• No results found

Voldoende en betaalbare parkeervoorzieningen

In document Gooise Meren 2018 (pagina 32-38)

Wat heeft het gekost?

Programma 3 | Openbare ruimte, Verkeer en Parkeren

3.2 Voldoende en betaalbare parkeervoorzieningen

Wat hebben we bereikt?

3.1 Voldoende bereikbaarheid en leefbaarheid

We zorgen voor een goede bereikbaarheid van onze kernen met aandacht voor de doorstroming van verkeer en de leefbaarheid in de kernen. Hierbij is veiligheid een belangrijk aandachtspunt. De gemeente zorgt er daarom voor dat het onderhoud van de weginfrastructuur op orde is en de inrichting voldoet aan de beleidskaders.

Gemeentelijk verkeer en vervoersplan/ mobiliteitsplan

Wij hebben inzicht verkregen in verkeersstromen in de verschillende kernen van onze gemeente. Door aanvullend onderzoek zijn feiten verzameld over hoeveelheden doorgaand verkeer door de kernen. Met de resultaten van deze onderzoeken wordt helder wat het betekent om deze kernen autoluw te maken ten behoeve van de leefbaarheid van deze kernen. Helderheid ontstaat over de hoeveelheid verkeer dat een andere route zal gaan rijden en over eventuele wijzigingen in de vormgeving van de betreffende wegen. Dit zal in het mobiliteitsplan 2019 worden vastgelegd.

Openbaar vervoer

Over openbaar vervoer is inzicht verkregen in aantallen reizigers per buslijn. Daarnaast zijn ideeën opgedaan over een mogelijke combinatie van vormen van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer. Deze ideeën stellen ons in staat om ons een beeld te vormen van de kansen die een combinatie van vervoermiddelen biedt en mogelijke strategische wijzigingen in onze kijk op openbaar vervoer. Betaalbaar en toekomst-vast openbaar vervoer zijn belangrijke uitdagingen in de nabije toekomst.

Visie Buitenruimte

Er is beleid ontwikkeld voor de buitenruimte in Gooise Meren. Geheel in lijn met de missie en visie van Gooise Meren is in samenspraak met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners in 2017 gewerkt aan een nieuwe visie op de buitenruimte. De Visie Buitenruimte is begin 2018 door de gemeenteraad vastgesteld.

Met visie geeft de gemeente aan hoe zij om wil gaan met de inrichting en het beheer van de buitenruimte.

In het streefbeeld worden kernwaarden als ‘groen’, ‘monumentaal’ en ‘duurzaam’ centraal gesteld. De gemeente wil daarin samenwerken met inwoners en ondernemers, bezoekers en recreanten. Ons

gezamenlijke doel is een buitenruimte met prettige, toegankelijke en veilige plekken, een buitenruimte die met aandacht en samen met de gebruikers duurzaam is ingericht, onderhouden en beheerd en een buitenruimte waar we graag zijn en waar we graag bezoekers, recreanten en toeristen ontvangen. De financiële vertaling van de visie zou landen in de Perspectiefnota. Door het tijdstip van de verkiezingen en de tijd die nodig was voor de vorming van een coalitie en een coalitieakkoord, lukte het niet om een

Perspectiefnota ter vaststelling aan te bieden. De financiële vertaling van de visie landde gelijk in de begroting. In het begrotingsdebat over dit onderwerp gaf de gemeenteraad aan eerst inzicht in de opbouw van de meerkosten van circa €1.7 miljoen jaarlijks te willen, alvorens tot uitvoering van de visie over te gaan.

De motie ‘Financiële gevolgen Visie Buitenruimte’ werd hiervoor aangenomen.

3.2 Voldoende en betaalbare parkeervoorzieningen

De gemeente wil de vraag naar parkeergelegenheid van inwoners, ondernemers en bezoekers faciliteren op zodanige wijze dat de kwaliteit van de openbare ruimte behouden blijft. In het nieuwe parkeerbeleid leggen wij het accent op optimale benutting van het bestaande parkeerareaal (voor auto en fiets), verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte en het behoud van de leefkwaliteit in de overige woongebieden.

