• No results found

Aansluitings- en lozingsvoorwaarden

DEEL II : MAXIMALE AFKOPPELING EN GEBRUIK VAN HEMELWATER

Artikel 9 Aansluitings- en lozingsvoorwaarden

9.1 : Vergunning.

1. Het aansluiten op de openbare riolering maakt deel uit van een stedelijke vergunning afgeleverd door de dienst Openbaar Domein. De intercommunale TMVW staat in voor de aanvraag van deze vergunning.

2. Bij lozing op een ander waterhoudend lichaam, niet in eigendom van de intercommunale TMVW, is een bijkomende vergunning van de betreffende waterbeheerder vereist.

9.2 : Aansprakelijkheid en eigendomsrecht

De rioolaansluiting op openbaar domein is eigendom van de rioolbeheerder. Zij staat in voor de aanleg met uitzondering van nieuwe privaat aangelegde verkavelingen (last van de verkavelaar).

De beheerlast is een gedeelde bevoegdheid van de titularis en de rioolbeheerder.

1. De rioolbeheerder staat in voor de nieuwe aanleg en het herstel tgv. normale slijtage. 2. De titularis staat in voor het onderhoud. Elke ontstopping, gebrek of schade t.g.v. private

oorzaak is ten laste van de titularis.

3. De titularis blijft uitsluitend verantwoordelijk voor alle nadelige gevolgen van opstuwing en terugvloeien van rioolwater uit het openbaar rioolnet. Het stadsbestuur en de rioolbeheerder kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor de nadelige gevolgen van een feit van overmacht, o.m. wanneer de rioolleidingen, de apparaten

en de stations niet bij machte zijn het overvloedige water als gevolg van stortregens, overstromingen, enz. op

te nemen. De titularis voorziet maatregelen op het privaat terrein om zich hiertegen te beschermen.

4. De rioolbeheerder is gemachtigd om ambtshalve werken uit te voeren aan rioolaansluiting op het

openbaar domein wanneer :

- deze een gebrek vertoont of als er gevaar is.

- de titularis het verzuimt om het nodige onderhoud uit te voeren. Alle kosten zijn in dit geval ten laste van de titularis.

- de titularis of een derde schade aanbrengt. Alle kosten zijn ten laste van de schadeverwekker.

12 2020_GR_00062 Openbaar domein - aanvaarden en verwerken van diverse afvalstoffen afkomstig van de Brugse recyclageparken - ontwerp - wijze van gunnen - goedkeuring.

GOEDGEKEURD

Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Beschrijving

Aanleiding en context

Het huidig lopend contract komt conform het bestek op 31/03/2020 ten einde voor de volgende 4 percelen:

• Perceel 1: aanvaarden en verwerken van recyclagehout (klasse B)

• Perceel 3:inzamelen, ophalen en verwerken van stortproducten klasse 3

• Perceel 4: inzamelen, ophalen en verwerken van gemengd bouwafval

• Perceel 5: aanvaarden en verwerken van kalkrijk bouwafval

Firma De Bree Cleaning, opdrachtnemer voor perceel 2: aanvaarden en verwerken van stortproducten klasse 2, heeft de overeenkomt opgezegd.

De 5 percelen moeten opnieuw aanbesteed worden. Het ontwerp en de wijze van gunnen worden hierbij aan de gemeenteraad voorgelegd.

Motivatie

Aan te besteden percelen:

• Perceel 1: aanvaarden en verwerken van recyclagehout (klasse B)

• Perceel 2: aanvaarden en verwerken van stortproducten klasse 2

• Perceel 3:inzamelen, ophalen en verwerken van stortproducten klasse 3

• Perceel 4: inzamelen, ophalen en verwerken van gemengd bouwafval

• Perceel 5: aanvaarden en verwerken van kalkrijk bouwafval

Looptijd: de opdracht wordt gegund voor 1 jaar en kan 3 malen verlengd worden. Raming (bedragen in euro):

Perceel 1: aanvaarden en verwerken van

Jaarlijks 4 dienstjaren excl. btw incl. btw excl. btw incl. btw

recyclagehout (klasse B) 123.966,94 150.000,00 495.867,77 600.000,00 Perceel 2: aanvaarden en verwerken van

stortproducten klasse 2 24.793,39 30.000,00 99.173,55 120.000,00 Perceel 3:inzamelen, ophalen en verwerken van

stortproducten klasse 3 37.190,08 45.000,00 148.760,33 180.000,00 Perceel 4: inzamelen, ophalen en verwerken

van gemengd bouwafval 37.190,08 45.000,00 148.760,33 180.000,00 Perceel 5: aanvaarden en verwerken van

kalkrijk bouwafval 37.190,08 45.000,00 148.760,33 180.000,00 totaal 260.330,58 315.000,00 1.041.322,31 1.260.000,00 Procedure: Openbare procedure – Europese aanbesteding

Gunningscriteria:

Nr. Beschrijving Gewicht

1 Prijs 80

Volgende criteria zijn van toepassing bij de gunning van de opdracht: - prijs : 80 punten

- flexibiliteit en dienstverlening : 20 punten

hogervermelde criteria, de meeste punten op 100 scoorde én ook een offerte indiende conform alle vereisten van het lastenboek vanuit het oogpunt van de aanbestedende overheid.

