• No results found

Einzelgängers

In document De Nederlandse danssector (pagina 107-115)

Gebruik flexibele arbeid, clusters danssector

6 Conclusies en aanbevelingen

6.3 Opmerkelijke overeenkomsten binnen de danssector 1 Hunkering naar erkenning en waardering dans(vak)

6.4.6 Einzelgängers

Het belangrijkste verschil waarin de einzelgängers in de danssector verschillen van die in het MKB is het leveren van maatwerk. Wel is het verschil tussen de twee ein- zelgängers kleiner dan het gemiddeld verschil tussen de twee sectoren. De einzel- gänger is meer dan de overige clusters een startende ondernemer die een stati- schere markt werkt en daarbij een bovengemiddeld 9 tot 5 mentaliteit heeft. De ein- zelgängers werken in gemiddeld eenvoudigere markten dan andere dansonderne- mers en zijn trendvolgender dan de overige clusters.

107

6.5

Typeringen BusinessLocus-cluster in de danssector

6.5.1 De zes Dance BusinessLocus-Clusters

Met behulp van het kwantitatieve en kwalitatieve onderzoek is voor de danssector een nuancering gemaakt op het BusinessLocus-model. Opvallend in de danssector is dat de meerderheid van de ondernemers vrouw is. In het vervolg van deze para- graaf zijn alle clusters, met uitzondering van de Jagers, vanuit de vrouw geschre- ven.

Pragmatici 17% Experts 12%

Sociale ondernemers die de klant centraal stellen. Ze hechten waarde aan kwaliteit en willen dit door scho- ling waarborgen. Ze zijn nuchtere ondernemers die altijd weloverwo- gen keuzes maken.

Gedreven en perfectionistische ondernemers die veel waarde hechten aan authenticiteit en kwaliteit. Erkenning en waarde- ring voor hun specialisme vinden zij erg belangrijk en ze blijven investeren om de kwali- teit te waarborgen.

Ontplooiers 51% Hoeders 14%

Enthousiaste, veelzijdige onderne- mers die graag samenwerken om zichzelf elke keer te overtreffen. Ontplooiers zijn intrinsiek gemoti- veerde ondernemers, die veel waar- de hechten aan plezier en zelfont- plooiing. Zowel op het zakelijke als op het persoonlijke vlak.

Conceptuele denkers die veel waarde hechten aan kwaliteit en een sterke band hebben met hun vak. Met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor hun zaak en personeel, zij vinden het ondernemen meestal niet leuk.

Jagers 4% Einzelgängers 2%

Ondernemers in hart en nieren met een groot sociaal netwerk. Jagers durven risico’s te nemen om het bedrijf te vernieuwend te houden en laten groeien. Zij zijn continu op zoek zijn naar uitdagingen en kan- sen.

Rustige ondernemers die het liefst alleen werken. Van verandering zijn zij niet ge- charmeerd, het is prima zoals het is. Het contact met de klanten moet wel leuk zijn.

6.5.2 De pragmaticus

“Als je twijfelt moet je er niet aan beginnen.” De pragmaticus vindt ondernemen

leuk of zelfs “Heerlijk!”. Zij is een doordachte en nuchtere ondernemer die haar tijd nuttig wil besteden. Zij is heel betrokken bij haar zaak en hecht veel waarde aan eerlijkheid en het sociale aspect van het ondernemen. Mensen moeten vooral ple- zier hebben.

Weloverwogen keuzes maken

Pragmatici nemen zelf de beslissingen in de zaak. Ook gedelegeerde zaken zoals de boekhouding worden door de pragmatici gecontroleerd. “Ik maak geen keuzes omdat ik er wat voor voel, maar ook omdat ik ze kan onderbouwen.” Pragmatici maken graag weloverwogen keuzes. Hiervoor raadplegen zij verschillende informa- tiebronnen. “Ik moet een klankbord hebben.” Zo vinden zij het belangrijk om te luisteren naar klanten, ook omdat die verschillende achtergronden en kennis heb- ben. Collega’s en ondernemers uit verschillende sectoren worden ook door de pragmatici geraadpleegd, alsook vakbladen, internet en het thuisfront (partner, ou- ders).

