• No results found

Voorwoord

Wilrijks schepen voor cultuur Hans Ides

“Hoe kan ik dit actieplan anders openen dan met te zeggen: “Wauw”. Bibliotheek Bist hoort bij de drie beste bibliotheken van Vlaanderen. De jury looft de vrijwilligerswerking, de sfeer van onze bibliotheek en de manier waarop de collectie is opgebouwd. Met andere woorden: hoe moeten we nu verder vanaf 2020?

Na zo een geweldige lofzang over een belangrijk onderdeel van het lokaal cultuurbeleid Wilrijk bekruipt me al snel het gevoel van… wat nu doen om beter te doen. Gelukkig is er dan weer de samenwerking binnen cultuur met de academie, BarVizArt, cultuurcentrum De Kern, de adviesraad cultuur en al onze verenigingen om op terug te vallen en gewoon nog straffer uit de hoek te komen. Zo zal 65 jaar Jommeke, met veel nadruk op klimaat en ecologie, maar ook een iconisch theaterstuk Midderzomernachtsdroom, Wintervonk, Geitestoet en vele andere kleine maar zo gedragen initiatieven in Wilrijk er wel voor zorgen dat het niet stilstaan maar vooruitgaan wordt. We zien elkaar voor het podium.”

Strips en Wilrijk: een beeldige combinatie

Het meest zuidelijke district van Antwerpen heeft een warm hart voor het beeldverhaal. In tal van gedaanten duiken strips op in Wilrijk; denk maar aan de grootste stripmuur van Vlaanderen, maar bijvoorbeeld ook aan de geschilderde pilaren onder het viaduct en de stripnutskasten die her en der in Wilrijk te zien zijn. Het omvormen van grijze nutskasten in het straatbeeld tot mooie stripelementen zetten we ook in 2020 verder, concreet mikken we voor dit kalenderjaar op de realisatie van twintig extra verstripte nutskasten. Het blijft immers onze ambitie om finaal elke kast die zich er toe leent qua vorm en plaats kleurrijk te verpakken. Daarvoor werken we samen met de grootste uitgeverij van strips, Ballon Media nv.

Met die uitgeverij zetten we tevens een exclusief project op poten om te vieren dat het in 2020 maar liefst 65 jaar geleden is dat het alom bekende figuurtje Jommeke een eerste keer verscheen. Jef Nys – de geestelijke vader – woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Wilrijk, dus een Wilrijks eerbetoon is op zijn plaats. De Plastieken Walvis, één van de iconische creaties die aan zijn brein ontsproten, krijgt vorm via een educatief en ecologisch project waarbij we alle Wilrijkse scholen willen betrekken. Het project moet uitmonden in een kunstwerk én een educatief pakket rond herbruikbaar plastiek dat in de scholen gebruikt kan worden.

Hét referentiecentrum voor informatie over strips en de verzamelplaats voor een gigantische collectie, blijft het Vlaams Stripcentrum vzw. Het district kiest er voor om deze vzw verder te ondersteunen zodat zij hun werking niet alleen kunnen verderzetten, maar ook kunnen groeien. Daarnaast zorgen we er ook voor dat bibliotheek Bist de nodige aandacht aan strips en het beeldverhaal blijft schenken.

Elke wijk bediend

Het Wilrijkse lokaal cultuurbeleid richt zich op verschillende vormen van cultuur, dus zijn we ook aanwezig in de verschillende wijken en spelen we waar mogelijk graag in op hun specificiteit. We zorgen voor een lokaal aanbod en breiden dat aanbod tevens uit. Een greep uit 2020: openluchtfilms in de zomer, de rommelmarkt op ’t Valaar, het aanbod van de bib in álle wijken (zie verder), voorbereidingen van een groots feest in de Koornbloemwijk naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de wijk, de Fortdag in Fort VII, de ondersteuning die we aan BarVizArt bieden, de rondleidingen in de Jain Tempel in wijk Hoogte, enzovoort.

