• No results found

Belangrijkste quotes panelleden Panelgesprek

In document Life Journey (pagina 133-137)

Concept 1

13:05 Max: “De telefoon is te veel aanwezig. De app is wel bruikbaar en nuttig.” 14:00 Noah: “Je moet je er wel voor inzetten.”

14:15 Noah: “Ik vind het wel een leuk plan voor als je het niet weet en jezelf beter wil leren kennen.”

14:53 Bibi: “Je moet wel heel erg gedreven zijn om een keuze te kunnen maken. Het event vind ik overdreven.”

17:05 Guido: “Als vrienden naar het event gaan is het een motivatie om ook te gaan.” 17:15 Nino: “Ik kijk zelf bijna nooit tv.”

17:30 Bibi: “Ik zou het via school doen.”

17:50 Thijn: “Het kan ook juist als een schoolverplichting gaan voelen.” 17:56 Nino: “Maar dan hoef je het niet in je vrije tijd te doen.”

Vraag Maud: Dus via de computer kijken is beter in plaats van dagelijks of wekelijks? 18:19 Gijs: “Zestien tot achttienjarigen kijken minimaal tv.”

18:29 Gijs: “Als ik naar studiekeuzes wil zoeken dan Google ik dat en als ik dan jullie site vind is dat top en ga ik daarop informatie zoeken.”

18:44 Thijn: “Ik zou het eerder online kijken dan op tv want ik kijk eigenlijk nooit tv.”

18:54 Thijn: “Het maakt niet uit op welk kanaal, je kan het gemakkelijk op meerdere kanalen zetten.”

Concept 2

26:21 Bibi: “Ik vind de game en het programma los van elkaar wel interessant.” 26:29 Bibi: “Ik snap niet hoe de strijd tussen scholieren mij helpt om een studiekeuze te maken. Anderen helpen staat te verweg van mezelf. ”

28:02 Guido: “Er is nog niets anders op tv over dat onderwerp en het kan veel toevoegen.” 28:50 Thijn: “Als het interessant is en het gaat over iets wat jij zelf wil doen zou ik er wel naar kijken, dan mag het ook best langer duren dan 15-20 minuten. Een halfuur is een goede tijdsduur.”

29:06 Stijn: “De strijd tussen scholieren vind ik er niet bij passen.”

29:10 Stijn: “Ik wil voor mezelf kijken en mensen willen horen praten over wat ze op hun studie hebben gedaan en waarom ze die studie hebben gekozen en zo’n website daarbij is ook handig, dat je losse informatie kan opzoeken.”

Vraag Maud: Wat als het meer een algemene strijd is, dat iedereen mee kan doen en dat je zelf ook kans maakt op een droomstage?

29:34 Stijn: “Ja dat is wel handig. Dan gaan mensen wel je app downloaden en spelletjes spelen.”

29:44 Stijn: “Dan kan je gewoon thuis na het programma nog dat spelletje spelen om een stage te winnen.”

Vraag Maud: Zou je dat dan bijhouden, dat je elke dag vijf minuten speelt bijvoorbeeld? 29:56 Bibi: “Ja.”

Concept 3

06:30 Thijn: “De soapserie vind ik ook een leuk idee.” 06:58 Thijn: “Ik weet niet of ik de game zou spelen.”

07:28 Guido: “Kan je het niet mengen? Dat je eerst bijvoorbeeld het praatprogramma hebt en dan de laatste vijf of tien minuten die serie, elke keer een stukje?”

07:58 Bibi: “Ik denk wel dat het meer voor meisjes is met die soap en dat verder verdiepen op internet. Ik denk niet dat jongens dat snel zouden doen.”

08:25 Thijmen: “Het moet niet een soort van SpangaS worden.”

08:50 Stijn: “Het enige moeilijke lijkt me de game. Ik vind het wel vervelend als ik de hele game moet gaan uitspelen om de laatste aflevering te kunnen zien.”

09:05 Stijn: “Ik zou niet afhaken en nog wel spelen maar niet uit plezier.” 09:12 Stijn”Niet iedereen vindt gamen ook even leuk.”

09:21 Thijn: “Gaat misschien ook als huiswerk voelen.”

Vraag Maud: Stel dat je met een aantal punten die code voor de laatste aflevering kan verdienen?

09:37 Stijn: “Ja dat lijkt me fijner want ik heb altijd m’n mobiel bij me en als ik bed lig kan ik even dat spelletje snel spelen voor de punten.”

Vraag Maud: Zou je dat spelletje alleen spelen voor de code?

09:52 Stijn: “Ligt eraan hoe leuk ik die serie vind. Als ik het leuk genoeg vind zou ik de game snel uitspelen voor de laatste aflevering.”

