• No results found

Afmelden bij de inhoud van het BI-platform

3. De knop <Zoeken>

Op deze knop staat een zoekpictogram. Nadat u op deze knop hebt geklikt, wordt u naar de pagina Zoekresultaten geleid, waar de resultaten van de zoekopdracht worden weergegeven.

Opmerking:

De sectie "Zoeken" op de pagina met zoekresultaten staat in het hoofdgedeelte van de pagina en niet in de koptekst van de site zoals bij alle andere pagina's van de sitesjabloon.

De werking van het webonderdeel IOMS-Zoeken kan worden ingedeeld in de volgende scenario's:

1. Als uw site is gemaakt met de sjabloon SAP BusinessObjects-sitedefinitie en het <zoekbereik> is beperkt tot This site

• Wanneer u een zoekopdracht uitvoert op de webpagina's van de site, wordt u standaard naar de pagina met zoekresultaten geleid. Er wordt gezocht op uw query en het webonderdeel

"IOMS-Zoekresultaten weergeven" laadt alle zoekresultaten. Uw queryterm wordt ook in de zoeksectie van deze pagina weergegeven.

• Wanneer u uw zoekcriteria opnieuw verzendt zonder het zoekbereik te wijzigen, wordt de pagina met zoekresultaten bijgewerkt met de nieuwe resultaten.

• De zoekresultaten voor uw queryterm omvatten de rapporten uit de CMS-gegevensopslagruimte van BI-platform, alsook de SharePoint-metagegevens. De BI-gegevensrapporten worden weergegeven in het webonderdeel “IOMS-Zoekresultaten weergeven”, en de SharePoint-gegevens worden weergegeven in het webonderdeel Microsoft “Hoofdresultaten zoeken”.

2. Wanneer uw site een combinatie is van SharePoint-webonderdelen en BusinessObjects-webonderdelen, of wanneer het zoekbereik Alle sites is

Uw beheerder heeft de BusinessObjects-webonderdelen mogelijk geconfigureerd op een

SharePoint-site of SharePoint-webonderdelen zoals een documentbibliotheek geconfigureerd naar de sjabloon SAP BusinessObjects-sitedefinitie.

In dat geval, of wanneer u op een bepaalde site Alle sites als zoekbereik hebt geselecteerd, is de werking als volgt:

• De zoekopdracht wordt uitgevoerd op alle SharePoint-sites waartoe u toegang hebt, zodat zowel de inhoud van de gegevensopslagruimte van BI-platform als de SharePoint-inhoud wordt doorzocht.

• De zoekresultaten van BusinessObjects worden samen met de SharePoint-resultaten weergegeven op de pagina met zoekresultaten.

• De BI-gegevensrapporten worden weergegeven in het webonderdeel “IOMS-Zoekresultaten weergeven” en de SharePoint-rapporten worden weergegeven in het webonderdeel Microsoft

“Hoofdresultaten zoeken” onder het voorgaande.

Opmerking:

De zoekresultaten van de BusinessObjects-inhoud in de bovenstaande scenario's hebben bepaalde kenmerken die in de volgende sectie van dit document worden toegelicht. De SharePoint-zoekresultaten die in het webonderdeel Hoofdresultaten zoeken worden weergegeven, hebben een andere reeks kenmerken die worden bepaald door het Microsoft SharePoint-platform.

7.2.7.1 Functies van zoekresultaten in het webonderdeel "IOMS-Zoekresultaten weergeven"

Bij het uitvoeren van een zoekactie op een SAP BusinessObjects-site binnen SharePoint, retourneert de zoekmachine van de integratieoptie voor Microsoft SharePoint de resultaten die worden opgehaald uit de BI-platformopslagruimte. Deze zoekresultaten worden in het webonderdeel "IOMS-Zoekresultaten weergeven" weergegeven en hebben de volgende kenmerken:

• In de resultaten worden hits gemarkeerd op basis van de queryterm die u hebt ingevoerd. Als uw query bijvoorbeeld het woord “Verkoop” bevat, is het woord “Verkoop” in geel gemarkeerd in alle rapporten die als zoekresultaten worden geretourneerd.

