• No results found

UITSTEKEND RESULTAAT VAN DMV-CAMPINA VENRAY

In document CZ Venray te Venray MAP II (pagina 167-172)

Nu de bedrijfsresultaten van het zuivelconcern DMV - Campina, hoofdkantoor te Veghel, bekend zijn, blijkt hoe uitstekend de zuivelvestiging te Venray in 1982 heeft geboerd.

De hoeveelheid grondstof die het bedrijf in 1981 verwerkte was 116 miljoen kg. melk, alsmede 6,3 miljoen kg. room, ontvangen van het zusterbedrijf te Rijkevoort waaruit werd bereid 8,5 mil-joen kg. boter. Hiermede was de boterproduktie-stijging ten opzichte van 1980, 1,5 %.

Verkocht werden daarnaast 105 miljoen kg. ondermelk en 10 miljoen kg. karnemelk aan andere vestigingen van het concern. Het totale omzetbedrag in 1981 bedroeg ƒ 100 miljoen.

Tevens werd uitgebracht een rapport „Efficiency-signalering eindprodukt boter 1981”, waarin de kwalitatieve en rendamentsgegevens zijn verwerkt van de 8 boterprodukte-bedrijven van het DMV - Campina concern. In dit rapport komt het boterproduktiebedrijf Venray als beste uit de bus.

Bij de rangschikking der bedrijven voor wat betreft de kwaliteit van de geleverde ondermelk en karnemelk nam het bedrijf Venray een goede tweede plaats in.

Dit uitzonderlijk gunstige resultaat werd bereikt in goed samenspel en door de goede prestaties van het gehele personeel.

Een felicitatie aan de directie, bedrijfsleiding en een speciale gelukwens aan de botermakers en overige me-dewerkers van het bedrijf is dan ook zeker op zijn plaats.

Vanaf 1982 werden R.M.O.-chauffeurs in loondienst in de gelegenheid gesteld deze funktie als zelfstandige uit te voeren met medewerking van en begeleiding door DMV Campina.

1982: Renovatie tegelwerk vloeren, dak- en lichtkoepels, div?rse kleinere appara-tuur en vervangin.gsinvesteringen. Totaal investeringsbedrag f 97.000,--.

1983

Peel en Maas, 29-04-1983; p. 3/16

P. Stoks – administratie - 25 jaar in dienst

18

Op donderdag 14 april jl. werd het feit herdacht dat de heer P. Stoks, werkzaam als administratief medewerker veehouderij benodigdheden, 25 jaar in dienst was van DMV-Campina-Venray.

Tijdens het officiële gedeelte m de Wieënhof te Venray, waar talloze kollega’s en familieleden van de jubilaris aanwezig waren, sprak allereerst de direktei, van het bedrijf te Venray, de heer A.

de Kroon, woorden van dank en erkentelijkheid tot de heer Stoks.

De jubilaris begon op 14 april 1958 zijn werkzaamheden in de toenmalige zuivelfabriek Venray in de afdeling melkinrichting, waarna hij gedurende enkele jaren tevens op andere afdelingen functioneerde. Daarna ontdekte men ook chauffeurs-kwaliteiten bij de heer Stoks, zodat deze be-last werd met het bezorgen van melk- en melkprodukten bij de winkels, melkverkopers, groot-verbruikers en instellingen in Venray e.o.

Vervolgens verrichte de heer Stoks administratieve werkzaamheden in de afdeling verkoop en tot op heden in de afdeling veehouderijbenodigdheden. Het getuigt van een groot doorzettings- en aanpassingsvermogen dat de jubilaris al deze functies ten volle tevredenheid van eenieder vervul-de.

De heer de Kroon kenschetste uitgebreid de vele goede eigenschappen en kwaliteiten van de jubi-laris en bood hem namens bestuur en directie van DMV-Campina de gebruikelijke enveloppe met inhoud aan en bracht mevrouw Stoks middels een bloemenhulde en attentie zijn dank tot uitdruk-king.

Vervolgens sprak de heer Mulder namens de personeelsvereniging in een sprankelende toespraak lovende woorden tot de jubilaris en zijn gezin en overhandigde een attentie en bloemenruiker aan de jubilaris en echtgenote.

Daarna vertolkte de heer Bonants op een origineel levendige wijze namens de collega's de gevoe-lens van dank en bood een passende attentie aan. Daarna volgde een zeer geanimeerde receptie waar velen de jubilaris met zijn gezin kwamen feliciteren.

Als afsluiting zorgde een gezamenlijk diner met genodigden stellig voor een onvergetelijke dag voor de jubilaris en zijn familie.

18 Zie 28-01-1988 – over vertrek bij Campina met vut-regeling

▲ zuivelhistorienederland.nl © Peel en Maas168 1983: Vervangingsinvesteringen f

35.000,--Peel en Maas, 23-12-1983; p. 7/18

J. Fiers 25 jaar bedrijfsleider bij Campina Venray

19

Vorige week vrijdag werd het feit herdacht dat de heer J. Fiers, bedrijfsleider bij DMV Campina Venray, 25 jaar in dienst was bij dit bedrijf.

