• No results found

namens de Verenigde Commissies de Burgemeester-Voorzitter

Artikel 7 -Toepasselijk recht en geschillen

1. Op onze overeenkomsten is enkel het Belgisch Recht van toepassing.

2. Alle geschillen vallen uitsluitend onder de bevoegdheid van de rechtbanken van gerechtelijk arrondissement waarin de zetel van Setex Parkeerbeheer nv is gelegen."

het

x x x

§5.- De verwervende partij moet de volgende voorwaarden strikt naleven :

1. het goed is uitsluitend bestemd voor het stallen van voertuigen. De bestemming van het goed mag niet worden gewijzigd ;

2. het is verboden op de voormelde openbare weg die toegang verleent tot de rotatieparking, te parkeren of te stationeren ;

3. de toegang tot het garagecomplex en de autobergplaatsen is ten strengste verboden voor voertuigen die voorzien zijn van een LPG-installatie;

4. de maximumhoogte van de voertuigen bedraagt 2,10 meter;

5. de toegang tot het garagecomplex moet gebeuren via de inrit ter hoogte van de Sint-Franciscusstraat en het complex moet worden verlaten via de rotatieparking en de uitrit tussen de Nieuwstraat en de Cirkelstraat.

§6.- De verwervende partij verkrijgt één badge die toegang verleent tot de rotatieparking, zodat zij het complex kan verlaten. Het is echter niet toegelaten te parkeren in de rotatieparking, tenzij zij over een toegangsticket beschikt en betaalt bij het verlaten van de rotatieparking. Indien de verwervende partij wenst te beschikken over meer toegangsbadges kan zij deze tegen betaling van de door de beheerder vastgestelde vergoeding verkrijgen bij de beheerder. In geval van vervanging door verlies, beschadiging of dergelijke van de toegangsbadge geldt dezelfde regel.

§7.- De verwervende partij is ertoe gehouden een individuele verzekeringspolis te sluiten met betrekking tot de aangekochte autobergplaats(en) voor de verzekering als eigenaar en gebruiker tegen de risico's burgerlijke aansprakelijkheid en brand.

§8.- De verwervende partij heeft geen verhaal tegenover de beheerder ingeval de toegang tot of het verlaten van de autobergplaats wordt bemoeilijkt door aanschuivende voertuigen die de rotatieparking wensen te gebruiken. [

§9.- De verwervende partij is ertoe gehouden een forfaitair bedrag van vijfduizend frank (5.000 frank), hetzij honderd drieëntwintig euro vijfennegentig cent (123,95 euro), BTW inbegrepen, te betalen per jaar aan de beheerder voor:

• het onderhoud van de traphal, de ramen, de rijweg, de verlichting, enzovoort;

• de betaling van de elektriciteit in de autobergplaatsen, langs de toegangsweg dn in de traphal;

• het gewone onderhoud en de werking van de poort aan de in- en de uitrit;

• de vervanging van de lampen langs de toegangsweg en in de autobergplaatsen ;

• het verlenen van de doorgang naar de uitrit via één magneetkaart en de goede werking ervan;

• het onderhouden van de brandblusapparaten ;

• de bewaking en het beheer van het gedeelte van de openbare weg dat toegang verschaft tot de rotatieparking.

Dit forfait moet jaarlijks worden betaald voorafgaand aan het betrokken jaar ën voor de eerste keer binnen een termijn van dertig dagen na het eerste verzoek op straffe van het blokkeren van de badge die toegang verleent tot de rotatieparking.. Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast aan de evolutie van het indexcijfer van de consumptieprijzen. Als aanvangsindexcijfer geldt het indexcijfer van de consumptieprijzen van de maand augustus van het jaar 2000.

§10.- De verwervende partij is verplicht om zijn identificatiegegevens en adres te melden aan de beheerder van de parking. In geval van verhuis, verhuur of overdracht moet zij dit eveneens melden aan de beheerder.

