• No results found

STER Extra

In document Roodkapje (pagina 49-51)

8 Best practice

8.3.5 STER Extra

De ‘STER Extra’-applicatie werd al kort besproken in ‘Hoofdstuk 6 – Second screen’. Hier wordt de applicatie nog eens onder de loep genomen. De ‘STER Extra’ applicatie dient om de kijker meer betrokken te krijgen bij de reclames. Tijdens de uitzending is er een klok op de applicatie die aftelt tot de applicatie gaat werken. De applicatie biedt speciale aanbiedingen aan naast de reclame die te zien is op televisie. Je kunt zien welke aanbiedingen je gemist hebt, welke nu beschikbaar zijn en welke gaan komen.

Qua storytelling scoort ‘STER Extra’ niet heel hoog. Het reclame-aanbod is nog beperkt en er is geen duidelijk begin, midden en eind in de applicatie, er zit geen verhaal achter. Daarom krijgt storytelling één +. Qua mediumspecificiteit scoort de applicatie gemiddeld. Het kijken van reclames wordt een rijkere ervaring voor de kijker, maar de kijker wordt niet actief betrokken naast het kijken van televisie. Daarom krijgt mediumspecificiteit één +. De drempel om de applicatie te gebruiken is laag, het is gratis en heeft een simpele lay-out. De kijker heeft geen invloed op de reclames daarom krijgt usability twee +. De applicatie scoort redelijk op relevantie, als je eenmaal de applicatie hebt gedownload word je betrokken bij de reclames. Je kunt immers mooie aanbiedingen krijgen, dit zorgt voor een call to action. Relevantie wordt beoordeeld met twee +. Van co-creatie is helemaal geen sprake. daarom slechts één +. Zie tabel 8 voor de score per speerpunt.

Speerpunt Waardering Storytelling + Mediumspecificiteit + Usability ++ Relevantie ++ Co-creatie +

(Tabel 8 – Score speerpunten ‘STER Extra’)

Inspiratiebron voor ‘Roodkapje’ omdat:

Het idee om de kijker vast te houden tijdens de reclame is erg succesvol. Het is een nieuw aspect aan het second screen. Op deze manier blijft de kijker betrokken bij de reclame betrokken en gaat niet iets anders doen of naar een andere zender. Deze applicatie is een inspiratie om kijkers betrokken te maken via een second screen.

8.4 Conclusie en samenvatting

Uit bovenstaande geanalyseerde best practices kunnen een aantal dingen worden overgenomen. Zoals de instarts van de talkshow ‘Weet Ik Veel’. Deze kunnen worden ingezet tijdens het talkshowgedeelte om het nieuwtje en of verhaal van de BN’er te ondersteunen. Een second screen kan ook gebruikt worden bij ‘Roodkapje’, de kijkers thuis kunnen dan ook de namen raden van ‘Roodkapje’. De scores van de kijkers kunnen aan het eind kort geanalyseerd worden, dit mag niet te veel tijd in beslag nemen. De kijker moet het idee krijgen dat er iets met hun scores gebeurt. Buiten de uitzending om kan de applicatie steun bieden wanneer de kijkers zelf het spel willen spelen, zoals uitleg over de spelregels.

‘RTL Late Night’ is een goed voorbeeld als het gaat om de verdeling tussen instarts en gesprek. Dit kan naar ‘Roodkapje’ omgezet worden als verdeling tussen talkshowgedeelte en spelshowgedeelte. Idealiter zou het spelgedeelte per ronde zes tot acht minuten moeten duren, wat afgewisseld wordt met één à twee minuten talkshowgedeelte. Hier moet een duidelijke line-up verbetering in brengen.

‘De Wereld Draait Door’ is, ondanks dat het tempo hoog ligt, een fijn programma om naar te kijken blijkt ook uit de panelgesprekken. Dit komt onder andere doordat Matthijs van Nieuwkerk de onderwerpen kort belicht aan het begin van de show. Dit zou Paul de Leeuw kunnen doen door de spelregels uit te leggen. ‘Koffietijd’ inspireert om vooraf een aantal vragen op te stellen die Paul de Leeuw kan vragen aan de BN’ers waardoor de talkshow op gang komt. Paul de Leeuw moet misschien meer de tijd nemen om naar zijn gasten te luisteren en minder ‘grappige’

opmerkingen maken. Hierdoor kan het talkshowgedeelte verder geïntegreerd worden in het programma.

De applicatie van ‘Boer zoekt vrouw’ is de hele week door actief, waardoor de kijkers ook buiten de uitzending bezig zijn met de boeren. ‘Roodkapje’ kan dit vertalen door de hele week leuke behind-the-scenes-filmpjes laten zien of een vraag te stellen over een BN’er. Op deze manier blijft de kijker bezig met ‘Roodkapje’. Via de applicatie van ‘Kassa panel’ wordt de kijker gestimuleerd tot co-creatie, ‘Roodkapje’ zou dit kunnen toepassen in de vorm van een win-actie, zoals de leukste manier van uitbeelden van ronde 3. Het winnende filmpje kan bijvoorbeeld in de

uitzending komen en wint een leuke prijs. Deze win-actie is ook geïnspireerd op de applicatie van ‘Weet Ik Veel’. Daar kan één van de best scorende kijkers een prijs winnen. ‘Roodkapje’ zou ook een prijs kunnen koppelen aan de kijker die het snelst de juiste naam raad aan de hand van de beschrijving in de uitzending. ‘Weet Ik Veel’ is ook een goed voorbeeld als het gaat om de applicatie synchroon te laten lopen met de televisie-uitzending, dit doet de applicatie door middel van geluidsherkenning. ‘STER Extra’ spoort kijkers aan om tijdens de reclame actief betrokken te blijven bij de reclames.

Het sociale-mediagebruik van ‘Celebrity Name Game’ kan overgenomen worden voor het sociale-media-account van ‘Roodkapje’. Door als programma te reageren op de berichtjes van kijkers voelen de kijkers zich gewaardeerd. Dit kan allemaal meegenomen worden in het advies voor ‘Roodkapje’. Over het algemeen zorgt een gratis applicatie voor een lage drempel om de applicatie te gebruiken.

9

Resultaten

In dit hoofdstuk komen de resultaten van het fieldresearch aan bod. Allereerst wordt het verloop van de

dataverzameling besproken. Vervolgens worden de resultaten van de enquête en de panelgesprekken uitgeschreven.

In document Roodkapje (pagina 49-51)