• No results found

3 Interview Marianne (So You Think You Can Dance) – Oudere Vrouw

Interviewer: Dit is het interview van Marianne Roosen. Welk programma heb je voor dit interview gekeken? Wat was de opdracht?

Marianne: So You Think You Can Dance op RTL moest ik kijken. Interviewer: Ja op RTL 5 en had je daar een opdracht voor gekregen? Marianne: Dat was mij gevraagd ja.

Interviewer: Ja, en wat was die opdracht?

Interviewer: Ja en had je dat programma al eerder gezien of delen daarvan? Fragmenten daarvan?

Marianne: Nou misschien een hele korte flits, verder niet.

Interviewer: En heb je weleens andere programma’s gekeken waar zo’n app bij hoorde? Zo’n soort app die je nu moest gebruiken?

Marianne: Ik weet niet of die bijvoorbeeld bij The Voice Of Holland ook zat ofzo?

Interviewer: Bij The Voice Of Holland zit ook een app maar die zit dan niet in RTL XL, dat is een losse app die je in de app store moet downloaden los.

Marianne: Oke.

Interviewer: En was er iets bij het programma opgevallen over de app? Marianne: Nou ze zeiden een keer dat je die kon openen.

Interviewer: En wanneer zeiden ze dat? Weet je dat nog? Zeiden ze dat in reclameblokken bijvoorbeeld of zeiden ze dat in de show?

Marianne: Ik dacht in de show vrij in het begin.

Interviewer: En zei toen iemand dat? Een presentatrice of zeiden ze dat gewoon in een opname die daarvoor al was opgenomen?

Marianne: Ik denk dat die presentatrice dat zei. Interviewer: Live toen?

Marianne: Ja

Interviewer: En kun je je nog iets herinneren van de boodschap? Wat ze uitlegden? Weet je nog wat ze toen zei ongeveer?

Marianne: Nee want ik was er ondertussen al mee bezig om het te openen. En dat lukte niet meteen.

Interviewer: Want wat was het eerste wat je probeerde om die app te openen? Marianne: Nou op die link van RTL XL gedrukt.

Interviewer: En met link bedoel je? Marianne: Dat poppetje.

Interviewer: De app? Marianne: Ja.

Interviewer: Ja en toen heeft mijn man me een beetje geholpen want ik scrolde naar beneden en toen zag ik allemaal verschillende plaatjes en toen had ik zoiets van wat moet ik hier nou mee? En toen zij hij dat ik de bovenste moest hebben dat je dat op de televisie zag en dat klopte inderdaad.

Interviewer: En viel jou verder nog iets op? Dacht je hier moet ik nog iets voor doen? Marianne: Ja je zag wel op gegeven moment dat je berichten kon sturen via Facebook en Twitter en dergelijke maar aangezien ik daar nooit wat op zet.

Interviewer: En schrok dat je af?

Interviewer: Werd snel duidelijk dat dat ook kon of dacht je nu wordt er iets op mijn Facebook geplaatst?

Marianne: Nou ik zag die pagina van dat je kon stemmen pittig of niet pittig en bovenaan een foto met presentator dus blijkbaar kon dat.

Interviewer: En had je het gevoel van stel je ging stemmen dat dat dan ook op je Facebook kwam? Had je dat idee?

Marianne: Nou niet toen ik me niet voor dat Facebook aangemeld had, dan ga ik ervan uit dat er niks op komt.

Interviewer: Dus jij gaat er niet vanuit dat je telefoon het automatisch verbind met je Facebook.

Marianne: Dat hoopte ik niet nee. Maar ik wist natuurlijk niet zeker toen dat er stond van doe ook mee op Facebook en Twitter ofzo dat je dan ook gewoon mee kon doen, dat wist ik niet meteen.

Interviewer: En dacht je nog dat je je in moest loggen voordat je die app ging gebruiken op RTL?

Marianne: Daar had ik geen idee van hoe dat zat.

