• No results found

HOOFDSTUK 5 ONDERZOEK EN RESULTATEN

5.1 Onderzoeksopzet

Enquête onder de doelgroepen jeugd en hun ouders

Voor het onderzoek zijn verschillende doelgroepen benaderd. Uit nieuwsgierigheid naar ieders mening is het onderzoek breed opgezet. Allereerst is de grootste groep benaderd, de

schoolgaande jeugd van 12 tot en met 17 jaar en 18 tot en met 23 jaar.

De jeugd van 12 tot en met 18 jaar op het Reynaertcollege in Hulst is gevraagd om mee te werken aan de enquête. Vooraf is medewerking gevraagd van de locatiedirecteur van de Zoutestraat en de locatiedirecteur van de Gildenstraat om de enquête te houden onder de leerlingen. Beide reageerden enthousiast. Hun medewerking bestond uit het toestaan om een (stem-)bus te plaatsen om de ingevulde formulieren in te deponeren door de jeugd. Op beide locaties zijn de formulieren eerst ter kennisname van de directeuren gebracht.

Na hun verkregen toestemming zijn pas de formulieren op de scholen uitgedeeld tijdens de middagpauzes.

Het invullen van de enquête moest gebeuren op vrijwillige basis. Aangezien deze enquête niet de enige is, die op de school terecht komt is het zeer begrijpelijk dat leraren niet belast worden in de lesuren met het uitdelen van allerlei formulieren.

De leerlingen zijn mondeling aangespoord om een formulier in te vullen: “Zij konden nu eens een keer hun mening geven over sluitingstijden bij het uitgaan.” Omdat zij enkele maanden vóór het invullen van de enquête met een sluitingsuur bij carnaval zijn geconfronteerd en dit toen aan den lijve hebben ondervonden, waren zij beter in staat hun mening te geven. Tegelijk met het uitreiken van het enquêteformulier voor de jeugd is een formulier meegegeven voor de ouders. In de brief aan de ouders stond informatie, die ook door de jeugdige deelnemers kon worden gelezen. Hierin is uiteengezet dat met de enquête meer duidelijkheid kon worden verkregen over of er wel of geen draagkracht is bij de jeugd en de ouders voor het invoeren van een sluitingsuur bij de horeca. Ook zijn op beide school zelf posters met uitleg over de enquête opgehangen in de gang en de kantines. Op beide scholen is de aandacht gevraagd van de jeugd door hen in de kantine toe te spreken.

Tegelijkertijd is uitgesloten dat het niet de bedoeling was van de gemeente om een sluitingsuur in te voeren.

De ouders zijn ook bij het onderzoek betrokken, omdat zij ook een mening hebben en die wel eens willen laten horen. Aangezien zij primair verantwoordelijk zijn voor het alcoholgebruik van hun kinderen is het van belang hen voor te lichten en te begeleiden in de opvoeding. Daar hoort ook bij dat zij worden betrokken bij nieuw beleid en dat zij goed geïnformeerd zijn. In de enquête voor de jeugd is globaal hun uitgaansgedrag onderzocht. De vragen van de enquête voor de ouders en de enquête voor de jeugd behandelden in hoofdlijnen gelijksoortige onderwerpen.

De leerlingen reageerden meestal wel spontaan en het onderwerp “uitgaan’’ sprak de leerlingen wel aan.

Het aantal uitgereikte formulieren bedroeg om en nabij de 450, dat neerkomt op 250

uitgereikt aan de jeugd en 200 meegegeven voor de ouders. Totaal heb ik 108 (respons jeugd: 43%) ingevulde formulieren van de jeugd en 89 (respons ouders: 44,5%) van de ouders terug ontvangen.

Interview horecaondernemers

De horeca is steekproefsgewijs geïnterviewd. Enkele horecaondernemers zijn willekeurig uitgekozen, zodanig dat zij een doorsnee van allerlei horecaondernemers binnen de gemeente Hulst vertegenwoordigen. Ook heeft het criterium dat uit elke kern van de gemeente 1 ondernemer moest worden geïnterviewd en minimaal 7 ondernemers uit de binnenstad van Hulst bepaald wie hiervoor zijn benaderd.

Totaal zijn 18 interviews afgenomen bij meestal gecombineerde bedrijven. De helft is mondeling afgenomen en de andere helft heeft schriftelijk het interview teruggestuurd. Het betreffen 13 bedrijven die een café zijn en 6 daarvan hebben tegelijk een restaurant en 1 gaf aan tevens een restaurant en feestzaal te voeren (13). Van de 2 discotheken is er ook nog 1 gecombineerd met een café(2). Er zijn 2 restaurants (2) en een 1 bioscoop(1) geïnterviewd.