Art. 3.- §1.- De overdracht van het goed geschiedt tegen betaling door de in respectievelijk sub artikel 1 §1 vermelde verwervende partijen aan de Stad van de in sub artikel 1 §1 naast hun

Vergadering van de Gemeenteraad van 01 juni 2001 - Nr. 6

' • ; * \

naam vermelde koopsom, waarin alle vergoedingen waaronder de kosten van de administratieve behandeling van het dossier zijn begrepen.

§2.- De koopsom en de hierna vermelde rechten en kosten moeten door de verwervende partij vereffend worden uiterlijk tien dagen volgend op de dag van de vordering. Na verloop van deze termijn zal de verwervende partij een interest, berekend tegen de wettelijke rentevoet die in burgerrechtelijke zaken van toepassing is, verschuldigd zijn op de niet-betaalde som, alsmede de vergoeding van alle hieruit voortspruitende kosten, zonder dat een aanmaning tot betaling vanwege de Stad is vereist.

§3.- Deze vordering zal worden gedaan zodra het besluit van de Gemeenteraad tot overdracht kracht van uitwerking heeft verkregen, d.w.z. op het ogenblik dat de termijn van 30 dagen, te rekenen vanaf de dag waarop het Provinciebestuur van deze beslissing in kennis werd gesteld, is verstreken, zonder dat de toezending van het dossier is gevorderd, hetzij bij opvraging van het dossier op het ogenblik dat de termijn van 30 dagen, te rekenen vanaf de dag volgend op de ontvangst van het dossier, is verstreken, zonder dat een beslissing tot schorsing aan de Stad is genotificeerd.

§4.- De akte van overdracht zal worden verleden nadat de koopsom en de hierop verschuldigde rechten zijn betaald.

§5.- De zegel- en registratierechten die op de overdracht zijn verschuldigd, alsook de kosten van de akte en van de overschrijving ervan in het Kantoor der Hypotheken vallen ten laste van de verwervende partij.

Art. 4.- §1.- De verwervende partij heeft vanaf de datum waarop de authentieke akte wordt verleden, de volle eigendom van het goed.

§2.- De verwervende partij is ertoe gehouden de authentieke akte van overdracht van het goed te ondertekenen op het eerste verzoek dat de Stad hiertoe tot haar zal richten.

§3.- Alle belastingen en taksen die op het goed betrekking hebben, moeten verhoudingsgewijs door de verwervende partij worden gedragen, vanaf de eerste dag van de maand, die volgt op de datum waarop de akte wordt verleden.

Art. 5.-§1.- In toepassing van artikel 36 van het Decreet van 22 februari 1995 van de Vlaamse Raad betreffende de bodemsanering bevestigt de Stad dat zij de verwervende partij in kennis heeft gesteld van de inhoud van het bodemattest dat de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest, overeenkomstig artikel 4 §4 van het voormelde Decreet, op 03 maart 1997 heeft uitgereikt.

In dit attest is bepaald dat geen gegevens beschikbaar zijn betreffende de eventuele verontreiniging van het onderhavige goed.

§2.- De overdragende partij bevestigt dat op het goed geen inrichting was gevestigd noch activiteiten werden uitgevoerd die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken zoals is bepaald in artikel 3 §1 van het voormelde Decreet en in artikel 2 §1 van het gewijzigde besluit van 05 maart 1996 van de Vlaamse Regering, houdende de vaststelling van het Vlaamse Reglement betreffende de bodemsanering.

Art. 6.- De Stad kan, zodra de koopsom en de in sub artikel 3 §5 bedoelde rechten en kosten zijn vereffend, de voorafgaande ingebruikgeving toestaan in afwachting van de effectieve

Vergadering van de Gemeenteraad van 01 juni 2001 - Nr. 6

eigendomsoverdracht, met dien verstande dat de verwervende partij alle risico's van dit gebruik op zich neemt en afziet van om het even welk verhaal op de Stad.

Art. 7.- De overdracht van het goed geschiedt op de opschortende voorwaarde dat dit raadsbesluit kracht van uitwerking heeft verkregen.

Art. 8.- De hieruit voortvloeiende ontvangst wordt aangewezen op artikel 700.3*13 van de begroting van het stedelijk bedrijf voor Grond- en Bouwbeleid.

