• No results found

Formulieren + diepte interviews doelgroep INTERVIEW

Algemene aanbevelingen 6

II. Formulieren + diepte interviews doelgroep INTERVIEW

Hoe oud ben je? 29 jaar.

Waar woon je?

Ik woon op dit moment in Eindhoven. Hoevaak bezoek je een concert? Gemiddeld zo’n 8 keer per jaar. Welk muziekgenre hou je?

Pop-rock en klassiek. Heel uiteenlopend, maar ik geniet ervan.

Facebook

“Ik zou graag via de verschillende showlocaties (Ziggo Dome etc…) die ik volg op de hoogte worden gebracht over eventuele arrangementen van Tuned Hospitality bij een concert.” 8. Facebook vind ik echt een super platform, bijna al mijn informatie haal ik hier vandaan. Als ik bepaalde pagina’s volg vind ik het ook wel fijn echt alle informatie daarvan te krijgen. Als ik naar een concert wil van de Ziggo Dome, zie ik ook graag alle mogelijkheden voor dat betreffende concert.

“Waarom vind je Facebook zo’n fijn platform?”

Voornamelijk dat je makkelijk met je vrienden en verre vrienden/kennissen in contact blijft, maar ook heel gemakkelijk een bedrijf kan benaderen en ‘controleren’.

“Wat bedoel je met precies met een bedrijf ‘controleren’?”

Mensen schrijven hun referentie over een bedrijf, of reageren op berichten en hierdoor kom je erachter hoe andere mensen over een bedrijf denken en ook kan je elkaar tips geven en dergelijke. Ik vind het fijn dat Facebook heel laagdrempelig is en je er eigenlijk alles wel kunt vinden tegenwoordig.

“Vind je het slecht als een bedrijf niet aanwezig is op Facebook of er weinig mee doet”?

Ja! Als ze een pagina hebben moet het wel ge-update worden. Geen Facebook vind ik echt niet meer kunnen in 2015.

“Ik zou graag via de Facebookpagina van Tuned Hospitality zelf op de hoogte willen blijven van de arrangementen bij verschillende concerten.”

7. Als ze arrangementen hebben die mijn interesseren vind ik het wel leuk om die pagina te volgen. Alleen moet het dan ook wel echt een leuke pagina zijn. Ze moeten me op een of andere manier aanspreken.

“Wat vind je leuk dan, wat trekt je?”

Leuke weetjes, actuele berichtjes en wat ik dan aan die arrangementen heb. Wat is er anders en extra dan met alleen een reguliere kaartje.

“Vind je het ook leuk als een berichtje een keer niet over hun producten gaan, maar over iets actueels of een artiest in het algemeen?”

Juist, ik vind het zo wanhopig dat een bedrijf alleen maar berichtjes plaats op hun Facebook over dingen die ze verkopen. Alsof een klant alleen daar goed voor is.

“Ik vind het niet vervelend om advertenties te zien over arrangementen bij een concert van Tuned Hospitality op mijn tijdlijn.”

8. Ik vind advertenties niet vervelend, kan het altijd uitzetten als ik dat wel vind. Ik houd natuurlijk ook veel van muziek en concerten dus advertenties daarvan vind ik juist interessant.

“Wanneer vind je een advertentie wel vervelend?”

Als het van die verkoopkreten heeft of van die stomme leugens om je te laten denken dat dit je enige kans is.

“Ik zou graag via een fanclubpagina van mijn artiest op Facebook geïnformeerd willen worden over een arrangement.”

6. Ik zelf volg niet de pagina’s artiesten, alleen maar de verschillende locaties. Vind ik meer dan genoeg.

“Waarom geef je dan wel een 6 hiervoor?”

Denk wel dat het effectief kan zijn, omdat het natuurlijk direct de fan bereikt en dat is wat Tuned Hospitality natuurlijk wilt bereiken.

“Ik vind WIN-acties altijd de beste manier om een like van mij te winnen voor een Facebookpagina.”