Bibliotheek Bist werkt in 2020 haar wijkgebonden werking nog meer uit, een pad dat ze de voorbije twee jaar met verve is beginnen bewandelen. Zo voorzien zij tijdens de zomermaanden iedere woensdagnamiddag Leeslekkersessies op deze verschillende pleintjes:

 2 woensdagen in het Steytelinckpark (aan de speeltuin), met gemiddeld een grote opkomst van 20 kinderen en 10 volwassenen

 2 woensdagen op het Valaar (speeltuin Rooibosplein)

 2 woensdagen in het Nachtegalenpark (aan het melkhuisje)

 1 woensdag op Neerland (speeltuin ’t Neerhofke)

 Ook de aanwezigheid op Neerland tijdens het Park Van Eden festival

 1 woensdag op Koornbloem (Berkenveldplein)

Tevens voorzien ze vanaf juni 1 keer per maand Boekstartuurtjes op het Valaar, dit in het consultatiebureau van Kind en Gezin tijdens de consultaties.

Een methodiek die in 2020 verder wordt uitgerold, is die van SamenLezen, gericht op volwassenen (gepensioneerden), maar bv. ook op scholieren. Tot een tiental groepen komen in Wilrijk op structurele wijze samen. Dat is maar liefst een derde van het totale aantal Antwerpse SamenLeesgroepen

 Oosterveld dienstencentrum: iedere week (2 groepen)

 Woonzorgcentrum Bloemenveld: maandelijks

 Dienstencentrum Oversnes: 2-wekelijks

 Dienstencentrum Valaar: 2-wekelijks

 Woonzorgcentrum Armonea (Groenveld): maandelijks

 Woonzorgcentrum Sint Bavo: maandelijks

 Parkschool Ieperman: pop-up tijdens de jeugdboekenmaand

Tot slot: zoals cultuurcentrum De Kern met de drie uitverkochte voorstellingen van de succesvolle Swing-productie van Circus Ronaldo het cultuurseizoen 2019-2020 opende in de wijk Hoogte. Zo plannen we ook in 2020 een zoektocht naar locaties in Wilrijk die misschien minder bekend of evident zijn, maar productioneel wel geschikt om een voorstelling, vertoning of andersoortige culturele activiteit tot volle ontplooiing te laten komen. We blijven immers van mening dat verwondering nóg meer effect kan hebben op plaatsen die minder of niet voor de hand liggen.

Lokaal cultuurbeleid Antwerpen: actieplan 2019 - 74 -

Films en de filmzomer van 2020

De zomer van 2019 vormde de testcase voor een eerder gesmaakt concept: de filmzomer van CC De Kern.

Op locaties, verspreid over Wilrijk, toonden we films in openlucht. De Kern deed dat al eerder in het Middelheimmuseum en testte dat in de zomer van 2019 met succes in park Steytelinck. In de zomer van 2020 brengen we her en der verschillende wijkbewoners op de been voor een avondje filmplezier op wandelafstand van hun eigen huis.

Die huizen komen ook écht in beeld in de documentairefilm Eden waar we samen met productiehuis Associate Directors onze medewerking aan verleenden. De jonge documentairemaker Jeroen Broeckx vond in de Edenwijk het decor van zijn documentaire. In die Edenwijk, naast de A12, werden in 1958 een honderdtal identieke prefab huizen opgetrokken. Wat identiek was, kreeg al snel een identiteit door haar bewoners. Vandaag is dit ‘paradijs’ omsingeld door multinationals en winkelcentra die schreeuwen dat alles in het leven te koop is, ook geluk. Deze film is een ode aan het gewone in een wereld waarin alles steeds spectaculairder moet. Hoe koopbaar is geluk en is gewoon nog goed genoeg? In 2020 trekken we met de documentaire onder de arm de wijk in en tonen de bewoners hun paradijs op groot scherm.

Eigentijdse innovaties

BIB Bist was in 2019 genomineerd als ‘Beste Bib van Vlaanderen en Brussel’. Een prachtige derde plaats was een mooie bekroning op het vernieuwende en inspirerende werk van de bibliotheekmedewerkers. En die nominatie kan wat ons betreft gewoon herhaald worden, gezien de innoverende projecten die in 2020 op stapel staan. BIB Bist zal de allereerste Antwerpse bibliotheek zijn die haar bezoekers toegang zal geven tot de bibliotheek, voor én na de reguliere bemande openingsuren zoals we die nu kennen. De openingsuren van de bibliotheek waren al afgestemd op lokale noden (denk maar aan de openingsuren op dinsdag, marktdag), maar we wensen dus verder dan dat. We bieden onze klanten aan om de bib te bezoeken tijdens (naar het huidige voorstel dat op tafel ligt) 21 extra onbemande openingsuren (ochtend-, avond- en zondaguren) en installeren een toegangssysteem waarmee bezoekers zelf in de bib kunnen komen op het tijdstip dat hen past. Eén van de redenen waarom we dit proefproject naar Wilrijk konden halen; naast onze hoogstaande en veelzijdige werking (lezingen, koffiebar, kinderhoek,…) was het gebouw: hedendaags, modern, licht en voorzien van tal van digitale toepassingen zoals automatische inlever- en uitleenapparatuur.