• Bij elk zoekresultaat op de pagina voor websites zoeken wordt het bestandspad weergegeven. Dit geeft de hiërarchie van de desbetreffende mappen vanaf de hoofdmap aan. Als u op de bovenliggende map van een zoekresultaat of rapport klikt, wordt de pagina "Rapportopslagruimte" van de site geopend waarop u toegang hebt tot alle bestanden en mappen.

• De zoekresultaten worden op pagina's weergegeven. Het paginabesturingselement wordt als volgt boven aan elke pagina weergegeven:

Pagina x van n waar x de huidige pagina is en n het totale aantal pagina's van de resultaten is. Er zijn tevens snelkoppelingen om naar de eerste pagina, de vorige pagina, de volgende pagina of de laatste pagina te gaan. U kunt ook rechtstreeks naar een andere pagina springen.

Als de resultaten bijvoorbeeld 10 pagina's beslaan, kunt u rechtstreeks pagina 5 invoeren in het tekstveld.

De eigenschappen van het webonderdeel "IOMS-Zoekresultaten weergeven" bepalen hoeveel resultaten worden weergegeven. Wanneer u op het contextmenu van een zoekresultaatobject klikt, worden de menuopties weergegeven met de acties die u op het object (rapport) kunt uitvoeren.

Wanneer u op de naam van het rapportbestand klikt in een van de Zoekresultaten (of op Weergeven klikt in het contextmenu van het bestand), gebeurt het volgende:

• Het rapport wordt in een nieuw browservenster geopend. Via het dialoogvenster in uw webbrowser kunt u het rapport openen en weergeven in het bijbehorende viewerwebonderdeel, zoals Crystal Reports-rapportviewer, Xcelsius-viewer, Documentviewer of de Analytische rapportviewer.

• De pagina van het rapport waarop de queryterm voor het eerst voorkomt, wordt meteen geopend in het viewerwebonderdeel. Stel dat u de queryterm 'bedrijf XYZ' invoert. Op de pagina met zoekresultaten wordt een lijst met resultaten weergegeven. Het eerste resultaat is een Crystal Reports-bestand (.rpt). Wanneer u op dit bestand klikt, wordt het rapport geopend in het viewerwebonderdeel (aangenomen dat de Crystal Reports-rapportviewer op uw site is geconfigureerd). Op pagina 8 of 15 van het rapport komt de term 'bedrijf XYZ' voor. Daarom wordt in de Crystal Reports-rapportviewer standaard niet pagina 1, maar meteen pagina 8 van het rapport geopend.

• Er wordt ook een suggestie gedaan wanneer u een queryterm invoert. U ziet het volgende:

Bedoelde u #suggestie# Wanneer u op de suggestie klikt, wordt de zoekterm opnieuw ingevoerd in de zoekmachine en worden de zoekresultaten bijgewerkt.

Als uw eigen zoekterm geen resultaten oplevert, maar de querysuggestie wel, wordt automatisch de querysuggestie gebruikt en ziet u het volgende: Bedoelde u #suggestie#. Bovenste X van n resultaten weergegeven.

Verwante onderwerpen

•Eigenschappen van webonderdelen instellen

7.2.8 Webonderdeel IOMS-Recent bekeken

De integratieoptie voor Microsoft SharePoint-software omvat ook het webonderdeel IOMS-Recent bekeken. In dit webonderdeel vindt u een lijst met documenten die u onlangs ergens vanuit de SAP BusinessObjects-site hebt bekeken.

Het doel van dit webonderdeel is om u eenvoudig toegang te geven tot de rapporten die u regelmatig bekijkt, zonder dat u naar die rapporten hoeft te zoeken of door de gehele maphiërarchie hoeft te navigeren.

Het webonderdeel IOMS-Recent bekeken wordt standaard rechtsboven aan de "startpagina" van de sjabloon SAP BusinessObjects-sitedefinitie weergegeven. Als u de vereiste beheerdersrechten hebt, kunt u dit webonderdeel ook via de webonderdelengalerie toevoegen aan een SharePoint-site.

