• No results found

Samenwerking met regio

In document BIJLAGE 6 . – (pagina 150-159)

Is de woonvisie afgestemd met de regio/buurgemeenten? DEAL

2. Hoe staat de opdracht voor het behouden van de leefbaarheid in de krimpregio Eemsdelta omschreven in het Bestuursakkoord Eemsdelta? En wie ondertekenden dit akkoord?

(vernieuwende aanpak gebiedsontwikkeling, krachten bundelen. DEAL-gemeenten en provincie Groningen)

4. Rond welke thema’s is de regionale samenwerking geconcentreerd? (economie, wonen en voorzieningen, klimaatadaptie, organisatorische samenwerking)

OOST-GRONINGEN

73. Waarom is samenwerking tussen de betrokken gemeenten een vereiste? En waar moeten gemeenten in het algemeen bij de samenwerking aan werken en hoe kan dit worden

bewerkstelligd? (werken aan kwaliteit en bereikbaarheid door bestaande samenwerkingskaders te herijken en intensiveren)

84. Welke uitgangspunten zijn gehanteerd bij het maken van de afspraken tussen de zeven gemeenten over het uitvoeren van de opgaven zoals genoemd in dit Woon- en

leefbaarheidbasisplan?

86. Wie waren er aanwezig bij de Toogdag en wat is er toen gebeurd? (vertegenwoordigers gemeenten en maatschappelijke partners) Welk belangrijk aspect kwam naar voren wat betreft de samenwerking tussen maatschappelijke organisaties?

DE MARNE

21. Wat zijn de belangrijkste kaders waarmee het woon- en leefbaarheidsplan rekening moet houden? (samengevat in het Integraal Beleidskader krimp en leefbaarheid (hier dus niet verder genoemd) en BMW-verband (afstemming tussen Bedum, De Marne en Winsum)

189. Met welke andere gemeenten en regio’s wil de gemeente haar plannen afstemmen en zoekt de gemeente naar samenwerking? (Bedum, Winsum, provincie, krimpregio’s over heel

Nederland)

LEEK

9. Hoe hangt de gemeentelijke woonvisie samen met de samenwerkingsverbanden tussen de Westerkwartiergemeenten en met de regio Groningen-Assen? Wat is de Intergemeentelijk Structuurvisie? (IGS)

15. Welke aanzet hebben de Westerkwartiergemeenten en Stichting Wold en Waard en Stichting Huisvesting Vredewold gegeven voor het opstellen van een nieuwe regionale woonvisie? (uitvoering woningmarktonderzoek)

16. Hoe zag het proces van de ontwikkeling van de regionale woonvisie vanaf de startnotitie tot de vaststelling door de vier colleges van Burgemeesters en Wethouders eruit? Welke partijen waren hierbij betrokken? (bestuurders gemeenten en corporaties) Welke doelen dient de regionale woonvisie? (onnodige concurrentie voorkomen, versterken regionaal karakter, regio op de kaart zetten, platform naar de provincie)

17. Hoe wordt de regionale woonvisie bij het vormen van de lokale woonvisie gebruikt? 21. Hoe wordt de voortgang van de plannen van de vier Westerkwartiergemeenten op elkaar afgestemd?

45. Welke partijen werken samen in de Regio Groningen-Assen? Waar streven de partijen binnen deze samenwerking naar en op welke manier? (verbeteren ruimtelijke economische positie met behoud van landschappelijke kwaliteiten d.m.v. afspraken) Wat zijn de plannen biedt de T-structuur (waar de gemeente Leek in ligt) in het regiovisiegebied?

46. Welke plannen en afspraken zijn opgenomen in de regiovisie Groningen-Assen wat betreft woningbouw in de periode 2007-2019? Welke nieuwbouwruimte krijgt de gemeente Leek

vanuit de regiovisie en welk gedeelte hiervan is bedoeld voor vervangende nieuwbouw? 49. Welke gemeenten vervullen een schragende functie in het regiovisiegebied? (o.a. Leek) Wat houdt deze functie in? (o.a. bieden van groene werk- en woonmilieus en regionale

bedrijventerreinen, specifieke woningbouwopgave) Wat is van belang om de positie als schragende kern in stand te kunnen houden? (goed OV-netwerk)

50. Wat voor woonmilieus moeten worden gerealiseerd in de schragende kernen? 51. Welke doelen heeft de regionale woonvisie Westerkwartier?