De hedendaagse bib is open, uitnodigend en sprankelend. We stemmen het aanbod daar ook op af en introduceren in 2020 een platenkast. Vinyl is al enkele jaren aan een opmars bezig, naast de verschillende digitale uitleendiensten. We kiezen er voor om platen ook uit te lenen en te evalueren of daar in Wilrijk een publiek voor is. bijkomende kost voor vervoer). Op visite biedt techniekloze (-arme) voorstellingen die IN de klas, op school (voor meestal een max. van 25 kinderen) worden gespeeld. Voor 2020 is de ambitie helder: naast de

Op visite-voorstellingen die we blijven aanbieden, bedienen we alle Wilrijkse 1ste kleuterklasjes die hiervan gebruik wensen te maken, met een voorstelling die bij hen kan staan. In totaal hopen we op een 10-tal extra speeldagen.

Schoolvoorstellingen nemen sowieso een centrale rol in in de werking en het aanbod van CC De Kern.

De voorbij drie jaar bijvoorbeeld kwamen telkens een 7.000-tal schoolkinderen langs. Een € 35.000 à 40.000 van de € 60.000 die voor de doelgroep ‘familie en school’ gebudgetteerd wordt, gaat dan ook naar schoolvoorstellingen. We verdelen het budget over voorstellingen voor de verschillende graden en een ruim aanbod (dans, beeldend, tekst, muziek,...). Daarnaast ondersteunen we scholen door hen lesmappen aan te bieden die bij de voorstellingen horen. We hopen dat dat de leerlingen extra kan voorbereiden en enthousiasmeren bij een bezoekje aan ons cc en de beleving van theater. We betrekken tot slot meer dan vroeger ook de scholen als volwaardige partnerorganisatie: zij kunnen onze zaal gebruiken voor eigen schoolvoorstellingen, zij kunnen – in overleg – films op aanvraag vertonen aan de leerlingen, en zij kunnen voorstellen doen voor voorstellingen.

Jong geleerd is oud gedaan, dus blijven we ook inzetten op de kennismaking met instrumenten via het project ‘Kind en Harmonie’. Samen met de academie organiseren we workshops in de scholen en in de academie, waarbij leerlingen vaak een eerste keer ooit een echt instrument in handen krijgen.

Die kennismaking wordt zeer bewust gericht op de leerlingen van het tweede leerjaar, omdat we zo verwachten dat de doorstromingskans naar de academie het hoogst ligt.

Wintervonk IV

In 2019 maakte het Wilrijkse familiefestival Wintervonk plaats voor een nieuw evenement rond de eindejaarsfeesten: Wilrijk Wintert. Het Wilrijkse ‘winterdorp’ met ijspiste zal Wintervonk vanaf 2019 afwisselen. Dat betekent dat we in 2020 het succes van de derde Wintervonk-editie in 2018 moeten overtreffen in Wintervonk IV. De samenwerking met lokale partners (Willrock, de Academie, Vizit, BIB Bist,...) zal in 2020 opnieuw de basis vormen van dit familiefestival. De laagdrempelige concerten, animaties en creaties zullen opnieuw het orgelpunt vormen van een cultureel jaar vol verrassingen. We schenken extra aandacht aan de kwaliteit van de kindervoorstellingen om de families, die onze kernbezoekers vormen, opnieuw een hoogstaand aanbod te leveren.

Tentoonstellingsbeleid op maat

Voor Wilrijkse kunstenaars is er niet bepaald een overaanbod aan plaatsen waar zij tentoon kunnen stellen.

Om aan die nood tegemoet te komen, communiceren we het aanbod van het gemeenschapscentrum in een vernieuwde vorm. We lanceren in 2020 een oproep om gebruik te maken van het gemeenschapscentrum als tentoonstellingsruime en versoepelen de mogelijkheden om een maximale bezetting van de tentoonstellingsruimte na te streven. Ook de Wilrijkse academie en jongerenwerkplaats BarVizArt worden betrokken bij deze tentoonstellingsplannen.

