• No results found

14 Definitief advies

In document Shootstarter community website (pagina 53-62)

Binnen dit hoofdstuk wordt omschreven wat er aan het eerste prototype kan worden toegevoegd en verbeterd. De verbeterde versie van het prototype is terug te vinden op www.shootstarter.com. De exacte veranderingen zijn terug te vinden in ! Bijlage IX [Screenshots aanpassingen prototype].

Toegankelijkheid:

• In plaats van “start your shoot” is de tagline nu “connect and start your shoot” daarbij hangt er een link aan de letters.

• In de uitlegtekst wordt vernoemd dat er een uitlegfilmpje is. Op die manier wordt deze niet vergeten en is hij ook niet te opvallend.

• Bij het inloggen op de website zullen er om een aantal standaard aspecten gevraagd worden, zodat op de gehele website duidelijk is tot welke niche de gebruiker behoort. Daarbij kunnen gebruikers sneller inloggen door hun Linkedin en Facebook gegevens in te laden. Dit is op het prototype nog niet zichtbaar omdat dit qua ICT moeilijk uitvoerbaar is.

Oproepjes:

• De oproepjes pagina heet voortaan gezocht.

• Het is de bedoeling dat er naast de oproep een kleine profielfoto wordt weergegeven van de plaatser van de oproep. Met daaronder een beschrijving van de niche waarbinnen hij behoort. Dit is op het prototype nog niet zichtbaar omdat dit qua ICT moeilijk uitvoerbaar is.

• Bij het plaatsen van een oproep hoeft de naam niet langer ingevuld te worden. Dit omdat dit automatisch wordt ingeladen vanuit de gebruiker, daarbij moeten de gezochte partners zijn aan te vinken. Dit is op het prototype nog niet zichtbaar omdat dit qua ICT moeilijk uitvoerbaar is.

• De vraagbalk met ‘overig’ heet nu specificaties.

• De titel van een oproep is voortaan de partij die gezocht is, de titel van de shoot staat onder de afbeelding. • Tags krijgen hetzelfde lettertype en worden onderverdeeld in soort. Dit is op het prototype nog niet zichtbaar

omdat dit qua ICT moeilijk uitvoerbaar is.

• Binnen het helpmenu staat een stappenplan dat uitleg geeft over het plaatsen van een oproep.

Portfolio:

• Portfolio’s worden ingedeeld op uitgelicht, actief en categorieën. Binnen uitgelicht staat een selectie van de portfolio’s met de beste beoordelingen. Binnen populair staan de portfolio’s die het meest zijn bekeken en aanbevolen, bij actief staan de portfolio’s van gebruikers die (laatst) online waren en binnen categorieën wordt een indeling gemaakt op de kenmerken van gebruikers. Dit is op het prototype nog niet zichtbaar omdat dit qua ICT moeilijk uitvoerbaar is.

• Modellen portfolio’s moeten beginnen met een naturel foto. Dit zal bij het invullen van het portfolio bij modellen worden aangegeven. Daarnaast wordt hierover een tip gegeven binnen het help menu. • Bij het scrollen over beelden zal ook een korte beschrijving van ervaring zichtbaar worden. Dit is op het

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 52

Profiel:

• Adresgegevens worden niet langer weergegeven. In plaats hiervan staat er “woonplaats”.

• Gebruikers kunnen via de link binnen een agenda aangeven wanneer ze beschikbaar zijn om te werken en in welke omstreken. Dit is op het prototype nog niet zichtbaar omdat dit qua ICT moeilijk uitvoerbaar is. • De portfolioknop is opvallender door een andere kleur en lettertype keuze.

Verdienmodel:

• Hierover zal uitleg worden geboden binnen de help pagina. Er wordt binnen de helppagina uitgelegd dat Shootstarter verantwoordelijk is voor het verbinden van creatievelingen zodat zij zelf een shoot kunnen opstarten. Shootstarter kan geen garantie bieden op het slagen van de shoot. Wanneer partijen niet komen opdagen, wordt die persoon zelf aansprakelijk gesteld. Bij het meerdere malen niet komen opdagen wordt deze gebruiker geband van de site.

Beoordelingssysteem:

Dit systeem is op het prototype nog niet zichtbaar omdat dit qua ICT moeilijk uitvoerbaar is.