52. Welke afspraken hebben de Westerkwartiergemeenten onderling en met de woningbouwcorporaties vastgesteld?

53. Wat is het ontwikkelingsplan Regio West-Groningen 2008+? Waar heeft dit plan toe geleid? (meerjarenprogramma West 2008+ met concrete projecten) Wat is het motto van het

ontwikkelingsplan en hoe vertaalt zich dit motto zich naar de plannen?

56. Wat is de Intergemeentelijke structuurvisie (IGS) Leek-Roden? (uitbreiding, transformatie en revitalisering van het gebied vanuit regiovisie Groningen-Assen. Maximale hoeveelheid toe te voegen woningen gegeven)

57. In welke dorpen is het bouwprogramma vanuit de IGS (dat zowel uit inbreiding- als uitbreidingsplannen bestaat) geconcentreerd en wat voor woonmilieus worden er hier gecreëerd/versterkt? Op welke manier wordt de kwaliteit van bepaalde kernen specifiek versterkt?

59. Wat zijn de ontwerp- en beheeropgaven voor Leek en Roden uit 2004? (o.a. aantal te realiseren woningen tot 2020 waarvan een aantal sloop/nieuwbouw, wat voor woonmilieu creëren, ontsluitingsstructuur vanuit beide kernen richting A7 realiseren)

60. Hoe is nieuwbouw- en herstructureringsopgave vanuit de regiovisie per januari 2008 bijgesteld en wat betekent dit voor Leek en Roden?

61. Wat zijn de overige actualisatieonderwerpen? (meer binnendorps bouwen, ruimte opnemen in de visie voor treinverbinding Heerenveen-Groningen met een mogelijke halte in Leek, welke tevens kan dienen als halte voor de regiotram)

214. Hoe sluiten de voorgestelde woningbouwlocaties in de IGS aan op de locaties? En hoe is de grootte van de locatie bepaald?

221. Hoe wordt gewerkt aan een gezamenlijke programmering voor de woningbouw met de regio Groningen-Assen? (opstellen regionale woonvisie Groningen-Assen waarin

woningbouwprogrammering zowel kwantitatief als kwalitatief wordt afgestemd)

252. Wat is de rol van de regionale woonvisie Westerkwartier bij het uitwerken van deze visie?

MARUM

11. Binnen welk proces is deze lokale woonvisie tot stand gekomen? (woningmarktonderzoek Westerkwartiergemeenten en woningbouwcorporaties opstelling regionale visie met afspraken en regionale ambities  lokale visie uitwerking regionale afspraken en ambities op lokaal niveau)

49. Wat is de regionale woonvisie Westerkwartier?

50. Welke doelen heeft de regionale woonvisie Westerkwartier?

51. Welke afspraken hebben de Westerkwartiergemeenten onderling en met de woningbouwcorporaties vastgesteld?

52. Wat is het ontwikkelingsplan Regio West-Groningen 2008+?

53. Waar heeft dit plan toe geleid? (meerjarenprogramma West 2008+ met concrete projecten) 106. Wat houdt het Convenant Wonen in? (resultaatgerichte en inspanningsgerichte

prestatieafspraken tussen Westerkwartiergemeenten en Stichting Wold en Waard)

107. Over welke onderwerpen zijn afspraken gemaakt in het Convenant Wonen? (Onder andere over verantwoordelijkheden en rollen in de ontwikkeling van de woningvoorraad,

herstructurering, nieuwbouw, leefbaarheid, woonkwaliteit, duurzaamheid, garanderen geldleningen en wonen, welzijn en zorg)

