• No results found

Kwantitatief bouwprogramma

In document BIJLAGE 6 . – (pagina 89-92)

Hoeveel woningen wil de gemeente de komende jaren gaan bouwen/slopen? DEAL

198. Welke drie grote verbeteringen (op het gebied van wonen, structuur en

centrumvernieuwing) zijn er in 2030 ten opzichte van nu waarneembaar in Uithuizen? Wat voor bouwruimte krijgt Uithuizen voor deze verbeteringen?

312. Met hoeveel wil Appingedam de woningvoorraad uitbreiden over de periode 2012-2021? Hoeveel sloop en nieuwbouw zijn hierbij berekend? Hoeveel minder woningen worden er gesloopt dan de koers aangeeft? Voor welke locatie zijn harde plannen voor woningbouw? Welke locaties komen voor de overige bouw in aanmerking?

314. Hoeveel zal de woningvoorraad in Appingedam groeien tot 2016? Hoeveel sloop en nieuwbouw zijn hierbij berekend? Wat is de harde woningbouwcapaciteit van de gemeente en hoeveel hiervan wordt niet benut en hoe moet de gemeente omgaan met deze overcapaciteit? 315. Wat voor afname in de woningvoorraad schrijft de koers voor voor Delfzijl stedelijk? Op welke hoeveelheid komen de plannen van de gemeente en corporatie op dit moment uit? Wat is het aandeel sloop en nieuwbouw in deze plannen? Wat moet er gedaan worden om deze grote kloof te overbruggen?

317. Wat voor afname in de woningvoorraad schrijft de koers voor voor Delfzijl landelijk? Op welke hoeveelheid komen de plannen van de gemeente en corporatie op dit moment uit? Wat is het aandeel sloop en nieuwbouw in deze plannen? Wat moet er gedaan worden om deze grote kloof te overbruggen?

319. Wat voor toename in de woningvoorraad schrijft de koers voor de periode tot 2021 voor voor Eemsmond? Op welke hoeveelheid komen de plannen van de gemeente op dit moment uit? Wat is het aandeel sloop en nieuwbouw in deze plannen?

2012-2016 die in de koers wordt beschreven? Wat is het aandeel sloop en nieuwbouw in deze plannen? Wat voor woningbouwcapaciteit had Eemsmond per 1-1-2012? Tot welk niveau heeft de gemeente Eemsmond haar woningbouwcapaciteit teruggebracht?

321. Wat voor toename in de woningvoorraad schrijft de koers voor de periode tot 2021 voor voor Loppersum? Op welke hoeveelheid komen de plannen van de gemeente op dit moment uit? Wat is het aandeel sloop en nieuwbouw in deze plannen?

323. Hoe komen de woningbouwplannen van Eemsmond overeen met de groei voor de periode 2012-2017 die in de koers wordt beschreven? Wat is het aandeel sloop en nieuwbouw in deze plannen? Wat voor woningbouwcapaciteit had Loppersum per 1-1-2012? Met hoeveel wil de gemeente de plannen/capaciteit terugbrengen?

OOST-GRONINGEN

-

DE MARNE

57. Met hoeveel woningen moet de woningvoorraad de komende tien jaar en de komende twintig jaar afnemen? Waarom wacht de gemeente leegstand niet af? (verpaupering en waardedaling voorkomen)

63. Hoeveel woningen uit de sociale huursector willen de gemeente en Wierden en Borgen slopen (zonder nieuwbouw) over de periode 2011-2021? En hoeveel in de periode 2021-2031? Welke rol hebben de gemeente en Wierden en Borgen in dit sloopproces?

LEEK

277. Welk project gericht op appartementen is nog meer aan de gang? Waarom moet vraag en aanbod naar appartementen worden gemonitord? Hoe ziet het woningbouwprogramma van Wold en Waard eruit? (onderscheiden naar plaats, gebied, jaarlijks aantal over de periode 2010-2015

MARUM

345.Hoe ziet het woningbouwprogramma voor de periode 2009-2015 eruit? (onderscheiden naar plaats, locatie, sloop, bouw koop, bouw huur, jaarlijkse planning 2009 t/m 2014,

bijzonderheden o.a. type of levensloopbestendig)

346. Hoeveel koop- en huurwoningen worden er in totaal gebouwd, bij hoeveel gaat het om uitbreiding en bij hoeveel om vervanging?

347. Welke kwantitatieve doelstellingen heeft de gemeente tot 2015 voor uitbreiding sociale woningbouw, vervanging sociale woningbouw, aantal levensloopgeschikt woningen, aantal woningen in uitbreidingsplannen, (C)PO, gemiddelde jaarlijkse uitbreiding?

348. Aan hoeveel woningen (onderscheid naar financieringswijze en type) is volgens het onderzoek van Arcadis en volgens het onderzoek van Companen behoefte? Hoeveel van deze vraag gaat de gemeente (jaarlijks) realiseren?

ZUIDHORN

274. Hoe ziet het woningbouwprogramma voor de jaren 2009 t/m 2014 eruit? (gespecificeerd naar: kern, gebied/wijk, sloop, huur, koop, jaar van uitvoering, waar gaat het om

herstructurering).

