• No results found

Tips die uit de vijf diepte interviews kwamen 5

• Bied de arrangementen actief aan op Ticketmaster. Laat meer zien wat het inhoudt en bekijk de mogelijkheid voor wanneer klanten bij de reguliere tickets kijken het dan ook naar boven kan komen.

• Kom meer naar voren! Fans betalen graag veel voor hun favoriete artiest. Als Tuned Hospitality dichterbij de fan komt, weet de fan waar ze moeten zoeken! Via Facebook en Ticketmaster zou het volgens deze geïnterviewde het effectiefst zijn!

“Zo zou je mij bereiken iniedergeval.”

“Ik zou de aandacht echt verkrijgen via de agenda van de showlocaties en via de

website van Ticketmaster. Zij hebben veel bekendheid en dat is wat Tuned Hospitality ook wilt.”

• Zoek en bereik de doelgroep op Social Media, door advertenties of via showlocaties en fanpagina’s.

“Ik denk dat het wel slim is dat ze meer met hun naam naar voren komen, toch wel belangrijk. Daarnaast zou ik echt actiever op Facebook gaan worden, dit is het makkelijkste platform om je doelgroep aan te spreken.“

6 Conclusie doelgroep

“In hoeverre zijn Facebook, de agenda’s van de showlocaties, Ticketmaster en de website van Tuned Hospitality geschikt om bij de doelgroep meer aandacht te creëren voor de arrangementen van Tuned Hospitality?”.

6.1.1 Website Tuned Hospitality

Bij de interviews kwam wel naar voren dat ze het interessant vinden om zo nu en dan eens te gaan kijken, in plaats van zich echt aan te melden voor de nieuwsbrief. De website ziet er betrouwbaar uit en is fijn in gebruik. Er mag wel meer duidelijkheid op de homepagina komen van wat Tuned Hospitality nou precies doet. Dit kan doormiddel met een slogan of een kleine introductie. Daarnaast is het ook leuk als er foto’s en video’s te vinden zijn van de arrangementen. Over het algemeen is de website redelijk snel te gebruiken met zoeken naar een arrangement, wel is het handig als er aan de zijkant van de homepagina een navigatie komt of de agenda met de events.

6.1.2 Agenda showlocaties

Op deze pagina is altijd veel makkelijk te vinden, zoals de tijden, het voorprogramma en nog een verhaal over de artiest. Deze pagina wordt ook belangrijker gevonden dan Facebook. Het is juist daarom fijn als ook op deze pagina aangegeven wordt dat er ook arrangementen zijn voor dit concert. Als bezoeker zijnde wil je goed op de hoogte gebracht worden van de mogelijkheden. Door middel van een kleine link is dit al voldoende, het gaat erom dat het kenbaar gemaakt wordt. Voor meer informatie rondom een concert wordt er vooral eerst in de agenda van een showlocatie gekeken. Tot slot is op Facebook aan 55 muziekliefhebbers in de leeftijd van 17 tot en met 28 jaar gevraagd op welke manier zij zoeken naar hun concertkaarten. 82% antwoordt met “Via de agenda’s van showlocaties”, 16% met “Ticketmaster” en 2% met “Overig” (zoals Ticketswap of verkoop op Facebook).

6.1.3 Facebook

Facebook wordt als een fijn platform gezien, maar de meningen zijn er wel erg over

verdeeld. Zo vindt de eene het niet perse nodig maar wel handig en de andere vind het weer echt een must dat Tuned Hospitality ook onder de aandacht gebracht wordt door de

verschillende pagina’s van de showlocaties op Facebook. Het wordt in ieder geval door niemand als vervelend gezien als de arrangementen meer onder de aandacht door deze pagina’s zou worden gebracht. Er is wel nieuwsgierigheid naar de arrangementen, maar de pagina van Tuned Hospitality zelf zou dan niet alleen maar daar over moeten gaan.

