• No results found

Het advies is opgebouwd uit verschillende onderdelen die in de onderstaande paragrafen staan toegelicht.

In het advies zijn de verschillende conclusies in behandeling genomen en vervult met een passend advies/oplossing, welke vanuit het rapport worden onderbouwd.

Het advies wordt opgebouwd aan de hand van de doelstellingen en eventueel aangevuld met extra adviezen. De doelstellingen waren als volgt:

Doelstelling 1: Goed verkoopbaar product te maken welke bestaat uit deels onderzoek (impliciete feedback) en de rapportage die hierbij komt kijken.

Doelstelling 2: Een prijsmodel dat past binnen de markt die wordt betreden.

Doelstelling 3: Een goede pitch, verhaal of presentatie bij het product.

Doelstelling 4: De user requirements (gebruikersbehoeften) voor het product, zodat deze verwerkt kunnen worden in de planning van het vernieuwde platform.

ADVIES DOELSTELLING 1: PRODUCT: ONDERZOEK & RAPPORTAGE

Allereerst, adviseren wij het team de tool intern te gebruiken om de bekendheid te vergroten en het product te ontwikkelen. Dit kan nog steeds aan de hand van

prototyping. Het product is inmiddels geëvalueerd tot een MMP, maar vergt nog veel verbeteringen. Zo kan het product nog meer geautomatiseerd worden.

Guus van Loon, de Senior Researcher, adviseren wij om het product te valideren, zodat het wetenschappelijk is aangetoond dat dit een betere manier is om events te evalueren.

Ook adviseren wij Bloakes om het product (rapportage en data analyse) verder te standaardiseren en automatiseren door Joep Willems, Junior Researcher en Nick van der Klein.

ADVIES DOELSTELLING 2: PRIJSMODEL

Packaged pricing

Wij adviseren packaged pricing, omdat dit ten eerste het leven een stuk makkelijker maakt voor de verkoper. Vaste pakketten betekenen minder onderhandeling en dus minder marketing en sales kosten. Ook geeft dit voor de afnemer duidelijkheid en weten zij al waar zij aan toe zijn voordat zij hun interesse uiten. Dit scheelt een hoop in

onderhandelingstijd en voorkomt stuklopende onderhandelingen. Hierdoor kan een groter pakket tegen een lagere marge worden aangeboden. Wanneer de afnemer al deze diensten los af zou nemen, zou deze duurder uit zijn.

90 De pakketten die wij adviseren zijn de volgende:

Figuur 58 Pakketten Impliciet Feedback (Versie juni 2019)

De bovenstaande pakketten zijn opgesteld aan de hand van intern overleg. Op basis van overleg zijn criteria opgesteld en hiermee zijn berekeningen gemaakt, waarmee de bovenstaande prijzen zijn berekend. Wij denken hiermee daarom een goed advies te kunnen geven over de te hanteren prijzen. (Zie ook hoofdstuk 7).

Prijsstrategieën

Er is geconcludeerd dat packaged pricing de beste optie is om in de huidige fase van het product te hanteren. Door meer te automatiseren is het mogelijk om deze prijzen

omlaag te krijgen. Binnen packaged pricing kunnen weer verschillende prijsstrategieën worden toegepast. Onderstaand worden de strategie ‘trial pricing’ en ‘decoy pricing’

omschreven.

Trial Pricing

Deze strategie wordt geadviseerd tijdens de introductiefase van het product. Door de demo “af te prijzen” van 300 euro naar gratis op aanvraag, wordt de verleiding voor de potentiële afnemer groter gemaakt en zal deze sneller kennis willen maken met het product. (Zie onderstaand voorbeeld).

Figuur 59 Voorbeeld trial pricing

91 Decoy pricing

Deze strategie kan vanaf het begin, maar ook pas in een later stadium worden toegepast. Bij decoy pricing wordt een “decoy pakket” aangeboden, in onderstaand geval is dit het Pro pakket. Wanneer men twijfelt tussen het upgrade pakket of het pro pakket, zal men eerder geneigd zijn om het enterprise pakket te kiezen, aangezien dit slechts iets duurder is ten opzichte van hoeveel meer het biedt. (Zie onderstaand voorbeeld).