Het interview onder de horeca bevatte naast het onderzoek naar draagvlak voor een sluitingsuur ook vragen over flankerende onderwerpen als toezicht en ook is hun mening gevraagd over een horecaportier. Bovendien is hun mening gepeild over het hanteren van andere sluitingsuren bij het toekomstige recreatie-/woongebied plan Perkpolder. Bij de horeca is in de brief duidelijk uitgelegd wat het totale onderzoek inhield. Onrustgevoelens over de economische gevolgen bij het invoeren van een verplicht sluitingsuur moesten hierbij vooral worden voorkomen. Immers de horeca is een partner in het bepalen van het

horecabeleid. Het economische gevolg bij het wijzigen van een horecabeleid is slechts gissen. Dit aspect is een zaak van de horecabond en is daarom summier aan de orde gesteld.

Onderzoek onder de gemeenten

Voor het onderzoek bij de gemeenten is gebruik gemaakt van het formulier van het bureau Intraval, die een landelijk onderzoek hebben uitgevoerd eind 2001. Het onderzoek is op dezelfde wijze gedaan. Overigens was voor het gebruiken van het formulier vooraf toestemming nodig van het bureau en ook was de voorwaarde gesteld, dat vooraf moest worden aangegeven hoe het onderzoek zou plaatsvinden. Totaal is aan vijf Nederlandse en één Belgische gemeenten gevraagd om het formulier in te vullen. Alle formulieren zijn teruggezonden.

Het belang bij dit onderzoek was voornamelijk om te weten te komen welk regime onze buurgemeenten hanteren. In het bijzonder is hierbij van belang de wetenschap over de handhaving van het sluitingsuur en om hun ervaringen te delen teneinde van elkaar te leren. Daarnaast is dit jaar met de gemeenten uit onze regio contact opgenomen over afstemming in het lokaal districtelijk overleg.

De gemeenten zijn dit jaar gestart bepaalde beleidsonderwerpen, waaronder ook de horeca beter af te stemmen met elkaar.

Interview overige doelgroepen

Met de overige doelgroepen wordt bedoeld de partijen die door mij mondeling zijn geïnterviewd, omdat zij een belangrijke factor zijn in het geheel. De politie als partij die direct belang heeft bij het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Zou in de toekomst worden gekozen voor nieuw sluitingstijdenbeleid door het invoeren van een verplicht

sluitingsuur voor de horeca, dan speelt de politie bij het handhaven op deze nieuwe regels in de Algemene Plaatselijke Verordening Hulst 2004 een hoofdrol .

De politie is gevraagd naar hun mening over een verplicht sluitingsuur en wat dit zou betekenen voor hun personele bezetting. Ook is gevraagd naar hun prioritering van werkzaamheden en hoe zij omgaan met pieken in het werk. In het interview zijn

overlastervaringen en plaatsen waar de overlast zich concentreert aan de orde gesteld. Over klachten en registraties is enige uitleg gevraagd en antwoorden over dit onderwerp is voornamelijk te vinden in hoofdstuk 4.

Bovendien zijn enkele sleutelfiguren benaderd die een belangrijke positie bekleden richting de horeca. Zij staan constant in contact met de horeca of hebben op een of andere manier raakvlakken. Het betreft de bezoekersmanager, die de banden met de horeca probeert aan te halen omdat zij een belangrijke functie bekleedt met betrekking tot de leefbaarheid van Hulst.

Vooral de lokale vertegenwoordiger van de Koninklijke Horeca Nederland, die de spil is van de horeca mag hierbij niet ontbreken.

In een bijlage is de inventarisatie van de protestsite van een 19-jarige Hulsterse jongere over het sluiten met carnaval 2004 opgenomen.

Omdat de jeugd van 18 tot en met 23 jaar van grote betekenis is voor het uitgaansleven in Hulst, heb ik de protestactie op het Internet met carnaval als een kans aangegrepen om deze doelgroep toch te kunnen betrekken in het onderzoek. Na de bundel te hebben bestudeerd en na het noteren van de 907 opmerkingen en het inventariseren van de meest voorkomende uitspraken is duidelijk een bepaalde mening naar voren gekomen. Deze actie is puur voor carnaval opgezet en geeft de mening van voornamelijk tegenstanders.