• No results found

The Bootcamp Club

In document Adviesrapport Mom in Shape Workout (pagina 36-39)

Binnendringers Freelancers

4.2 The Bootcamp Club

The Bootcamp Club is opgericht in 2009 en is op dit moment de grootste aanbieder van outdoor sport in Nederland. Zij hebben 45.000 leden en ruim 175 trainingslocaties. The Bootcamp Club heeft net als Mom in Balance veel franchiselocaties.

The Bootcamp Club noemt haar outdoor trainingen bootcamps en heeft maar liefst veertien verschillende soorten bootcamptrainingen. Ze bieden zowel gemengde trainingen met mannen en vrouwen als gespecialiseerde trainingen. (The Bootcamp Club, z.j.)

4.2.1 Trainingsaanbod

Ten opzichte van Mom in Shape vormen, met het oog op de kerndoelgroep stadse hoogopgeleide, werkende vrouwen tussen de 35 en 55 jaar, de volgende trainingen de grootste concurrentie:

§ Urban Bootcamp. Een afwisselende training in de stad.

§ Bootcamp for Babes. Een training gericht op de probleemgebieden van vrouwen.

Low, Medium en High intensity bootcamp. Dit zijn de gemengde bootcamps voor mannen en vrouwen op elk sportniveau. (The Bootcamp Club, z.j.)

Prijzen

Voor 30 euro in de maand kun je bij The Bootcamp Club onbeperkt sporten. Ook bieden zij een budgetabonnement aan voor €22,50 waarmee je een keer per week kan meedoen aan een bootcamptraining naar keuze. (The Bootcamp Club, z.j.)

4.2.2 Unique selling points Bootcamp Club § Professioneel begeleid sporten in de buitenlucht. § Bootcamp club is maximaal gericht op resultaat.

§ Gezellig in groepsverband trainen naar een persoonlijke doel.

§ Gericht op conditie, kracht, souplesse en explosiviteit. En dat met het eigen lichaam als belangrijkste tool.

§ Trainen in de buitenlucht heeft een ontstressend effect. § Trainingen door heel Nederland op vele verschillende locaties. § Aanbod voor alle sportniveaus.

§ Trainen met gecertificeerde en gemotiveerde trainers. § Personal training voor iedereen binnen handbereik. (The Bootcamp Club, z.j.)

4.2.3 Positionering Bootcamp Club Positioneringsgrondslag

The Bootcamp Club focust zich op de ontvanger. Dit houdt in dat de doelgroep voor The Bootcamp Club centraal staat.

Merkbelofte

‘’The Bootcamp Club the social network that makes you sweat, what you do is who you are, if they say you can’t show them you can.’’ (The Bootcamp Club, z.j.)

De propositie van The Bootcamp Club maakt duidelijk dat er een aansluiting wordt gezocht bij de diepere beweegredenen van de doelgroep. In dit geval richt Bootcamp Club zich op de waarde ‘wilskracht’ om je persoonlijke doel of een bepaald resultaat te bereiken in een community van gelijkgestemde. In de communicatie legt The Bootcamp Club vooral de nadruk op attributen als professionele begeleiding, outdoor en groepsverband en op consequenties als gezelligheid, resultaat en persoonlijke doelen.

Positioneringsstrategie

The Bootcamp Club houdt een tweezijdige positionering aan. Ze benadrukken zowel de functionele eigenschappen zoals, resultaat en conditie, als de psychosociale eigenschappen wilskracht en gezelligheid.

4.2.4 Marketingcommunicatiemix en mediakeuze Online marketing:

§ De website. De Website van The Bootcamp Club is strak, overzichtelijk en vol beleving. Op de website is alle informatie te vinden die je nodig hebt. Van specifieke informatie per bootcamp tot algemene informatie over de organisatie. Als je lid bent van The Bootcamp Club kun je op de website inloggen en heb je toegang tot je eigen persoonlijke menu waarin je je door middel van een kalender kunt inschrijven voor Bootcamp trainingen, je abonnement kan bekijken, strippenkaarten kunt aanschaffen en je trainingsgeschiedenis terug kunt vinden.

§ De app. Daarnaast heeft The Bootcamp Club de persoonlijke pagina ook in de vorm van een app voor op je smartphone zodat de klant zich altijd in- en uit kan schrijven voor trainingen. Tot slot maak je kans op flinke kortingen of gratis producten bij een van de partners van The Bootcamp Club en kun je deelnemen aan het loyalty programma. (The Bootcamp Club , z.j.)

