• No results found

Presenteren op de arbeidsmarkt: Uit de interviews blijkt dat zelf geproduceerde fotoshoots extra waarde in een portfolio bieden Daarnaast blijkt uit deskresearch dat een goed portfolio bijdraagt aan een betere

In document Shootstarter community website (pagina 43-45)

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 42

zelfpresentatie op de arbeidsmarkt. Dit is wat bedrijven nu al binnen de Linkedin doen, blijkt uit de best practices. Respondenten vinden het dan ook een goed idee het concept aan Linkedin te koppelen. Ook kan Shootstarter een voorbeeld nemen aan de opbouw van de site.

Doelgroep: Uit desk- en fieldresearch blijkt dat studenten vanuit school fotografieopdrachten krijgen en dat net

afgestudeerden vrij werk zullen willen aangaan om op die manier zichzelf beter te presenteren op de arbeidsmarkt. Uit deskreseach blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse afgestudeerde creatieven na hun studie een totaal ander beroep kiest. Uit het deskresearch blijkt dat er in 2015 136 duizend creatievelingen werkzaam zijn in Nederland. Er zijn in Nederland 647 studies en cursussen die hiertoe opleiden. Hierbinnen studeren er jaarlijks zo een zeven en een half duizend studenten af. Daarnaast zijn er ongeveer dertig

professionele modellenbureaus waarvan elk ongeveer vijftig modellen in dienst heeft. Hierbij komen de starters zonder modellenbureau. Uit het fieldresearch blijkt dat respondenten naast de vaste vier niches ook

kindermodellen, modellenagencies, bloggers, vormgevers en illustratoren gebruik zien maken van het concept.

Vormgeving: Uit de interviews blijkt dat de vormgeving simpel, minimalistisch, strak, duidelijk en vooral

overzichtelijk moet blijven, zodat deze aantrekkelijk is voor iedereen. Ook uit de best practices blijkt dit het meest logische plan. Verder blijkt uit de interviews dat er best een persoonlijke touch in de vormgeving mag terugkomen. Zo mag er worden geëxperimenteerd met lettertypes. Twee respondenten vinden groen bij het concept passen, binnen de best practices wordt veel blauw gebruikt. Respondenten geven aan het fijn te vinden wanneer de tekst en beeldverhouding bij foto pagina’s fiftyfifty is. Vanuit de best practices blijkt dat het goed is om de focus op beeld te leggen. Uit het trendonderzoek blijkt dat veel witruimte om de beelden daarbij gewenst is. Victorien vindt het een goed idee om de tekst pas weer te geven wanneer je over een beeld scrolt. Iconen en tekst worden volgens de trend zo simpel mogelijk gehouden en hiërarchie kan worden aangebracht door diepte, gelaagdheid, structuur en animatie in de iconen en knoppen terug te laten komen. Uit de best practices en interviews blijkt dat het wenselijk is om kwalitatieve beelden te ordenen in een grid. Daarnaast kan er net als voorbeeld IAMIAM doet, een eis worden aan de minimum beeldkwaliteit worden gesteld.

Toegankelijkheid: Uit de best practices blijkt dat een goede toegankelijkheid bijdraagt bij aan hogere

bezoekersaantallen op de site. Hierbij is de laadsnelheid erg belangrijk. Een ander aspect wat bijdraagt aan de toegankelijkheid is betaling. Bij gratis toegang zullen gebruikers sneller de site bezoeken. Uit het doelgroep onderzoek blijkt dat gebruikers meestal het internet via hun smartphone bezoeken. Uit het Media Design hoofdstuk blijkt dat de grens tussen apps en website vormgeving daarom steeds meer vervaagt en dat websites hun design steeds meer aanpassen op smartphones. Uit de media trendanalyse blijkt dat men tegenwoordig sneller kan en wil inloggen, door zo minmogelijk vraagbalken binnen een formulier te hoeven invullen. Uit de interviews blijkt daarbij dat het handig is om contactgegevens automatisch in te laden via Linkedin en Facebook. Uit de best practices blijkt dat het interessant zou zijn om een “deel op Facebook” knop toe te voegen aan oproepjes. Respondenten geven aan dat ze wel oproepjes op hun Facebook zouden willen delen maar dan vooral op hun persoonlijke fotografie of visagie pagina. Styliste Floor zou echter liever delen via Linkedin omdat Facebook gescheiden moet blijven van werk.

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 43

Navigatie: Uit het fieldresearch blijkt dat een goeie navigatie belangrijk is voor het slagen van de website. Om

Shootstarter bij te dragen aan een makkelijke navigatie is het van belang om: 1. Net als de best practices de homeknop onder het logo te plaatsen.

2. Een aantal call to action knoppen toe te voegen met bijvoorbeeld “plaats een oproep”. Uit het media design blijkt dat hier ghost buttons een reactie zijn, maar vrijwel alle respondenten geven aan het onderscheid in knoppen toch belangrijk te vinden voor het overzicht. Mits deze wel één geheel vormen.

3. Binnen de menubalk zo min mogelijk deelmenu’s te hebben. Uit het media design onderzoek bleek al dat websites tegenwoordig niet meer hoeven worden ingedeeld per pagina maar per moduculaire content. 4. Respondenten willen uitgebreide zoekfunctie mogelijkheden door te voeren om te kunnen segmenteren. 5. Respondenten vinden het fijn content te sorteren op beoordeling om zo te segmenteren op kwaliteit. 6. Respondenten vinden het fijn om een kleine betaling te doen om zo te segmenteren op professionaliteit. 7. De stappen van de gebruiker aan te geven, dit is wat IAMIAM al doet.

Indeling: Uit de Best practice analyse blijkt dat de indeling het beste binnen een minimum aantal formatten kan

blijven. Het merendeel van de respondenten kiest daarbij voor een opbouw waarbij de homepagina bestaat uit een scroll-down menu met oproepjes en een menu met portfolio’s die in een grid zijn opgebouwd. Hierbij is het belangrijk dat er zo min mogelijk geklikt hoeft te worden. Shootstarter zal het format dus zo simpel en universeel mogelijk moeten houden, blijkt uit de best practices en interviews.

1. Home- en helppagina: Het is belangrijk dat de doelgroep begrijpt wat ze aan de site hebben. Veel best

In document Shootstarter community website (pagina 43-45)