• Bij het invullen van een beoordelingsformulier worden de gebruikers gevraagd om verschillende aspecten een cijfer te geven en daar het algemene cijfer op te waarderen.

• Naast het geven van een cijfer kunnen respondenten een review schrijven. Deze komt onderaan de profielpagina van de gebruiker te staan. Hij kan ook anoniem worden ingevuld.

Extra funties:

Deze functies zijn op het prototype nog niet zichtbaar omdat ze qua ICT moeilijk uitvoerbaar zijn. • Gebruikers kunnen zien welke stappen ze hebben ondernomen om op een pagina te komen. • Gebruikers kunnen binnen een eigen data inbox zien wat hun favoriete oproepjes en portfolio’s zijn.

Daarnaast kunnen ze binnen dit scherm hun privéberichten teruglezen.

• Gebruikers kunnen zoeken met een zoekbalk waarbinnen gesegmenteerd kan worden op aspecten als: prijs, datum, niche, professie, aantal, uiterlijke kenmerken etc.

• Gebruikers kunnen shootresultaten naar de site sturen zodat ze in de galerij onderaan belanden. Op die manier kunnen gebruikers anderen inspireren en zichzelf beter presenteren.

• Binnen het help menu zijn verschillende stappenplannen te vinden die uitleggen hoe dingen op de site werken.

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 53

15 Evaluatie

Binnen dit hoofdstuk beschrijf ik wat er goed ging en mindergoed ging tijdens het onderzoeksproces en waarom. Hierbij bied ik inzicht in de validiteit en generaliseerbaarheid van het onderzoek. Daarbij worden de mogelijkheden voor een vervolgonderzoek besproken.

15.1 Onderzoeksproces

Het onderzoeksproces is redelijk goed verlopen. Na goedkeuring van het plan van aanpak waren de

hoofdstukken vlot in te vullen. Ik merkte wel dat ik, door mijn dyslectie, soms lang over het concreet verwoorden van mijn ondervindingen, kon doen. Aan de hand van mijn deskresearch kon ik makkelijk een kloppende topiclijst samenstellen. Deze kon theorieën bevestigen of afkraken en tegelijkertijd nieuwe inzichten kan bieden. Een lastig aspect aan het deskresearch was dat ik Shootstarter zelf heb bedacht en heb opgezet. Het was moeilijk om vanuit het niets iets te beginnen en nooit een referentie te hebben. Zo was het uitwerken van het eigen kwaliteiten hoofdstuk redelijk ingewikkeld. Daarbij was het vaststellen van de marktomgeving lastig, hierin heeft veel tijd gezeten. Verder heb ik erg lang getwijfeld over de naam van het concept. Nadat ik mijn omgeving om tips heb gevraagd, kwam ik uit op drie namen: Folioboost, Foost en Shootstarter. Omdat ik het hierna nog moeilijk vond om te kiezen heb ik hiervoor een enquête opgesteld, waarbinnen de overgrote meerderheid voor Shootstarter koos. Achteraf gezien ligt dit ook beter in de mond.

Een ander hoofdstuk wat veel vraag met zich meebracht was het verdienmodel. Omdat Shootstarter moet uitgaan van goedkope of zelfs gratis samenwerking was dit lastig vast te stellen. Het concept van Shootstarter komt voort uit een idee waarbij studenten de service kunnen betalen. Daarom voelde het verbinden van teveel kosten aan de dienst als onverantwoord. Door het deskresearch te koppelen aan de interviews, deze

uitkomsten vervolgens weer te koppelen aan een nieuw deskresearch en de conclusie hiervan weer kort aan de respondenten in de usability test voor te leggen, ben ik uiteindelijk tot een acceptabel model gekomen. Ik denk dat niet alleen Shootstarter maar ook haar gebruikers hier veel aan zullen hebben.