251. Wat is de pilot Wonen met zorg, welke partijen hebben hiermee te maken? (gemeenten in het regiovisiegebied willen een gemeenschappelijke koers kiezen in het vormen van een samenhangend stelsel van voorzieningen van wonen, welzijn en zorg. Hiervoor is een brede inventarisatie van vraag en aanbod uitgevoerd)

252. Wat is gedaan aan de hand van de knelpunten die naar voren kwamen uit de

inventarisaties van de pilot Wonen met zorg? (convenant Wonen met Zorg ondertekend) Wat houdt de pilot Vernieuwend aanbod van welzijnsdiensten in die de Westerkwartiergemeenten bij het ondertekenen van het convenant Wonen met Zorg hebben geadopteerd? ? (zicht krijgen op de verwachte nieuwe vraag naar welzijnsdiensten resulterend in een projectvoorstel om burger laagdrempelig te informeren)

357. Zijn de hier genoemde afspraken verwerkt in het woningbouwprogramma dat gepresenteerd werd in hoofdstuk 8?

358. Hoe worden de ruimtelijke en volkshuisvestelijke plannen van de verschillende Westerkwartiergemeenten op elkaar afgestemd?

ZUIDHORN

7. Binnen welk proces is deze lokale woonvisie tot stand gekomen? (woningmarktonderzoek Westerkwartiergemeenten en woningbouwcorporaties opstelling regionale visie met afspraken en regionale ambities  lokale visie uitwerking regionale afspraken en ambities op lokaal niveau)

40. Welke partijen werken samen in de Regio Groningen-Assen?

41. Waar streven de partijen binnen deze samenwerking naar en op welke manier? (verbeteren ruimtelijke economische positie met behoud van landschappelijke kwaliteiten d.m.v. afspraken en regiofonds voor projecten)

42. Welke rol vervult de gemeente Zuidhorn binnen de regio Groningen-Assen

(schakelgemeente) en wat houdt dit precies is? Welke gemeenten vervullen dezelfde rol? 43. Wat zijn de globale woningbouwafspraken voor de periode 2008-2019 voor de regio Groningen-Assen en in welk gebied wordt voornamelijk gebouwd? (bouwen langs T-structuur, aantal te bouwen woningen voor de stad Groningen en omgeving met daarbij aangegeven het aandeel vervangende nieuwbouw. Aantallen voor Zuidhorn specifiek. )

45. Wat is de regionale woonvisie Westerkwartier?

46. Welke doelen heeft de regionale woonvisie Westerkwartier?

47. Welke afspraken hebben de Westerkwartiergemeenten onderling en met de woningbouwcorporaties vastgesteld?

48. Wat is het ontwikkelingsplan Regio West-Groningen 2008+?

49. Waar heeft dit plan toe geleid? (meerjarenprogramma West 2008+ met concrete projecten) 277. Hoe wordt de voortgang van de plannen van de vier Westerkwartiergemeenten op elkaar afgestemd?

281. Hoe hangt de regionale woonvisie samen met de lokale woonvisie?

GRONINGEN

16. Hoe past de ontwikkeling van Meerstad in de ambitie om een compacte stad te blijven? Wat voor woonmilieu biedt Meerstad? Hoe is de verbinding tussen Meerstad en de bestaande stad? Hoe sluit de bouw van Meerstad aan bij de regiovisie?

23. Op het gebied van welke ontwikkelingen werkt de regio Groningen-Assen al jaren samen? Wat is de T-structuur die deze visie besproken wordt?

78. Waarom is het nodig om woonmilieus in de regio op elkaar af te stemmen? Hoe moet deze afstemming/de ontwikkeling van een passend aanbod onder andere plaats vinden? (op basis van een nog uit te voeren woonwensenonderzoek)

79. Welke maatregelen wil de gemeente doorvoeren om afgestemde kwaliteit te bieden? (kwalitatieve woningbouwafspraken maken in de regio en uitvoeren woonwensenonderzoek) 127. Hoeveel woningen mag Groningen jaarlijks tot 2015 bijbouwen en welk deel hiervan is vervangende nieuwbouw? (950-1350, 350 vervangen)

128. Waarmee houdt de bouwplanning rekening? (regioafspraken en prognoses) Waarom wordt geen exact aantal te bouwen woningen gegeven? Door welke factoren wordt de woningmarkt bepaald?

