• No results found

42 O: Dat is verbetert ook?

C: Ja, dat is zeker verbeter.

O: Ook nog iets in uw zelfvertrouwen? C: Ja.

O: En die dingen die nu al verbetert zijn en misschien nog verder verbeteren, gaat dat denkt u bijdragen aan het gehele Werkfittraject?

C: Ja.

O: Oké, dat is goed om te horen. C: Ja.

O: Dan kijk ik nu nog even de vragen door, ik ben nu aan het einde namelijk. Heel veel verteld in ieder geval, heel erg fijn. Heeft u nog andere algemene opmerkingen over het Werkfittraject of over

vitaliteitscoaching? C: Nee, eigenlijk niet nee.

O: Ja, u heeft ook heel erg veel verteld. Dat klopt.

C: Als jullie merken van, als jullie straks een verslag moeten maken en ik moet nog wat weten, kunnen jullie mij altijd nog mailen.

O: Ah, dat is heel erg fijn. Nee wij weten alles. Heel veel in ieder geval en fijn dat wij u nog mogen contacten eventueel.

C: Ja, als jullie nog ergens iets willen weten, mail mij dan maar. Dan kan ik daar nog antwoord op geven.

O: Dat is goed, harstikke fijn. Dan willen wij u harstikken bedanken en een fijne dag wensen. Bedankt voor uw uitgebreide antwoorden.

C: Ja, graag gedaan en succes verder. O: Doei.

C: Doei. Cliënt 3 Algemeen

- Het Werkfittraject is vorige week afgerond. O: Hoe heeft uw Werkfittraject eruit gezien?

C: Ik ben bij Margo begonnen, zij is een lieve vrouw. Daarna ben ik naar Inge overgedragen, omdat de problematiek te zwaar was voor Margo. Gregie was daarvoor al in beeld. Dus ik ben vanuit Margo naar Gregie gegaan, omdat Margo dacht dat vitaliteitscoaching goed bij mij paste. Volgens Margo kon Gregie misschien zorgen voor verbeteringen en tips. Gregie is twee keer bij mij thuis geweest en dit vond ik heel fijn. Doordat zij bij mij thuiskwam, maakte het de coaching heel persoonlijk (T2). Gregie had door dat vanwege mijn gezondheidsproblematiek en al haar dingen, Gregie haar geen dingen

meer te zeggen had of verder kon helpen (T3).Ik heb alleen een drie weken schema bijgehouden van

mijn belastbaarheid (T3). Hierin werd ook de diabetes meegenomen, dus hoe vaak spuit ik op een dag en wat voor een invloed heeft dat op mijn dagelijkse leven. Vervolgens heb ik vanwege alle andere lichamelijke problematiek nog eens drie weken bijgehouden wat ik doe en wat mijn pijnscores daarbij zijn en wat voor invloed dit had op mijn dagelijks leven. Hier is verslag naar gedaan en het hele pakket

43

heb ik samen met Gregie opgestuurd naar het UWV en teruggekregen voor een tussenevaluatie (T3). Daarna is Inge in beeld gekomen, omdat mijn traject nog niet afgelopen was en de vraag was wat we gingen doen. Op dat moment lag het verslag dat ik met Gregie had gemaakt bij het UWV, dus het was even kijken wat zij ermee willen en ik zat te wachten op een herkeuring. Vanuit het UWV waren ze heel duidelijk: er waren geen verzekeringsartsen, ik kon niet gekeurd worden. Na het opsturen van de papieren, kreeg ik nog 20 uur coaching. Ik heb deze uren gebruikt voor energetische coaching van Kitty.

O: Gregie liet u nadenken over de pijn.

C: Ja, wat doen activiteiten met je? Stofzuigen, opstaan, de hond uitlaten.. dat gaf een pijnscore aan.

Het drie weken bijhouden van alle activiteiten was om inzichtelijk te hebben, want normaal doe je gewoon je ding zonder erbij na te denken (T3).

O: Wat deed dit met u?

C: Dit was confronterend en goed voor het UWV om te laten zien hoe mijn dagen eruit zien en hoe ik

mij daarbij voelde (T2).

O: Wat vond/ vindt u van het traject van vitaliteitscoaching?

C: Geweldig, omdat ik Gregie een fijne vrouw vond. Ze is oprecht geïnteresseerd in je. Zij houdt erg

van haar werk en geeft mensen prikkels om het leven een boost te geven. Voeding, bewegen, alles, zij is heel gedreven. Ze luistert heel goed. Gregie heeft de vitaliteitscoaching voor mij gemaakt (T3). O: Hoeveel sessies van vitaliteitscoaching heeft u gevolgd?/ Hoe lang duurde het Werkfittraject?

C: Twee sessies. Gregie is 1 keer voor een intake geweest, toen is zij teruggekomen met alle

papieren om het uit te leggen van dat plan van die 3 weken en toen ben ik nog een keer naar Loopbaanlink geweest voor Gregie en daar hebben we de papieren even goed doorgelopen om te kijken of alles compleet was om alles op te sturen. Dus in totaal 3 keer met Gregie afgesproken (T3). Tijdbestek: anderhalve/ 2 maanden.

O: Welke aspecten van de vitaliteitscoaching zijn in uw traject behandeld? (voeding, beweging, ontspanning, mentale en emotionele belasting, bevlogenheid, balans en structuur).

C: Dag structuur (T2). Ik doe zelf al heel veel om gezond te blijven vanwege mijn gezondheid. Ik ben mijn hele leven al ziek. Ik heb samen met Gregie gekeken naar de balans (T2). Gregie en ik hebben niet samen bewogen, wel is er nog gekeken naar eventuele fysiotherapie. Gregie dacht dat bewegen vanwege het ziektebeeld al te veel zou zijn voor mij.