Lokaal cultuurbeleid Antwerpen: actieplan 2019 - 76 -

In Griekenland gebeuren rare dingen

Het zal in 2020 al 100 jaar geleden zijn dat in Antwerpen de Olympische Spelen werden georganiseerd.

Wilrijk was toen de thuisbasis van de Olympische wielerpiste. Die piste is er niet meer, maar we sluiten ons wagonnetje aan bij de herdenking die op stedelijk niveau georganiseerd wordt en brengen een Wilrijkse toets in het geheel. Daarnaast leggen we ook een link naar het oude Griekenland door het iconische theaterstuk Midzomernachtsdroom van Shakespeare in een hedendaagse versie naar Wilrijk te halen.

Het theatergezelschap Compagnie Lodewijk/Louis kwam naar het zuidelijkste district met een voorstel om via een combinatie van professionele acteurs en muzikanten, samen met Wilrijkse amateurs, een openluchtspektakelstuk te brengen. Een uitdaging waar Wilrijk graag en volmondig ja op zegt want “De hele wereld is een schouwtoneel en alle mensen zijn maar acteurs.” (W. Shakespeare)

Locatieoverzicht

Centrale diensten

Infolijn stad Antwerpen – Francis Wellesplein 1 – 2018 Antwerpen 03 221 13 33 – info@antwerpen.be

Kotter – Straatsburgdok Noordkaai 29 – 2030 Antwerpen (achtergrondmagazijn)

Bibliotheken, cultuurcentra & cultuurantennes

Antwerpen 2000

BIB Andries – Sint-Andriesplaats 22 – 2000 Antwerpen (buurtbibliotheek)

De Oever – Korte Ridderstraat 18 – 2000 Antwerpen (BIB-punt – senioren en bewoners van het dienstencentrum) Stella Maris – Italiëlei – 2000 Antwerpen (BIB-punt – varenden, bemanningen koopvaardijschepen wereldwijd) Cultureel ontmoetingscentrum Sint-Andries (COStA) – Sint-Andriesplaats 24 – 2000 Antwerpen

03 260 80 50 – ccandries@antwerpen.be – www.cosintandries.be (met BIB-punt – wijkbewoners en bezoekers) Ontmoetingscentrum Stadsmagazijn – Keistraat 5-7 – 2000 Antwerpen

03 292 63 80 – het.stadsmagazijn@antwerpen.be – www.stadsmagazijn.be

Cultuurantenne Antwerpen – p/a Districtshuis Antwerpen – Lange Gasthuisstraat 21 – 2000 Antwerpen 03 338 35 05 – cultuurantenne.antwerpen@antwerpen.be

2018

BIB Brederode – Brederodestraat 119A – 2018 Antwerpen-Zuid (wijkbibliotheek) 2020

BIB Kielpark – Wittestraat 10 – 2020 Antwerpen (wijkbibliotheek)

Cultureel ontmoetingscentrum Nova – Schijfstraat 105 – 2020 Antwerpen (Kiel) (BIB-punt – wijkbewoners) 03 259 04 20 – nova@antwerpen.be – www.nova-kiel.be

Consultatiebureau Kind & Gezin – Wittestraat – 2020 Antwerpen (BIB-punt – leeshoek voor ouders en kinderen) Consultatiebureau Kind & Gezin – St. Bernardsesteenweg – 2020 Antwerpen (BIB-punt)

2030

BIB Luchtbal – Columbiastraat 110 – 2030 Antwerpen (wijkbibliotheek)

Cultureel ontmoetingscentrum Luchtbal – Columbiastraat 110 – 2030 Antwerpen 03 543 90 30 – ccluchtbal@antwerpen.be – www.ccluchtbal.be

De Schroef – Elzasweg 14 – 2030 Antwerpen (BIB-punt – binnenscheepvaart, jeugdwerking en kinderopvang voor de schippersbevolking)

Consultatiebureau Kind & Gezin – Columbiastraat 231 – 2030 Antwerpen (BIB-punt)

Lokaal cultuurbeleid Antwerpen: actieplan 2019 - 78 -

2050

BIB Elsschot – Willem Elsschotstraat 5 – 2050 Antwerpen (wijkbibliotheek)