09:56 Bibi: “Ligt er ook aan hoe leuk de game is.” 10:03 Stijn: “Simpele spelletjes speel je juist meer.”

10:23 Thijn: “Niet per se simpel maar niet dat er te veel over moet nadenken.” Online coaching

11:46 Guido: “Ja een keuze voor chat of videochat is fijn.”

12:44 Gijs: “Misschien kan je ook de tien meest voorkomende vragen doen en daar uitlegfilmpjes over maken.”

Vraag Maud: Zou je zelf invloed willen hebben op het verloop van het programma? 12:37 Stijn: “Nee, ik wil gewoon die serie kijken.”

Vraag Maud: Zou je erover praten met vrienden en anderen op internetfora?

13:17 Guido: “Het is wel leuk als je met vrienden kan praten over de game en hulp kan vragen als je niet verder komt.”

13:22 Gijs: “Het is ook wel lachen als je een hashtag van de serie hebt en mensen kan volgen die er dingen over zeggen en er met vrienden over kan praten.”

Panelgesprek 2

Concept 1

10:12 Hanna: “Het is heel nieuw. Ik heb nog nooit zoiets gehoord. Ik denk ook dat het leuk is om dat samen te doen met elkaar en dat je er zelf iets van leert.”

10:50 Hanna: “Ik denk wel dat het beter is als het via school gedaan wordt want als het helemaal los daarvan staat zullen er veel mensen zijn die niet gemotiveerd zijn om eraan te werken.”

11:18 Hanna: “Ookal is het een schoolverplichting kan het uiteindelijk wel gewoon leuk worden als je het dan doet.”

11:34 Merel: “Ik vind het wel goed dat je ook met andere mensen in contact wordt gebracht, met mensen die hetzelfde hebben en in teams dat je goed bij elkaar past. Maar je moet er best veel voor doen dus ik zou het inderdaad via school doen.

11:50 Hanna: “Dat er tijd voor wordt ingepland.”

11:59 Merel: “Ik zou denk ik niet zelf thuis m’n tv aanzetten en dat allemaal gaan doen.” 12:18 Bibi: “Als erover wordt gepraat is het wel leuk als je erover mee kan praten.” 12:50 Bibi: “Social media trekt mij niet zo erg.”

12:52 Merel: “Het tv-programma wordt uitgezonden op een bepaald moment dus dan moet je echt voor gaan zitten en ik denk dat ik het handiger vindt om dat op je eigen tijdstip even op de app te kijken dus de app zou ik het snelst gebruiken.”

13:19 Hanna: “Als alle afleveringen op die app staan is het wel handig, dan heb je alles bij elkaar.”

Vraag Maud: Zou je het programma via de app kijken op je laptop?

13:39 Bibi: “Wat er in de buurt is. Het is fijn om een mogelijkheid te hebben voor allebei.” 13:45 Marijn: “Ik zou het eerder op mijn laptop of telefoon kijken dan op tv.”

Concept 2

20:39 Bibi: “Het programma vind ik leuk omdat je meer informatie krijgt over wat je wil weten en dat het zo veelzijdig is.”

20:42 Bibi: “Het is ook leuk dat je kan strijden voor je droomstage. Daarvoor zou ik wel eerder de game spelen. Als dat niet zoiets zou opleveren zou ik het niet doen.” Vraag Maud: Dus er moet wel echt iets voor jezelf inzitten?

21:00 Bibi: “Ja.”

21:02 Marijn: “Ik zou die game gaan spelen omdat je dan de kans krijgt om die stage te winnen.”

21:11 Marijn: “Wat ik zelf niet fijn vind is dat alles wat je doet op die pagina komt en dat iedereen dat kan zien.”

21:19 Marijn: “Zoals die vlog. Ik vind niet dat mensen die ik ken dat hoeven te zien want dat is best persoonlijk.”

21:35 Marijn: “Ik zou er moeite mee hebben dat alles wat je doet en alle keuzes die je maakt meteen gedeeld worden met allemaal mensen.”

21:45 Merel: “Ik zou zelf niet zo snel een vlog doen. Ik zou het ook teveel gedoe vinden om zo’n droomstage te moeten winnen omdat je er best wel veel voor moet doen.”

22:02 Merel: “Zo’n online coach vind ik dan wel weer heel handig.” 22:15 Merel: “Als je dat moet winnen zou ik daar wel mijn best voor doen.”

22:41 Marijn: “Als dit niet uit school komt en je wil er tijd in stoppen, dan moet je dat buiten je schooluren en huiswerkuren om doen en ik denk dat mensen dat minder snel doen.” 23:09 Merel: “Een praatprogramma zou ik eerder kijken dan een reallife show.”

