link om tickets te kopen.”

Deze stelling scoorde 111 punten. Dit geeft aan dat de doelgroep vaak de agenda’s van showlocaties als eerste raadplegen voor informatie. Uit de interviews kwam wel dat het meestal is voor de informatie rondom het concert, zoals support act, tijden en dergelijke. Via Ticketmaster, mailing of een ander platform hebben ze dan al vaak gezien dat er een concert is. Tot slot is op Facebook aan 55 muziekliefhebbers in de leeftijd van 17 tot en met 28 jaar gevraagd op welke manier zij zoeken naar hun concertkaarten. 82% antwoordt met “Via de agenda’s van showlocaties”, 16% met “Ticketmaster” en 2% met “Overig” (zoals Ticketswap of verkoop op Facebook).

Facebook

5.3

“Ik zou graag via de verschillende showlocaties die ik volg op de hoogte worden gebracht over eventuele arrangementen van Tuned Hospitality bij een concert.”

Deze stelling scoorde 85 punten bij de doelgroep. Dit is een gemiddelde score en geeft aan dat er redelijke belangstelling voor is. Facebook wordt als een fijn platform gezien, maar de meningen zijn er wel erg over verdeeld. Zo vindt de eene het niet perse nodig maar wel handig en de andere vind het weer echt een must. Het wordt in ieder geval door niemand als vervelend gezien als de arrangementen meer onder de aandacht worden gebracht door deze pagina’s. Een geïnterviewde gaf aan het fijn te vinden als ze een locatie volgt op Facebook ook echt alle informatie over het concert te zien.

“Ik zou graag via de Facebookpagina van Tuned Hospitality zelf op de hoogte willen blijven van de arrangementen bij verschillende concerten.”

Deze stelling scoorde 88 punten bij de doelgroep. Er is wel nieuwsgierigheid naar de arrangementen, maar de pagina moet dan niet alleen maar daar over gaan. Over het algemeen wordt de doelgroep wel graag op de hoogte gebracht over de arrangementen, maar is de pagina zelf volgen minder belangrijk voor ze. Dit doen ze dan toch liever via de pagina’s van de locaties. Een pagina moet volgens de geïnterviewden niet alleen maar over hun producten gaan, maar ook over leuke weetjes van artiesten of een leuk filmpje.

wordt het wel teveel. Een geïnterviewde gaf drie keer in de week als voorbeeld, wat wel prima is en niet vervelend, tenzij ze echt elke dag een arrangement hebben.

Een Facebookpagina’s voor bedrijven worden door de geïnterviewden wel belangrijk gevonden, vooral omdat een bedrijf dan makkelijker gecontroleerd kan worden. Hiermee bedoelen ze dat ze makkelijk de ervaringen van andere mensen kunnen lezen en dat een bedrijf ook wel echt een ge-updatete Facebookpagina moet hebben.

“Ik vind het niet vervelend om advertenties te zien over arrangementen bij een concert van Tuned Hospitality op mijn tijdlijn.”

Deze stelling scoorde 91 punten bij de doelgroep. Advertenties worden op Facebook vaak op interesse ingezet, hierdoor worden ze niet als vervelend beschouwd. Wel moet het geen filmpje zijn die ineens gaat afspelen of een advertentie zijn die je hele scherm overneemt. De advertentie moet de bezoeker op een leuke manier aanspreken (geen verkoopleuzen als ‘Nu laatste kans’ etc.). Het leukste wordt gevonden als ze creatieve advertenties maken, zoals werken met zinnen uit songteksten of leuke Engelse kreten.

“Ik zou graag via een fanclubpagina van mijn artiest op Facebook geïnformeerd worden over een arrangement.”

Deze stelling scoorde 100 punten bij de doelgroep. Dit is een mooie score, wat laat zien dat de doelgroep hierin interesse toont. Fans zijn vaak op zoek naar dat extraatje met zijn of haar favoriete artiest en via deze pagina worden de fans direct aangesproken. Ook

geïnterviewden die zelf geen fanclubpagina volgen zien dit wel als een slim idee, doordat je direct de fan bereikt en dat moet met de fan-based-arrangementen.

“Ik vind win-acties op Facebook altijd de beste manier om een like van mij te winnen voor een Facebookpagina.”