Tijdens de officiële huldiging in de Wieënhof te Venray, waar naast collega’s en familieleden ook talrijke personeelsleden aanwezig waren, sprak allereerst de heer W. Geurts, onder-voorzitter kring Venray, van de Coöperatieve Zuivelvereniging Campina, namens hoofdbestuur en hoofddirektie, woorden van dank tot de jubilaris. Vervolgens overhandigde hij de gebrui-kelijke enveloppe met inhoud.

Daarna betrad de heer A. de Kroon, directeur van DMV Cam-pina- Venray, het podium en kenschetste in een doorwrochte en toegesneden toespraak, de heer Fiers als een uitstekend, en plichtsgetrouw bedrijfsleider, die op een bijzondere en zeer

be-kwame wijze het huidige zeer moderne en specialistische bedrijf mede gestalte heeft gegeven.

Vervolgens overhandigde hij de heer Fiers de medaille en oorkonde van de Kon. Ned. Zuivel-bond en bedacht hij mevr. Fiers met een attentie en een bloemenruiker.

Vervolgens zwaaide de heer van Loon, divisie-directeur boter van DMV Campina, de jubilaris lof toe voor zijn uitstekende prestaties en zijn goede functioneren en hij complimenteerde tegelijk het hele bedrijf met de wijze waarop de vestiging Venray functioneert.

Als laatste spreker nam namens de personeelsvereniging de heer Mulder het woord en in een sprankelende toespraak richtte hij lovende woorden aan het adres van de feesteling en zijn gezin en overhandigde een attentie en bloemenruiker aan de jubilaris en echtgenote.

Hierna volgde een druk bezochte en zeer geanimeerde receptie waar velen de jubilaris met zijn gezin kwamen feliciteren.

Later op de avond sprak de heer J. Loonen als voorzitter van de Coöp. Zuivelvereniging Campina en voorzitter van de Raad van Commissarissen zijn grote waardering en erkentelijkheid uit voor de wijze waarop de heer Fiers in de afgelopen 25 jaar het bedrijf Venray en daarmee DMV Cam-pina heeft gediend.

19 Zie tekst 1991-01-31 over afscheid en riddering J. Fiers

▲ zuivelhistorienederland.nl © Peel en Maas170

1984

Peel en Maas, 03-02-1984; p. 1/16

IN MEMORIAM JAN LOONEN

Oud-voorzitter Oostrum, bestuur ZNZ ...enz, enz.

Op zondag 29 januari j.l. overleed op bijna 76-jarige leeftijd de heer P. J. Lootten uit Oostrum.

De heer Loonen verbleef reeds enige tijd in het ziekenhuis te Venlo.

Helaas heeft hij te kort mogen genieten van een welverdiende oude dag. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor vooral de diver-se landbouworganisaties. Hij stond bekend als een kundig be-stuurder.

Zijn grootste werkterrein lag in de Zuivel.

Vanwege zijn grote verdiensten werd hij in 1961 benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau. Tevens was hij Ridder in de Orde van de H. Gregorius de Grote. Hij ontving nog de Gouden Draagspeld van de L.L.T.B. en Gouden Eremedaille van de Rabobank.

De eerste kontakten in de Zuivel kwamen tot stand via zijn voorzitterschap van de vroegere Zui-velfabriek te Oostrum.

Vanaf 1944 was hij bestuurslid van de Zuid Nederlandse Zuivelbond (ZNZ). In 1950 werd hij be-noemd tot ondervoorzitter van de ZNZ en bestuurslid van de Federatie van Nederl. Zuivelbonden (FNZ).

Vele jaren was hij voorzitter van de Hoofdafdeling van het Landbouwschap en bestuurslid van het Produktschap Zuivel. Daarnaast voorzitter van Regionaal Orgaan voor Melkhygiëne. De heer Lootten was eveneens nog voorzitter van de Limco (later overgegaan in Saveco en Coveco). Ver-der nog bestuurslid van Produktschap Vee en Vlees en commissaris van Interpolis BTL.

Voor de KVP was hij gedurende 12 jaar lid van de Prov. Staten van Limburg.

Van 1948 - 1952 voorzitter van de LLTB afd. Oostrum en van 1949 tot 1977 adviserend be-stuurslid van het Hoofdbestuur van de LLTB. Daarnaast vervulde hij het voorzitterschap van de Structuurcommissie van de LLTB.

Gedurende 46 jaar, van 1932 tot 1978. was hij voorzitter van het bestuur van de Coöp. Rabobank Oostrum B.A.; bij zijn afscheid werd hij benoemd tot ere-lid.

Tenslotte maakte hij nog deel uit van het Kerkbestuur van de R.K. Parochie O.L. Vrouw Geboor-te Geboor-te Oostrum (ruim 20 jaar) en 10 jaar bestuurslid van de Stichting Parochiehuis. Met name heeft hij zich in deze periode ingezet voor realisering van de bouw en verwerving van de zo noodzake-lijke overheidsbijdragen.

In woord en geschrift benadrukte de heer Loonen het belang van een goede en sterke Coöperatie

Peel en Mees, 02-03-1984; p. 7/18

In document CZ Venray te Venray MAP II (pagina 167-172)