• No results found

Kant-en-klare acties

In document Inspireren is motiveren (pagina 68-71)

Losse zenders + OR madl weekbereik in %

6 Optimalisatie Kom in Actiepagina

7.1 Ontwikkeling van de prototypes

7.2.3 Kant-en-klare acties

Over het algemeen waren de respondenten erg positief over het prototype: ‘kant-en-klare acties’. Allereerst zijn de motieven van respondenten beschreven waarom zij door dit prototype wel in actie zouden komen voor 3FM Serious Request. Daarna volgt de uitwerking van verbeterpunten die de respondenten aangaven. Vervolgens vindt u reacties van respondenten die aangaven dit prototype niet te gaan gebruiken. Motiveert om in actie te komen

De respondenten gaven aan dat het door dit prototype makkelijker werd om een actie op te zetten. De drempel werd, aldus de respondenten, een stuk lager om een actie op te zetten. Doordat zij uit verschillende acties kunnen kiezen en daardoor mogelijk ook op nieuwe ideeën komen om een eigen actie te verzinnen, werd dit door de respondenten als positief ervaren.

Daarnaast gaf een respondent aan dat de kans dat zijn vrienden, familie en kennissen direct meewerken aan een actie groter wordt als hij gebruik maakt van één van de kant- en-klare acties. Omdat hij niet eerst iets hoeft te verzinnen, maar direct iets kan uitvoeren omdat 3FM Serious Request het aanlevert, zou dat hem erg helpen.

De voorbeelden van kant-en-klare acties die in het prototype genoemd werden, zoals het organiseren van een sponsorloop, bingo of het inleveren van je kerstpakket vonden de respondenten leuk, afwisselend en goed te organiseren. “Er is voor ieder wat wils, een kind kan kiezen voor de actie ‘lege flessen ophalen’, een medewerker van een bedrijf kan kiezen voor het inleveren van zijn of haar kerstpakket en ouderen kunnen met de hulp die geboden wordt een bingo organiseren”, aldus een respondent.

Verbeterpunten

De respondenten waren over het algemeen erg enthousiast over dit prototype. Zij zouden vrijwel allemaal de kant-en-klare acties gaan bekijken en vervolgens ook de stap nemen om een actie aan te melden. Er werden echter door enkele respondenten nog

verbeterpunten voor dit prototype genoemd.

Enkele respondenten gaven aan dat zij, mochten zij een actie gaan organiseren, iets unieks en creatiefs willen doen. De voorbeeld kant-en-klare acties die gegeven werden, waren niet creatief genoeg. Daarom gaven zij als verbeterpunt mee om ook originele en creatieve acties uit te werken.

Daarnaast vonden sommige respondenten de actie ‘Lever je kerstpakket’ in geen goed voorbeeld. De respondenten gaven als argument sneller hun kerstpakket te doneren aan de Voedselbank, dan aan 3FM Serious Request.

Motiveert niet om in actie te komen

Er waren twee respondenten die aangaven dit prototype niet als motivatie te beschouwen om in actie te komen. Zij beschouwden het ‘in actie komen’ nog steeds als teveel gedoe. Het werd door deze respondenten wel gewaardeerd dat 3FM Serious Request enkele kant-en-klare acties zou gaan aanbieden, maar “de acties moeten alsnog georganiseerd en uitgevoerd worden, dat wordt niet voor ons gedaan”, aldus de twee respondenten.

7.2.4 Promote Yourself Videotool

Over het algemeen waren de respondenten positief over het prototype: ‘Promote Yourself Videotool’. Het zou de respondenten helpen in het promoten van hun actie. Allereerst zijn de redenen waarom respondenten dit prototype zouden gebruiken en waarom het hen zou motiveren om in actie te komen beschreven. Daarna vindt u een uitwerking van de redenen van de respondenten om dit prototype niet te gebruiken.

Motiveert om in actie te komen

De meeste respondenten gaven aan dat dit prototype een perfect hulpmiddel zou zijn bij het promoten van hun actie. Dit zou de voornaamste reden zijn om de videotool te gaan gebruiken. Enkele respondenten gaven aan dat deze manier van promoten erg

vernieuwend is en ook zeker zou aanslaan bij hun vrienden waardoor ze meer geld op zouden kunnen halen. Verder vonden respondenten deze video uitermate geschikt om te fungeren als sleutel tussen hun actie en hun actiepagina. Donateurs zouden door deze video sneller op de actiepagina van de respondenten terecht komen en daardoor sneller doneren, zo beredeneerden enkele respondenten.

Daarnaast gaf de helft van de respondenten aan dat dit prototype hen motiveert om in actie te komen. Als de respondenten van tevoren weten dat zij deze video alleen kunnen maken als ze een actie hebben aangemeld, komt het overgrote deel van de groep respondenten in actie. Enkele respondenten beargumenteerden als volgt: “Als ik op mijn Facebook dit filmpje voorbij zie komen en ik wil de video ook graag maken, ben ik sneller bereid om een actie op te starten”.

De video werd door de respondenten gezien als het stuk ‘fame’ waar veel actievoerders behoefte aan hebben. Door de video kreeg het grootste deel van de respondenten het gevoel dat zij in ‘contact’ stonden met 3FM en enkele DJ’s die aan het filmpje

meewerkten. Dit zou hun behoefte om reactie te krijgen van 3FM bevredigen. Redenen om dit prototype niet te gebruiken

Enkele respondenten gaven aan dit prototype niet te gaan gebruiken omdat zij zichzelf niet graag filmen. Omdat dit bij dit prototype wel de bedoeling is, zouden zij afzien van deze mogelijkheid om hun actie te promoten. Daarentegen zou dit prototype er niet voor zorgen dat de respondenten helemaal niet meer in actie zouden komen voor het

evenement.

Waar de ene helft van de respondenten aangaf dit prototype als motivatie te zien om een actie aan te melden, was de andere helft van de respondenten het hier niet mee eens. De respondenten die door dit prototype niet gemotiveerd werden om in actie te komen, zouden de filmpjes wel bekijken op Facebook, Twitter of Instagram maar vervolgens geen stappen ondernemen om zelf een actie aan te melden om zodoende dit filmpje te kunnen maken. “Ik kan dan ook langsgaan bij die vriend die dit filmpje wel kan maken en

In document Inspireren is motiveren (pagina 68-71)