5. Vind WIN-acties verschrikkelijk. Je kan natuurlijk wel eens leuke dingen winnen en het is ook leuk om te proberen, maar toch trekt het me nooit en vind ik het heel vervelend als pagina’s zo een like willen winnen van de doelgroep.

Agenda van showlocaties

“Ik zoek via de agenda’s van showlocaties naar informatie over de tickets voor het betreffende concert.”

10. Zeker zeker! Ik kijk altijd wanneer het concert is, de tijden en welke tickets er zijn. Er staat ook altijd een leuk verhaal over de artiest en informatie zoals het voorprogramma en dergelijke.

“Kijk je hier liever op dan op Facebook?”

Als ik het als eerst op Facebook zie, ga ik daarna wel naar de agenda van een showlocatie om het nog eens te zien en de uitgebreide informatie te lezen.

“Vind je dit belangrijker of Facebook?”

Nee dan toch wel dit hoor, ik ben gek op Facebook, maar de website agenda van de locatie zelf hecht ik wel meer waarde aan. Staat alles makkelijk op een rijtje en makkelijker terug te vinden.

“Ik vind het fijn om via de agenda’s van showlocaties erop gewezen te worden dat er ook arrangementen zijn bij het betreffende concert.”

10. Via de agenda is het wel fijn om alle informatie van een bepaald concert te krijgen. Ik vind ook dat je een fan of een persoon die graag een concert wilt bezoeken van alle informatie moet voorzien. Zodat de bezoekers geen mogelijkheden mislopen.

“Waarom vind je dat belangrijk?”

Omdat je een klant wel van alle informatie moet voorzien die er rondom het concert in jouw locatie mogelijk zijn.

“Ik vind dat een kleine link met arrangementen bij een concert in de agenda in ieder geval al goed aan geeft dat er meer is dan alleen de reguliere tickets bij het betreffende concert.” 10. Dat geeft het al duidelijk aan inderdaad! Hierdoor wordt in ieder geval de mogelijkheid aangegeven en kan de doelgroep zelf kiezen wat ze ermee doen.

“Vind je niet dat er al meteen meer uitleg moet zijn?”

Nee, dat vind ik nou weer niet de taak van de locatie. Belangrijkste is gewoon dat ze alle mogelijkheden aangeven in mijn ogen.

“Ik kijk altijd eerst in de agenda van showlocaties en dan pas klik ik daar op de link op tickets te kopen”.

7. Dat is verschillend, of eerst in de agenda en dan tickets kopen of eerst op Ticketmaster en dan in de agenda. Zit niet echt een vaste manier in. Wel altijd één van die twee als eerste.

“Maar je zit ook op Facebook, zoek je daar niet naar een concert?”

Nee ik zoek daar niet naar het concert, als ik het toevallig tegen kom dan prima. Als ik echt zelf opzoek ga naar een leuk concert doe ik dat echt via één van die twee.

Website Tuned Hospitality

“Ik zou graag via de website van Tuned Hospitality op de hoogte blijven van alle arrangementen.”

5. Nee, ik als particuliere klant niet, denk dat dat meer wat is voor bedrijven om de informatie echt via hun mailing en site bij te houden. Maar de fan-based doelgroep aanspreken moet echt op de kanalen waar de doelgroep zit. Als ze vanuit daar naar de website gaan is het natuurlijk mooi meegenomen, ik zelf wordt liever via de andere kanalen op de hoogte ervan gehouden.

“Ik vind de website fijn om te gebruiken en vind het meteen duidelijk wat ze aanbieden.” 8. Prima website, niet meteen duidelijk dat het om arrangementen gaat. Zodra je doorklikt wordt dat duidelijk, wel is meteen duidelijk dat het iets met concerten en beleven is.

“Hoe zou het dan voor jou wel duidelijk zijn?”

Misschien is met een slogan? Gewoon in een zin aangeven wat ze doen, dan is het iniedergeval al wat duidelijker en dan weet je ook meer wat je kan verwachten als je doorklikt.

