• No results found

Tom Goddijn is persoonlijk leiderschapstrainer, -coach en mediator.

Hij is franchisenemer bij CiEP en oprichter van Twist&Connect. Hij ondersteunt medewerkers op alle niveaus in hun persoonlijke ontwikkeling en teams in hun groeiproces. Tom heeft Technische Natuurkunde gestudeerd aan de TU Delft.

‘Waarom Natuurkunde? Het fascineerde me om steeds te kunnen uitleggen welke processen zich in ons dagelijkse leven afspelen. Een gemis aan perspectief maakte echter dat ik via een bedrijfskundige/

bestuurlijke variant in aanraking kwam met kwaliteitszorg. Na mijn studie heb ik 10 jaar in het bedrijfsleven en bij de overheid gewerkt op dit terrein. Met name interessant omdat in die tijd mijn grootste leerervaring was hoe ik alleen en daarna in een team mijn weg kon vinden in verschillende werelden, met zulke verschillende mensen en werkculturen.

Het was niet de gelukkigste periode in mijn leven en tegelijkertijd heeft juist dat ervoor gezorgd dat ik nieuwsgierig raakte naar het hoe en waarom van mijn bestaan. Dat onderzoek leidde tot mijn eerste en wellicht ook mijn meest confronterende training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik kreeg ineens helder dat ik zelf de bron was van mijn eigen gebrek aan levensgeluk. Het opende de weg naar verdieping en opleiding naar het snappen van mens te zijn en inspireerde mij om in 2003 de overstap te maken naar de trainings- en coachingsorganisatie CiEP. Zodat ik in mijn nieuwe rol

kon en mocht bijdragen aan het levenspad en het arbeidsperspectief van anderen.

Omgaan met werkdruk, het ontwikkelen van zelfsturing en per- soonlijk leiderschap en cultuurverandering zijn de kapstok voor mij om met de sturingsfilosofie CiEP te mogen bijdragen. In al die jaren heb ik diverse organisaties tot mijn klantenkring mogen rekenen: gemeenten, woningbouwcoöperaties, scholen, univer- siteiten, technische adviesbureaus, banken, zorgverzekeraars, cha- ritatieve instellingen. Hierbij heb ik met veel mensen mee mogen ‘reizen’ en ervaring opgedaan in een grote diversiteit van werkculturen.

Via bovengenoemde route en met name door de communicatieve component ben ik geïnteresseerd geraakt in het vak van mediator.

In 2017 heb ik dan ook de opleiding tot mediator gevolgd bij het Centrum van Conflicthantering.

Deze opleiding heeft mij bewust gemaakt van de subtiliteit en complexiteit van communicatie en de wereld die hierin te winnen valt. Mijn streven naar een vreedzaam en vervullend leven voor iedereen maakt dat ik mij ook langs deze weg wil inzetten voor een betere wereld. Op dit moment geef ik daar als vrijwilliger invulling aan via de Stichting Social Work. Ik ben betrokken bij buurtbemiddeling en bied een luisterend oor en onafhankelijke gespreksleiding om vroegtijdig conflicten samen met beide partijen op te lossen. Verder ben ik betrokken bij het project Samen Uit Elkaar, waarbij ik partners voorafgaand, in of na het scheidingsproces begeleid naar een nieuw perspectief van ouderschap.’

Nawoord

En ja, dan is het zover. Er ligt een boek over het onderwerp waar ik een bijzondere belangstelling voor koester. Communicatie vindt elke dag plaats tussen mensen die elkaar in de context van werk ontmoeten en er hard voor moeten werken, zo blijkt, om een begripvolle, energiegevende en constructieve relatie met elkaar te ontwikkelen. Conflicten liggen dagelijks op de loer en hebben een enorme impact op de kwaliteit van leven en werken. Dat wordt nogal eens onderschat.

Wat ook wordt onderschat, is de invloed die we hebben op communicatie. Die is groter dan menigeen denkt. Daarom dit boek met achtergrond en praktijk over bemiddeling. Voor iedereen die zich geroepen voelt door bemiddeling bij te dragen aan conflictbeheersing in werkomgevingen. En daarmee aan een betere, professionelere en productievere wereld.

Uit eigen ervaring weet ik hoe spannend het kan zijn om als bemiddelaar in een conflict te stappen. De moed die het vraagt om in een onvoorspelbaar proces van emoties te stappen en daarin de rust te vinden om partijen te begeleiden in hun zoektocht naar verbinding. Ruzie maken, lijkt veel makkelijker dan reflecteren op je eigen rol en aandeel. Dus een diepe buiging voor eenieder die de rol van bemiddelaar op zich wil nemen en bereid is het ongemak te verduren dat dit proces met zich meebrengt. Hopelijk draagt dit boek bij aan het inzicht en de praktische vertaling van conflictherkenning naar conflictbeheersing.

Wat het van je vraagt, is lezen en doen. De ervaring maakt dat je leert over jezelf en daarmee over anderen. Een boeiend proces, dat alleen

Dankwoord

Om tot dit boek te komen, ben ik geïnspireerd geraakt door zoveel mensen. Allereerst door mijn vrouw Daisy. Oprichter van het bedrijf Expertboek en expert in het begeleiden van ondernemers bij het schrijven, maken en uitgeven van een boek. Zij was, hoe kan het ook anders, de eerste die vroeg of ik het niet bijzonder zou vinden een boek te schrijven over bemiddeling en om mee te doen met de 10 stappenserie. Dankjewel Daisy, voor je onvoorwaardelijke bemoedigingen en je steun om tot deze stap te komen en het boek te maken tot wat het nu is. Het was in zoveel opzichten een bijzondere en verrijkende ervaring. Zonder jou was dit boek er simpelweg niet geweest.

Giséla Fidder, jij bedankt voor het redigeren van mijn gedachten-kronkels. Jij hebt ervoor gezorgd dat het een prettig leesbaar boek is geworden.

Daarnaast wil ik Bene Bailleul bedanken voor het schrijven van het voorwoord, mijn Belgische collega en buddy, met wie ik regelmatig kon en mocht sparren over de voortgang van onze beider boeken.

Een toffe, enthousiastmerende en energieke deelgenoot.

Naast Bene gaat mijn dank uit naar mijn goede vriend Willem van Haasteren die bereid was om mee te lezen en zijn feedback te geven.

Ook wil ik mijn tweelingbroer Frank bedanken met wie ik menig conflict heb ondergaan en heb mogen bespreken. Hij is een voortdurende bron van inspiratie en reflectie. Bedankt voor je kritische blik op dit boek.

Tot slot ben ik dank verschuldigd aan mijn lieve en dierbare zoons Michon en Kilan die mij elke dag weer de gelegenheid geven om te leren van meningsverschillen met hen. Ze vroegen vaak naar de voortgang van mijn boek, wat mij telkens weer een schop onder mijn kont gaf.

Waarschijnlijk doe ik nog veel anderen tekort, maar dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling tot mediator/

bemiddelaar.

Tot slot bedank ik jou, de lezer van dit boek. Bedankt voor je interesse in dit boeiende onderwerp. Ik hoop dat dit boek bijdraagt aan jou als bemiddelaar en dat je veel conflicten met succes mag begeleiden.

Van conflict naar samen werken! Ik wens je heel veel inspiratie.