• No results found

Plus en minpunten Superguide

In document Superguide (pagina 45-49)

•Door een freemium verdienmodel blijven veel functies voor gebruikers onzichtbaar, waardoor de applicatie

6 Best practices analyse: Voorbeelden uit de praktijk

7.2 Resultaten panelgesprekken

7.2.1 Plus en minpunten Superguide

Pluspunten

Uit het panel blijkt dat vooral de vormgeving goed scoort onder de respondenten. Rick Gelderman vindt dat de applicatie er gelikt en strak uitziet. Daarnaast vinden de

respondenten de categorieën duidelijk. Ook de tv-gids is volgens de respondenten duidelijk en makkelijk in gebruik. Het pluspunt dat het meest wordt genoemd, zijn de trailers binnen de applicatie. Ook de usability van de applicatie wordt als prettig ervaren. De respondenten

46 ervaren het doorsturen naar de VoD-dienst als zeer aangenaam. Berith van Pelt geeft aan dat ze zich makkelijk door de applicatie gaat navigeren zonder verdwaald te raken in de content.

Minpunten

De applicatie wordt als onpersoonlijk ervaren. De respondenten geven in het panel aan het vervelend te vinden dat zij de applicatie niet kunnen personaliseren. Daarnaast wordt de applicatie onduidelijk en chaotisch genoemd, met name de homepagina. Volgens Patty van Beest slaagt de applicatie niet in zijn functie als gids. De applicatie heeft te veel opties. De respondenten geven aan daarom meer begeleiding te willen in het gidsen. Daarnaast is het doel van de applicatie niet duidelijk. Erik de Ruijter vertelt dat hij de applicatie heeft

verwijderd, omdat hij niet wist dat de applicatie ook informatie over VoD verschaft. Een aantal respondenten geeft aan het opmerkelijk te vinden dat de categorie ‘serie’ achter een extra menu verscholen zit. Voor een applicatie die zich richt op het nieuwe kijken bevat de applicatie teveel informatie over het lineaire kijken. Erik de Ruijter geeft ook aan dat hij, nu hij weet dat de applicatie zo’n grote database bevat, overweegt de applicatie opnieuw te downloaden. Een meerderheid van de respondenten vertelt het prettig te vinden meer uitleg te krijgen bij de applicatie. Volgens Berith van Pelt zou de applicatie je het idee moeten geven dat het je leven honderd keer makkelijker maakt, maar doet dat het niet.

Daarnaast is de respondenten gevraagd Superguide te beoordelen aan de hand van de criteria uit Basisboek crossmedia concepting (2012). In figuur 7.2.1 is het gemiddelde waardeoordeel van deze beoordeling terug te vinden.

Figuur 7.2.1 Beoordeling Superguide door respondenten

Criteria Waardeoordeel Vormgeving ++ Content + Co-creatie 0 Interactie -- Personaliseren -- Prijs -- Usability + Laadsnelheid - Tablet- en smartphonetoegankelijkheid +

7.3 Resultaten best-practices-analyse

Deze paragraaf geeft uitleg over de best practices die zijn voorgelegd aan de respondenten, zoals terug te lezen is in hoofdstuk 6. Zo worden onder andere het doel en de functies van de applicaties benoemd. Daarnaast dient deze paragraaf als naslag bij de best-practices- tabel in bijlage VI op p. 65.

47 7.3.1 5by

5by is een videocurator voor online video’s. De applicatie wordt internationaal gezien als één van de beste videocurators op de markt (Khoury, 2014). Naast een dagelijkse top 5, samengesteld door de redactie, biedt de applicatie video’s aan die bij een bepaalde stemming passen. Zo kan er onder andere gekozen worden uit de categorieën ‘geeky’, ‘extreme sports’, ‘your new jam’ en ‘killing time’.