HAREN

6. Met welke partijen is overleg gevoerd bij het opstellen van het woonplan? (makelaars, woningcorporaties, particuliere verhuurders, belangenorganisaties voor senioren (PCOB en ANBO), zorginstellingen, WMO-adviesraad, vertegenwoordigers van Dorpsbelangen

Noordlaren, Onnen en Glimmen, vertegenwoordigers van Ons Belang Oosterhaar en van Woon Algemene Huurdersvereniging) en gemeenten binnen de regio Groningen-Assen)

28. Welke doelen heeft het samenwerkingsverband in de regio Groningen-Assen en hoe moeten deze doelen bereikt worden?

29. Hoe wordt er in het samenwerkingsverband naar de regio gekeken? (als een grote gemeente voor samenhang/afstemming in het woonbeleid)

30. Wat voor afspraken hebben de gemeenten gemaakt wat betreft woningbouw?

(kwantitatieve afspraken) Op basis waarvan vind bijstelling van deze afspraken plaats? Op welke principiële uitgangspunten is de gezamenlijke aanpak gebaseerd?

31. Voor welk marktscenario is binnen de regio gekozen wat betreft totale jaarlijkse

woningbouw in de regio? (Tot 2030 mag iedere gemeente of 1000 of 1500 woningen bouwen) Hoeveel woningen mag de gemeente Haren jaarlijks realiseren? (41 per jaar) Tot wanneer lopen de afspraken binnen de regiovisie? Hoe flexibel zijn de plannen?

32. Hoe is de programmering vanuit de regiovisie voor Haren uitgewerkt? (1500 scenario, waarbij de vraag boven de 1000 bedoeld is voor vraag naar excellente groenstedelijke

woonmilieus. Locatie Hortus mag pas na 2020 worden ontwikkeld)? Welk scenario geldt voor de overige gemeenten?

33.Wat is het instemmingsmodel?

34. Hoe vrijblijvend is het regiosamenwerkingsverband?

58. Wanneer zijn door de regio besluiten genomen over de regionale afstemming van de woningbouwprogramma’s? En hoe vrij zijn deze afspraken?

60. Hoe is het woningbouwscenario bijgesteld? (1000 tot 1500 per jaar voor de hele regio) 61. Wat houdt deze herijking in voor de gemeente Haren?

62.Wat is de geprognosticeerde woningbouwproductie per jaar in de gemeente Haren over de periode 2012-2021?

63. Waarom bouwt de gemeente Haren in de periode 2013-2014 meer dan de in de regiovisie aangegeven gemiddelde aantal woningen per jaar?

119. Hoeveel woningen wil Haren de komende tien jaar bouwen en hoe verhoudt dit aantal zich tot de afspraken die gemaakt zijn binnen de regio?

127. Welke ruimte heeft de gemeente Haren vanuit de regiovisie in totaal/jaarlijks gekregen voor woningbouw?

136. Wat voor jaarlijkse woningproductie is volgens de regio haalbaar en wenselijk en op wat voor woningproductie komt dat neer tot 2020?

144. Hoe sluiten de huidige bouwplannen aan op de doelstelling van de regio Groningen-Assen? 145. Hoe is het verschil tussen de woningbouwgrens van de regio en de eerdere plannen van de gemeente opgelost?

147. Hoe sluiten vraag, planaanbod en regionale doelstellingen, zoals te concluderen is uit het vorige hoofdstuk, op elkaar aan?

151. Hoe flexibel zijn de afspraken die gemaakt zijn in de regio? Hoe wordt met nieuwe plannen omgegaan? (instemming regio nodig)

HOOGEZAND-SAPPEMEER

5. Waar moet de gemeente rekening mee houden bij haar groeiambities? (naar beneden bijgestelde groeiverwachting regio) Welke rol speelt Hoogezand-Sappemeer in de regioplannen? (T-structuur; regionale woningbehoefte opvangen)

36. Welke afspraak staat er nu wat betreft jaarlijkse woningbouwproductie? Hoeveel hiervan is nieuwbouw en hoeveel vervangende nieuwbouw? Hoeveel is om de eigen behoefte op te vangen en hoeveel om de regionale behoefte op te vangen?