Parkeren

We hebben inzicht verkregen in de behoefte aan parkeergelegenheid en de effecten op de kwaliteit van de openbare ruimte en veiligheid. Dit stelt ons in staat te komen tot een parkeerbeleid dat voorziet in voldoende en betaalbare parkeerplaatsen, maar dat de kwaliteit van de leefomgeving niet aantast en bijdraagt aan veilige situaties.

Naast de uitvoering van reguliere (beheersmatige) werkzaamheden hebben wij ons gericht op de evaluatie van de huidige parkeerregeling en de optimalisatie van het toekomstige parkeerbeleid. Het doel in deze is antwoord geven op de vraag van inwoners, ondernemers en bezoekers naar voldoende parkeergelegenheid

33 met behoud van de kwaliteit van de openbare ruimte, vermindering van parkeeroverlast en verbetering van de verkeersveiligheid. De resultaten van de parkeerdrukmeting dienen als extra tool in de vervolgstappen. De eerste stappen voor de doorontwikkeling van de parkeerorganisatie zijn gezet, met als doel het verbeteren van de dienstverlening en het gebruikersgemak. We overleggen en afstemmenregelmatig op zowel provinciaal, regionaal als lokaal niveau en met bedrijvenverenigingen en wijk/buurtplatforms.

Doelenboom

3.1 Voldoende bereikbaarheid en leefbaarheid

a. Opstellen integraal beleidsplan openbare ruimte b. Uitvoeren van projecten in de openbare ruimte c. Gemeentelijk verkeer en vervoerplan (GVVP) d. Verkeerdoorstroming en bereikbaarheid e. Verkeersregelinstallaties

f. Adviseren en toetsen van inrichtings- en beheersplannen aan gemeentelijke beleidskaders openbare ruimte en beeldkwaliteitsplan

g. Overleggen en afstemmen over verkeer en vervoer op zowel (bovenprovinciaal, regionaal als lokaal nioveau en met bedrijvenverenigingen en wijk/buurtplatforms

h. Gladheidsbestrijding

3.2 Voldoende en betaalbare

parkeervoorzieningen

i. Doorontwikkeling parkeerorganisatie

j. Evaluatie parkeerbeleid en parkeerdrukmetingen k. Pilot gratis parkeren aanloopstraten

l. Afhandelen van verzoeken aanpassing specifieke parkeersituaties

m. Verstrekken van parkeervergunningen/parkeerontheffingen n. Beoordelen en doen uitvoeren gehandicapten/

parkeerplaatsen

o.Uitvoeren van periodieke parkeeronderzoeken p.Uitbreiden van fietsparkeervoorzieningen bij stations

34

Wat hebben we daarvoor gedaan?

3.1 Voldoende bereikbaarheid en leefbaarheid

a. Opstellen integraal beleidsplan openbare ruimte en gebouwen Visie Buitenruimte

Tijdens de Ruimtedagen in het najaar van 2017 werden honderden gesprekken gevoerd. De mensen en organisaties die gesproken werden gaven waardevolle aandachtspunten mee voor de visie. Begin 2018 werd de visie vastgesteld.

b: Uitvoeringen van projecten in de openbare ruimte Groot onderhoud

Op het gebied van groot onderhoud voor wegen zijn de Burgemeester Jur Visserlaan in Naarden, de Maxisweg in Muiden, de Naarderstraatweg in Muiderberg en diverse wegvakken in Muiden en Muiderberg opgeknapt.

Bij de uitvoering van het groot onderhoud aan de Burgemeester Jur Visserlaan in Naarden is tevens Ledverlichting aangelegd.

Onderhoud regulier

In heel Gooise Meren is op diverse gebieden onderhoud in de openbare ruimte uitgevoerd.

 Er is een start gemaakt met het aanbrengen van een nieuwe codering op de lichtmasten en in de wijk het Spiegel zijn alle lichtmasten gereinigd.

