• No results found

Aanbevelingen in implementatieplan

11 Deskresearch – Trends

14.1 Aanbevelingen in implementatieplan

Er is nooit eerder een onderzoek uitgevoerd voor Me-to-We. In dit onderzoek is er door beperkingen, zoals tijdslimiet, geen geld en weinig data uit Google Analytics een basis gelegd. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe het advies daadwerkelijk geïmplanteerd kan worden, is er een implementatieplan gemaakt:

Stap Doel Activiteit Resultaat Betrokkenen

Website verbeteren De bezoeker een gebruiksvriendelijke website bieden, waar zij gemakkelijk content kunnen vinden die op hun situatie aansluit

De website verbeteren, door het toevoegen van een duidelijke navigatiebalk die is onderverdeeld in fases, zoals: zwanger, baby, peuter, kleuter, etc.

De bezoeker kan zich makkelijker navigeren op de website en vindt gemakkelijk content die aansluit op hun vraag of situatie Van Ons (Wordpress developers),B arbara van Erp en Femke Sterken Diepgaande content creëren De behoefte naar diepgaande content vervullen, door een afwisselend aanbod van content te hebben met amusement en diepgang

Experts zoeken die verbonden willen zijn aan Me-to-We, zodat zij content kunnen schrijven over diepgaande onderwerpen, zoals een leraar over problemen op school, of een psychiater over moeilijke thuissituaties, etc.

Een afwisselend aanbod van amusante content en diepgaande content, zodat de bezoeker voor verschillende zaken op Me-to-We.nl terecht kan Barbara van Erp en Femke Sterken Google Analytics instellen Om in de toekomst te meten of de conversiedoelen behaald worden en een duidelijk beeld

Iemand met grote kennis van Google Analytics inschakelen, om alle onderdelen goed te installeren en

Een goed ingericht Google Analytics account, waaruit duidelijk wordt of de conversiedoelstellingen Google Analytics expert

te krijgen van op welke pagina’s van de website de bezoekers afhaken duidelijke conversiedoelstellingen op te stellen worden behaald en waar bezoekers op de website afhaken Call to actions toevoegen De bezoeker meer verleiden om actie te ondernemen, bijvoorbeeld op een artikel klikken Zet prominent op de homepage dat de bezoeker zich in kan schrijven voor de nieuwsbrief, gebruik duidelijke buttons bij artikelen zodat de bezoeker aangetrokken wordt om te klikken en biedt in artikelen duidelijk soortgelijke content aan Een hogere conversieratio, bezoekers die langer op de website blijven en meerdere pagina’s bekijken Van Ons, Barbara van Erp en Femke Sterken Structuur in content aanbrengen Overzichtelijke artikelen creëren,

Gebruik bulletpoints bij opsommingen, duidelijke tussenkoppen en creëer alinea’s door witregels. Bij lange teksten kan het gebruik van afbeeldingen tussen alinea’s helpen het overzichtelijk te houden.

De tekst wordt overzichtelijk en scanbaar, dit zorgt ervoor dat het de bezoeker aangenaam gemaakt wordt. De bezoeker verlaat zo minder snel de website

Redactie

Soortgelijke content aanbieden

Om het lezen van meerdere artikelen te bevorderen

Soortgelijke content. Als een bezoeker een artikel leest over een bevalling, is het verstandig om andere artikelen over bevallingen voor te stellen (in linkjes in de tekst, onder de tekst of een kolom met soortgelijke content

Bezoekers die meerdere artikelen lezen

naast het artikel).

14.2 Beroepsproduct

Als beroepsproduct is er een website gemaakt, waarin deze aanbevelingen zijn

meegenomen. Deze website is getest bij respondenten door middel van een usabilitytest. Uit de test bleek dat het menu waarin categorieën als: zwanger, baby, peuter, kleuter zijn meegenomen goed werkt voor de doelgroep. Zij weten zo waar zij content kunnen vinden die past bij hun situatie. Hieronder is een voorbeeld te zien van zo’n menubalk. In deze afbeelding is ook te zien dat de zoekbalk prominent in beeld is, deze was eerst niet zichtbaar genoeg voor de doelgroep. Ook is de slogan in het logo groter gemaakt, zodat voor de bezoeker in één oogopslag duidelijk is waar de website voor staat.

Afbeelding: nieuwe menubalk Me-to-We.nl

Uit het onderzoek bleek dat er duidelijke call to actions moeten zijn. In de afbeelding hieronder is te zien dat er bij elk artikel een button is geplaatst met teksten als: ‘lees verder’. Uit het onderzoek bleek dat call to actions van belang zijn om de conversiedoelen te behalen, echter bleek uit de resultaten van de usabilitytest dat deze buttons de aandacht van de respondenten niet trok. Hier zal nog verder onderzoek naar gedaan moeten worden.

Tevens bleek uit het onderzoek dat de structuur van een tekst van belang is. Zo moeten er tussenkoppen gebruikt worden en opsommingen overzichtelijk gemaakt worden door het gebruik van tussenkoppen of bulletpoints. In de afbeelding hieronder is te zien hoe een opsomming overzichtelijk gemaakt kan worden. Ook is in deze afbeelding te zien hoe er soortgelijke artikelen te vinden zijn in een kolom naast het artikel.

Afbeelding: gestructureerde opsomming een gerelateerde content Me-to-We.nl

Uit de interviews met webredacteuren is gebleken dat zij relevante linkjes onder artikelen plaatsen. Ook uit de interviews met conversie optimalisatie specialisten bleek dat het aanbieden van relevante content goed is. In het prototype van de nieuwe website is dit dan ook meegenomen, te zien op de afbeelding hieronder:

15 Evaluatie

In dit hoofdstuk evalueer ik de verschillende stappen van dit onderzoeksrapport. Hierin zal ik beschrijven wat er wel en niet goed ging tijdens dit onderzoek en worden de mogelijkheden voor eventueel verder onderzoek in de toekomst besproken.

Om antwoord te krijgen op de probleemstelling heb ik de afgelopen maanden onderzoek gedaan aan de hand van desk- en fieldresearch. Mijn deskresearch heb ik gehaald uit bestaande bronnen van het internet en uit literatuur. De fieldresearch bestond uit een panelgesprek, interviews en een usabilitytest.

Het uitvoeren van het kwalitatief onderzoek is niet voorspoedig verlopen. Het plan was om een panelgesprek te houden met de doelgroep, om zo duidelijk te krijgen wat hen

aanspreekt, hoe hun internetgedrag eruit ziet, wat zij van Me-to-We vinden, etc. Op de avond voor het panelgesprek waren er helaas twee afzeggingen, waardoor ik nog maar vier respondenten had voor het panelgesprek. Op de ochtend van het panelgesprek ontving ik nogmaals twee afzeggingen, wat resulteerde in een panelgesprek met slechts twee respondenten. Om dit te compenseren heb ik de respondenten die afgezegd hadden benaderd voor een telefonisch interview, echter stonden hier slechts twee respondenten voor open. Het vinden van respondenten was een stuk lastiger dan vooraf was gedacht. Hetzelfde gold voor het vinden van respondenten voor de usabilitytest, wat erin heeft geresulteerd dat ik personen uit mijn omgeving heb benaderd voor het doen van deze test. Deze personen behoren niet tot de doelgroep.

De usabilitytest is uitgevoerd op het nieuwe design van de website, die gemaakt is aan de hand van de resultaten van het deskresearch en fieldresearch. Achteraf gezien had het huidige design van Me-to-We vooraf getest moeten worden, om te zien waar de knelpunten op dat moment lagen.