• No results found

De Kom in Actiepagina van 3FM Serious Request

In document Inspireren is motiveren (pagina 78-80)

Losse zenders + OR madl weekbereik in %

6 Optimalisatie Kom in Actiepagina

9.1 De Kom in Actiepagina van 3FM Serious Request

Om de activiteit van de actievoerders rondom de door hen gevoerde actie op de Kom in Actiepagina te doen vergroten, kan 3FM Serious Request verschillende veranderingen aanbrengen aan de Kom in Actiepagina.

9.1.1 Wat te doen?

Het aanbieden van een lijst met ‘Kant-en-klare acties’ helpt bij het bereiken van dit doel, zo blijkt uit dit onderzoek. Door deze voorbeeldacties wordt de drempel voor mensen om een actie aan te melden lager. Daarnaast moet 3FM op de Kom in Actiepagina pakketten aanbieden die het organiseren van de kant-en-klare actie nog eenvoudiger maakt. Hierbij moet u denken aan een sponsorloopformulier, bingokaart of uitgewerkte pubquiz. Hierdoor neem je voor de actievoerder veel werk uit handen en hoeft hij of zij de actie alleen maar te organiseren en uit te voeren. Het is belangrijk om de lijst met kant-en-klare acties afwisselend te maken. Op deze manier wordt voor jong en oud een actie uitzoeken en aanmelden eenvoudig.

Echter, moet ervoor gezorgd worden dat mensen die gebruik maken van de kant-en-klare acties, deze actie aanmelden op de Kom in Actiepagina van 3FM Serious Request. Zodoende wordt 3FM Serious Request op de hoogte gesteld van de acties die

georganiseerd worden. Er zijn verschillende opties om te voorkomen dat mensen enkel het actiepakket downloaden zonder de actie aan te melden. 3FM Serious Request zou het actiepakket door middel van automatische mailing naar de actievoerder kunnen opsturen, nadat hij of zij de actie heeft aangemeld. Daarnaast kan ervoor gekozen worden om bij iedere kant-en-klare actie een stappenplan te beschrijven waar als een van de eerste stappen genoemd wordt; “Meld je actie aan”, plus een link naar de aanmeldpagina. Om de activiteit op de Kom in Actiepagina verder te vergroten, moet 3FM Serious Request actievoerders prikkelen om vaker terug te komen om bijvoorbeeld updates te geven over hun actie. Door actievoerders een blog bij te laten houden of ‘status-update’ te laten geven wordt hier mogelijk voor gezorgd.

Ook wordt geadviseerd om de ‘Promote Yourself Videotool’ verder uit te werken en te laten dienen als promotiemateriaal voor de actievoerders. Een videotool als deze is vernieuwend voor het evenement en wekt bij actievoerders de indruk dat ze ‘contact’ hebben met een DJ van 3FM. Bij de ontwikkeling van deze functie moet ervoor gezorgd worden dat de videotool gekoppeld kan worden aan de Kom in Actiepagina van de actievoerder en dat de video op verschillende sociale kanalen gedeeld kan worden. Op deze manier wordt dit middel uitermate geschikt voor promotionele activiteiten. Verder wordt 3FM Serious Request geadviseerd om beter gebruik te maken van het themalied dat ieder jaar voor het evenement gemaakt wordt. Het lied sluit altijd aan op de stille ramp waar geld voor wordt ingezameld, dus mag dit duidelijker zichtbaar worden. Een mogelijke verandering is het lied op de homepagina te plaatsen met daarbij de oproep om in actie te komen.

Daarnaast wordt 3FM Serious Request geadviseerd om een ‘Dag Top 3’ en/of

sfeerbeelden van eerder gevoerde acties op bijvoorbeeld de pagina met ‘Kant-en-klare acties’ te plaatsen. Deze elementen zorgen ervoor dat bezoekers van de Kom in Actiepagina direct een beeld hebben van wat ‘in actie komen’ is.

De communicatie op de Kom in Actiepagina

Tevens wordt 3FM Serious Request geadviseerd om op de Kom in Actiepagina gebruik te maken van ‘doneerbuttons’. Deze buttons kunnen zowel op de homepagina, als op de actiepagina’s van de actievoerders worden geplaatst. Nadat bezoekers een button aanklikken waarin een vooraf vastgesteld bedrag staat, komen zij terecht op de pagina waar de donatie kan worden afgehandeld. Dit werkt snel een eenvoudig en spoort mogelijk meer mensen aan om te doneren. Daarbij zou 3FM Serious Request enkele bestedingsvoorbeelden kunnen geven. Wanneer een bezoeker op de donatiebutton “5 euro” klikt, wordt voor hem of haar direct duidelijk wat Het Rode Kruis met dit geldbedrag kan doen. Hierdoor krijgt de donateur direct een terugkoppeling van de charitatieve organisatie.

3FM Serious Request zou richting de bezoekers van de Kom in Actiepagina moeten communiceren dat in actie komen voor het evenement op verschillende manieren

mogelijk is. Het plaatsen van Twitterberichten over het evenement of het downloaden van een banner en deze meesturen met e-mails of op een website plaatsen is ook erg

9.1.2 Wat niet te doen?

3FM Serious Request moet niet te veel tijd en geld steken in het ‘bedanken’ van de actievoerders. Uit dit onderzoek blijkt dat actievoerders een bedankje, in welke vorm dan ook, niet als noodzakelijk ervaren. De actievoerders gaven aan het leuk te vinden om (achteraf) bedankt te worden, door bijvoorbeeld een e-mail of ansichtkaart, maar meer is niet nodig. Het opsturen van bijvoorbeeld T-shirts zorgt niet voor meer motivatie om een succes te maken van een actie en is daarom zonde van tijd en geld.

Daarnaast werkt het voor het vergroten van de activiteit op de Kom in Actiepagina niet om bekende personen in te zetten. Hier moet 3FM Serious Request niet veel tijd en geld in gaan steken. Echter, als een Bekende Nederlander zelf een actie zou aanmelden dan zou deze wel gesteund worden door andere actievoerders. Mocht 3FM Serious Request bekende personen gaan inzetten, wordt geadviseerd om hen zelf in actie te laten komen.

In document Inspireren is motiveren (pagina 78-80)