Klant centraal

Het leukste aan het ondernemen vindt zij het lesgeven, omdat zij hier in contact staat met mensen, haar passie kan overdragen en ze iets kan leren. Dit is dan ook haar favoriete bezigheid binnen de onderneming. “Als ik de vloer opstap valt alle stress van mij af. Dat is het lesgeven.”

De pragmaticus is heel sociaal en stelt de klant centraal. “Mensen komen soms ook langs om hun hart te luchten.” De beleving en tevredenheid van de klant hebben dan ook veel waarde voor de pragmaticus. De sfeer op de zaak moet goed zijn en het moet er netjes uitzien. “Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is dat ze (de klant) het gevoel hebben thuis te komen bij mij op de zaak.”

Leergierig

De pragmatici onderscheiden zich door te zorgen voor een kwalitatief goed product. Hierbij is scholing een van de voornaamste middelen. “Alle docenten zijn gekwali- ficeerd.” Zij zijn dan ook het hoogst opgeleid van alle clusters. Maar ook de prag- maticus die geen kunstvakopleiding dans in het hoger onderwijs heeft gevolgd, toont een grote leergierigheid. Zij zoeken naar verschillende manieren om zich te ontwik- kelen binnen hun vak, hetzij via een brancheorganisatie of een zelfstandig docent. “Ik neem veel verschillende lessen van veel verschillende docenten. Je weet nooit van wie je wat leert.”

Nuchterheid

De motieven van de pragmaticus om te gaan ondernemen zijn weinig veranderd sinds de start van de onderneming. Er bestaat de ambitie om te groeien, maar dit mag niet ten koste gaan van de huidige zaak. “Hoe groter je gaat, hoe groter de

109 De pragmaticus vindt dat haar persoonlijkheid bepalend is voor de bedrijfsvoering. Wat zij zelf leuk en belangrijk vindt voert ze door in haar bedrijf. “Tijdens een danscafé doe ik altijd iets extra, omdat ik dat leuk vind, zo ben ik!” Zij onder-

neemt niet om schatrijk te worden. Het gaat deze ondernemer erom dat de zaak goed draait en dat zij er aan het eind genoeg aan overhoudt om van te leven. Zij is heel nuchter over de positie en waarde van haar product. “Ik zie dat dansen een luxe product is. Niet zozeer in de zin van geld, maar het is een privilege om met mijn passie bezig te zijn.” Deze ondernemer heeft hart voor de zaak!

6.5.3 De ontplooier

Zo veel mogelijk dingen ervaren dat is wat de ontplooier wil. Zij drijft op passie en houdt van uitdagingen. Een creatieve en fantasierijke ondernemer die zich bewust is van haar omgeving en haar ervaringen doorvertaalt naar haar onderneming. Diversi- teit en afwisseling zijn voor de ontplooier een noodzaak. “Ik groei meer wanneer ik mij in onbekend water begeef.”

Afwisseling en diversiteit

De ontplooier hecht waarde aan de vrijheid die haar onderneming haar biedt zowel artistiek als zakelijk. “Vrije tijd is voeding voor het creatieve leven.” Het geeft

haar meer ruimte om afwisseling op te zoeken in de verschillende aspecten van haar onderneming, zoals het ontmoeten van nieuwe mensen, werken in diverse omgevingen en nieuwe dingen uitproberen. “Ik heb gelukkig genoeg mensen in mijn netwerk die mij kunnen ondersteunen.” Diversiteit vindt de ontplooier be-

langrijk omdat het haar uitdaagt en inspireert. De ontplooier houdt dan ook van mul-

tidisciplinariteit.

Persoonlijke groei

Alleen ondernemen om te werken is voor de ontplooier ondenkbaar. Het moet toe- gevoegde waarde hebben voor zowel haar omgeving als voor haar persoonlijk. “Ik vind het belangrijk om mij nuttig te voelen, anders kan ik net zo goed iets an- ders doen.” Deze ondernemer en haar onderneming zijn dan ook niet van elkaar te

scheiden. “Mijn onderneming stemt 100% overeen met mijn persoonlijkheid.”

Wat zij belangrijk of interessant vindt, bepaalt hoe zij richting geeft aan haar bedrijf.