Interviewer: Vond je het duidelijk dat je de app van SYTYCD in de RTL XL app moest openen? Of vind je het logischer dat je het gewoon apart moest openen?

Marianne: Nou dan heb ik het het liefst zo dat je het gewoon aan kunt klikken en dat je er dan in zit.

Interviewer: Dus jij vind het handiger dan dat je telkens een aparte app moet downloaden? Marianne: Ja.

Interviewer: En stel je zou dat willen uitleggen aan een persoon die het nog niet heeft gebruikt, hoe zou jij dit dan verwoorden? Wat zou jouw verwoording zijn als je dit moest uitleggen aan iemand?

Marianne: Nou dat je dus op die app moet klikken van RTL XL en dat je dan automatisch dat programma krijgt en dat het duidelijk is dat je dan naar de bovenste toe moet gaan om te stemmen. Op het bovenste plaatje. En dat daar dus na verloop van tijd een nieuw plaatje komt. Want opgegeven moment dacht ik hij doet niks.

Interviewer: Dus jij zou het ook handiger vinden, want wat er nu in die promo’s wordt gezegd, dus reclames voor RTL XL, voor die app, wordt alleen verteld dat je de RTL XL app moet openen en op de knop moet klikken. Dat vind jij niet voldoende als je iemand erover wilt informeren? Marianne: Nee omdat je dus allemaal foto’s krijg en alles. Voordat je weet dat je op die bovenste moet zitten.. Eerst ben je alles naar beneden aan het scrollen van wat is het allemaal? Wat kan je ermee?

Interviewer: En was het wel gelijk duidelijk toen je in de RTL XL app zat? Waar je op moest klikken toen? Toen je het schermpje opende?

Interviewer: Nee, je had de SYTYCD app nog niet geopend maar je had wel het RTL XL hom screen voor je.

Marianne: Ik denk dat mijn man dat gedaan heeft. Interviewer: Dus dat had je niet zelf gezien? Marianne: Nee.

Interviewer: Wat had je verwacht dat je allemaal kon doen in de app? Marianne: Nou in ieder geval meer dan dit.

Interviewer: En wat had je dan verwacht?

Marianne: Nou in ieder geval een betere specificatie. Van niet mijn genre of waarom je het minder vond of juist wel pittig?

Interviewer: Dus jij zou het leuk vinden als je meer je mening over kan geven?

Marianne: Ja bijvoorbeeld: niet pittig want sommige dingen gingen niet gelijk op of dat soort dingen, het waarom.

Interviewer: En als je stemde op pittig of niet pittig dan zag je bijvoorbeeld ook een percentage van het aantal personen dat het dan met jou eens was. Wat vond je daarvan? Vond je dat interessant?

Marianne: Ja dat is wel grappig.

Interviewer: En buiten mening geven, had je verder nog dingen in de app verwacht? Marianne: Nou ja een onderverdeling dus ook op moeilijkheidsgraad en op uitvoering en op snelheid en op, ik noem maar wat dingen. Maar ook op moeilijkheidsgraad want ja als je dat ook kan zeggen van niet van toepassing of geen mening dan ben je dus daar neutraal in. Als je dat niet kan beoordelen over een soort dans dan kunnen ze dat al skippen voor jou. Dat je stem wat minder belangrijk wordt eigenlijk. Als jij alleen beoordeeld op het feit dat jij wel of niet van dat soort dansjes houdt dan ga je dus alleen voor de dansen die jij leuk vindt en niet hoe moeilijk of lastig het is en wat het aan uithoudingsvermogen kost.

Interviewer: Dacht jij in eerste instantie dat deze app betaald was of dat er betaalde aspecten in zaten?

Marianne: Nee niet specifiek ik dacht meer dat het om het kijkcijfers verhogen ging. En om het leuker te maken voor de mensen thuis.

Interviewer: Wat heb jij in de app gedaan?

Marianne: Nou alleen maar dat aangeklikt. Pittig of niet pittig. En verder even naar beneden gescrold en een stukje wat ze op dat moment deden achter de schermen. Nou dat vond ik niet zo interessant dus die heb ik weer uit gedaan. Ja en toen weer op dat scherm gaan staan. Interviewer: En was er iets dat je leuk vond aan de app?

