• No results found

Afmelden bij de inhoud van het BI-platform

7.2 Webonderdelen in de integratieoptie voor Microsoft SharePoint-software

7.2.2 Webonderdeel IOMS-Context Explorer

Met het webonderdeel “IOMS-Inhoud verkennen” kunt u door de documentenlijst bladeren, naar mappen en categorieën navigeren en inhoud direct vanaf de server oproepen. U kunt verschillende acties op deze objecten of documenten uitvoeren met behulp van het snelmenu of de werkbalk van IOMS-Inhoud verkennen.

Dit webonderdeel is verplicht als u met inhoud van SAP BusinessObjects BI-platform werkt.

Opmerking:

Het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen wordt weergegeven als "Mijn favorieten" (op Startpagina),

"Postvak IN" (op de pagina Postvak IN) en "Gegevensopslagruimte" (op de pagina

Gegevensopslagruimte) van de site, als de site is gemaakt met het oorspronkelijke sjabloon (SAP BusinessObjects-sitedefinitie).

7.2.2.1 De werkbalk

De volgende tabel bevat de opties die beschikbaar zijn in de werkbalk van het "webonderdeel IOMS-Content Explorer":

Beschrijving Optie

Dit tabblad biedt u opties om via de integratieoptiesoftware nieuwe objecten te maken, zoals Hyperlink, Publicatie, Web Intelligence-document en Map.

Nieuw

Dit tabblad biedt u de mogelijkheid om u een nieuw bestand, zoals een Lokaal document te uploaden naar een willekeurige locatie binnen de mapstructuur.

Uploaden

Met dit tabblad kunt u verschillende acties uitvoeren, zoals Ordenen (Knippen, Kopiëren, Plakken, Verwijderen, Snelkoppeling maken), Verzenden, Eigen-schappen weergeven, Categorieën toewijzen, een objectbestand Plannen en Bespreken.

Acties

Dit tabblad biedt u twee verschillende weergaven voor het tonen van bestanden in IOMS-Inhoud verkennen. U kunt tussen de verschillende weergaven schakelen via het menu dat wordt weergegeven wanneer u op dit tabblad klikt:

Mapweergave (standaard)

Categorieweergave Weergeven

7.2.2.2 Het lintmenu (in SharePoint 2010)

Als u Microsoft SharePoint 2010 als platform gebruikt, beschikt u via de integratieoptie voor Microsoft SharePoint-software ook over een lintmenu om alle acties uit te voeren die u normaal via de werkbalk van "IOMS-Inhoud verkennen" uitvoert.

Het lintmenu wordt boven aan de pagina weergegeven, boven het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen.

De werkbalk van IOMS-Inhoud verkennen wordt niet weergegeven op het SharePoint 2010-platform wanneer u in de SAP BusinessObjects-(standaard)weergave van de sitepagina's zit. Deze kunt u desgewenst wel toevoegen door het webonderdeel "Eigenschappen" van IOMS-Inhoud verkennen in te stellen.

Opmerking:

• De acties die u kunt uitvoeren met het lintmenu, worden ook besproken in de sectieDe werkbalk van dit document.

• Het lintmenu is niet beschikbaar voor het Microsoft SharePoint 2007-platform. In dit platform wordt alleen de werkbalk weergegeven in het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen, waarmee u alle acties op de objecten kunt uitvoeren.

Verwante onderwerpen

•De werkbalk

•Eigenschappen van het webonderdeel IOMS-Context Explorer

7.2.2.3 Het venster Lijst

Het lijstvenster is het hoofdgedeelte van IOMS-Inhoud verkennen onder de werkbalk. In dit venster worden alle objecten weergegeven als lijst. Aan elk object of rapport in deze lijst zijn eigenschappen gekoppeld, die als aparte kolommen binnen de IOMS-Inhoud verkennen worden weergegeven. Deze zijn:

Hiermee wordt het volgende aangegeven Kolomtitel in

standaardweer-gave van venster Lijst

Het pictogram van het documenttype.

Type

De naam van het bestand of document.