§ Sociale media. The Bootcamp Club maakt gebruik van Facebook en Twitter. Op Facebook telt The Bootcamp Club zo een 432 likes. (The Bootcamp Club, z.j.) De Facebookpagina’s per stad zijn populairder dan de algemene pagina, zo telt de pagina van Amsterdam al 2496 likes. (The Bootcamp Club , z.j.) De berichten op Facebook en Twitter komen overeen met elkaar. Bijna altijd wekelijks worden er een of meerdere berichten geplaatst op Facebook. Op Twitter is dat iets minder doordat er soms langere tijd niks geplaatst wordt. (The Bootcamp Club , z.j.) The Bootcamp Club maakt actief gebruik van social media. Op Facebook zijn verschillende berichten apart gericht op de gespecialiseerde bootcamps zoals bijvoorbeeld een video van hun Runner Bootcamps en een online flyer voor de Mommy specials. Naast uitingen specifiek voor bepaalde

bootcamps zijn er ook uitingen in het algemeen van The Bootcamp Club. Zo promoten ze een voorjaarsactie, nieuwjaarsactie en een premium jaarabonnement die gelden voor het hele bootcampassortiment. Ook spelen ze in op marathons en anders sportevenementen zoals de Nikes Woman 10km run, waarbij de leden van Bootcamp Club vijf euro korting kregen op hun inschrijving. Ook de Televisie Commercial is op Facebook en YouTube te zien. Op YouTube is veel te vinden over The Bootcamp Club. Ze hebben veel filmpjes van trainingen, promo’s, aftermovies van kick offs, evenementen en televisiemomenten bij onder andere RTL Boulevard en bij Echte Gooische Meisjes). (Bootcamp Team, z.j.) § Een blog. The Bootcamp Club heeft ook eigen blog waar ze veel tips over voeding en

sporten geven. Ook vind je er zogenaamde reports waar mannen en vrouwen hun ervaringen over de bootcamps bijhouden en beoordelen. Ook houdt het blog je op de hoogte van kortingen en acties van relevante producten en diensten als wellness producten, gezondheidsproducten en voeding. In 2014 verschenen er zestien blogberichten op het blog. (The Bootcamp Club , z.j.)

§ Google advertentie. Ook adverteert The Bootcamp Club op Google (SEA) waar zij bovenaan als advertentie in de zoekresultaten staan bij het intikken van het woord ‘bootcamp’. (The Bootcamp Club, z.j.)

Reclame:

§ Televisie Commercial. The Bootcamp Club heeft in 2015 haar eerste televisiecommercial gelanceerd die te zien is op verschillende commerciële televisiezenders. De commercial geeft een algemene indruk van The Bootcamp Club. de nadruk wordt gelegd op sporten buiten in de natuur.

§ Tijdschriften, kranten en online artikelen. The Bootcamp Club adverteert in tijdschriften maar krijgt ook veel free publicity van tijdschriften. The Bootcamp Club is onder andere al verschenen in QUOTE, Volkskrant Magazine, Cosmopolitan, LINDA en Men’s Health.Tot slot heeft The Bootcamp Club met haar vernieuwende training in diverse kranten gestaan en zijn er online artikelen verschenen op sites als L’officieel, LINDA, Marie-Claire en Ilovefashionnews. (The Bootcamp Club, z.j.)

4.2.5 Onderscheidend vermogen ten opzichte van Mom in Balance

The Bootcamp Club heeft duidelijk een gevarieerder en groter aanbod in outdoor trainingen dan Mom in Shape. De Bootcamp for Babes is gericht op de probleemgebieden van vrouwen en heeft een jonge jeugdige naam die misschien niet alle vrouwen van elke leeftijd aanspreekt. Verder zijn er bootcamps geschikt voor mannen en vrouwen van elk niveau en voor de stadse dames kan er ook in de stad worden getraind in de Urban Bootcamp. Tot slot ligt de positionering van de The Bootcamp Club op de waarde wilskracht om je persoonlijke doel of een bepaald resultaat te bereiken in een community van gelijkgestemde.

In document Adviesrapport Mom in Shape Workout (pagina 36-39)