Vernieuwing en actualiteit

“De uitdaging om onderdeel te zijn van de avant-garde spreekt mij erg aan.’’

Bewust van wat zich in haar omgeving afspeelt, speelt zij graag in op de actualiteit. Zij wil graag nieuwe dingen leren, uitproberen en gebruiken. Het snel schakelen van het ene idee naar het andere is een ander aspect van het ondernemerschap waarbij de ontplooier zich volledig thuis voelt. “Het leukste van het ondernemen is het verwezenlijken van ideeën.” Een creatieve en bevlogen ondernemer die graag

mooi werk tot stand brengt en dat het liefst doet met een leuk team mensen. Als lei- dinggevend of als partner, dat maakt niet uit. Voor haar gaat het om het samen iets goeds creëren en er vooral plezier in hebben.

Concurrentie als stimulans

Positief ingesteld als de ontplooier is, vertaalt ze bedreigingen liever naar uitdagin- gen. Zij is altijd op zoek naar nieuwe kansen om te groeien. “De crisis is voor mij een bedreiging, maar dat is niet erg. De verhouding tussen commercieel en ar-

tistiek zal meer 50-50 worden daarmee.” Concurrenten schrikken deze onderne-

mer niet af, integendeel, zij verwelkomt ze. Anders wordt het al gauw saai voor de ontplooier. “Concurrentie zorgt ervoor dat ik ‘on top of my game’ blijf.”

6.5.4 Experts

“Ik dacht altijd dat ik geen ondernemer was, maar dat ben ik toch wel. Onder- nemen is ook niet zo eng, kostdekkend kan iedereen zijn.” De experts zijn kriti-

sche ondernemers die veel waarde hechten aan authenticiteit en kwaliteit. Zij zijn te eigenwijs om voor een baas te werken of vonden in loondienst niet de waardering die zij willen voor hun werk. Dat is niet erg, want ondernemen bevalt ze beter dan verwacht en iets anders willen zij niet.

Gedreven en perfectionistisch

“Ik wil iemand zijn van de techniek, van wie je echt iets leert.”

Kwaliteit is heel erg belangrijk voor de expert. Deze ondernemer investeert liever in de kwaliteit van zijn onderneming dan in de groei. Als de expert iets biedt, moet de kwaliteit zijn gegarandeerd. De expert wil zijn onderneming laten groeien, maar met mate. Zolang de groei de kwaliteit niet benadeelt. “Dansyoga ook aan volwasse- nen aanbieden doe ik nog niet. Daar ben ik nog niet klaar voor.”

“Werk en privé zijn voor mij bijna niet te scheiden.” De persoonlijkheid van de

expert werkt erg door in zijn onderneming. Experts zijn perfectionistisch en letten op de kleinste details. “De diploma’s moeten niet een uitgeprint A4’tje zijn, ze moe- ten geplastificeerd zijn.” Ook zijn ze gedreven en sociaal. In hun onderneming

vertaalt dit zich door naar professionalisme, kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Eigen methodiek

“Ik vind het belangrijk om binnen de buikdans mijn eigen stijl te hebben.” De

expert is erg gefocust op de ontwikkeling van zijn product naar zijn eigen visie en wens. Zij specialiseren zich eerder dan dat ze een divers aanbod hebben en zij ont- wikkelen graag een eigen methodiek of stijl. “Ik vind het lastig om voor een baas te werken.” Authenticiteit is voor de expert heel belangrijk.

“Het probleem met samenwerken is dat ik het snel beter weet.” De expert werkt

graag zelfstandig. Een uitzondering wordt meestal gemaakt in een samenwerking met mensen uit andere disciplines, wat niet hun eigen expertisegebied is.

Erkenning en waardering

“Als je je eigen onderneming hebt, krijg je terug wat je erin stopt.”

Misschien was de expert huiverig om te gaan ondernemen, maar daarna omarmen zij het ondernemerschap volledig en ervaart het ook als een erkenning van hun pro- fessionaliteit.

Waardering en erkenning zijn belangrijke redenen voor de expert om te gaan on- dernemen. In loondienst voelden zij zich niet gewaardeerd in hun volledige kunnen.

111

ik met dans omga.” Waardering van het publiek is volgens de expert het bestaans-

recht van de onderneming.

