• No results found

Eigenschappen van webonderdelen instellen

2. Selecteer de optie Webonderdeel bewerken in de lijst

Opmerking:

Op het Microsoft SharePoint 2007-platform heeft deze optie de naam Gedeeld webonderdeel wijzigen.

Het venster "Eigenschappen" verschijnt aan de rechterkant van de pagina.

Afgezien van de standaardeigenschappen voor het webonderdeel (Weergave, Indeling en

Geavanceerd) die door Microsoft SharePoint worden geleverd, biedt de integratieoptiesoftware nog een groep eigenschappen, die te vinden is in de sectie "SAP BusinessObjects" in het venster

"Eigenschappen".

In deze sectie vindt u de volgende instellingen:

Kolommen weergeven: Hiermee bepaalt u welke kolommen worden weergegeven in Inhoud verkennen. Selecteer hiervoor de gewenste selectievakjes.

Voorkeur voor documentnavigatie: Deze instelling wordt gebruikt om de aan- of afwezigheid van de vervolgkeuzeoptie Weergeven te bepalen. Deze optie wordt staat op de werkbalk van IOMS-Inhoud verkennen zodat u kunt wisselen tussen de map- en categorieweergaven van het

lijstvenster. Bij deze voorkeur staan twee keuzerondjes: Weergeven(weergave selecteren) en Niet weergeven.

Aantal rijen per pagina dat standaard wordt weergegeven: deze instelling bepaalt het aantal rijen/rapporten dat met Inhoud verkennen moet worden weergegeven. Geef deze parameter op als het aantal rijen dat in de standaardweergave van het webonderdeel Inhoud verkennen wordt weergegeven, niet aan uw behoeften voldoet.

Beginmap: Gebruik dit veld als u wilt dat de inhoud van een bepaalde map in het lijstvenster van IOMS-Inhoud verkennen wordt weergegeven zodra u zich bij de site aanmeldt of naar die pagina navigeert. Dit houdt in dat andere mappen en bestanden niet standaard worden

weergegeven wanneer u naar die pagina navigeert. Raadpleeg de subsectie van dit onderwerp voor meer informatie.

Werkbalk weergeven: deze eigenschap wordt weergegeven als een selectievakje en alleen als u Microsoft SharePoint 2010 als platform gebruikt. Wanneer u dit selectievakje inschakelt, ziet u niet alleen het lintmenu boven aan de pagina, maar ook de werkbalk van het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen. Dit betekent dat u alle acties voor de rapporten ook via de werkbalk kunt uitvoeren.

Opmerking:

a. Welke kolommen daadwerkelijk worden geconfigureerd nadat u uw selecties in het venster

"Eigenschappen" hebt toegepast, hangt af van de pagina of weergave waarin u zich bevindt.

Kolommen die u hebt geselecteerd maar niet op de weergave van toepassing zijn, worden genegeerd. In de volgende tabel vindt u de weergavekolommen die van toepassing zijn op de verschillende pagina's van de sitedefinitiesjabloon.

Configureerbare weergavekolommen Weergeven

Bestandsbeschrijving, Exemplaren, Laatst uitgevoerd, Eigenaar, Typebeschrijving

Mijn favorieten

Bestandsbeschrijving, Exemplaren, Laatst uitgevoerd, Eigenaar, Typebeschrijving

Rapportopslagruimte

Bestandsbeschrijving, Van, Laatst uitgevoerd, Eigenaar, Verzonden, Typebeschrijving

Postvak IN

b. De voorkeursinstelling Weergeven(weergave selecteren) is de standaardinstelling voor de documentnavigatie en de optie Weergavemodus wordt altijd op de werkbalk van IOMS-Inhoud verkennen weergegeven, tenzij deze optie is uitgeschakeld bij deze eigenschap.

c. De eigenschap Voorkeur voor documentnavigatie is niet van toepassing op het "Postvak IN".

Als u de voorkeursinstelling opgeeft in het venster Eigenschappen voor IOMS-Context Explorer op de pagina Postvak IN, wordt deze instelling niet doorgevoerd, omdat de schakeloptie voor mappen/categorieën niet beschikbaar is voor het "Postvak IN".

d. Voor het aantal items of rijen per pagina kunt u een getal van één tot en met vijftien opgeven.