Cultuurcentrum Link – De Plint, Ernest Claesstraat 16 – 2050 Antwerpen-Linkeroever Secretariaat: 0491 08 49 61 / Tickets: 03 641 62 10 – cclink@antwerpen.be – www.cclink.be Consultatiebureau Kind & Gezin – Hanegraefstraat 5 – 2050 Antwerpen (BIB-punt)

2060

Site Permeke – De Coninckplein – 2060 Antwerpen (incl. hoofdbibliotheek) 03 238 38 00 – info@permeke.be – www.permeke.org

Ontmoetingscentrum Oude Badhuis – Stuivenbergplein 38 – 2060 Antwerpen 03 292 60 00 – het.oudebadhuis@antwerpen.be – www.oudebadhuis.be

Consultatiebureau Kind & Gezin – Pothoekstraat – 2060 Antwerpen (BIB-punt)

Consultatiebureau Kind & Gezin en Inloopteam SAMIK – Willy van der Steenplein – 2060 Antwerpen (BIB-punt)

Berchem

BIB De Poort – Willem Van Laarstraat 15-17 – 2600 Berchem (districtsbibliotheek) BIB De Vertellerij – Turkooisstraat 18 – 2600 Berchem (kinderbibliotheek)

Cultuurcentrum Berchem – Driekoningenstraat 126 – 2600 Berchem 03 286 88 20 – ccberchem@antwerpen.be – www.ccberchem.be Cultuurantenne Berchem – Driekoningenstraat 126 – 2600 Berchem 03 286 88 34 – cultuurantenne.berchem@antwerpen.be

Berendrecht-Zandvliet-Lillo

BIB Viswater – Tongerlostraat 2 – 2040 Berendrecht (districtsbibliotheek)

Vrijetijdscentrum De Schelde – De Keyserhoeve 66 – 2040 Zandvliet – Algemeen nr. 03 298 27 30 vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be – www.vrijetijdscentrumdeschelde.be

Borgerhout

BIB Vrede – Moorkensplein 19 – 2140 Borgerhout

03 338 15 72 – www.bibvrede.be – bib.vrede@antwerpen.be (districtsbibliotheek)

Cultuurantenne Borgerhout – p/a Districtshuis Borgerhout – Moorkensplein 1 – 2140 Borgerhout 03 338 18 14 – cultuurantenne.borgerhout@antwerpen.be

Academie voor Muziek en Woord Borgerhout – Collegelaan 3-5 – 2140 Borgerhout 03 292 43 65 – info@academieborgerhout.be – www.academieborgerhout.be De Roma – Turnhoutsebaan 286 – 2140 Borgerhout

03 600 16 60 – info@deroma.be – www.deroma.be Rataplan vzw – Wijnegemstraat 65 – 2140 Borgerhout 03 235 04 90 – info@rataplanvzw.be – www.rataplanvzw.be

’t Werkhuys – Zegelstraat 13 – 2140 Borgerhout (met BIB-punt – wijkbewoners) 03 289 72 97 – info@werkhuys.be – www.werkhuys.be

Huis van het Kind – Turnhoutsebaan 133 – 2140 Borgerhout (BIB-punt bezoekers) Kinderdagverblijf Calimero – Schoenstraat 79 – 2140 Borgerhout (BIB-punt)

Kinderdagverblijf Merlijn – Drossaertstraat 19 – 2140 Borgerhout (BIB-punt)

Deurne

BIB Couwelaar – Te Couwelaarlei 120 – 2100 Deurne (districtsbibliotheek) BIB Arena – Arenaplein 62 A – 2100 Deurne (wijkbibliotheek)

Cultuurcentrum Deurne Podium – Frans Messingstraat 36 – 2100 Deurne (met BIB-punt – wijkbewoners en bezoekers)

03 360 85 50 – ccdeurne@antwerpen.be – www.ccdeurne.be

Cultuurcentrum Deurne RIX – De Gryspeerstraat 86 – 2100 Deurne (met BIB-punt – filmliefhebbers en bezoekers RIX)

03 360 85 50 – ccdeurne@antwerpen.be – www.ccdeurne.be

Cultuurantenne Deurne – p/a Districtshuis Deurne – Maurice Dequeeckerplein 1 – 2100 Deurne 03 338 46 46 – cultuurantenne.deurne@antwerpen.be