6.5.5 Hoeders

“Ondernemen zat niet in de planning.” Een ondernemer zal de hoeder zichzelf

niet noemen. Dat zij dat nu wel zijn is meestal geen keuze geweest maar er kwam iets op hun pad of ondernemen was de enige manier om hun vak uit te oefenen.

Conceptuele denkers

De hoeder is een conceptuele denker. Het gaat haar niet om leuke pasjes doen en oppervlakkig entertainment. Zij zoekt, wellicht onbewust, naar verdieping in wat zij doet. “Ik ben choreografie gaan studeren om meer conceptuele dans te begrij- pen.”

De kwaliteit van de onderneming is volgens de hoeder het belangrijkste om je op te onderscheiden. “Als je stilstaat spurten mensen je voorbij.” Het op peil houden

van je product is volgens de hoeder een noodzaak anders blijf je achter, want dans is continu in ontwikkeling. Zij is geen trendsetter en ook niet de meest ijverige trend- volger. Maar als er een nieuw populair product is dat past bij hun onderneming, staan ze er wel voor open.

Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Hoewel het ondernemerschap geen favoriete bezigheid is van de hoeder, zal zij nooit stoppen met ondernemen. “Om te ondernemen op lange termijn moeten ze je kunnen vertrouwen.” Aan de ene kant is dit omdat zij zich verantwoordelijk voelt

voor haar zaak en aan de andere omdat zij de vrijheid die het ondernemerschap haar geeft niet wil opgeven. Voor werken in loondienst staat de hoeder wel open, zolang het niet belemmerend werkt. “Stoppen staat niet in mijn woordenboek.” “Ik schiet nu niet meer in de zenuwen wanneer een leerling stopt.”

De hoeder is heel betrokken bij haar klanten, medewerkers en zaak. De hoeders hebben het meest van alle ondernemers een familiebedrijf. Maar de persoonlijke omgang met mensen, waar de dans niets mee te maken heeft, is voor deze onder- nemer soms te veel. Terwijl de vriendelijkheid die de hoeder uitstraalt juist mensen uitnodigt om hun hart te luchten. “Ik vertaal alles naar mijzelf. Dus als iets niet lukt, heb ik het niet goed gedaan.”

Privé echt privé houden

“Een boek lezen lukt mij al niet, ik denk dan constant aan de zaak en wat er moet gebeuren en moet een zin vijf keer opnieuw lezen.”

De hoeder is, net alle andere clusters, altijd bezig met haar werk, ook thuis en in haar vrije tijd, maar andersom is de hoeder strikter. Haar privéleven houdt de hoe- der echt privé.“Vroeger moest alles mooi zijn aan de buitenkant, maar nu is mijn website simpeler.”

De persoonlijkheid van de hoeder straalt goed door in haar onderneming. Transpa- rant, eerlijk en open, zonder te veel heisa en versiering. Zij besteden daar liever ook weinig aandacht aan, het gaat voor deze ondernemer om de inhoud. “Ik probeer

met social media om te gaan, maar ben er niet goed in.” De hoeders zijn con-

servatieve ondernemers wat betreft social media. Zij gebruiken het wel, maar hou- den het puur zakelijk en simpel. Het bijhouden gaat dan ook niet altijd even goed, omdat de hoeder er niet regelmatig mee bezig is.

6.5.6 Jagers

Ondernemen is voor de jager thuiskomen. Hij is niet zozeer gaan ondernemen om de dans, maar ondernemen mét dans. Meestal begint de jager met ondernemen omdat deze een kans in de markt opmerkt en die oppakt.

Ondernemerschap, een bewuste keus

“Ik zal niet tot mijn 90ste ondernemen, maar ik kan ook taken afstoten. Onder- nemen is bijzonder genoeg om het te proberen.” Een baan in loondienst kan de

jager nooit de voldoening geven die het ondernemerschap biedt. Ook niet wanneer loondienst financieel aantrekkelijker is. Maar de jager vindt geld wel belangrijk. Zonder geld valt er weinig te ondernemen, toch gaat geld voor de jager niet boven het ondernemen. “Ik werk nu meer dan voorheen, maar zo voelt het niet.” De

motieven van de jager om te gaan ondernemer zijn niet veranderd in de loop van de tijd, maar juist gegroeid. Hij is een ambitieuze ondernemer met een duidelijk toe- komstbeeld en doel voor zijn onderneming.