Als het door u opgegeven nummer buiten dit bereik valt, wordt dit door de software genegeerd.

e. De eigenschap Werkbalk weergeven wordt niet weergegeven als het platform Microsoft SharePoint 2007 is, aangezien er dan geen lintfunctie is en de werkbalk een standaardfunctie van het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen is.

3. Pas uw selecties voor de eigenschappen van IOMS-Inhoud verkennen toe.

• Als u de instellingen op het webonderdeel wilt toepassen zonder het venster Eigenschappen af te sluiten, klikt u op de knop Toepassen.

Als u de instellingen wilt toepassen en het venster Eigenschappen wilt sluiten, klikt u op OK. De pagina wordt vernieuwd en IOMS-Context Explorer wordt met de nieuwe instellingen weergegeven op de pagina van uw site.

• Als u wilt terugkeren naar de pagina zonder wijzigingen in de eigenschappen voor Content Explorer aan te brengen, klikt u op Annuleren.

Opmerking:

De eigenschappen van IOMS-Context Explorer gelden voor de pagina waarop ze zijn ingesteld en niet voor alle pagina's.

Als u bijvoorbeeld de weergavekolommen en de voorkeur voor documentnavigatie voor IOMS-Inhoud verkennen hebt ingesteld op de startpagina, gelden die instellingen niet automatisch voor andere pagina's. Voor die pagina's blijven de standaardinstellingen van de gebruiksklare sitesjabloon van kracht.

Verwante onderwerpen

•Het lintmenu (in SharePoint 2010)

10.1.1 De eigenschap Beginmap instellen

U gebruikt de eigenschap Beginmap als u wilt dat de inhoud van een bepaalde map meteen in het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen wordt weergegeven zodra u zich bij de site aanmeldt en naar die pagina navigeert. Dit houdt in dat andere mappen en bestanden niet standaard worden weergegeven wanneer u naar die pagina navigeert.

Uw map Mijn favorieten in de CMS heeft bijvoorbeeld mappen die zijn ingedeeld als Mijn

favorieten->Rapporten->Verkoop->Winst_2010->Californiëen de map Californië heeft talloze rapporten zoals K1.rpt, K2.rpt, SanDiegoK3.WebI, LA_K4.xls en ook een aantal submappen. U wilt alle inhoud van Californië via de "start"pagina van uw site oproepen, in plaats van naar de map in IOMS-Inhoud verkennen te moeten navigeren. Hiertoe geeft u Californië als beginmap op bij de

"eigenschappen" van IOMS-Inhoud verkennen voor de "startpagina".

U kunt ook een belangrijke of veelgebruikte map als de beginmap op een willekeurige pagina van uw site instellen met het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen.

Opmerking:

Zelfs als u de beginmap voor een weergave hebt opgegeven en u de bestanden en mappen in de bovenste niveaus van de bestandshiërarchie wilt oproepen, kunt u dit doen met behulp van het navigatiepad dat boven aan elke weergave van uw SAP BusinessObjects-site wordt getoond.

Voer de volgende stappen uit om uw gekozen map als de “beginmap” in te stellen:

1. Haal de CUID van de map op.

Klik in het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen van een willekeurige sitepagina op het snelmenu van de map die u als “beginmap” voor die bepaalde pagina of weergave wilt instellen. Selecteer de optie Eigenschappen in het menu.

De webpagina "Gebruikersacties" wordt geopend met daarop de eigenschappen van de gekozen map.

a.

b. Bij een van de mapeigenschappen wordt de “ID of CUID” van de map vermeld. Kopieer de CUID-waarde die u na het scheidingsteken ziet.

2. Beweeg de cursor over de rechterbovenhoek van IOMS-Inhoud verkennen en klik op het pijltje dat wordt weergegeven. Selecteer de optie Webonderdeel bewerken in het menu.

Het venster "Eigenschappen" van het webonderdeel IOMS-Inhoud verkennen wordt aan de rechterkant van de pagina geopend.

3. Plak in het tekstveld beginmap van het venster "Eigenschappen" de CUID die in stap een is