77. Hoe wil de gemeente de slaagkansen van (zorgbehoevende) ouderen en mensen met functiebeperkingen op de woningmarkt versterken? En op welke programma’s sluit deze aanpak aan? (verdere ontwikkeling woonservicegebieden met een gevarieerd aanbod van geschikte of geschikt te maken woningen. Aansluiting actieplan ‘Beter (t)huis in de buurt’ van de ministeries VROM en VWS en convenant Wonen, Welzijn en Zorg van de regio Groningen-Assen)

gemeente aan bij het ontwikkelen van woonservicegebieden? (actieplan ‘Beter (t)huis in de buurt’ van de ministeries VROM en VWS en convenant Wonen, Welzijn en Zorg van de regio Groningen-Assen)

122. Hoe worden de buurgemeenten en partners binnen de regiovisie Groningen-Assen betrokken bij deze woonvisie? (mogelijkheid om in te zien en commentaar te leveren, waarna mogelijk overleg)

SLOCHTEREN

7. Welke partijen zijn er betrokken bij het ontwikkelen van dit woonplan? (makelaars, partners vanuit de regiovisie, woningcorporatie SWS en dorpsvisies)

92. Wat zal de inhoud/reikwijdte zijn van de nog op te stellen regiovisie (Groningen-Assen) en in welke verhouding staat dit woonplan tot deze visie? (onbekend)

93. Waarom is overleg over woningbouw in de regio wenselijk? Welk gedeelte van de gemeente valt onder het regiovisiegebied?

101. Wat is de jaarlijkse opnamecapaciteit over het hele regiovisiegebied? 102. Wanneer en waarom worden deze woningbouwafspraken herijkt?

103. Welke rol spelen woonkwaliteiten bij de herijking? (concurrentie woonmilieus bespreken) 134. Welke woningbouwruimte heeft de gemeente gekregen vanuit de regiovisie over de

periode 2007-2019? Welk meetmoment is genomen voor de plannen in dit woonplan? (2009) 135. Wat is de resterende nieuwbouwruimte? Is de herijking in dit aantal meegenomen?

TEN BOER

51. Welke actiepunten zijn er geformuleerd in de Regiovisie Groningen-Assen 2030 voor de gemeente Ten Boer?

VEENDAM

-

WINSUM

115. Welke nieuwbouwruimte heeft de gemeente Winsum gekregen vanuit de regionale afspraken en op basis waarvan is deze ruimte bepaald?

117. Met welke andere overheden wordt de woonvisie afgestemd? (regiogemeenten, buurgemeenten buiten de regio, de provincie)

Is de woonvisie afgestemd met de provincie? DEAL

2. Hoe staat de opdracht voor het behouden van de leefbaarheid in de krimpregio Eemsdelta omschreven in het Bestuursakkoord Eemsdelta? En wie ondertekenden dit akkoord?

(vernieuwende aanpak gebiedsontwikkeling, krachten bundelen. DEAL-gemeenten en provincie Groningen)

5. Welke opdracht gaven de partijen zich voor het thema wonen en voorzieningen? (komen tot een regionaal beleid met een integrale aanpak. Opstellen WLP en het daarbij betrekken van belangrijke partijen als gemeenten, provincie, woningcorporaties en bewoners is de eerste stap)

301. Hoe wordt er samengewerkt met de provincie in het kader van het thema wonen en voorzieningen? (wort gewerkt aan een samenwerkingsmodel)

302. Hoe wordt er tot de vaststelling van een samenwerkingsmodel samengewerkt? Hoe is de ondersteuning bij overleg en samenwerking onder maatschappelijke sectoren geregeld? (eigen verantwoordelijkheid)