Art. 9.- Het College van Burgemeester en Schepenen wordt belast met het vaststellen van de secundaire modaliteiten.

721/01/2/114bis/413-15/LM

37.- BEDRIJVEN - BEDRIJF VOOR GROND- EN BOUWBELEID - IMMOBILAIRE BEWERKINGEN - LOT BOUWGROND WELLINGTONSTRAAT TUSSEN NRS. 48 EN 54 : VERVREEMDING

De heer Yves Miroir, schepen, verwijst naar het volgende verslag van de Verenigde Commissies:

Vergadering van 28 mei 2001 Dames en Heren,

De Stad is eigenares van het lot bouwgrond gelegen aan de Wellingtonstraat tussen de gebouwen nrs. 48 en 54 en palend aan de brandweerkazerne, met een oppervlakte'volgens meting van 516,15 m2, bij het Kadaster gekend in de 6de afdeling-sectie D als deel van nr. 41E 14.

Overeenkomstig de voorschriften van het Bijzonder Plan van Aanleg nr. 114bis

"Koningin Astridlaan", dat op 13 januari 1998 werd goedgekeurd, is het goed bestemd voor de oprichting in gesloten bebouwing van een gebouw met woonfunctie waar maximum zes bouwlagen en een technische bouwlaag kunnen worden opgericht. Op de gelijkvloerse bouwlaag moet een doorgang naar de brandweerkazerne worden gecreëerd met een hoogte van 4 m en een breedte gaande van 8,32 m vooraan tot 4 m.

De verkoop werd onderworpen aan de formaliteiten van de bekendmaking door aanplakking op de voorgeschreven plaatsen, door publicatie in de persmap, in de plaatselijke weekbladen en in het Bouwbedrijf en de Bouwkroniek.

Aan de kandidaten werd de mogelijkheid geboden om gedurende de vastgestelde periode een aanbod in te dienen. Er werden zeven aanbiedingen ontvangen. Na verscheidene opbiedingen werd de voormelde grond toegewezen aan de hoogste bieder op de voorwaarden die zijn opgenomen in de verbintenis tot overname die hij heeft ondertekend en tegen de betaling van de koopsom.

De hieraan verbonden ontvangst kan worden aangewezen op artikel 700.2.22 van de begroting van het stedelijk bedrijf voor Grond- en Bouwbeleid.

Wij stellen u voor deze immobilaire bewerking op de gestelde voorwaarden aan te nemen, overeenkomstig het ontwerp van besluit dat hierbij is gevoegd.

namens de Verenigde Commissies de Burgemeester-Voorzitter Jean Vandecasteele

De Raad gaat met eenparigheid van stemmen op het voorstel in en neemt het volgende besluit:

DE GEMEENTERAAD,

Gelet op het verslag van de Verenigde Commissies;

Gelet op de door Sleuyter en Zonen bvba ondertekende verbintenis tot overname van een lot bouwgrond gelegen aan de Wellingtonstraat tussen de gebouwen nummers 48 en 54 en palend aan de brandweerkazerne, met een oppervlakte volgens meting van vijfhonderd zestien vierkante meter vijftien vierkante decimeter (516,15 m2), bij het Kadaster gekend in de 6de afdeling sectie D als deel van nummer 41E 14;

Gelet op de voorschriften van het Gewestplan "Oostende-Middenkust", dat bij een Koninklijk Besluit van 26 januari 1977 werd vastgesteld;

Gelet op het Bijzonder Plan van Aanleg nr. 114bis "Koningin Astridlaan" dat op 13 januari 1998 werd goedgekeurd;

Gelet op het schattingsverslag van 06 augustus 2000 van de bevoegde Ontvanger van de Registratie;

Overwegende dat de verkoop van de grond werd onderworpen aan de formaliteiten van de bekendmaking door aanplakking op de voorgeschreven plaatsen, door publicatie in de persmap, in de plaatselijke weekbladen en in het Bouwbedrijf en de Bouwkroniek;

