• No results found

Plan van Aanpak Informatie

Naam student: Sanne van Reek Profiel: RMP

Studentnummer: 5006 Groep: R405B E-mailadres: Sannevanreek@live.nl/ sanne.van.reek@hva.nl Telefoonnummer: 06-23664856

Paraaf voor akkoord student: Datum:

Naam eerste begeleider: Nusta Nina Naam tweede begeleider: Mariette Heres

Paraaf voor akkoord docent-begeleider en tweede docent: Datum:

Paraaf voor akkoord afstudeercommissie: Datum:

Gegevens opdrachtgever: Bedrijf: Me-to-We.nl

Naam begeleider vanuit het bedrijf: Barbara van Erp Functie: Bedenker en oprichter van Me-to-We

Probleemanalyse

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel. Je vindt een website vol content die jou aan lijkt te spreken. Vol goede moed ga je op zoek naar het artikel dat jou aanspreekt en je begint met lezen. Tot je teleurstelling is het niet gemakkelijk om alle artikelen te vinden, en als je het artikel leest spreekt het je niet aan. Verder word je op de website ook niet geïnspireerd tot het lezen van andere artikelen. Jammer, en weg ben je. Op zoek naar een andere website die wél weet hoe het moet.

Op de website Me-to-We.nl doet dit probleem zich voor. Me-to-We.nl is een website voor jonge moeders met een leven. (Me-to-We, z.j.). Op de website wordt geschreven over het feit hoe het is om moeder te zijn, de bizarre dingen die je meemaakt als ouder, hoe moe je af en toe bent en hoe irritant het soms is dat je niet meer kunt doen wat je zelf wil. Kortom, het gaat niet alleen om de rooskleurige kanten van het ouderschap, maar er wordt ook zonder schaamte gesproken over de negatieve kanten. (Me-to-We, z.j.). De doelgroep van Me-to-We zijn vrouwen tussen de 25 en 45 jaar oud.

De doelgroep waar in de probleem- en doelstelling over gesproken wordt is: jonge moeders tussen de 25 en 45 jaar oud. Er is nooit duidelijk onderzoek gedaan naar de doelgroep door Me-to-We zelf, daarom is er weinig bekend over de interesses en de levensstijl van de doelgroep.

Jonge moeders kunnen met een gerust hart de artikelen van Me-to-We lezen. Ze realiseren zich dat ze niet de enige zijn die hun kind weleens vervelend vinden. Een voorbeeld van een artikel van Me-to-We.nl is bijvoorbeeld: “12 irritante dingen die peuters vaak zeggen”, waarin een opsomming te lezen is van veel herkenbare situaties wat betreft opvoeden. (Me-to-We, 2015).

Op dit moment worden de conversiedoelen op Me-to-We niet gehaald. Het belangrijkste conversiedoel van Me-to-We is: Artikelen lezen en doorklikken naar andere artikelen. De bezoeker van Me-to-We leest een artikel, maar daar blijft het bij. (Google analytics, 2015). Zij klikken niet door naar andere artikelen. Me-to-We wil graag dat de bezoeker meer artikelen leest en doorklikt naar andere artikelen, zodat de bezoeker meer tijd spendeert op de website. Op deze manier wordt het voor adverteerders aantrekkelijker om de adverteren op Me-to-We.nl Het is voor Me-to-We onduidelijk hoe zij de website moeten veranderen om ervoor te zorgen dat de bezoeker meer artikelen leest. Een van de nadelen hiervan is dat de inkomsten uit advertenties laag blijven. Me-to-We verdiend haar geld door advertenties, met name door sponsored topics. Hiervoor spreken zij een eenheidsprijs af. Zo nu en dan staan er ook banners op de website, deze zijn cost per click (cpc).

Me-to-We.nl heeft meer dan 500.000 pageviews per maand, waarvan meer dan 400.000 uniek zijn. De gemiddelde tijd die de bezoeker op de website doorbrengt is 2 minuten en 14 seconden. (Google Analytics Me-to-We.nl, 2015).Het overgrote deel van de bezoekers van de website is tussen de 25 en 34 jaar oud. 86,4 procent van de bezoekers is vrouw, 13,6 procent van de bezoekers is man. (Google Analytics, 2015).