De usability wordt door de respondenten zeer positief ontvangen. Zo heeft de applicatie bij het eerste gebruik een duidelijke en nuttige handleiding. Het ‘swipen’ (van links naar rechts bewegen) wordt meer gewaardeerd dan ‘scrollen’ (van boven naar beneden). De

vormgeving van deze pagina is kleurrijk en de categorieën zijn aangeduid met een titel en een icoontje. Daarnaast is er weinig beeld en tekst aanwezig. Hierdoor is de applicatie erg overzichtelijk en nodigt ze uit tot experimenten. In een extra menu zijn nog meer online video kanalen te vinden, ook deze kanalen zijn weer ingedeeld in thema’s.

Daarnaast biedt de applicatie verschillende mogelijkheden tot interactie. Zo kan de gebruiker contacten van zijn telefoon en vrienden van social media toevoegen aan de applicatie. Om dit te kunnen doen moet de gebruiker eerst een profiel aanmaken. Door deze functie kan de gebruiker video’s binnen de applicatie met zijn vrienden delen en chatten. De gebruiker kan de online video’s delen en aan andere gebruikers laten weten waarom zij de video moeten kijken.

Daarnaast heeft de applicatie de mogelijkheid de content te streamen op de televisie middels de chromecast-button.

7.3.2 Netflix

Netflix is een VoD-dienst. De applicatie is eenvoudig te gebruiken, waardoor de applicatie goed scoort op het gebied van usability. De videocontent is opgedeeld in verschillende Figuur 7.3.1.1 5by biedt de mogelijkheid

contacten te importeren uit de smartphone en via Facebook.

Figuur 7.3.2.1 De dag top 5 van 5by, samengesteld door de redactie.

Figuur 7.3.2.1 De gebruiker van 5by kan kiezen op basis van stemming.

48 categorieën. Via het menu kan gezocht worden op genre. Daarnaast worden er

aanbevelingen gedaan op basis van eerder gekeken content. Dit kan oplopen tot wel vijf verschillende lijsten met aanbevelingen, waardoor de gebruiker nog niet dichter naar een keuze geholpen wordt.

De applicatie doet enigszins saai aan door de eenvoudige vormgeving. Anderzijds houdt dit de applicatie wel overzichtelijk. De applicatie voorziet de gebruiker van weinig informatie, op een korte omschrijving na. Ook biedt de applicatie vreemd genoeg geen trailers aan, waardoor de gebruiker voor het kijken van een trailer de applicatie moet afsluiten en via de browser of YouTube-applicatie naar de desgewenste trailer moet zoeken.

Door het Netflix-account te verbinden met Facebook kan de gebruiker films en series aanbevelen aan vrienden. Dit is de enige vorm van interactie die de applicatie biedt, maar wel een doeltreffende vorm.

Daarnaast heeft de applicatie de mogelijkheid de content te streamen op de televisie middels de chromecast-button.

7.3.3 TVgids.tv

TVgids.tv is een tv-gids applicatie. De applicatie is ongeveer gelijk aan de oude Veronica TV Gids applicatie. De applicatie biedt een tv-gids en geeft de gebruiker tv-tips. De applicatie heeft een gratis variant en een betaalde variant. De gratis variant heeft veel schermvullende reclames wat erg hinderlijk is.

Figuur 7.3.2.1 Netflix geeft de gebruiker aanbevelingen op basis van eerder gekeken content.

Figuur 7.3.2.2 Het menu van de applicatie geeft een overzicht in genres.

Figuur 7.3.2.3 Gebruikers kunnen content aanbevelen aan Facebookvrienden.

49 De vormgeving van de applicatie bestaat grotendeels uit de kleur grijs, wat de applicatie een saaie uitstraling geeft. Daarnaast heeft de applicatie na het laadscherm nog drie seconden nodig om op te starten.

De applicatie biedt wel een mogelijkheid tot personaliseren. Zo kan de gebruiker zelf zijn categorie tips kiezen. Daarnaast is het voor de gebruiker mogelijk de tv-gids te filteren op één specifiek genre.

In document Superguide (pagina 45-49)