Dienstencentrum Bosuil – Bosuil 162 – 2100 Deurne (BIB-punt – senioren en bewoners van het dienstencentrum) Dienstencentrum Kerkeveld – Sint Fredegandusstraat 36 – 2100 Deurne (BIB-punt – senioren en bewoners van het dienstencentrum)

Dienstencentrum Silsburg – Herentalsebaan 597 – 2100 Deurne (BIB-punt – senioren en bewoners van het dienstencentrum)

Buurthuis Dinamo – Ten Eeckhovelei 337 – 2100 Deurne (BIB-punt – wijkbewoners)

Buurthuis ’t Kelderke – Jos Van Geellaan / Langveldstraat 19 – 2100 Deurne (BIB-punt – jongeren in sociale woonwijk)

Buurthuis ’t Pleintje – Sint Rochusstraat 106 – 2100 Deurne (BIB-punt – wijkbewoners) Kinderdagverblijf Pinokkio – Schotensesteenweg 138 – 2100 Deurne (BIB-punt – ouders)

Ekeren

BIB Driehoek – Driehoekstraat 43 – 2180 Ekeren (districtsbibliotheek) 252CC / Cultuurcentrum Ekeren – Veltwijcklaan 252 – 2180 Ekeren 03 292 67 30– 252cc@antwerpen.be – www.252cc.be

Cultuurantenne Ekeren – Veltwijcklaan 252 – 2180 Ekeren 03 292 67 30 – cultuurantenne.ekeren@antwerpen.be

Hoboken

Bibliotheek Hoboken – Kapelstraat 64 – 2660 Hoboken (districtsbibliotheek) 03 820 80 40 – bib.hoboken@antwerpen.be

Gravenhof – Louisalei 7 – 2660 Hoboken

03 292 65 30 – gravenhof@antwerpen.be – www.gravenhof.org Cultuurantenne Hoboken – Louisalei 7 – 2660 Hoboken

03 292 65 40 – cultuurantenne.hoboken@antwerpen.be

Lokaal cultuurbeleid Antwerpen: actieplan 2019 - 80 -

Merksem

BIB Park – Van Heybeeckstraat 28 A – 2170 Merksem (districtsbibliotheek) BIB Maantje – Maantjessteenweg 23 – 2170 Merksem (wijkbibliotheek) BIB Nieuwdreef – Nieuwdreef 135 – 2170 Merksem (BIB-punt)

Ontmoetingscentrum MerksemDok – Emiel Lemineurstraat 72-74 – 2170 Merksem 03 641 62 10 – ccmerksem@antwerpen.be – www.ccmerksem.be

(BIB-punt – ontmoetingscentrum bezoekers, wijkbewoners)

Dienstencentrum ’t Dokske – Min.Schollaertstraat 24 – 2170 Merksem (BIB-punt senioren) Dienstencentrum De Brem – Zwaantjeslei 87 – 2170 Merksem (BIB-punt senioren)

Dienstencentrum De Zeelbaan – Elfnovemberstraat 33 – 2170 Merksem (BIB-punt senioren) Jeugdcentrum Bouckenborgh – Bredabaan 559 – 2170 Merksem (BIB-punt jongeren) Cultuurcentrum Merksem – Nieuwdreef 135 – 2170 Merksem

03 641 62 10 – ccmerksem@antwerpen.be – www.ccmerksem.be

Cultuurantenne Merksem – p/a Districtshuis Merksem – Burgemeester Jozef Nolfplein 1 – 2170 Merksem 03 338 72 52 – cultuurantenne.merksem@antwerpen.be

Wilrijk

BIB Bist – p/a Gemeenschapscentrum Wilrijk – Bist 1 – 2610 Wilrijk (districtsbibliotheek)

Leerlingenbegeleiding Antwerpen – LBA Valaar – Letterkundestraat – 2610 Wilrijk (BIB-punt – leeshoek) Cultuurcentrum De Kern – Kern 18 – 2610 Wilrijk

03 821 01 20 – kern@antwerpen.be – www.ccdekern.be

Cultuurantenne Wilrijk – p/a Gemeenschapscentrum Wilrijk – Bist 1 – 2610 Wilrijk 03 338 53 47 – cultuurantenne.wilrijk@antwerpen.be