Marianne: Nou ja dat je dus wel meteen de percentages zag. Interviewer: En niet leuk dat waren dus…

Marianne: Nou dat was dus hoe weinig je ermee kon. Interviewer: En de vormgeving wat vond je daarvan?

Marianne: Gewoon. Ja plaatjes en een filmpje van wat je op de televisie zag. Interviewer: En de kleuren?

Marianne: Ja die waren goed. Interviewer: Ja die waren goed?

Marianne: Ik dacht het wel. Die zijn me niet echt opgevallen dus.

Interviewer: Stel kennissen of vrienden of vriendinnen die vinden het een leuk programma om er altijd naar te kijken, zou jij die app dan aanraden? Of vind je hem daar niet goed genoeg voor?

Marianne: Nee ik zou hem niet aanraden. Je kan hooguit zeggen van ja als je mee wilt stemmen of je iets goed vindt of niet goed vindt dan kan je dat aanzetten.

Interviewer: Maar niet aanraden? Marianne: Nee.

Interviewer: En zou jij als het bij een programma was wat jou interesseerde van RTL, zou jij dan die app nog een keer willen proberen? Zou dat iets zijn wat jij snel doet?

Marianne: Dat maakt het wel een stuk leuker ja.

Interviewer: Dus als er een programma is waar jouw interesse ook naar uit gaat..

Marianne: Naar The Voice, bij twijfel gevallen dat ze in zo’n geval het publiek de doorslag laten geven. Dan ja, of er moet gekozen worden tussen twee kandidaten, dat je daar een beetje stem in kan hebben. Zonder dat het wat kost.

Interviewer: Dus kosten vind je dan ook wel weer belangrijk bij zo’n app? Marianne: Ja.

Interviewer: Zijn er verder nog elementen die daar in zouden moeten zitten in zo’n app? Om hem leuk te maken? Je hebt dus inderdaad filmpjes. Zou je ook opdrachten leuk vinden? Of dat er opdrachten in kwamen te staan? Dat je een foto moest maken met iemand op een bepaalde plek of iets anders?

Marianne: Nee bij een ander programma van The Voice bijvoorbeeld dan is het wel leuk om hun achtergrond een beetje te horen. Of ze dat vaker gedaan hebben of dat ze voor het eerst mee doen en dat soort dingen. Dat zou kunnen. Hoe lang ze dansen al en of ze vaker aan dit soort dingen hebben meegedaan.

Interviewer: En als je op televisie dan een commercial zag voor zo’n app. Bij deze dan bijvoorbeeld voor The Voice. Wat zou jou dan triggeren om die app te gaan gebruiken? Wanneer zou jij denken van o ja dat wil ik wel proberen?

Marianne: Nou als je inderdaad weet dat je daar een invloed uit kunt oefenen.

Interviewer: En is er in jouw ogen nog een verschil tussen een normale app die je eigenlijk altijd hebt en de RTL XL app?

Marianne: Met de televisie in combinatie? Interviewer: Ja.

Interviewer: En met een andere app?

Marianne: Ja apps met fotobewerking daar kan je natuurlijk alles mee doen.

Interviewer: Want je vindt hier bijvoorbeeld de keuzemogelijkheden minder of de opties die je hierin kan doen?

Marianne: Nou ja wat ik al zei, je hebt twee opties en verder kan je niks. Dus je kan niet zeggen dit is een dansstijl die mij interesseert of dit vind ik een hele leuke dans. Of ik heb ook meer verstand van de moeilijkheidsgraad en daarom doe ik pittig ofzo.

Interviewer: Oke, nou dit was het einde van het interview. Bedankt voor het beantwoorden van de vragen.

Marianne: Graag gedaan.

4

Interview Ruud (So You Think You Can Dance) – Oudere man

Outline

GERELATEERDE DOCUMENTEN