23:15 Merel: “Een praatprogramma is wat echter en officiëler met volwassenen die dingen vertellen en met verschillende aspecten.”

23:32 Merel: Ik zou niet zo snel die vijf mensen online gaan volgen maar die game vind ik wel handig omdat je daar zelf ook de keuzes maakt en dat het wordt opgeslagen. De app is ook wel handig.”

24:31 Hanna: “Ik zou denk ik niet het programma kijken maar als het met verschillende kopjes in de app zou staan zou ik het wel kijken.”

24:39 Hanna: “Als je op tv zo’n heel programma kijkt is er waarschijnlijk 90 procent dat je niet interesseert.”

24:46 Hanna: “Ik zou dan eerder in de app naar fragmenten van tien à twintig minunten willen kijken met titels die me interesseren.”

25:04 Hanna: “Ik zou ook zelf die game niet spelen dus dan lijkt het mij leuker als je in de app verschillende dingen hebt om te doen dat je kan kiezen wat je doet om je profiel aan te vullen.”

25:51 Loes: “Mij lijkt het programma leuk, juist omdat je verschillende dingen ziet. En dat je dus juist iets ziet wat je niet verwacht maar je dan eigenlijk best leuk lijkt.”

26:50 Loes: “Ik zou de game denk ik ook niet spelen maar de app zou ik wel gebruiken.” 26:25 Hanna: “Het ligt eraan hoe veel het me interesseert.”

27:17 Bibi: “Het zou handig zijn als je alles los van elkaar kan gebruiken.”

27:46 Bibi: “De website is ook wel handig als daar de algemene informatie op staat.” Concept 3

Hanna: “Als het leuk genoeg is om te volgen zou ik het wel kijken.”

Merel: “Er moet dan wel steeds iets nieuws of spannends aan bod komen anders vind ik het snel saai.”

Hanna: “Het is niet echt informatief dus het zou me niet echt helpen met mijn studiekeuze maar het is wel leuk om te kijken en een beeld te krijgen van de studie.”

Bibi: “Ik zou de website van concept 2 samenvoegen met het tv-programma van concept 3.” Vraag Maud: Zouden jullie het ook leuk vinden om eerst het praatprogramma te zien en op het einde nog een deel van de soap?

Hanna: “Ja, dat is het zowel informatief als entertainment. Liever dat dan alleen maar informatief.”

Merel: “De virtual tour zou ik zeker gebruiken want het lijkt me heel interessant om te weten hoe zo’n les eruit ziet.”

Merel: “Ik weet niet of ik zou kijken op de website als ze me dat voorstellen in het tv- programma. Dat doe ik eigenlijk nooit.”

Bibi/Marijn: “Oh, dat doe ik juist wel.”

Merel: “Ja het is wel leuk als het programma zo in elkaar zit dat je niet echt mee hoeft te spelen maar wel mee kan denken erover, zoals bij Wie is de Mol?”

Bibi: “Ik weet niet of ik echt naar de website zou gaan om die extra video’s te bekijken maar als ik het leuk genoeg vind wel.”

Bibi: “Ik snap alleen de link van de website met de app niet zo goed.”

Merel: “Die online game zou ik misschien één keer uitproberen maar daarna heb ik het dan ook wel gezien.”

Hanna: “Ik zou de online game niet spelen. Ik leer er ook niet echt iets van.”

Loes: “De app zou ik in ieder geval wel gebruiken. Ik denk dat het heel handig voor je is als je nog niet weet wat je wil.”

Algemeen

Vraag Maud: Zouden jullie überhaupt gamen?

00:42 Hanna: “Wel als het niet echt dagen duurt voordat je iets bereikt hebt.”

Vraag Maud: En stel dat het een casual game is waarbij je korte en makkelijke games speelt?

02:41 Merel: “Ik speel eerder een game die gericht is op studiekeuze dan een actiespelletje.”

02:49 Merel: “En dat je dan naderhand kan kijken wat eruit komt wat wordt gelinkt aan de app.”

03:06 Hanna: “Het liefst spelletjes van zo’n vijf minuten.”

04:12 Merel: “Nee ik hoef niet echt iets te winnen. Het is gewoon meer voor jezelf dat je iets meer inzicht krijgt in wat je leuk vindt.”

Vraag Maud: Zou je online coaching gebruiken? 04:54 Merel: “Ja, ik zou het wel gebruiken.” 04:57 Bibi: “Ja, als je vragen hebt.”

In document Life Journey (pagina 133-137)