• No results found

H7 | ADVIES DE MIDDELEN

In document Vestide (pagina 71-74)

71

• Feestdagen zoals Koningsdag, Carnaval, … H7.5.2 Offline Low Hanging Fruits

(!) Insteek: Het creëren van eenvoudige middelen in de vorm van handige boekjes (conceptvorm) om het makkelijk wonen te verbinden aan het merk ‘Vestide’. Deze ‘Low Hanging Fruits’ borduren voort op de ‘middelen nuttige informatie’.

Boekwerk: Vestide’s HotspotGids Algemeen

Als student die afkomstig is uit een andere stad kan het natuurlijk zijn dat je de stad Eindhoven nog niet kent. Dat geldt natuurlijk ook voor short stayers. Vestide als facilitator van makkelijk wonen, zou de (buitenlandse) student kunnen voorzien van extra info over de stad. Een handige gids (geen boekwerk) met daarin de nieuwste, leukste, hotspots van de stad.

Kaart: Vestide’s Alles In De Buurt

Wanneer een student of short stayer zijn contract tekent is het handig om een kleine kaart mee te geven die de nuttige plekken in zijn directe woonomgeving aanduiden. In het interview is naar voren gekomen dat het vaak in het begin zoeken is naar de nabijgelegen voorzieningen. Vestide als eerste indruk van de stad kan hierbij helpen.

Boekwerk: Vestide’s Woontricks

Studenten hebben het niet altijd even breed. Belangrijk is om van weinig, veel te maken. Vestide kan inspirerende oplossingen verzamelen van slimmigheden bedacht door andere studenten en deze vervolgens delen met nieuwe huurders. Middels een simpele bijdrage aan het makkelijk wonen.

(!) Specifieke brand-activities om het merk ‘Vestide’ te activeren Open Dagen: Vestide Experience

Geadviseerd wordt om Vestide op de open dagen van de TU/e, Design Academy of Fontys in een ander jasje te steken. Jongeren die op zoek gaan naar een studentenwoning zijn beeldend ingesteld en willen graag kunnen voorstellen hoe ze gaan wonen. Met de Vestide Experience wordt de student een kijk in de kamer gegeven. Met een omgebouwde zeecontainer in de vorm van een nagebouwde kamer of studio kan de beleving van op zichzelf wonen worden meegegeven.

Guerrilla-actie

Met de Vestide Experience zou het mogelijk zijn om tijdens de Introweek twee omgebouwde zeecontainers beschikbaar te stellen. Studenten kunnen hun ‘Nachtje bij Vestide’ winnen middels een actie (hiervoor kan social media worden ingezet). Zo kunnen nieuwbakken studenten ervaren hoe het is om in een Vestide-kamer of studio te slapen. Belangrijk is om dan reviews te verzamelen.

H7 | ADVIES

DE MIDDELEN

72

H7.5.3 Online Hidden Gems Het inzetten van social media

Strategisch gezien zijn social media belangrijke communicatie-instrumenten om gratis content te verspreiden met een zo groot mogelijk bereik. Hoewel het Klantonderzoek 2014 aantoont dat studenten geen behoefte hebben aan de klachtenafhandeling via social media, blijft het voor Vestide interessant om via social media het merk te activeren. Bijvoorbeeld: een sociaal medium zoals Facebook leent zich er perfect om een community op te starten en actief interessante en relevante content te delen met de doelgroep. Belangrijk is om te kijken welke social media voor Vestide in de toekomst interessant zijn om actief in te zetten. En natuurlijk haalbaar zijn. Hieronder een overzicht over verschillende media.

SOCIAAL MEDIUM KRACHT WAARVOOR IN TE ZETTEN?

Facebook Voordeel van Facebook Nadeel van Facebook Inspiratie Beleving Instagram Pinterest Content sharing Groot bereik Community building Review marketing Sharing the good

Ongewilde webcare

Focus: relevante content delen Handige tips voor het studentenleven Livehacks (handigheidjes om wonen makkelijk te maken)

Informatie over studievoorschot Informatie over huurtoeslag Het verspreiden van vrijgekomen woningen (advertenties).

Positieve reviews die andere studenten of woningzoekende studenten kunnen lezen Groot bereik: deel, link, tag. Het zijn allemaal manieren die geïntegreerd zijn in het medium om populaire berichten viraal te laten gaan.

Huurders die niet zo tevreden zijn over Vestide kunnen negatieve reviews of klachten online posten. Dat is natuurlijk niet bevorderend voor het imago. Desalniettemin maak je hier wel zichtbaar hoe mogelijke problemen of zaken worden aangepakt. Wordt ervoor gekozen om Facebook in te zetten dan is dat natuurlijk belangrijk.

Testimonials van vertrekkende studenten Instructiefilmpjes door studenten

Relevante content YouTube

Handige tips voor het inrichten van je kamer;

Het delen van hippe tentjes of goedkope, leuke restaurantjes in de stad in Eindho- ven en omgeving;

Aanwezig zijn op diverse events relevant voor de doelgroep;

Denk aan: Dutch Design Week, STRP Biënnale, concert in de Effenaar, … Tabel 9 | Social Media

H7 | ADVIES

DE MIDDELEN

73

Interessant inzicht

De populariteit van social media met fotocontent blijft sterk groeien. Het onderzoek van Newcom wijst uit dat het aantal Instagram-gebruikers met 29 procent groeide. Momenteel gebruiken 1,8 miljoen media waarin fotocontent wordt gedeeld. (Newcom, 2014)

Een app die wint aan populariteit is. Instagram is erg populair en groeiend onder jongeren tot 20 jaar. De helft van de jongeren maakt gebruikt van de foto-app. 47 procent van alle Nederlandse studenten en scholieren maakt gebruik van Instagram. Voor Vestide kan het interessant zijn om huidige en nieuwe huurders te inspireren. (Newcom, 2014)

Advies voor het inzetten van social media

In het kader van het activeren van het merk is Facebook een relevante en interessante optie. Vestide kan Facebook voornamelijk inzetten voor het delen van praktische en nuttige informatie. Daarnaast is het een extra kanaal om te communiceren met de doelgroep. Het grootste voordeel van Facebook is het grote bereik en is het mogelijk om ‘gericht’ te adverteren. Met Facebook als communicatiekanaal is Vestide in staat om frequenter in contact te staan met de studenten en ook potentiële huurders. Wel dient rekening te worden gehouden met het feit dat tegenwoordig huurders of klanten hun klachten online delen. Hier moet verstandig en voorzichtig mee worden omgesprongen omdat dit zich via Facebook in het ‘openbaar’ afspeelt. Geadviseerd wordt om een specifiek en gericht verder onderzoek te doen naar het inzetten van social media voor een studentenhuisvester. Ideaal voor een tweedejaarsstage ‘Communicatie’.of projectteamopdracht in de afstudeerfase.

H7 | ADVIES

In document Vestide (pagina 71-74)