Deze stelling scoorde 70 punten bij de doelgroep. Win-acties worden niet altijd als positief ervaren om een like voor de pagina te winnen. Ook blijkt dat WIN-acties vaak gezien worden als ik win toch niets, dus wordt er daarom niet mee gedaan. Als ze er wel aan mee doen, komt er maar zelden een like uit voor de pagina waar het omdraait, wel wordt de pagina vaak even daardoor bekeken. Als het een WIN-actie is waaruit duidelijk wordt dat het om een like te krijgen is, wordt het een beetje hopeloos gevonden. WIN-acties zijn leuk en het proberen waard om mee te doen, maar daardoor wordt er niet echt snel ook een like aan de pagina gegeven.

Ticketmaster

5.4

“Ik vind Ticketmaster een fijn platform om op de hoogte gesteld te worden over eventuele arrangementen rondom het concert waar ik heen wil.”

Deze stelling scoorde 129 punten bij de doelgroep. Dit is een hoge score en geeft aan dat de doelgroep via dit platform effectief bereikt kan worden. Dit platform maakte de

geïnterviewden personen ook het enthousiast. Zo werd ook aangegeven dat het handig is dat je er bij de reguliere tickets ook nog op geattendeerd wordt dat er ook arrangementen zijn. De website wordt wel druk gevonden, maar toch ook wel duidelijk. Een geïnterviewde gaf aan dat een advertentie of in de mailing van Ticketmaster erbij komen staan wel goed voor Tuned Hospitality zou zijn. Daarnaast wordt Ticketmaster ook wel als de belangrijkste website gezien door de doelgroep.

“Ik heb nog nooit advertenties gezien op Ticketmaster, dus ze vallen mij niet op als advertenties, maar als gewoon een aanbeveling van Ticketmaster.”

Deze stelling scoorde 108 punten bij de doelgroep. Dit is een hoge score en geeft aan dat de advertenties op een goede manier opvallen en dat is een goed teken voor Tuned Hospitality tijdens het adverteren. Er werd aangegeven dat ze niet zeker waren of ze ooit advertenties gezien hebben op de website, zolang het advertenties zijn die over de muziekbranche gaan zijn ze ook zeker niet vervelend en worden ze graag gezien. Een reclame van ‘Page toiletpapier’ zou niet gewaardeerd worden. Geïnterviewden geven ook meteen zelf al aan dat het voor Tuned Hospitality erg slim zou zijn hierop te adverteren.

“Ik vind een algemene advertentie om naar de Tuned Hospitality website te gaan beter dan een advertentie die gericht is op een bepaald arrangement.”

Deze stelling scoorde 118 punten bij de doelgroep. Dit geeft aan dat de effectiviteit van een advertentie hoger is wanneer Tuned Hospitality een advertentie plaatst voor de

arrangementen in het algemeen. Dan wanneer Tuned Hospitality een advertentie plaatst over een specifiek arrangement bij een specifieke artiest. Want wanneer het bijvoorbeeld over een bepaalde artiest gaat, die een bezoeker van de website niet leuk vind, wordt die persoon niet getriggerd om verder te klikken. Wel wanneer er iets algemeens staat over arrangementen, dan wil je namelijk weten of jouw artiest er ook bij zit. Wellicht ook hier de tip gebruiken die bij het platform ‘Facebook’ gegeven werd, om leuke Engelse termen of zinnen van songteksten te gebruiken.

“Ik zie vaak als ik tickets zoek op Ticketmaster dat er meer is dan alleen het reguliere ticket.”

Deze stelling scoorde 119 punten bij de doelgroep. Deze score is hoog en positief. Dit geeft aan dat de mogelijkheden naast de reguliere tickets de doelgroep wel opvalt, echter wilt dit helaas niet zeggen dat het ook opvalt dat het arrangementen zijn. Aangezien de namen vaak vrij creatief zijn en niet meteen opvalt dat het dan om een heel pakket gaat.

Echter is de naam Tuned Hospitality nooit naar boven gekomen, als ze er wel eens op klikten zagen ze niet dat het van Tuned Hospitality is. Het wordt belangrijk gevonden dat er

meer naar boven komt van welk bedrijf het is, de klant wilt toch weten waar het vandaan komt. Zo gaf een geïnterviewde uit de doelgroep hier wel 8 punten op, maar als opmerking hierbij gaf ze het volgende aan: “Het is mij niet opgevallen dat ik naast reguliere tickets ook

arrangementen kan kopen. De reden hiervan is dat het waarschijnlijk niet goed aangegeven is, aangezien ik wel veel gebruik maak van de website.”

Tips die uit de vijf diepte interviews kwamen