• No results found

Beantwoording deelvragen behorende bij de hoofdvragen

4. Onderzoeksresultaten

5.1 Beantwoording deelvragen behorende bij de hoofdvragen

Aan de hand van het veldonderzoek zijn de deelvragen 3 t/m 14 beantwoordt.

3. Wat zijn de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van de prijs bij een bezoek aan een evenement?

Aan de hand van veldonderzoek kan geconcludeerd worden dat jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar bereid zijn meer te betalen dan de huidige prijs van de evenementen van De Ogtent. De grootste groep respondenten zegt €10 uit te willen geven voor de ticketprijs van een evenement. De prijs die hierna het meest genoemd wordt is €14. Hoever een ticket van tevoren gekocht kan worden is hierbij ook belangrijk. Daarnaast zijn de meeste respondenten bereid €20 of meer uit te geven voor drinken tijdens een evenement van De Ogtent. Verder is gebleken dat de ticketprijs van een evenement belangrijk is voor de keuze om een evenementen wel of niet bij te wonen. Early bird korting is hierbij niet belangrijk, maar ook niet onbelangrijk. Daarnaast wordt aangegeven dat de prijs van de Food & Beverage ook belangrijk is bij een bezoek aan een evenement. De prijs heeft dus een grote invloed op de beslissing van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van een bezoek aan een evenement van De Ogtent.

4. Is er een verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van de prijs van een evenement van De Ogtent?

Nee, er is een zwak verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van de prijs van een evenement van De Ogtent. Daarnaast is de nulhypothese niet verworpen en de alternatieve hypothese niet aangenomen. Geslacht is dus niet van invloed op de behoeften ten aanzien van de prijs van een evenement van De Ogtent.

5. Wat zijn de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van de plaats bij een bezoek aan een evenement?

Door middel van veldonderzoek is gebleken dat de bereikbaarheid en parkeergelegenheid niet belangrijk, maar ook niet onbelangrijk zijn. De bereikbaarheid en parkeergelegenheid van De Ogtent zijn redelijk goed. Verder kan er geconcludeerd worden dat de plaats van een evenement niet heel belangrijk, maar ook niet onbelangrijk is voor de keuze om een evenement wel of niet bij te wonen. 6. Is er een verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van de plaats van een evenement van De Ogtent?

Nee, er is een zwak verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van de plaats van een evenement van De Ogtent. Daarnaast is

de nulhypothese niet verworpen en de alternatieve hypothese niet aangenomen. Geslacht is dus niet van invloed op de behoeften ten aanzien van de plaats van een evenement van De Ogtent.

7. Wat zijn de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van de promotie bij een bezoek aan evenement?

Uit veldonderzoek blijkt dat jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar een aantal keer per week advertenties willen ontvangen over een evenement op Facebook en Instagram. Het type berichten dat zij het liefst voorbij zien komen is informatie over de komende evenementen. De jongvolwassenen zien graag reviews en foto’s van de afgelopen evenementen. Deze berichten zien zij het liefst in de vorm van veel foto’s en minder tekst. Winacties zijn iets minder populair, maar veel respondenten willen hieraan meedoen. Daarnaast is de responstijd belangrijk. Dit is het liefst zo snel mogelijk, maar hierover zijn geen cijfers bekend. Daarnaast ervaart de doelgroep reclame via social media niet als een last. Zij blijven op de hoogte van evenementen door social media en zijn bereid mee te doen aan winacties. Ook zijn reviews belangrijk bij de keuze om een evenement wel of niet bij te wonen. 8. Is er een verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van de promotie van een evenement van De Ogtent?

Nee, er is een zwak verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van de promotie van een evenement van De Ogtent. Daarnaast is de nulhypothese niet verworpen en de alternatieve hypothese niet aangenomen. Geslacht is dus niet van invloed op de behoeften ten aanzien van de promotie van een evenement van De Ogtent.

9. Wat zijn de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het product bij een bezoek aan een evenement?

Aan de hand van veldonderzoek kan er geconcludeerd worden dat jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar het aanbod van de Food & Beverage zeer belangrijk vinden bij het bezoeken van een evenement. Het aanbod van de non-alcoholische dranken is niet belangrijk, maar ook niet

onbelangrijk. Over de behoeften waaruit de Food & Beverage moet bestaan zijn geen gegevens bekend.

10, Is er een verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van het product van een evenement van De Ogtent?

Nee, er is een zwak verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van het product van een evenement van De Ogtent. Daarnaast is de nulhypothese niet verworpen en de alternatieve hypothese niet aangenomen. Geslacht is dus niet van invloed op de behoeften ten aanzien van het product van een evenement van De Ogtent.

11. Wat zijn de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het personeel bij een bezoek aan een evenement?

Door middel van veldonderzoek is gebleken dat de doelgroep een goede service en persoonlijke aandacht van personeel belangrijk vindt wanneer zij een evenement bezoeken. Persoonlijke aandacht van het personeel is hierbij iets minder belangrijk. Over het personeel van De Ogtent is de doelgroep tevreden. De vriendelijkheid, de persoonlijke aandacht en de productkennis van het personeel wordt als goed ervaren.

12. Is er een verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van het personeel van een evenement van De Ogtent?

Nee, er is een zwak verband tussen geslacht en de behoeften van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar ten aanzien van het belang van het personeel van een evenement van De Ogtent. Daarnaast is de nulhypothese niet verworpen en de alternatieve hypothese niet aangenomen. Geslacht is dus niet van invloed op de behoeften ten aanzien van het personeel van een evenement.

13. Via welk socialmediakanaal hebben jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar de voorkeur voor het ontvangen van informatie?

Aan de hand van veldonderzoek is gebleken dat jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar de voorkeur hebben voor het ontvangen van informatie via de kanalen Facebook en Instagram. Deze kanalen worden niet alleen het meest gebruik door de doelgroep, ook geven zij aan dat zij het liefst advertenties over een evenement voorbij zien komen via een van deze kanalen.

14. Heeft het gebruik van social media invloed op de bezoekersaantallen van een bedrijf?

Uit deskresearch blijkt dat social media de naamsbekendheid van een bedrijf vergroot omdat mensen gemakkelijk in contact komen met een bedrijf. De online aanwezigheid van het bedrijf wordt vergroot en daarmee ook het bereik van een bedrijf. Consumenten zullen hierdoor een bedrijf eerder

herkennen. Door een grote naamsbekendheid via social media is een bedrijf beter zichtbaar. Door ook actief te zijn op social media komt er meer verkeer op de pagina. Uit deskresearch is gebleken dat social media lastig meetbaar te maken is maar dat meer dan de helft van de marketeers hun inspanningen hebben vertaald in een betere verkoop.