Figuur 60 Decoy effect

ADVIES DOELSTELLING 3: PROMOTIE

Kanalen en communicatie

We adviseren om de huidige kanalen te blijven gebruiken. Dit zijn: Social Media

(LinkedIn), de website, e-mail en de directe saleskanalen. Wel is er op deze kanalen nog verbetering te boeken. Enkele adviezen die kunnen worden gemaakt op basis van de ontwikkeling tot dusver zijn:

Algemeen

- Wij adviseren Bloakes om een Marketing stagiair in dienst te nemen om ervoor te zorgen dat meer leads gegenereerd worden via de website van Bloakes.

- Maak een logo. Dit geeft herkenning.

- Bouw een succes case en promoot deze. Goede ervaringen scheppen vertrouwen.

Landingspagina (Website)

- De huidige landingspagina kan nog beter worden geoptimaliseerd.

- Er moet duidelijker naar voren komen wat het product precies kan.

- CTA’s moeten een fellere kleur krijgen.

- Stem content af met relevante zoekwoorden voor betere vindbaarheid.

Social Media

- Bouw eens succes casus op en promoot deze via Social Media.

- Plaats regelmatig relevante Blogs, waarin wordt verwezen naar het product.

- Wees actiever op Sociale kanalen, maak gebruik van strategieën waarmee het volgersbestand vergroot wordt. Earned Media is gratis promotie.

92 E-mail

- Maak gebruik van een professioneel mailprogramma. Dit oogt professioneler en schept vertrouwen. Zeker wanneer het product zo’n hoge prijs heeft.

Direct Sales

- Wij adviseren het salesteam (Bram Hendriks en Didier Nieuwerhuizen) om het product weg te zetten onder het huidige klantenbestand.

ADVIES DOELSTELLING 4: GEBRUIKERSBEHOEFTEN

De laatste doelstelling was om de user requirements (gebruikersbehoeften) voor het product vast te stellen, zodat deze verwerkt kunnen worden in de planning van het vernieuwde platform.

De user requirements die hier uit gekomen zijn, zijn de volgende:

1. Ik als Data analist wil met 1 druk op de knop de cijfers(resultaten) van een impliciete test in een standaard template weergegeven krijgen, zodat ik geen tijd meer kwijt ben aan data-analyse.

2. Ik als Data analist wil de formule om de cijfers te bereken de data output zien zodat ik bij het downloaden van de data direct de cijfers toevoegen in de desbetreffende template.

3. Ik als data analist wil net als bij de prime een mogelijkheid krijgen om de woorden te flippen zodat ik de data direct in de template kan toevoegen.

4. Ik als onderzoeker wil kunnen aantonen dat het concept betrouwbaardere resultaten geeft dan traditionele event evaluatie tools zodat ik het product wetenschappelijk gevalideerd kan communiceren naar prospects.

Wij adviseren om de bovenstaande user requirements mee te nemen in de verdere ontwikkeling van het product.

ALGEMENE ADVIEZEN

Positionering van het product (USP’s en Brand)

Met het Gouden Cirkels Model van Sinek is de conclusie getrokken dat de reden waarom dit product ontwikkeld is, is kortgezegd dat de makers (Nick, Coen & Barry) zoveel mogelijk mensen willen introduceren tot impliciet onderzoek. Dit is een

transformationele gedachte, aangezien de huidige methodes moeten worden

getransformeerd. Verder heeft het product ook technische en praktische voordelen, zo is de feedback “eerlijker”. Hierom wordt geadviseerd om een tweezijdige positionering aan te nemen. Zowel informationeel als transformationeel.

De merknaam ASAP is na brainstorm grotendeels door Barry de Groot bedacht. Het is goed om het product beleving te geven, echter viel wel op uit respons dat er nog onduidelijkheid heerst over wat het product precies kan, aan de hand van de landingspagina. Advies is dus om de stijl te behouden, maar meer duidelijkheid te scheppen

93