OOST-GRONINGEN

83. Hoe zijn de rollen en samenwerkingsambities per cluster uitgewerkt? (twee pagina’s met daarop een uitgewerkt schema waarin de urgentie/impact, rol overheid, betrokken partijen, betrokkenheid bewoners en samenwerkingsvorm beschreven is per cluster: economie (waaronder zorg, recreatie en toerisme vallen), particulieren voorraad, onderwijs en arbeidsmarkt, cultuur en sport, zorg (ketenontwikkeling wonen en zorg en zorginnovatie, primair onderwijs, nieuwbouw en transformatie, leefbare dorpen)

90. Waarom is een projectleider aangesteld, aan wie legt deze verantwoording af en wat zijn zijn concrete taken? (o.a. voortgang bewaken en afstemming zoeken tussen gemeente en provincie)

96. Welke taak heeft de projectleider bij het afstemming zoeken tussen gemeenten en provincie en waarom is deze rol van belang?

DE MARNE

12. Hoe is de opstelling van dit woon- en leefbaarheidsplan begeleid? (projectgroep en projectgroep +) En wie waren er vertegenwoordigd in deze twee projectgroepen?

(projectgroep: gemeente, Wierden en Borgen en provincie. Projectgroep +: Wierden en Borgen, Provincie Groningen, CMO Groningen, expert, ondernemersplatform, zonnehuisgroep, VCPO, Lauwers en Eems, HHC, inwoner, OV-Bureau Groningen-Drenthe, gehandicaptenraad, ouderenraad)

189. Met welke andere gemeenten en regio’s wil de gemeente haar plannen afstemmen en zoekt de gemeente naar samenwerking? (Bedum, Winsum, provincie, krimpregio’s over heel

Nederland)

190. Met welke partijen gaat de gemeente om tafel om knellende regelgeving te bespreken? (provincie en rijk)

LEEK

20. Wat zijn het POP en de POV? Wanneer heeft de provincie reactie kunnen geven op deze lokale woonvisie?

42. Welke functies hebben de gemeenten in West-Groningen en Centraal-Groningen vanuit de provincie in het kader van de regionale afstemming (schakelgemeenten, schragende gemeenten en overig) en wat houdt dit globaal in voor de bouwopgave? (bouwen voor eigen behoefte of meer) Wat voor voordelen biedt deze ‘bouwverdeling’ over stedelijke centra, centrumdorpen en complete dorpen?

279. Stichting Wold en Waard, Provincie Groningen, inwoner, dorpsvereniging, wmo-adviesraad

MARUM

349. Wanneer heeft Wold en Waard haar opmerkingen over de woonvisie kenbaar kunnen maken? Welke periode heeft de woonvisie ter inzage gelegen om inspraakreacties te kunnen geven? (inspraakreacties van Gedeputeerde Staten van Groningen, Moes Projectontwikkeling B.V., Woningen voor ouderen) Wanneer is de woonvisie aan de provincie aangeboden ter beoordeling? Waar zijn de reacties in te zien? (bijlage)

357. Zijn de hier genoemde afspraken verwerkt in het woningbouwprogramma dat gepresenteerd werd in hoofdstuk 8?

ZUIDHORN

276. Wat gebeurt er tijdens de consultatiefase? (afstemming provincie en Wold en Waard)

GRONINGEN

152. Hoe is de provincie betrokken bij het gemeentelijk woonbeleid? (POP, overleg, betrokkenheid bij Meerstad)

HAREN

-

HOOGEZAND-SAPPEMEER

121. Wanneer wordt deze woonvisie aan de provincie Groningen voorgelegd?

SLOCHTEREN -

TEN BOER -

VEENDAM

45. Met welke partij is het huidige plan afgestemd? (provincie)

WINSUM

8. Welke stappen moeten nog worden gezet? (gaat hier om een concept) (o.a. afstemming andere beleidsterreinen, afstemming met College van B&W, afstemming met provincie, terugkoppeling naar bewoners)

117. Met welke andere overheden wordt de woonvisie afgestemd? (regiogemeenten, buurgemeenten buiten de regio, de provincie)