Voor elk item dat in dit webonderdeel wordt vermeld, wordt het volgende weergegeven:

1. Het pictogram van het documenttype.

2. De titel van het document

3. De datum en tijd waarop het document voor het laatst is bekeken

Wanneer u op een documenttitel in dit webonderdeel klikt, wordt het document (afhankelijk van het type) geopend in het standaardwebonderdeel of in het primaire viewerwebonderdeel, mits de beheerder de viewer voor de sitepagina heeft geconfigureerd. Als dat niet het geval is, wordt het rapport geopend in het secundaire webonderdeel of in een nieuw browservenster.

Opmerking:

1. Als u nog geen rapporten op de SAP BusinessObjects-site hebt bekeken, is dit webonderdeel leeg.

Er wordt alleen een bericht weergegeven dat er geen items in deze weergave beschikbaar zijn.

2. Het aantal items dat in dit webonderdeel wordt weergegeven, varieert van nul tot vijf. Als u inmiddels meer dan vijf documenten hebt bekeken, worden in IOMS-Recent bekeken de vijf laatst bekeken documenten getoond.

3. Raadpleeg deBeheerdershandleiding voor SAP BusinessObjects, integratieoptie voor Microsoft SharePoint voor meer informatie over het configureren of toevoegen van een SAP

BusinessObjects-webonderdeel aan een SharePoint-site.

7.2.9 Webonderdeel IOMS-Recente zoekacties

De integratieoptie voor Microsoft SharePoint-software omvat het webonderdeel IOMS-Recente zoekacties. In dit webonderdeel vindt u een lijst met de meest recente zoekacties die u op de SAP BusinessObjects-site hebt uitgevoerd.

Het doel van dit webonderdeel is om u snel toegang te geven tot de zoekresultaten van zoekacties die u onlangs hebt uitgevoerd.

Het webonderdeel IOMS-Recente zoekacties wordt standaard aan de rechterkant van de "startpagina"

van de sjabloon SAP BusinessObjects-sitedefinitie weergegeven. Als u de vereiste beheerdersrechten hebt, kunt u dit webonderdeel ook via de webonderdelengalerie toevoegen aan een SharePoint-site.

Voor elk item dat in dit webonderdeel wordt vermeld, wordt het volgende weergegeven:

1. Een zoekpictogram

2. Het trefwoord of de queryterm die u hebt opgegeven voor de zoekopdracht voor het rapport 3. De datum en tijd waarop het item in kwestie voor het laatst is doorzocht

Wanneer u op een queryterm in dit webonderdeel klikt, gebeurt het volgende:

• U wordt naar de pagina IOMS-Zoeken op site geleid. De queryterm wordt toegevoegd aan het tekstvak in de zoeksectie van de pagina.

• Er wordt gezocht op de queryterm en alle zoekresultaten worden op de pagina weergegeven.

Vervolgens kunt u de zoekresultaten bekijken en de gewenste acties daarop uitvoeren.

Opmerking:

1. Als u nog geen zoekacties op de SAP BusinessObjects-site hebt uitgevoerd, is dit webonderdeel leeg. Er wordt alleen vermeld dat er geen items beschikbaar zijn in deze weergave.

2. Het aantal items dat in dit webonderdeel wordt weergegeven, varieert van nul tot vijf. Als u inmiddels meer dan vijf zoekacties hebt uitgevoerd, worden in IOMS-Recente zoekacties de vijf laatst uitgevoerde zoekacties getoond.

3. Raadpleeg deBeheerdershandleiding voor SAP BusinessObjects, integratieoptie voor Microsoft SharePoint voor meer informatie over het configureren of toevoegen van een SAP

BusinessObjects-webonderdeel aan een SharePoint-site.

Opmerking:

De webonderdelen “IOMS-Recent bekeken” en “IOMS-Recente zoekacties” worden ook als nuttige eenheden beschouwd.

Verwante onderwerpen

•Webonderdeel IOMS-Zoekresultaten weergeven