Gelet op het bericht van 02 maart 2001 waarbij de oproep tot de belangstellenden voor de verkoop van deze grond wordt bekendgemaakt, en waarin is bepaald dat het aanbod minimum 21.000.000 frank moet bedragen en uiterlijk op 02 april 2001 in het bezit van het Stadsbestuur moet zijn;

Gelet op het proces-verbaal van sluiting van de oproep tot de belangstellenden van 02 april 2001 waaruit blijkt dat zeven aanbiedingen werden ontvangen ;

Gelet op het besluit van 09 april 2001 van het College van Burgemeester en Schepenen om een opbod onder de kandidaten te organiseren;

Gelet op het proces-verbaal van het opbod dat op 20 april 2001 werd georganiseerd, en waaruit blijkt dat het goed na verscheidene opbiedingen werd toegewezen aan Sleuyter en Zonen bvba tegen de betaling van de som van 39.500.000 frank, hetzij 979.179,42 euro;

Gelet op het Decreet van 22 februari 1995 van de Vlaamse Raad betreffende de bodemsanering;

Gelet op de artikelen 69 en 171 van het op 26 april 2000 gewijzigde Decreet van 18 mei 1999 van het Vlaamse Parlement, houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening;

Gelet op artikel 117 van de Nieuwe Gemeentewet;

Gelet op de artikelen 28 en 31 van het gewijzigde Decreet van 28 april 1993 van de Vlaamse Raad inzake het administratief toezicht;

BESLIST:

Art. 1.-§1.- De Stad draagt over Sleuyter en Zonen bvba met zetel in 8450 Bredene, Fazantenlaan; 10:

een lot bouwgrond gelegen aan de Wellingtonstraat in Oostende tussen de gebouwen nummers 48 en 54 en palend aan de brandweerkazerne, met een oppervlakte volgens meting van vijfhonderd zestien vierkante meter vijftien vierkante decimeter (516,15 m2), bij het Kadaster gekend in de 6de afdeling sectie D als deel van nummer 41E 14, hierna genoemd

"het goed", dat door omranding in rode kleur is aangeduid op het plan nr. 5110/071.

§2.- De Stad draagt het goed over in volle eigendom, vrij van pacht, huur en gebruiksrecht en van alle welkdanige lasten, voorrechten, hypotheken en belastende randmeldingen, die niet door tegengestelde zijn gevolgd, met vrijwaring voor alle stoornissen, uitwinningen en alle welkdanige hindernissen, behoudens wat de grondweerstand betreft en hetgeen in de onderhavige voorwaarden wordt bepaald.

§3.- De Stad draagt het goed over in de staat en de toestand waarin het zich bevindt en waarborgt niets met betrekking tot de gesteldheid van de bodem, de stand van het grondwater, de grondvesten, de grondweerstand, de riolen, de ondergrondse leidingen of materialen die zich daar zouden bevinden, evenmin wat de wijze betreft waarop de bodem van de grond of van de aanpalende of naburige gebouwen of inrichtingen zich in de toekomst zullen gedragen.

§4.- De verwervende partij is ertoe gehouden alle voordelige en nadelige, zichtbare en onzichtbare, actieve en passieve, voortdurende en niet-voortdurende erfdienstbaarheden waarmee het goed zou zijn belast, te respecteren, zonder dat deze bepaling iemand meer rechten kan verstrekken dan deze die voortspruiten uit regelmatige titels of uit de Wet en vrij aan de Stad zich te beroepen op de vervallenverklaring ervan.

§5.- De verwervende partij bevestigt de huidige toestand van het goed wel te kennen en er geen nadere beschrijving van te wensen. Zij ontslaat de Stad van elke aansprakelijkheid dienaangaande.