 Er heeft een groepsmatige vervanging van armaturen (remplace) van de verlichting in Naarden en Bussum plaatsgevonden. In het project Muiden West is Ledverlichting aangebracht.

 In Muiden en Muiderberg hebben we een weginspectie uitgevoerd.

 Op de Oud Valkenveenseweg in Naarden is de halfverharding hersteld.

 De inkooptrajecten voor het asfaltonderhoud, de elementenverharding en straatreiniging zijn afgerond.

 Er is er nieuwe wegmarkering aangebracht en hersteld.

 Aan de bruggen de Kwakel in Naarden en de Hakkelaarsbrug in Muiderberg is noodzakelijk groot onderhoud uitgevoerd.

 De slagbomen van de Beatrixbrug zijn hersteld en gelijktijdig is de verlichting aangepast.

 Alle bruggen zijn gebalanceerd waardoor de bruggen weer goed functioneren.

Stationsgebied Naarden Bussum (Bussum)

In 2018 hebben NS, ProRail en de gemeente de programmatische opgave, de uitgangspunten en de randvoorwaarden voor de herinrichting van het gebied bepaald. Eind 2018 zijn omwonenden en andere geïnteresseerden hierover geïnformeerd en uitgenodigd om in een aantal ontwerpateliers (participatie) mee te werken aan de uitwerking van de plannen tot een inrichtingsplan. De plannen worden voor de zomer van 2019 opgeleverd.

c. Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan Mobiliteitsplan

Voor het opstellen van het Mobiliteitsplan is een concept procesplan opgesteld. Om actuele ontwikkelingen op gebied van fietsen, openbaar vervoer en (deel/ elektrische) auto’s in het beleid mee te kunnen nemen, wordt het mobiliteitsplan volgend jaar opgesteld. Daartoe is met de regio Gooi en Vechtstreek en met de provincie overleg gevoerd over mogelijk beleid op gebied van intelligente verkeersregelinstallaties (VRI’s), deelfietsen, deelauto’s, elektrisch rijden, (snel)fietsroutes, openbaar vervoer en doelgroepenvervoer.

Vanwege de overleggen over huidige en nieuwe ontwikkelingen is de inzet van een buurtbus in Muiden niet kansrijk gebleken. Er zijn daarom geen voorstellen hiertoe ontwikkeld.

35 d. Verkeersdoorstroming en bereikbaarheid

Verkeersmodel

In samenwerking met de gemeente Huizen hebben wij opdracht gegeven tot de bouw van een verkeersmodel.

Hiermee is het mogelijk om gevolgen van ruimtelijke ontwikkelingen in beeld te brengen, kunnen gevolgen van wijzigingen in de wegenstructuur zichtbaar worden gemaakt en kunnen verkeersprognoses worden gegenereerd. Teneinde het verkeersmodel inhoud te geven, zijn in 2018 diverse verkeerstellingen en snelheidsmetingen uitgevoerd.

Nieuwe concessie openbaar vervoer

In voorbereiding op de gemeentelijke inbreng voor de nieuwe concessie openbaar vervoer is een consultatie van de gemeenteraad geïnitieerd.

Snelfietsroutes

Zowel de Regio als de provincie hebben plannen voor “snelfietsroutes”. In een gezamenlijk streven (provincie, Regio en gemeente) naar een netwerk van fietspaden van hoge kwaliteit, is door de Regio een businesscase naar fietsroutes in Gooi en Vechtstreek afgerond. De tracés van fietsroutes van de provincie waren daarbij uitgangspunt. Gooise Meren heeft geparticipeerd in de totstandkoming van deze businesscase en daarmee deels invulling gegeven aan de regionale intentieovereenkomst om ook in onze gemeente snel- of

doorfietsroutes te realiseren.

e. Verkeersregelinstallaties Verkeersregelinstallaties

Met de provincie is overleg gevoerd om het functioneren van de verkeersregelinstallaties door de provincie te laten beoordelen. Hiermee kan gestart worden zodra de verkeersregelinstallaties gekoppeld zijn aan

verkeerscentrale van de provincie. Ten behoeve van het reguliere onderhoud is een nulmeting van alle verkeersregelinstallaties en doseerlichten uitgevoerd. Hierdoor is de onderhoudsstatus inzichtelijk. Er is een plan van aanpak opgesteld voor de inkoop van storings- en onderhoud zodat in 2019 een nieuwe aannemer kan worden gecontracteerd.