Informatie over de artiest of leuke video’s maakt het wel al interessanter. Over het algemeen worden ze wel graag op de hoogte gebracht over de arrangementen. Facebookpagina’s voor bedrijven worden door de geïnterviewden wel belangrijk gevonden, vooral omdat een bedrijf gecontroleerd kan worden. Hiermee bedoelen ze dat ze makkelijk de ervaringen van andere mensen nu kunnen lezen en dat een bedrijf ook wel echt een ge-updatete

ingezet, hierdoor worden ze niet als vervelend beschouwd. Wel moet het geen filmpje zijn die ineens gaat afspelen of een advertentie zijn die je hele scherm overneemt en je op een leuke manier aanspreken. Fans zijn vaak op zoek naar dat extraatje met zijn of haar favoriete artiest via de fanclubpagina worden de fans direct aangesproken. Ook

geïnterviewden die zelf geen fanclubpagina volgen zien dit wel als een slim idee, doordat je direct de fan bereikt en dat wil je met die fan-based-arrangementen. Win-acties worden niet altijd als positief ervaren om een like voor de pagina te winnen.

6.1.4 Ticketmaster

Dit platform maakte de geïnterviewden personen ook het enthousiast. Zo werd ook aangegeven dat het handig is dat je er bij de reguliere tickets ook nog op geattendeerd wordt dat er ook arrangementen zijn. De website wordt wel druk gevonden, maar toch ook wel duidelijk. Er werd aangegeven dat ze niet zeker waren of ze ooit advertenties gezien hebben op de website, zolang het advertenties zijn die over de muziekbranche gaan zijn ze ook zeker niet vervelend en worden ze graag gezien. Geïnterviewden geven ook meteen zelf al aan dat het voor Tuned Hospitality erg slim zou zijn hierop te adverteren. Wanneer een advertentie van Tuned Hospitality alleen over een bepaalde artiest gaat, die een bezoeker van de website niet leuk vind, wordt die persoon niet getriggerd om verder te klikken. Wel wanneer er iets algemeens staat over arrangementen, dan wil je namelijk weten of jouw artiest er ook bij zit. Het is op Ticketmaster wel duidelijk dat er altijd nog meer is dan alleen het reguliere kaartje, echter is de naam Tuned Hospitality nooit opgevallen. Dit is wel belangrijk dat het meer naar voren komt.

Matrix

6.2

“In hoeverre zijn Facebook, de agenda’s van de showlocaties, Ticketmaster en de website van Tuned Hospitality geschikt om bij de doelgroep meer aandacht te creëren voor de arrangementen van Tuned Hospitality?”.

Tabel 3. Ranking platformen en aspecten.

Website Tuned Hospitality

Agenda

showlocaties Facebook Ticketmaster

Effectiviteit 4 2 3 1

Realiseerbaarheid Kosten

Behoefte 4 2 3 1

Het antwoord op de probleemstelling is dan ook, dat drie van de onderzochte online platformen echt goed geschikt zijn om bij de doelgroep meer aandacht te creëren. 1 Ticketmaster

2 Agenda showlocaties 3 Facebook

4 Website Tuned Hospitality

Deze top vier kwam ook uit de informatie met het theoretischkader en het fieldresearch van de experts. Hieruit is dan ook duidelijk te concluderen dat ondanks het wel meer geld kost om op Ticketmaster meer aandacht te creëren, het wel de slimste manier is om de

doelgroep beter te bereiken. Daarnaast lopen de agenda van de showlocaties en Facebook redelijk gelijk op, deze platformen zijn beide erg goed voor meer aandacht op de

arrangementen en vind de doelgroep ook heel belangrijk. Deze twee platformen zijn laagdrempelig en kosten weinig tot niets en zijn daarom goed in te zetten als extra aandachtplatforms.

Kort samengevat: zijn Ticketmaster, Agenda showlocatie en Facebook de beste platformen en is het via de website van Tuned Hospitality zelf het minst geschikt om aandacht te creëren. Ticketmaster is het duurste platform, echter wel het meest geschiktste platform.

Aanbevelingen voor Tuned Hospitality