U

ITVOERINGSPROGRAMMA

Is er een uitvoeringsprogramma opgesteld voor de uitvoering van de woonvisie? DEAL

9. Wat wordt er in navolging van dit WLP opgesteld? (uitvoeringsprogramma)

211. Wat voor programma-aanpak wordt gehanteerd bij het opstellen en uitvoeren van dit WLP? (heel veel samenwerking en afstemming) Wat zijn belangrijke uitgangspunten bij het opstellen en uitvoeren van het plan? (betrekken van burgers en aanpasbaarheid) Waar worden de verschillende concrete ontwikkelingsplannen van de verschillende samenwerkende partijen omschreven? (uitvoeringsplan) Hoe worden de plannen in de gaten gehouden? (jaarlijkse monitoring)

221. Met welke acties wordt de middenlaag (leefbaarheidspiramide) aangepakt? Welke rollen hebben de verschillende partijen in de acties? Voor welke voorzieningen zullen er grote veranderingen plaatsvinden en op welke manier? (samenwerken en samenvoegen) 222. Met welke acties wordt de toplaag (leefbaarheidspiramide) aangepakt? Welke rollen hebben de verschillende partijen in de acties? Waarop is de ontwikkelingsstrategie in de toplaag gericht? (verbeteren en versterken en verkleinen en concentreren)

243. Wat is de status van het Uitvoeringsprogramma? (ander document, vloeit voort uit WLP, maar maakt hier geen onderdeel van uit. Het vormt een levend document dat regelmatig zal worden aangepast en vernieuwd)

244. Tussen welke programma’s maakt het uitvoeringsprogramma onderscheid en welke worden in dit hoofdstuk besproken?

245. Tot welke vier programmatische opgaven leidt dit WLP in het uitvoeringsprogramma? (versterken kwaliteit wonen en leefbaarheid; versterking voorzieningenstructuur; versterken sociale cohesie, maatschappelijke infrastructuur en kwaliteit maatschappelijke voorzieningen; verbeteren infrastructuur en bereikbaarheid)

246. Wat voor projecten zijn er opgenomen in het uitvoeringsprogramma? (uitvoeringsprojecten en beleids- en onderzoeksprojecten)

247. In welke vier programma’s is het regionaal hoofdprogramma onderverdeeld?

248. Hoe worden de opgaven uit het regionaal hoofdprogramma aangepakt? (wordt nog naar een effectieve aanpak gezocht)

249. Wat voor projecten zijn er onder andere opgenomen in het regionale hoofdprogramma? (ontwikkelen opkoopfonds, aanpassen woningen voor zorgbehoevenden, winkelcentra verbeteren, projecten om burgerparticipatie en sociale cohesie verbeteren, informele zorgnetwerken stimuleren, bereikbaarheid verbeteren)

251. Welke deelprogramma’s zijn er voor de regionale centra onderscheiden? 252. Welke deelprogramma’s zijn er voor de centrumdorpen onderscheiden? 253. Welke deelprogramma’s zijn er voor de woondorpen onderscheiden?

254. Waar zijn de projecten in de gemeentelijke programma’s o.a. op gericht? (herontwikkeling zichtlocaties, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, woningverbeterprojecten, concentratie en bouw nieuwe voorzieningen , versterken burgerparticipatie en sociale cohesie)

255. Voor welke periode wordt er een hard uitvoeringsprogramma opgesteld en voor welke periode een indicatief uitvoeringsprogramma?

261. Hoe moeten de cijfers die in dit hoofdstuk worden behandeld worden gezien? Waar zijn de cijfers concreter uitgewerkt? (uitvoeringsprogramma)

297. Welke zaken van het uitvoeringsplan worden regionaal uitgevoerd? (monitoring, afstemming, evaluatie, samenwerking)

OOST-GRONINGEN

99. Overzicht van programma’s en projecten (zeer globaal) gespecificeerd per thema; indicatief uitvoeringsprogramma.

105. Welke ‘opstartacties’ worden per thema/cluster ondernomen en in welk jaar (2011 of

In document BIJLAGE 6 . – (pagina 150-159)