“Ik moet teveel stappen doorlopen voordat ik de artiest die ik zoek en het arrangement erbij gevonden heb.”

4. Nee vind ik wel meevallen, heb websites gezien daar ben ik met zes keer klikken nog niet op de pagina waar ik wilde zijn. Vind het snel en gemakkelijk te vinden.

“Hoeft er van jou helemaal niets verandert te worden?”

Eerlijk gezegd niet, enige wat leuk zou zijn is een pagina met foto’s. Dat je ziet hoe andere arrangementen eruit zagen. Wel leuk om te zien, vooral omdat ze duur zijn.

“Ik vind de website betrouwbaar overkomen.”

10. Komt heel betrouwbaar over. Vooral omdat het een nette site is, betrouwbare

adresgegevens erop staan en ze samenwerken met grote namen zoals Mojo Concerts en Ticketmaster.

Ticketmaster.

“Ik vind Ticketmaster een fijn platform om ook op de hoogte gesteld te worden over eventuele arrangementen rondom het concert waar ik heen wil.”

10. Zeker te weten, dit hoort wel bij dit platform. Het zou goed zijn als Tuned Hospitality hier actiever de mogelijkheden van de arrangementen naar voren laten komen. Volgens mij hebben zij ook super veel bezoekers elke dag en een groot mailingbestand, Tuned Hospitality kan zo veel mensen bereiken.

“Op welke manier moet Tuned Hospitality dit volgens jou dan gaan doen?” Advertenties of in de mailing erbij komen met hun bedrijfsnaam en wat ze doen.

“Ik heb nog nooit advertenties gezien op Ticketmaster, dus ze vallen mij niet op als advertenties, maar als gewoon een aanbeveling van Ticketmaster.”

10. Ze vallen mij niet op, dus ik heb geen idee of ik ooit advertenties gezien heb. Als ik nu op de website kijk zie ik ze ook niet.

“Vind je advertenties vervelend?”

Niet als ze in de zelfde branche vallen, als ik op Ticketmaster dus een advertentie zie wat ook over concerten gaat vind ik het totaal niet vervend. Wel als het dan een ‘Page toiletpapier’ advertentie is.

“Ik vind een algemene advertentie om naar de Tuned Hospitality website te gaan beter dan puur op een arrangement, aangezien dat misschien net niet mijn favoriete artiest is.” 10. Specifieke artiest lijkt me niet slim, als U2 erop staat ga ik niet klikken maar als Il Divo erop staat wel. Daarom kunnen ze het beter algemeen houden. Ik zelf zou er dan ook op gaan klikken om te kijken wat de mogelijkheden voor mijn artiest zijn.

“Wanneer spreekt een advertentie jou sowieso niet aan?”

Eigenlijk alleen wanneer het een branche is die niet bij de pagina past, verder als het gewoon op een leuke manier geschreven wordt vind ik het wel prima.

“Ik zie vaak als ik tickets zoek op Ticketmaster dat er ook meer is dan alleen het reguliere ticket.”

10.Dat valt me wel op ja, als ik een ticket wil kopen en ik klik op ‘reguliere kaartverkoop’ dan niet meer. Maar wel voordat ik klik in die grote lijst.

“Deze zijn heel vaak van Tuned Hospitality, is dat je ooit opgevallen?”

Nee, want ik had voor dit interview nog nooit van die naam gehoord. Als dat zo is moeten ze toch echt wat meer met hun merknaam naar voren komen. Want heb wel eens op die tickets geklikt.

-EINDE-

“Heb je nog een tip voor Tuned Hospitality of een opmerking naar aanleiding van dit interview?”

Ik denk dat het wel slim is dat ze meer met hun naam naar voren komen, toch wel belangrijk. Daarnaast zou echt actiever op Facebook gaan worden, dit is het makkelijkste platform om je doelgroep aan te gaan spreken.

INTERVIEW 2