GRONINGEN

103. Aan welke woonmilieus is in de stad voornamelijk behoefte? En hoeveel ruimte is er jaarlijks voor nieuwe woningen om deze woonmilieus te realiseren? (tussen 600 en 1000) 127. Hoeveel woningen mag Groningen jaarlijks tot 2015 bijbouwen en welk deel hiervan is vervangende nieuwbouw? (950-1350, 350 vervangen)

141. Waarom is bijstelling van het woningbouwprogramma de komende jaren nauwelijks mogelijk? Welke projecten moeten wellicht worden aangepast om vraag en aanbod op elkaar te laten aansluiten? Welke projecten moeten prioriteit krijgen? Hoe ziet het

streefbouwprogramma eruit over de periode 2008-2015? (onderscheiden naar aantal te realiseren woningen in een groenstedelijk of centrumstedelijk woonmilieu. Verder onderscheiden naar sociale huur, overige financieringsmogelijkheden en kenmerken (gestapeld/grondgebonden ruim/grondgebonden compact)

HAREN

koop/corporaties/pensioenfondsen? Hoeveel sociale huurwoningen worden de komende jaren gebouwd en gesloopt, en wat betekent dit voor de ondergrens?

118. Hoeveel te bouwen woningen staan er voor de komende tien jaar op de planning? Waar komt dit aantal vandaan? (rest eerdere plannen – vervallen plannen)

119. Hoeveel woningen wil Haren de komende tien jaar bouwen en hoe verhoudt dit aantal zich tot de afspraken die gemaakt zijn binnen de regio?

120.Hoeveel woningen wil de gemeente bouwen onderscheiden naar financieringswijze, type, en prijssegment? Hoeveel sociale huurwoningen worden gesloopt?

133. Waar komt het totaal aan plannen op neer als rekening wordt gehouden met een gemiddeld uitvalpercentage?

134. Hoe hoog is de jaarlijkse bouwproductie als alle plannen worden uitgevoerd? Waar komt de jaarlijkse bouwproductie op neer als rekening wordt gehouden met een gemiddeld

uitvalpercentage?

137. Wat is er gedaan om meer tegemoet te komen aan de woningproductiekaders die vanuit de regio zijn gesteld? Hoe ziet de herziene fasering van de bouwplannen t/m 2021 eruit ?

175. Hoe ziet de woningbouwplanning van de gemeente Haren eruit t/m 2030, onderscheiden naar kern, locatie, uitbreiding/inbreiding/herstructurering, aantal, huidige uitvoering?

HOOGEZAND-SAPPEMEER

36. Welke afspraak staat er nu wat betreft jaarlijkse woningbouwproductie? Hoeveel hiervan is nieuwbouw en hoeveel vervangende nieuwbouw? Hoeveel is om de eigen behoefte op te vangen en hoeveel om de regionale behoefte op te vangen?

114. Hoe ziet het indicatief bouwprogramma voor de periode 2008-2012 eruit onderscheiden naar nieuwbouw huur en koop per prijssegment, nieuwbouw appartement of grondgebonden woningen, onttrekking door sloop (door woningcorporatie of particulier) en aantal ingrijpende woningaanpassingen door de corporaties)? Wat zijn de uitgangspunten van dit programma en waarmee is rekening gehouden?

SLOCHTEREN

141. Met welke factoren is rekening gehouden bij het kiezen van het scenario?

(gezinsverdunning en zeer lichte bevolkingsgroei) Waarom heeft de gemeente voor dit scenario gekozen? Wat betekent dit concreet voor het aantal te bouwen woningen per jaar voor het restant van de loopperiode van de regiovisie?

142. Waar focust de woningbouw zich op? (opvangen gezinsverdunning en specifieke

woonkwaliteiten voor doelgroepen) Hoeveel woningen moeten er over de periode 2009-2019 (jaarlijks) gebouwd worden?

190. Wat zijn de woningbouwplannen vanuit de structuurvisies in aantallen per kern en gericht op welke doelgroep? Welke kanttekening moet bij de aantallen geplaatst worden? (senioren, goedkope segment en middensegment)

192. Welke nieuwbouwprojecten zijn reeds concreet? (aantal en locatie specifiek) Waarom moet dit onder andere zo concreet beschreven worden voor de uitvoering? (POP/PVO)

TEN BOER

55. Hoe ziet het woningbouwprogramma voor de periodes 2009-2011, 2012-2020, 2008,2015 eruit onderscheiden naar wijken in Ten Boer en overig?

VEENDAM

20. Wat gebeurt er met de sloop/nieuwbouwplannen in het kader van ISV-3 voor de periode 2005-2009 met het oog op de nog in te halen sloop uit de periode 1998-2005? (gaat ook door: sloop 120 huurwoningen, bouw 120 huurwoningen voornamelijk voor senioren) Hoe

verhouden de nieuwe plannen voor de periode 2005-2009 uit de bestuursovereenkomst zich tot de plannen uit het woonbeleidsplan 2001-2010? (ongeveer hetzelfde: totaal 750 woningen over 6 jaar, ca. 120 per jaar (oorspronkelijk 125))

67. Met welk trendscenario komt de huidige planning overeen?

72. Hoe ziet het nieuwbouwprogramma voor 2006 t/m 2010 (exclusief de reserveplannen) eruit? (aantallen voor nieuwbouw/sloop onderscheiden naar type woning, prijscategorie, financieringswijze)

20. Welke bevolkingsontwikkelingen verwacht Wierden en Borgen in de gemeente en wat voor ambitie hebben zij in dat opzicht voor de ontwikkeling van de woningmarkt? (alleen groei in Winsum, elders stabilisering of krimp. Toename 25 woningen, niet duidelijk over welke periode)

56. Wat zijn in hoofdlijnen de woningbouwplannen in de gemeente Winsum voor de periode 2012-2030 zoals afgestemd binnen de regio Groningen-Assen? (gespecificeerd voor kern, inbreiding/uitbreiding, sloop, effect op voorraad, ontwikkeling huurwoningen, gericht op welke doelgroep, aandeel (C)PO) (doelgroepen senioren en gezinnen)

In document BIJLAGE 6 . – (pagina 89-92)