Het probleem ontstond al bij de start van Me-to-We.nl. Er werd een template gekocht, de website werd ingericht en de bezoekersaantallen kwamen op gang. Op dit moment heeft Me-to-We gemiddeld 600.000 bezoekers per maand (Google analytics, Me-to-We, 2015). Omdat de bedenker en oprichter van Me-to-We.nl te weinig kennis heeft van websites, templates en conversie optimalisatie, is de website nooit aangepast. Tevens beschikt zij over te weinig tijd om een onderzoek uit te voeren en de website te verbeteren. Me-to-We wil straks een www.me-to-we.nl 2.0. Een website met hetzelfde gevoel en uiterlijk, maar een website die wel beter werkt. Waarop de bezoeker gemakkelijker artikelen kan vinden en waar de juiste artikelen aan de bezoeker worden voorgesteld. Een website waarin je niet in een grote bak met informatie valt, maar waar je als zwangere vrouw jouw eigen hoekje hebt met informatie. Ook wil Me-to-We dat de bezoeker beter doorgestuurd wordt naar andere, relevante of soortgelijke content.

Anno 2015 bestaat de website een jaar en dus vindt Me-to-We.nl het tijd dat er verandering in de website komt. In dit onderzoek zal er worden gericht op conversie optimalisatie. Bij conversie optimalisatie wordt de website zo geoptimaliseerd dat de bezoeker de website als fijn ervaart. Conversie optimalisatie kan gedaan worden op meerdere gebieden, zoals: vormgeving, navigatie of content. Ik zal mij in dit onderzoek richten op content. Als de website goed is ingericht zal het aantal bezoekers groeien. Conversie optimalisatie heeft ook direct effect op wat de bezoeker oplevert op de website. Zonder conversie optimalisatie kun je als website de online-strijd niet winnen. (Joris Toonders, 2014).

Probleemstelling

Hoe kan Me-to-We de website aanpassen naar de behoeften van de doelgroep, zodat de conversie op de website zal verbeteren, waardoor uiteindelijk de inkomsten uit advertenties verhoogd kunnen worden?

Doelstelling

De doelstelling van het onderzoek luidt: Binnen een halfjaar inzicht krijgen in de wensen en de behoeften van de doelgroep, zodat de website verbeterd kan worden naar hun wensen. Zo zal de doelgroep meer conversies doen op de website en zal het gemakkelijker worden voor hen om meer artikelen te lezen. Dit alles moet er voor zorgen dat Me-to-We meer inkomsten krijgt uit advertenties.

Deelvragen

Interne analyse

Deelvraag 1: Wie is Me-to -We.nl? • Wie is Me-to-We?

• Welke producten levert Me-to-We? • Wat is de missie en visie van Me-to-We?

• Wat zijn de sterke en zwakke punten van Me-to-We? • Wat zijn de conversiedoelen van Me-to-We?

• Waarom moet de conversie worden verbeterd? • Wat is de toekomstvisie van Me-to-We? Deelvraag 2: Wie is de doelgroep van Me-to-We?

• Wat zijn de demografische gegevens van de doelgroep? • Welke eigenschappen en interesses heeft de doelgroep? • Wat is het online gedrag van de doelgroep?

• Hoe maakt de doelgroep momenteel gebruik van Me-to-We? • Wat zoekt de doelgroep op Me-to-We?

• Hoe zien de persona’s van Me-to-We eruit? Deelvraag 5: Wat is conversie optimalisatie?

• Wat houdt conversie optimalisatie in? • Hoe kun je als bedrijf je conversie verhogen?

• Wat zijn in 2015 de grootste ontwikkelingen wat betreft conversie optimalisatie? • Wat moet er geoptimaliseerd worden op het gebied van content op Me-to-We? Deelvraag 3: Wie zijn de concurrenten van Me-to-We?

• Wie zijn de grootste concurrenten van Me-to-We?

• Wat kan Me-to-We leren op het gebied van content aan de hand van sitescans? Deelvraag 4: Wat zijn trends in de wereld van blogs voor moeders?

• Wat zijn trends op gebied van websites voor jonge moeders betreft content? • Wat zijn trends op het gebied van websites voor jonge moeders wat betreft design? • Hoe zorgen deze websites ervoor dat de gebruiker meerdere artikelen lezen?

(bijvoorbeeld door het gebruiken van linkjes in tekst, andere artikelen aanbieden, geoptimaliseerde zoekfuncties, e.d.).