De interviews zijn ingepland op de momenten waarop de respondenten dit schikte. Wat me opviel was dat ze het helemaal niet erg vonden om mee te denken over het concept. Ze voelde zich speciaal, doordat ik hen om hun mening vroeg. Ik merkte vrij snel dat ze erg enthousiast waren en dat ze het concept allemaal graag zo snel mogelijk op de markt zien komen. Dingen die minder goed gingen tijdens de interviews waren het feit dat ik er een aantal interviews via Skype heb moeten doen. Dit omdat ik lange tijd erg ziek ben geweest en afspraken niet wilde afzeggen. Het feit dat het geheugen van mijn telefoon vol zat, waardoor twee interviews niet volledig zijn opgenomen, is een ander belangrijk aandachtspunt. Voortaan moet het geheugen leeg zijn voor ik ga opnemen. Daarbij merkte ik bij het terugluisteren van de interviews en usability tests, dat ik tijdens het

interviewen relatief veel aan het woord ben. Dit gebeurde vaak wanneer een respondent korte antwoorden gaf. Hier kan ik in het vervolg beter op kunnen inspelen, door in zo een geval stiltes te laten vallen en wat bondiger te spreken. Daarbij merkte ik dat ikzelf erg veel “zegmaar” zeg, dit kan minder. Ook viel me op dat ik binnen het interview soms keuzeopties in een vraagstelling gaf. Omdat het van belang is een volledig open vraag te stellen, ben ik dit in het verloop van het onderzoek minder gaan doen. Bij de usability tests had ik respondenten moeten vragen op hardop op te noemen waar ze op klikte, tijdens het naluisteren van de opnames ontdekte dat dit soms onduidelijk was. Gelukkig zijn hiervan wel aanstekingen gemaakt.

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 54

Na het uitvoeren van de interviews, was ik van plan te gaan werken aan een prototype. Ik wilde dit via Wordpress of Wix doen. Achteraf had ik op dit vlak beter vooronderzoek moeten doen, want ik merkte al vrij snel dat het binnen deze programma’s erg ingewikkeld is om een community te bouwen. Na overleg met mijn sparringpartner Caroline Fornhoff bleek een website met mijn wensen qua techniek überhaupt erg ingewikkeld te zijn. Het lastigste punt aan mijn scriptie zal dus de daadwerkelijke ontwikkeling van de website zijn. Hiervoor ben ik inmiddels met verschillende personen, met ICT kennis, in contact gekomen. Het prototype is uiteindelijk ontwikkeld aan de hand van een webwinkelformat in Wix. Zoals in ! Bijlage [Screenshots aanpassingen prototype] te zien is, ontbreken hier nog bepaalde aspecten en functies aan. Deze waren technisch gezien moeilijk uitvoerbaar.

Het meest succesvolle aspect aan mijn onderzoek is het feit dat webdesigner Caroline en haar man, concept ontwikkelaar Tom van Ruiten met een samenwerkingsvoorstel zijn gekomen. Dit omdat bleek dat zij al twee jaar bezig zijn met een vergelijkbaar concept: bikinimodel.nl. Ze hebben hierbij al geldbedragen voor het aankopen van mijn idee genoemd. Hierover is echter nog geen concrete duidelijkheid. Het zal een lang proces van overleggen worden.

15.2 Validiteit

Doordat er voor de deskresearch betrouwbare bronnen zijn gebruikt, is dit onderzoek valide te noemen. Er is daarnaast gebruik gemaakt van verschillende onderzoeksmethoden, namelijk: interviews en usability tests. Respondenten zijn geselecteerd aan de hand van een selecte steekproef, binnen mijn eigen omgeving en de omgeving van de Facebook pagina: Modellen, fotografen, stylisten gezocht. Naast respondenten binnen de niches zijn is er ook een modellenscout en kunstenares aan het woord gekomen. Zo is vanuit alle opzichten naar de invulling van het concept gekeken en is de onderzoekspopulatie een goede afspiegeling van de doelgroep. Bij de interviews en usability tests is een vaste topiclijst aangehouden.

De betrouwbaarheid van dit onderzoek is gestegen, doordat de doelgroep een onafhankelijke mening heeft gegeven. Bovendien is het onderzoek herhaalbaar, want een mening van iemand zal niet snel veranderen. Doordat de interviews zijn opgenomen, is de kans op toevallige fouten uitgesloten. De resultaten zijn echter niet te generaliseren, iedere mening is namelijk verschillend. Het resultaat van de ondervraagde doelgroep is niet geldig voor de gehele doelgroep.