f. Adviseren en toetsen van inrichtings- en beheersplannen aan gemeentelijke beleidskaders

Het toetsen van inrichtings- en beheerplannen aan gemeentelijke beleidskaders is de afgelopen jaren geïntegreerd in de werkprocessen. Beleidsadviseurs maken onderdeel uit van projectteams en adviseren over plannen. Hiermee borgen wij dat inrichtings- en beheerplannen zoveel als mogelijk, voldoen aan

gemeentelijke beleidskaders.

g. Overleggen en afstemmen over verkeer en vervoer op zowel boven provinciaal, regionaal als lokaal niveau en met bedrijvenverenigingen en wijk/buurtplatforms

Openbaar Vervoer

Samen met onze partners in de Regio ijveren wij voor met name een inzet op de verbetering van het Openbaar Vervoer in en naar onze Regio. Gesteund door de regio Gooi en Vechtstreek voeren wij hiertoe overleggen met de provincie over het toekomstbeeld OV 2040 en de eisen die gesteld dienen te worden aan een nieuwe concessiehouder OV, per juli 2021.

h. Gladheidsbestrijding

In 2018 zijn we gestart met de voorbereiding van de inkoop van het materieel voor de gladheidbestrijding.

Ook zijn we gestart met de optimalisatie van de strooiroutes en is het eigen meetpunt voor het gladheidwaarschuwingssysteem aangelegd en in gebruik genomen.

36

3.2 Voldoende en betaalbare parkeervoorzieningen

i. Doorontwikkeling parkeerorganisatie Parkeerorganisatie

We zijn begonnen met de voorbereidingen voor het moderniseren van de parkeerorganisatie. De eerste fase

‘Voorbereiding en strategie’ van het procesplan ‘Modernisering Parkeerorganisatie’, is gestart. Met dit plan wordt beoogd de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de parkeerorganisatie en – apparatuur te verhogen.

j. Evaluatie parkeerbeleid en parkeerdrukmetingen Parkeerbeleid en parkeerdrukmetingen

De huidige parkeerregeling is onder de loep genomen met als doel het verbeteren van de regeling zodat deze bijdraagt aan de kwaliteit van wonen, werken en leven in Gooise Meren. De huidige regeling vraagt om maatwerk, aandacht voor lokale situaties en oog voor toegankelijkheid.

k. Pilot gratis parkeren aanloopstraten Aanloopstraten en parkeren

Uit de gevoerde gesprekken tussen de betrokken partijen is gebleken dat een pilot van 1 uur gratis parkeren in (aanloop)straten niet op brede steun van belanghebbenden kon rekenen. De gemeenteraad is hierover geïnformeerd.

l. Afhandelen van verzoeken aanpassing specifieke parkeersituaties m. Verstrekken van parkeervergunningen/parkeerontheffingen n. Beoordelen en doen uitvoeren gehandicapten/ parkeerplaatsen o. Uitvoeren van periodieke parkeeronderzoeken

We hebben uitvoering gegeven aan de bovenstaande werkzaamheden.

p. Uitbreiden van fietsparkeervoorzieningen bij stations Fietsparkeervoorzieningen bij stations

Aan de westzijde van het station Naarden-Bussum worden 600 extra fietsparkeerplekken gerealiseerd. Dit is onderdeel van de plannen voor de herinrichting van de westzijde van het station. In 2019 gaat gewerkt worden aan plannen om ook aan de oostzijde het aantal fietsparkeerplekken uit te breiden.

Wat heeft het gekost?