§6.- De verwervende partij mag geen enkele vordering inbrengen wegens vergissing in de aanduiding of in de grootte, het verschil in meer of in min, al overtrof dit één twintigste,'blijvend ten bate of ten laste van de verwervende partij. t

Art. 2.-§1.- Overeenkomstig de voorschriften van het Bijzonder Plan van Aanleg nr. 114bis

"Koningin Astridlaan", dat werd goedgekeurd op 13 januari 1998, is het goed bestemd voor de oprichting in gesloten bebouwing van een gebouw met woonfunctie waar maximum zes bouwlagen en een technische bouwlaag kunnen worden opgericht. De bouwdiepte van het hoofdgebouw bedraagt op de gelijkvloerse bouwlaag en op de verdiepingen minimum 8 meter.

Op de gelijkvloerse bouwlaag is een bezettingsgraad van 100 % toegelaten, met dien verstande dat een doorgang naar de brandweerkazerne wordt gecreëerd zoals is aangeduid op het plan nr. 724/2000/U/0002.

Deze doorgang moet voldoen aan de volgende voorwaarden :

• hij moet een vrije hoogte en een vrije breedte bezitten van minstens 4 meter (het betreft vrije afmetingen, zodat rekening moet worden gehouden met eventuele poortbevestigingen en dergelijke). De hoogte wordt gemeten vanaf het peil van de verharding van de dienstweg. Er is dus ook rekening te houden met het niveauverschil tussen de Wellingtonstraat en het binnenplein van de brandweerkazerne. Het peil van de Wellingtonstraat is hoger dan dat van het binnenplein van de brandweerkazerne. De doorgang zal dus in helling moeten worden aangelegd, wat meteen, rekening houdend met een vrije doorgangshoogte van 4 meter, invloed zal hebben op de doorgangshoogte van de inrit. De effectieve hoogte van de doorrit zal dus meer dan 4 m moeten bedragen;

• zonder enige vorm van vergoeding moet onder de doorgang een leidingenkoker worden voorzien waarlangs eventuele nutsleidingen en dataverbindingen, e.d. kunnen worden

Vergadering van de Gemeenteraad van 01 juni 2001 - Nr. 6

aangelegd. De exacte ligging en diameter van deze koker worden bepaald door de Brandweer.

Deze leidingenkoker moet worden aangelegd op het eerste verzoek van de Brandweer of naar aanleiding van de aanvraag om stedenbouwkundige vergunning tot het bouwen van het appartementsgebouw;

• de weg moet verhard zijn en aansluiten op de pleinverharding van de brandweerkazerne. Het draagvermogen moet zodanig zijn dat brandweervoertuigen er gebruik kunnen van maken, zonder dat schade aan het wegdek wordt veroorzaakt;

• de doorgang moet kunnen worden afgesloten, zodat de toegang vanaf de Wellingtonsstraat wordt verhinderd. De afsluiting moet op een kwaliteitsvolle en esthetisch verantwoorde wijze gebeuren. De afsluiting moet door de toekomstige bouwheer op zijn kosten worden geplaatst.

Het gedetailleerde ontwerp ervan moet vooraf ter goedkeuring aan het Stadsbestuur worden voorgelegd en vervolgens worden opgetekend in de bouwplannen die bij de bouwaanvraag zijn gevoegd;

• er moet steeds toestemming worden verleend om, zonder enige vorm van vergoeding, bevestigingen (vb. voor poortverankeringen) aan te brengen in de overbouwing van de doorgang.

§2.- Op het terrein van de brandweerkazerne wordt een erfdienstbaarheid gevestigd voor het nerrien van lichten en zichten.

§3.- Op 13 december 2000 werd door de Gemachtigde Ambtenaar een stedenbouwkundig attest nr. 2 uitgereikt. Overeenkomstig artikel 63 van het Decreet betreffende de Ruimtelijke Ordening gecoördineerd op 22 oktober 1996 is dit attest één jaar geldig. Indien de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning na 13 december 2001 wordt ingediend, kan niet worden verzekerd dat deze vergunning overeenkomstig dit attest kan worden verleend.

§4.- De hoogte van het hoofdgebouw tot aan de kroonlijst bedraagt maximum 18 meter.