15.3 Vervolgonderzoek

Er zijn verschillende vormen van een vervolgonderzoek mogelijk. Zo is het mogelijk uitgebreid onderzoek te doen naar hoe het de social media strategie van Shootstarter er uit moet gaan zien. Daarnaast is het aan te raden om de definitieve website, met alle werkende functies, te testen bij de doelgroep. Ook is het aan te raden om maandelijks de mening van Shootstarter gebruikers te blijven testen. Dit kan aan de hand van een online enquête. Zo kan de site optimaal blijven functioneren en maximaal inspelen op de wensen van de doelgroep. Het concept is nooit klaar en zal zich altijd blijven ontwikkelen.

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 55

16 Literatuurlijst

Accessibility (2015) Wat is toegankelijkheid?, Geraadpleegd op 15 april, van: https://www.accessibility.nl/over- toegankelijkheid/wat-is-webtoegankelijkheid

ACE-Scan for students (23 maart 2015) Personal Report. Amsterdam Center for Entrepreuneurship: Entrepreneur consultancy

Airbnb (2015) Wat zijn de servicekosten?, Geraadpleegd op 25 mei 2015, van:

https://www.airbnb.nl/?af=1922719&c=A_TC%3Dbeayyq2wf9%26G_MT%3De%26G_CR%3D56177382803%2 6G_N%3Dg%26G_K%3Dairbnb%26G_P%3D&gclid=CJiBrqXd3cUCFUbJtAodOHsAxw&dclid=CLSQvKXd3cU CFQOhwgodUDUAEg

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Maart, 2010) Kunstonderwijs, arbeidsmarkt, creatieve industrie. Geraadpleegd op: 6 april 2015, van: http://www.overlegbk.nl/wp-content/uploads/2012/09/2011-03-

Kunstonderwijs-arbeidsmarkt-en-creatieve-industrie-Plaatsbepaling-Artikel-Leo-Capel.pdf

Barend K. (27 maart, 2013) Crossmedia College 4 – Social media , Geraadpleegd op 10 april, van: http://www.hallofawesomeness.nl/crossmedia-college-4-social-media/

Behance (2015) Take creative control, Geraadpleegd op 4 april, van: https://www.behance.net/about Bloeme, S. (16 april 2013) Zo bouw je een goed portfolio, Geraadpleegd op: 11 maart 2015, van: http://www.stylink.nl/blogs/3-blogs/324-zo-bouw-je-een-goed-portfolio

Boer, de E (2010) Internet marketing, 10 verdienmodellen op het internet, Geraadpleegd op 25 april 2015. Van: http://winst.nl.s3.amazonaws.com/e-books/10-verdienmodellen-op-het-internet-eelco-de-boer-winst-nl.pdf Boerma, H. (16 oktober 2014) Loyale klanten zonder te pushen: het geheim van goeie online dienstverlening. Geraadpleegd op: 15 maart 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2014/10/16/loyale-klanten- zonder-te-pushen-het-geheim-van-goede-online-dienstverlening/

Branchevereniging Modellen- en Castingbureau’s (info@bmcb.nl, 3 mei 2015) Re: Aantal Nederlands werkzame modellen.

Carrièretijger (2015) Portfolio, Geraadpleegd op: 10 maart 2015, van: http://www.carrieretijger.nl/opleiding/ho/portfolio

CBS (2014) Monitor: Kunstenaars en afgestudeerde aan creatieve opleidingen, Den Haag. Geraadpleegd op: 3 april 2015, van: http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/8DF89ECC-8F4F-41A5-9F63-

013F52F7E997/0/2014monitorkunstenaarsenafgestudeerdenaancreatieveopleidingen.pdf

Chan Kim, W. en Mauborgne, R. (2005) The blue ocean strategy. Boston Massachusets: The Harvard business school press.

Clot, C. [persoonlijk interview]. 20 februari 2015

De Innovator (2015) Voorbeeld verdienmodellen, Geraadpleegd op 25 april 2015. Van: http://www.de- innovator.nl/diensten/verdienmodel/voorbeeld-verdienmodel/

Dutch Digital Media Mesurement (1 juli, 2014) Tijdsbesteding online. Geraadpleegd op: 29 februari 2015, van: http://www.vinex.nl/upload/documenten/ddmm_nieuwsbrief_1_jul_2014.pdf

Eldijk, van T (1 augustus 2014) Een community website bouwen? Gebruik Drupal! Geraadpleegd op 23 april, van: http://www.vaneldijk.nl/artikelen/een-community-website-bouwen-gebruik-drupal