Programma 3 | Openbare Ruimte en Verkeer (bedragen x € 1.000)

Wegen en straatmeubilair 5.580 6.314 6.928 9.101

Verkeer 845 1.128 1.038 932

Parkeren 2.730 1.789 1.843 1.652

Totaal Lasten 9.154 9.231 9.809 11.685

Wegen en straatmeubilair -412 -455 -2.137 -2.383

Verkeer -65 -28 -72 -122

Parkeren -2.608 -2.485 -2.495 -2.573

Totaal Baten -3.084 -2.967 -4.703 -5.078

Resultaat voor Bestemming 6.070 6.264 5.106 6.607

37 Programma 3 | Openbare Ruimte en

Verkeer (bedragen x € 1.000)

Resultaat na Bestemming 6.440 5.799 4.641 3.286

Toelichting verschillen Programma 3 Openbare Ruimte en Verkeer

Realisatie 2018 t.o.v. Begroting inclusief wijzigingen 2018 (x € 1.000)

Doorbelasting kosten ambtelijk apparaat, nadere toelichting zie verschillenanalyse programma 9.

182 V

Wegen

Het college heeft in oktober 2018 de beheerplannen voor de buitenruimte vastgesteld.

Omdat deze beheerplannen al in 2018 van toepassing zijn worden de financiële consequenties hiervan vanaf boekjaar 2018 meegenomen. De overheveling van de reserve Wegen naar de voorziening Wegen was niet begroot voor 2018. Per saldo levert dit een nadeel op voor het product Wegen van € 1.902.000.

Onder meer door nagekomen aanslagen over 2016 en 2017 is er een overschrijding op de waterschapslasten met € 109.000. Daarnaast is er voor onderhoud wegen met name voor integraal onderhoud Muiden en Muiderberg meer uitgegeven dan begroot (€ 179k N). Deze overschrijding wordt grotendeels gecompenseerd door een bijdrage van SAAone van € 150.000. Ook de lasten voor straatreiniging zijn door een vertraagd aanbestedingstraject, en hogere lasten voor ledigen prullenbakken en bladslag met circa € 71.000 overschreden.

Op de openbare verlichting is een voordeel van € 127.000 te melden. Door bedrijfsovername zijn de verlichtingsplannen niet uitgevoerd en daardoor is de technische uitvoering ervan niet gestart. Daarnaast heeft de jaarlijkse vervanging van een deel van de oude armaturen door ledarmaturen een gunstig effect op de

energielasten.

Het voordelig effect op de baten wordt naast de bijdrage van SAAone veroorzaakt door meer baten inzake leges en vergoedingen degeneratiekosten ad € 47.000.

De overige budgetten geven per saldo een overschrijding (€ 36k N)

-1.973 N

Verkeer

Omdat het opstellen van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan nog niet is gestart en het onderzoek naar het volledig uitbesteden van vaste telpunten niet heeft geleid tot een opdracht zijn er minder uitgaven voor verkeersbeleid (€ 62k V). De voor de studie locatie eindhalte buslijn 105 ontvangen subsidie (€ 17k V) is niet begroot.

De overige budgetten geven per saldo een onderschrijding (€43k V)

122 V

38 Toelichting verschillen Programma 3

Openbare Ruimte en Verkeer

Realisatie 2018 t.o.v. Begroting inclusief wijzigingen 2018 (x € 1.000)

De eerste fase van het procesplan ‘Digitalisering Parkeerorganisatie, voorbereiding en strategie’ is officieel van start gegaan en loopt door in 2019.

De eerste facturen voor dit project worden in 2019 verwacht en mede hierdoor is er minder uitgegeven dan begroot (€122k V)

De overige budgetten geven per saldo een onderschrijding (€46k V)

168 V

Totaal voor Reserves -1.501 N

Reserves

Mutatie reserves

Het college heeft in oktober 2018 de beheerplannen voor de buitenruimte vastgesteld. Omdat deze beheerplannen al in 2018 van toepassing zijn worden de financiële consequenties hiervan vanaf boekjaar 2018 meegenomen. De vrijval van de reserve was niet begroot voor 2018. Dit levert een voordeel op van €2.856.000.

2.856 V

Totaal na Reserves 1.355 V

Beleidsindicatoren

In document Gooise Meren 2018 (pagina 32-38)