Titel

Als het een object is dat kan worden gepland, wordt het tijdstempel weergegeven van de datum waarop het object voor het laatst is uit-gevoerd.

Laatst uitgevoerd op

Hiermee wordt de eigenaar van het document aangegeven.

Eigenaar

Voor de objecten die kunnen worden gepland, zijn er exemplaren wanneer zij worden gepland of uitgevoerd. Dit is het aantal keren dat het object is gepland, ongeacht of dit is geslaagd of mislukt.

Exemplaren

Documenttype in tekstindeling, zoals PDF en Word.

Typebeschrijving

Opmerking:

• De bovenstaande kolommen voor objecten in het lijstvenster "IOMS-Inhoud verkennen" worden standaard weergegeven wanneer u de gebruiksklare sitesjabloon gebruikt. U kunt het "Lijstvenster"

echter naar wens aanpassen door ook de webonderdeeleigenschappen van IOMS-Inhoud verkennen te openen.

• De eerste kolom van links in het venster heeft geen naam en bestaat uit een selectievakje voor elk object. Door dit selectievakje in te schakelen, kunt u het object selecteren voor acties die u kunt uitvoeren via de werkbalk van IOMS-Inhoud verkennen.

Verwante onderwerpen

•Eigenschappen van webonderdelen instellen

7.2.2.4 Organisatie van weergeven en objecten

Met de integratieoptie kunt u de weergaven in het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen op uw behoeften afstemmen.

In de volgende afbeelding wordt de organisatie afgebeeld van objecten die zich in de CMS-gegevensopslagruimte bevinden:

• De hoofdmap op het bovenste hiërarchieniveau bevat alle Business Intelligence-inhoud die zich in de CMS-gegevensopslagruimte bevindt. Deze map bevat twee afzonderlijke weergaven:

“Mapweergave” en “Categorieweergave”.

Opmerking:

De hoofdmap wordt als “Alles” weergegeven in de breadcrumb.

• De “Mapweergave” bevat standaard de volgende drie basismappen

• Mijn favorieten: bestaat uit uw persoonlijke lijst met objecten.

• Postvak IN: bevat de objecten die naar u gestuurd zijn door andere Business-gebruikers en uw verzonden of gedeelde objecten.

• Rapportopslagruimte - bevat alle objecten waartoe u toegang hebt in de BI-gegevensopslagruimte.

Opmerking:

U moet submappen in de map maken om objecten aan de map Rapportopslagruimte te kunnen toevoegen. De objecten kunnen alleen aan een submap van de Rapportopslagruimte worden toegevoegd.

• De “Categorieweergave” bevat standaard de volgende twee categorieën:

• Persoonlijk - Wijs deze categorie of de bijbehorende subcategorie toe aan objecten die persoonlijke of vertrouwelijke informatie bevatten. Nadat u de categorie Persoonlijk of de bijbehorende subcategorie aan een rapport hebt toegewezen, wordt het aan deze weergave toegevoegd.

• Zakelijk - Wijs een subcategorie van deze categorie toe aan objecten met informatie die door alle zakelijke bedrijfsgebruikers kan worden opgeroepen. Als u de categorie Zakelijk aan een object wilt koppelen, moet u subcategorieën maken. Wanneer u een subcategorie van de categorie Zakelijk aan een rapport toewijst, wordt deze aan de weergave Zakelijk toegevoegd.

Opmerking:

• Postvak IN bevat geen categorieën en mappen.

• De Mapweergave en Categorieweergave sluiten elkaar niet uit, dus bestanden van de ene weergave kunnen in de andere weergave voorkomen.

In het bovenstaande figuur zijn er aan “Obj X” en “Obj Y” in de "Rapportopslagruimte " of

Mapweergave bijvoorbeeld subcategorieën van de categorie Zakelijk toegewezen. Deze worden dus ook in de Categorieweergave getoond.

Aan “Obj Z” in de "Rapportopslagruimte" is geen categorie toegewezen, dus wordt dit object niet in de Categorieweergave getoond.

Verwante onderwerpen

•Uitleg van objecten

• Objecten organiseren

•Werking van het navigatiepad

•Een categorie toewijzen aan een object