Facebook (2015) Groep: Modellen fotografen en viasagisten, Geraadpleegd op 5 april, van: https://www.facebook.com/groups/212855975448748/?fref=ts

Flickr (2015) About Flickr: almost certainly the best online photo management and sharing application in the world, Geraadpleegd op 4 april, van: https://www.flickr.com/about

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 56

Google (2015) Material design Introduction, Geraadpleegd op 25 maart, van:

http://snip.ly/EYb9#http://www.google.com/design/spec/material-design/introduction.html Goossens, R [Voorbeelden Criteria scan] 3 maart 2014. Van:

https://dlwo.dmci.hva.nl/studiedelen/2000R08_11/1314/Documents/Hoorcolleges/Voorbeelden%20Criteria%20S can.pdf

Hall, van E. (18 december 2014) 15 Webdesign trends 2015, Geraadpleegd op 25 maart 2015, van: https://mediaweb.nl/blog/15-webdesign-trends-2015/

Hicks, M (2015) Facebook Tips: What’s the difference be between a pacebook page and a group?

Geraadpleegd op 4 april, van: https://www.facebook.com/notes/facebook/facebook-tips-whats-the-difference- between-a-facebook-page-and-group/324706977130

Hilhorst, P. (2012) In de Tang van de nieuwe Netwerk economie. Geraadpleegd op 20 april 2015, van: http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/in-de-tang-van-de-netwerkeconomie~a621531/

Hoorn, V. [persoonlijk interview]. 29 februari 2015

Httoolbox (2015) Paperprototyping, Geraadpleegd op: 11 februari 2015, van: https://httoolbox.wordpress.com/paperprototyping/

IAMIAM (2015) Home, Geraadpleegd op 4 april, van: www.iamiam.org

Inspired media (2015) Welkom bij Inspired media webdesign en internet marketin, Geraadpleegd op 25 april 2015. Van: http://www.inspiredmedia.nl/

KING (2015) Paper prototyping, Geraadpleegd op: 20 februari 2015, van:

https://www.kinggemeenten.nl/secties/kenniscentrum-dienstverlening/producten/catalogus- gebruikersperspectief/paper-prototyping

Krug, S. (2006) Don’t make me think. Berkely: Pearsons education

Lampert, M (2015) Kosmopolieten, Geraadpleegd op: 20 februari 2015, van: http://www.motivaction.nl/mentality/de-acht-mentality-milieus/de-kosmopolieten

Lampert, M. en Schoenmaker, R. (2015) Glocalities: Creatives. Geraadpleegd op: 20 februari 2015, van:http://www.glocalities.com/segmentation-model/creatives.html

Lange-Ros, de A. (24 maart 2010) User created content: Participatie en innovatie door gebruikers.

Geraadpleegd op 15 april 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2010/03/24/user-created-content- participatie-en-innovatie-door-gebruikers/

Linkedin (2015) Over ons, Geraadpleegd op 4 april, van: https://www.linkedin.com/about-us Kool Buurman, F. [persoonlijk interview]. 29 februari 2015

Nel Verhoeven (maart 2010) Wat is onderzoek. Boom en Lemma Uitgevers Nieuworganiseren.nu (2015) Social, Geraadpleegd op: 21 april 2015, van: http://www.nieuworganiseren.nu/social/

Ondernemerskredietdesk (2015) Checklist ondernemingsplan, Geraadpleegd op 24 april, van: http://www.ondernemerskredietdesk.nl/ondernemingskrediet-checklist

Ondernemersplein (2015) Stappenplan bedrijf startte, Geraadpleegd op 5 maart 2015, van: http://www.ondernemersplein.nl/ondernemen/bedrijf-starten/stappenplan-bedrijf-starten/ Onderwijsraad (juni 2012) Cultuureducatie: leren, creëren, inspireren. Den haag. Overbeke, D. [persoonlijk interview]. 20 februari 2015

Peek, L. and Forthergill, A. (2009) Using focus groups. Sagepublications Pinterest (2015) Wat is Pinterest?, Geraadpleegd op 4 april, van:

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 57

https://about.pinterest.com/nl/whats-pinterest

Reynart, I. (2009) Basisboek crossmediaal concepting, Boom Lemma uitgevers

Rijk, de A. en Schreven, L. (2011) Kunstenaars in breder perspectief: Kunstenaars kunstopleidingen en arbeidsmarkt. CBS, Den Haag. Geraadpleegd op: 3 april 2015, van:

http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/9A83B694-66F7-406C-A3C9- DC8826C4F4B6/0/111202kunstenaarsinbrederperspectief.pdf

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (2015) Topsector creatieve industrie. Geraadpleegd op: 6 april 2015, van: http://www.rvo.nl/onderwerpen/innovatief-ondernemen/topsectoren/topsector-creatieve-industrie]

Sande, C. van de. (18 november 2014). Usabilitytesten de wat waarom wanneer en hoe. Geraadpleegd op 18 maart 2015 van:http://level-level.com/usability-testen-de-wat-waarom-wanneer-en-hoe/

Steens, I. en Oude Alink, C.(16 september 2013). Cursus Panelgesprekken, Universiteit van Twente, Geraadpleegd op: 20 januari 2015, van:

http://www.utwente.nl/ces/evaluatie/evaluatie_activiteiten/panelgesprekken_map/Handoutpanelgesprekken.pdf A. Steins Bisschop, J. (21 september 2014) De nieuwe economie, waar iedereen elkaars buurman is.

Geraadpleegd op 20 april 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2014/09/21/de-nieuwe-economie- waar-iedereen-elkaars-buurman-is/

B. Steins Bisschop, J. (5 oktober 2014) Ik kan iets, jij hebt iets: het nieuwe bartelen. Geraadpleegd op 13 april 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2014/10/05/ik-kan-iets-jij-hebt-iets-het-nieuwe-barteren/ Studentsonly (2015) Over Students only, Geraadpleegd op 4 april, van:

https://www.studentsonly.nl/page/over_studentsonly

Studentum (2015) Artistieke opleidingen. Geraadpleegd op: 3 april 2015, van: http://www.studentum.nl/zoeken/hbo-bachelor-artistieke-opleidingen/a118-c521 Sutherland, F. [persoonlijk interview]. 29 februari 2015

TheFactor.e (24 maart 2015) Hoe ontwikkel je een (online) business concept? Geraadpleegd op: 15 maart 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2015/03/24/hoe-ontwikkel-online-business-concept/ The New York Times (2015) The psychology of sharing: why do people share online. Geraadpleegd op: 29 februari 2015, van: http://nytmarketing.whsites.net/mediakit/pos/

Thesistools (2015) Enquete: Aan welke naam geef jij de voorkeur? Geraadpleegd op: 10-20 juni 2015, van:

http://www.thesistools.com/sys/results_graphs.php?ln=nl&userID=182693&formID=467463&version=2

Ticketswap (2015) Veilig e-tickets kopen en verkopen, Geraadpleegd op 4 april 2015, van: https://www.ticketswap.nl/hoe-werkt-het

Ticketswap (2015) Kosten en prijs, Geraadpleegd op 25 mei, van: https://www.ticketswap.nl/voorwaarden

Tumblr (2015) Follow the worlds creators, Geraadpleegd op 4 april, van: https://www.tumblr.com/about Verhoeven, J. (7 september, 2012) Buisiness model marketing presentatie 2, Geraadpleegd op: 25 mei 2015, van:

http://www.slideshare.net/Johnverhoeven/business-model-marketing-presentatie-2

Wagenaar, K. (29 januari 2015) Het dilemma van je eigen community, Geraadpleegd op: 10 maart 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2015/01/29/%EF%BB%BFhet-dilemma-van-je-eigen-community-social- media-of-een-eigen-platform/

Weheartit (2015) What is we heart it, Geraadpleegd op 4 april, van: http://business.weheartit.com/careers/ Werkspot (2015) Over werkspot, Geraadpleegd op 4 april, van: https://www.werkspot.nl/over-werkspot Wix (2015) premiumpakketten, Geraadpleegd op 1 mei, van: http://nl.wix.com/upgrade/website

| Afstudeerscriptie | Mariene Meyer Swantee | 2015 58

Bijlages

Bijlage I Begrippenlijst

Affiliate: Is een persoon die producten van jou promoot tegen een bepaalde commissie. Affiliate marketing is

een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de

In document Shootstarter community website (pagina 53-62)