Prijs

De punten van het criterium prijs worden als volgt vast gesteld via de regel van drie : score offerte = (vergelijkprijs laagste offerte/vergelijkprijs offerte)*gewicht van criterium prijs

De prijs die de basis vormt waarop de verschillende inschrijvers met elkaar worden vergeleken (= vergelijkprijs) wordt als volgt bepaald :

Perceel 1, 2 en 5 (aanvaarden en verwerken = aanvoer gebeurt rechtstreeks door de het stadbestuur op de door de inschrijver aangeduide locatie en enkel de verwerking gebeurt door de inschrijver) :

Vergelijkprijs is de som van :

- offerteprijs incl. BTW en inclusief milieuheffing

- afstand in km via de weg van recyclagepark Sint-Pieters tot het afvoerpunt aangeduid door de inschrijver (berekening via google-maps) x 0,40 euro

- afstand in km via de weg van recyclagepark Sint-Michiels tot het afvoerpunt aangeduid door de inschrijver (berekening via google-maps) x 0,40 euro

Percelen 3 en 4 (inzamelen, ophalen en verwerken = inschrijver staat in voor levering van de inzamelrecipiënten en voor afvoer en verwerking van de afvalstoffen) :

Vergelijkprijs is de som van :

- totale jaarkost incl. BTW voor de huur van de nodige inzamelrecipiënten op de drie recyclageparken

- totale jaarkost incl. BTW voor het verzorgen van alle transporten vanaf de drie recyclageparken op basis van het aantal geraamde transporten (zie hoger : “voorwerp van de opdracht”)

- totale jaarkost incl. BTW (incl. milieuheffing) voor het verwerken van de geraamde ingezamelde hoeveelheden die staan vermeld in “voorwerp van de opdracht” (in

voorkomend geval wordt voor schroot gerekend met een prijs van de zwarte plaat = 100 euro/ton opbrengst).

Indien één van de ingediende vergelijkprijzen nul of negatief (opbrengst) blijken te zijn, dan worden alle vergelijkprijzen vóór de berekening van de score verhoogd met 10.000 + de absolute waarde van de beste vergelijkprijs.

2 Flexibiliteit en dienstverlening 20

Volgende criteria zijn van toepassing bij de gunning van de opdracht: - prijs : 80 punten

- flexibiliteit en dienstverlening : 20 punten

De opdracht zal worden gegund aan de inschrijver welke volgens de evaluatie van hogervermelde criteria, de meeste punten op 100 scoorde én ook een offerte indiende conform alle vereisten van het lastenboek vanuit het oogpunt van de aanbestedende overheid.

Percelen 1, 2 en 5 (aanvaarden en verwerken = aanvoer gebeurt rechtstreeks door de het stadbestuur op de door de inschrijver aangeduide locatie en enkel de verwerking gebeurt door de inschrijver) :

Vergelijking op basis van :

inschrijver worden gevolgd (afwijkingen van vereisten worden slechts in beperkte mate toegestaan en leiden automatisch tot puntenaftrek) – o.a. de extra openingsuren tijdens dewelke men het afval kan afleveren op het aanvaardingspunt t.o.v. de vereisten van het lastenboek voor zover deze extra openingsuren nuttig worden geacht door het stadsbestuur en aldus binnen de vooropgestelde tijdsvork van aanvoer zijn gelegen (10 pt.)

- de mate waarin niet gespecifieerde extra engagementen van allerlei aard (zoals bv. uitbreiding van de vooropgestelde sorteerinstructies) t.o.v. de vereisten van het lastenboek onderdeel uitmaken van de offerte, voor zover deze nuttig worden geacht door het stadsbestuur (5 pt.)

- de uiteindelijke bestemming en de wijze van verwerking van de afvalstof volgens de ladder van Lansink, inclusief de uitgebreidheid van de documentering hierover (5 pt.) Percelen 3 en 4 (inzamelen, ophalen en verwerken = inschrijver staat in voor levering van de inzamelrecipiënten en voor afvoer en verwerking van de afvalstoffen):

Vergelijking op basis van:

- de mate waarin de voorkeurbepalingen en vereisten van het lastenboek door de inschrijver worden gevolgd (afwijkingen van vereisten worden slechts in beperkte mate toegestaan en leiden automatisch tot puntenaftrek) (10 pt.)

- de mate waarin niet gespecifieerde extra engagementen van allerlei aard (zoals bv. uitbreiding van de vooropgestelde sorteerinstructies) t.o.v. de vereisten van het lastenboek onderdeel uitmaken van de offerte, voor zover deze nuttig worden geacht door het stadsbestuur (5 pt.)

- de uiteindelijke bestemming en de wijze van verwerking van de afvalstof volgens de ladder van Lansink, inclusief de uitgebreidheid van de documentering hierover (5 pt.) De aanbestedende overheid kiest de economisch meest voordelige offerte, vastgesteld rekening houdend met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Totaal gewicht gunningscriteria: 100

Rechtsgrond(en)

• Art. 36 van de Wet overheidsopdrachten van 17 juni 2016

• Artikel 41, 10° van het Decreet Lokaal Bestuur

Financiële informatie

Geen visum noodzakelijk Motivering

Spoedadvies.

Financieel beleidsadvies. Gunstig qua kredieten.

Voorlopig geen visum vereist. Dit is een ontwerpdossier.

Vooraleer de financiële verbintenis te concretiseren dient het dossier voor visum en vervolgens ter goedkeuring aan het CBS worden voorgelegd voor bedragen hoger dan € 5.000 (excl. btw) of via bestelbonnen voor bedragen lager dan € 5.000 (excl. btw).

Coördinator overheidsopdrachten heeft een voorwaardelijk gunstig advies verleend. Financiële informatie