• No results found

5 Tijdschriften, kranten, winkels, vrienden / kennissen,

10.2 Beknopte aanbevelingen

De aanbevelingen geven een advies hoe PS. Wood de website het beste kan optimaliseren aan de hand van vier thema’s: strategie, content, usability en functionaliteiten op basis van de wensen en behoeften van de doelgroep (segment 1: de statusverschaffer en segment 2: de esthetiek liefhebber). Voor het uitgebreide advies wordt er verwezen naar het aparte adviesrapport PS. Wood.

10.2.1 Strategie

Om de doelstellingen te behalen dient er overlap te zijn tussen de online doelstellingen van PS. Wood, de wensen en behoeften van de doelgroep en hoe deze te realiseren en implementeren. Om de doelstellingen te behalen dient PS. Wood de aanbevelingen te implementeren op basis van prioriteit.

Het is een noodzaak dat PS. Wood de website gaat inrichten op basis van de persona’s (hoofdstuk 8.5), zodat de doelgroep wordt voorzien in hun wensen en behoeften en zij sneller zullen converteren op de website. PS. Wood dient gebruik te maken van Google Analytics om de activiteiten op de website te kunnen meten, het effect van content e.d. te meten, analyseren, evalueren en actie te ondernemen om de online doelstellingen te halen. PS. Wood dient te werken met een contentstrategie. Daarom is er een contentplan opgesteld (hoofdstuk 3.5 adviesrapport). De belangrijkste punten voor de content op de website staan hieronder weergeven (10.2.2 content).

10.2.2 Content

De elementen zijn verwerkt in het contentplan (hoofdstuk 3.5 adviesrapport ).

Het verhaal achter het bedrijf en proces moet centraal staan in de content. Het verhaal is de rode draad achter PS. Wood, daarom dient deze centraal te staan in de kernboodschap. Tevens heeft de doelgroep, vooral segment 2, de behoefte om achtergrondinformatie te lezen om zo een band te krijgen met PS. Wood. De tone of voice moet persoonlijk en origineel zijn. Het personaliseren van de content stimuleert beide segmenten. De structuur dient consistent te zijn. Bovendien moet de structuur volgens de doelgroep herkenbaar zijn. Daarbij dient de huisstijl uniform te zijn in alle uitingen. De teksten moeten niet te lang zijn. Vooral segment 1 wil de tekst snel kunnen scannen, zodat hij snel kan converteren. Segment 2 ziet ook graag de belangrijkste punten op een rijtje voordat zij de rest gaat lezen. De content dient actueel te zijn en moet vaak verwisseld worden, dan komt de doelgroep sneller terug om de content tot zich te nemen. Op de productpagina dienen sfeerimpressies en video’s geplaats te worden. Om de doelgroep optimaal te stimuleren met het visualiseren van de producten, vooral segment 2, worden er sfeerimpressies toegevoegd aan de productpagina. Ook zullen er video’s worden toegevoegd die worden getoond op de manier zoals Cassina het doet, afgestemd op PS. Wood.

10.2.3 Usability

De grote ‘banner’ wordt vervangen door een kleinere ‘banner’. De banner wordt verkleind, dit biedt vooral segment 1 overzicht en duidelijkheid. Het menu wordt aangepast op basis van de wensen en behoeften van de doelgroep: Home – story – products – blog – contact. De tevredenheid van de bezoekers en de gebruiksvriendelijkheid van de website zal toenemen. Er dient een second menu toegevoegd te worden. Een ‘second’ menu helpt bezoekers navigeren en biedt beide segmenten overzicht. Segment 1 kan eenvoudig elementen overslaan (zoals achtergrondinformatie) zodra hij daar geen behoefte aan heeft. De call-to-actions moeten meteen in het gezichtsveld van de bezoekers staan, zodat zij geneigd zijn om op de button te klikken. Vooral voor segment 1 is dat van belang, hij kan dan snel overgaan tot actie. De doelgroep moet op de homepage al een indruk krijgen van de producten. Dit dekt gelijk de lading op de homepage. De bezoekers krijgen meteen antwoord op de vraag: welke producten kan ik hier bekijken / kopen? Beide segmenten worden in hun behoefte voorzien, doordat zij duidelijkheid, overzicht en inzicht in de producten hebben.

10.2.4 Functionaliteiten

De ‘maak kennis’ button moet worden aangepast. De link naar de ‘over PS. Wood’ pagina moet worden toegevoegd, zodat de functie naar behoren werkt. Beide segmenten kunnen overgaan tot actie zonder frustratie. Er moet een kruimelpad worden toegevoegd. Een kruimelpad is essentieel op de website om het overzicht te bewaren. Dit is bevestigd door de doelgroep. Zij ervaren het kruimelpad als

overzichtelijk en geeft hen de mogelijkheid om eenvoudig terug te navigeren. Bovendien wil segment 1 snel beslissen en segment 2 de juiste keuze maken, een kruimelpad werkt ondersteunend. De tagline moet prominenter op de website. Om de functie van de website duidelijk naar voren te laten komen, zou een tagline een snelle en korte oplossing zijn. Segment 1 wordt niet afgeschrikt en zal de pagina niet verlaten. De productfoto’s moeten 360 graden kunnen draaien. Om de doelgroep een goede indruk te geven van het product moeten de productfoto’s 360 graden kunnen draaien. Bovendien wil segment 1 snel beslissen en segment 2 de juiste keuze maken, deze functie zal hen sneller overtuigen. Er moet een review mogelijkheid aanwezig zijn op de productpagina. Reviews hebben een overtuigende kracht op de doelgroep. Voor beide segmenten is het essentieel dat de reviews aan de productpagina worden

toegevoegd. Voor segment 1 moet dit kort en krachtig zijn en voor segment 2 wordt er verwezen naar een uitgebreide review mogelijkheid. Er dient een specifieke vervolgpagina achter de call to action ‘neem contact op’ te zitten (op de specifieke productpagina). De doelgroep verwacht een specifieke vervolgpagina, aangepast op het product met de juiste contact- en productinformatie. Segment 1 is snel overtuigd en segment 2 heeft bevestiging voor de juiste aanvraag. Er moeten alternatieven geboden worden op de specifieke productpagina. Beide segmenten willen graag alternatieven voor het desbetreffende product zien. Dit hoeft niet prominent aanwezig te zijn en het moet niet te persoonlijk worden. Vooral segment 1 is door deze functie sneller over te halen, zodra hij niet volledig tevreden is over het product of toch de andere producten wil bekijken.

11 Evaluatie

In de evaluatie wordt als eerst het verloop van het onderzoeksproces besproken (hoofdstuk 11.1) Vervolgens wordt er gekeken naar de validiteit en generaliseerbaarheid van het onderzoek (hoofdstuk 13.2) en tot slot wordt er een advies gegeven voor een vervolgonderzoek (hoofdstuk 11.3).