O: Hoe heeft de vitaliteitscoaching bijgedragen aan uw Werkfittraject?

C: Alles is in kaart gebracht voor inzicht aan het UWV. Ik heb verder geen nieuwe tips of

mogelijkheden gekregen, maar het is inzichtelijk gemaakt hoe mijn leven eruit ziet. Dit zorgde ook voor bewustwording.

O: Hoe heeft u de andere trajecten ervaren van uw Werkfittraject (als er andere trajecten worden gevolgd)?

C: Ik heb 20 uur energetische coaching gevolgd bij Kitty. Dat heeft het meeste bijgedragen aan mijn Werkfittraject. Het gaat daar niet zozeer om het praten en om ‘wat zou je willen en waar zie je jezelf staan in de toekomst’. De vraag van Kitty is wat ‘wat zou je willen bereiken als je hier klaar bent?’. Dat is voor mij een balans vinden in mijn leven om toch gezond oud te worden en stabiel vooral. Door visualiseren en oefeningen en massages zorgt Kitty dat al het zeer losgelaten wordt en dat de energie doorstroomt in je lichaam en dat heb ik wel ervaren. Waardoor ik bij de eindreportage heb gezegd dat ik emotioneel stabieler ben geworden.

O: Hoe is de samenhang (geweest) tussen de verschillende coachtrajecten en de vitaliteitscoaching? C: De coaching soorten staan los van elkaar, maar ze zijn er serieus voor jou (alle coaches). Je wordt bij Loopbaanlink echt serieus genomen.

44

O: Kunt u iets zeggen over uw algemene gevoel voordat u vitaliteitscoaching volgde (cliënt weet op dit moment nog niet dat hij of zij vitaliteitscoaching gaat volgen, we willen het algemene gevoel

achterhalen van de periode voor re-integratie)?

C: Ik wist van te voren niet wat vitaliteitscoaching was en ik ging er open in. Ik begreep het onderdeel voeding en beweging wel, maar ik had niet verwacht dat ik aan dag structuur zou werken (T1).

O: Kunt u iets zeggen over uw gevoel toen u startte met vitaliteitscoaching (cliënt weet op dit moment dat hij of zij vitaliteitscoaching gaat volgen)?

C: Mijn gevoel over vitaliteitscoaching is niet veranderd, want Gregie heeft niks veranderd aan mijn leefstijl. Ik ben wel blij dat ik het heb gedaan, omdat Gregie mij serieus heeft genomen en omdat Gregie snel doorhad dat zij niet veel langs hoefde te komen door wat ik allemaal al doe en heb gedaan voor balans en gezondheid (T3). Met balans en gezondheid kunnen we nu niks, het was alleen nuttig om drie weken inzichtelijk te maken hoe mijn leven eruit ziet. Ik stond versteld van de daadkracht, vooral omdat ik niet wist wat mij te wachten stond (T3). Het inzicht van de drie weken is bewustwording van hoeveel ik te doen heb. Ik weet dit eigenlijk wel, maar dit was confronterend. Het is heel veel, omdat ik ziek ben en het leven gaat gewoon door en dan sta je er ineens zo stil bij. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt en het is dan geen wonder dat ik mij soms zo voel (T3).

O: Hoeveel inspraak heeft u gehad in de opbouw van het Werkfittraject?

C: Met Margo heb ik samen het traject opgebouwd, zij vond het belangrijk wat ik belangrijk vond. ‘Wat heb jij voor ogen?’ Ze doet dat heel subtiel op het begin. Loopbaanlink is kleinschalig en zij gaan meer op de interesse zitten. En bij Inge was de inspraak niet nodig. Inge maakte de balans op van ‘wat gaan we nu doen? En wat is voor jou van toepassing?’ Alle andere coaches waren niet van toepassing.

O: Hoeveel inspraak heeft u gehad in de opbouw van de vitaliteitscoaching? Wat vond u hiervan? Ik ben er heel open in gegaan (wel met mijn idee over beweging en voeding). Gregie heeft ervoor gezorgd dat ik mijn verhaal kon doen en Gregie heeft het plan gemaakt. Ze heeft wel gevraagd wat ik ervan vond, maar Gregie heeft het plan opgesteld. Daarna hebben we samen overlegd of het plan

mogelijk was met alles noteren etc. (T3).

O: In welke omgeving vonden de sessies van de vitaliteitscoaching plaats? Wat vond u hiervan?

C: Gregie is twee keer thuis geweest en we hebben een keer op het kantoor afgesproken (T3).Ik vond

het thuis afspreken fijn omdat het in je eigen vertrouwen omgeving is. Ik vond het prima (T2). O: Op welk moment van de dag vonden de sessie van de vitaliteitscoaching plaats? Wat vond u hiervan?

C: Gregie kwam rond een uur of twee. Dat was voor haar prima, dit was in overleg. Ik zit toch thuis

dus ik heb wat meer speling. Ik had hier verder geen voorkeur in (T2). O: Welke activiteiten hebben plaatsgevonden?

C: Veel praten. Eerste keer alleen maar gepraat voor de intake, de tweede keer heeft zij de

formulieren meegenomen voor mij om alles drie weken in te gaan vullen en ze heeft dat uitgelegd. Als ik vragen had, mocht ik haar altijd mailen over helderheid. Dan kreeg ik ook meteen antwoord (T3).

O: Wat heeft u geleerd van de vitaliteitscoaching?

C: Misschien wel het ruime pakket, dat ik dus heel erg aan voeding en beweging dacht, maar dat vitaliteit een groter geheel is. Dat weet ik dan nog wel, maar ik heb een beter beeld van vitaliteit.

45