Op de verdiepingen is een bezettingsgraad van 100 % toegelaten met dien verstande dat op de scheidingsgrens met het bebouwde eigendom Wellingtonstraat 54 een bouwdiepte van 12 meter is toegelaten met een uitbouw op de achtergevel begrepen tussen een vlak, dat uitgaande van de uiterste hoek van de achtergevel een hoek van 35° vormt met het achtergevelvlak en met een uitsprong van maximum 3 meter.

Indien een technische bouwlaag wordt ingericht moeten de volgende voorwaarden gerespecteerd worden:

• de technische bouwlaag moet op ten minste 4 meter van elke voorgevelmuur en van eventuele vrijstaande zijgevelmuren worden geplaatst en op ten minste 3 meter uit de maximaal toelaatbare achterbouwlijn;

• de technische bouwlaag heeft een maximumbouwhoogte van drie meter en moet worden gebouwd met dezelfde gevelmaterialen als die van de overeenkomstige gevel van het gebouw.

Met uitbouwen worden bedoeld deze volumes die de uiterste toelaatbare grenzen van het hoofdvolume overschrijden. Voorgeveluitbouwen zijn toegelaten op de verdiepingen op een minimum afstand van 0,60 m van de uiterste hoeken van de gevel en met een uitsprong van maximum 0,60 m. De totale oppervlakte van deze uitbouwen is beperkt tot 50 % van de totale geveloppervlakte.

Gevelopbouw, materialen- en kleurenkeuze dienen in harmonie te zijn met het overheersende straatbeeld.

De verwervende partij is gehouden tot de strikte naleving van de bepalingen van de gemeentelijke bouwverordening.

Vergadering van de Gemeenteraad van 01 juni 2001 - Nr. 6

§5.- Geen bouwwerk noch enige vaste of verplaatsbare inrichting die voor bewoning kan worden gebruikt, mag op het goed worden opgericht zolang de stedenbouwkundige vergunning niet is verkregen.

§6.- De verwervende partij moet voorzover nodig zelf en op eigen kosten instaan voor het verkrijgen van de aansluitingen op de distributienetten van gas, water, elektriciteit, telefoon, televisie- en radiosignalen, alsmede op het rioleringsnet.

Art. 3.- §1.- De overdracht van het goed geschiedt tegen de betaling aan de Stad van de som van negenendertig miljoen vijfhonderdduizend frank (39.500.000 frank), hetzij negenhonderd-negenenzeventigduizend honderd negenenzeventig euro tweeënveertig cent (979.179,42 euro), alle vergoedingen waaronder de kosten van de administratieve behandeling van het dossier inbegrepen.

§2.- De koopsom en de hierna vermelde rechten en kosten moeten door de verwervende partij vereffend worden uiterlijk tien dagen volgend op de dag van de vordering. Na verloop van deze termijn zal de verwervende partij een interest, berekend tegen de wettelijke rentevoet die in burgerrechtelijke zaken van toepassing is, verschuldigd zijn op de niet-betaalde som, alsmede de vergoeding van alle hieruit voortspruitende kosten, zonder dat een aanmaning tot betaling vanwege de Stad is vereist.

§ 3.- Deze vordering zal worden gedaan zodra het besluit van de Gemeenteraad tot overdracht kracht van uitwerking heeft verkregen, d.w.z. op het ogenblik dat de termijn van 30 dagen, te rekenen vanaf de dag waarop het Provinciebestuur van deze beslissing in kennis werd gesteld, is verstreken, zonder dat de toezending van het dossier is gevorderd, hetzij bij opvraging van het dossier op het ogenblik dat de termijn van 30 dagen, te rekenen vanaf de dag volgend op de

§ 3.- Deze vordering zal worden gedaan zodra het besluit van de Gemeenteraad tot overdracht kracht van uitwerking heeft verkregen, d.w.z. op het ogenblik dat de termijn van 30 dagen, te rekenen vanaf de dag waarop het Provinciebestuur van deze beslissing in kennis werd gesteld, is verstreken, zonder dat de toezending van het dossier is gevorderd, hetzij bij opvraging van het dossier op het ogenblik dat de termijn van 30 dagen, te rekenen vanaf de dag volgend op de