Jagen op uitdaging

“Je moet vechten voor je succes. Elke opdracht is er één.”

De jager biedt ook vaak producten aan die los staan van de dans, zoals zaalhuur of beurshostessesverhuur. Hij durft risico’s te nemen om innovatief te blijven, om te groeien en om zichzelf te bewijzen. “De economische crisis geeft mij de drive om creatief te zijn.” Hij beseft zich dat dans als een luxe product wordt gezien en

vindt het een uitdaging om te zorgen dat het toch een prioriteit blijft en hij aan de vraag van de klant voldoet.

De netwerker

“Ik voelde mij wel thuis op een netwerkborrel tussen al die ondernemers.”

Een netwerk is heel belangrijk voor de jager en hij is er ook actief mee bezig. Voor de jager is een netwerk een soort vangnet waar je op terug kan vallen, omdat het zo divers is. “Over 5 tot 10 jaar wil ik een eigen kantoor in een eigen pandje heb- ben met mensen in dienst en een freelancerspool.” Voor de jager is weinig

scheiding tussen werk en privé, de zaak gaat altijd voor. Dat vindt de jager echter niet storend want zijn bedrijf, dat is hij. Zijn persoonlijkheid werkt dan ook erg door in zijn bedrijfsvoering.

“Ik vind Facebook een prachtig medium!” De jager is erg actief in de digitale we-

reld. Het is voor de jager ook een steun voor het netwerk. De profilering en plaatsing van zijn onderneming online is volgens de jager belangrijk voor het succes van de onderneming.

113

6.5.7 Einzelgänger

In dit cluster is slechts één ondernemer geïnterviewd. Tevens was deze ondernemer meer hoeder (50%) dan einzelgänger (44%). Hij heeft wel de op twee na hoogste score binnen het cluster einzelgänger. De twee ondernemers die het hoogst scoor- den als einzelgänger waren niet benaderbaar voor een interview, waardoor voor de volledigheid toch is besloten om deze ondernemer te interviewen.

Om toch een beeld te kunnen schetsen van de einzelgänger in de danssector zijn de uitkomsten van dit onderzoek in vergelijking met de cluster in het mkb geanaly- seerd. De interpretatie van deze uitkomsten vragen echter om grote terughoudend- heid.

De einzelgänger werkt het liefst alleen of met zijn partner. Hij staat niet echt open voor iets nieuws doen in zijn onderneming. Van verandering is hij niet gecharmeerd en groeien met zijn onderneming hoeft niet. “Het is gewoon goed zoals het is.”

Daarbij zou hij alleen voor verandering kiezen waarbij hij het werk helemaal zelf kan doen.

Sociale solist

Net als in het mkb werkt de einzelgänger in de danssector liever alleen of met zijn partner. “Ondernemen doe ik samen met mijn vrouw, ik heb geen behoefte aan personeel. Dat geeft mij een bepaalde rust.” Maar een verschil is wel dat deze

ondernemer in de danssector het contact met mensen positiever ervaart. “Het leuke aan ondernemen is vooral het omgaan met de mensen.” Hij is een socialere on-

dernemer dan de einzelgänger in het mkb. Zijn tip is dan ook dat men vooral plezier moet hebben en houden in het dansen.

Vroeger ‘ís’ alles beter

“Vroeger was stijldansen vanzelfsprekender. Iedereen deed het, het hoorde bij de opvoeding.” Een andere overeenkomst is het conservatieve karakter van deze

ondernemer. “Ik heb deze dansschool 10 jaar geleden overgenomen van mijn ouders. Dat vond ik de meest logische keuze.” De zaak is altijd zo geweest en hij

ziet geen reden om te veranderen. Dit werkt. Ook al ziet hij wel een gedragsveran- dering in zijn (potentiële) klanten. “Mensen zijn vluchtiger geworden in hun ge- drag.” “Dansen is een luxe, geen basisbehoefte.”

De wens van deze ondernemer is dat mensen meer gaan dansen en dat ook blijven doen.

In document De Nederlandse danssector (pagina 107-115)