• No results found

LCD-displaygegevens Portier open

De indicator verschijnt en informeert de bestuurder welk portier open is, of wan-neer de achterklep geopend is.

OPB042134 OPB042150

Waarschuwing assistent voor achteruitparkeren

Hij duidt de zone aan waar een hindernis werd gedetecteerd tijdens het achteruitri-jden.

Voor details, zie hoofdstuk 4 “Assistentie-systeem voor achteruit parkeren”.

Stuurwiel uitlijnen

Als u de motor start terwijl het stuur 90 graden naar links is gedraaid na een paar seconden, zal “Stuurwiel uitlijnen”

gedurende 10 seconden op de LCD-scherm verschijnen.

Draai het stuur naar rechts en zorg er-voor dat het minder dan 30 graden naar links gedraaid is.

Stuurwiel uitlijnen

Als u de motor start terwijl het stuur 90 graden naar rechts is gedraaid na een paar seconden, zal “Stuurwiel uitlijnen”

gedurende 10 seconden op de LCD-scherm verschijnen.

Draai het stuur naar links en zorg ervoor dat het minder dan 30 graden naar rechts is gedraaid.

OPB042165 OPB042167 OPB042168

Lage bandenspanning (indien hiermee uitgerust)

De verklikker voor lage bandenspanning zal oplichten als een of meerdere band (en) te weinig bandenspanning hebben.

Hij zal de overeenkomstige band met een te lage bandenspanning aanduiden.

Voor meer informatie, raadpleeg “TPMS”

in sectie 6.

Voor wagens die zijn uitgerust met het intelligente sleutelsysteem De sleutel ligt niet in de wagen

Als de intelligente sleutel zich niet in de wagen bevindt en er wordt een portier geopend of gesloten met de start-/stop-knop van de motor in de stand ACC, ON of START, zal een waarschuwing op de LCD-scherm verschijnen. Er zal gedure-nde 5 secogedure-nden een waarschuwingstoon te horen zijn als de intelligente sleutel zich niet in de wagen bevindt en het por-tier gesloten wordt.

Zorg ervoor dat u de intelligente sleutel altijd bij hebt.

De sleutel wordt niet gedetecteerd Als de intelligente sleutel zich niet in de wagen bevindt, of niet wordt gedetec-teerd en u drukt op de start-/stopknop van de motor, verschijnt gedurende 10 seconden een waarschuwing op de LCD-scherm. De stilstandindicator knip-pert ge-durende 10 seconden.

OPB042166 OPB042155 OPB042161

Druk op start met de intelligente sleutel Als u de start-/stopknop van de motor in-drukt terwijl de waarschuwing “Sleutel niet gedetecteerd” op de display staat, zal de waarschuwing “Druk op de start-knop met de intelligente sleutel” gedu-rende 10 seconden op de LCD-scherm verschijnen. De stilstandindicator knip-pert gedurende 10 seconden.

Lage batterijlading van de sleutelbatterij Als de start-/stopknop van de motor naar de stand OFF (uit) gaat als de laadtoes-tand van de intelligente sleutel in de wa-gen laag wordt, zal gedurende circa 10 seconden een waarschuwing op het LCD-scherm verschijnen. U hoort ook waarschuwingstoon.

Vervang de batterij met een nieuwe bat-terij.

Druk het rempedaal in om de motor te starten (voor automatisch schakelen) Als de start-/stop-knop van de motor de positie van de ACC twee keer verandert door het herhaaldelijk indrukken van de knop zonder dat het rempedaal wordt ingedrukt, verschijnt gedurende 10 se-conden een waarschuwing op de LCD-scherm om aan te duiden dat u het rem-pedaal moet indrukken om de motor te starten.

OPB042156 OPB042157 OPB042151

Druk het koppelingspedaal in om de motor te starten (voor handmatig schake-len)

Als de start-/stop-knop van de motor de positie van de ACC twee keer verandert door het herhaaldelijk indrukken van de knop zonder dat het koppelingspedaal wordt ingedrukt, verschijnt gedurende 10 seconden een waarschuwing op de LCD-scherm om aan te duiden dat u het koppelingspedaal moet indrukken om de motor te starten.

Schakel naar de positie “P”

Als u probeert om de motor uit te schake-len terwijl de schakelpook in de stand P (Park, parkeren) staat, zal de start-/stop-knop van de motor in de positie ACC dra-aien. Als de knop een keer wordt ged-rukt, zal hij terugkeren naar de ON-posi-tie (aan). Er verschijnt gedurende circa 10 seconden een waarschuwing op het LCD-scherm om aan te duiden dat u de start-/stopknop van de motor moet in-drukken terwijl de schakelpook in de stand P (Park) staat om de motor uit te schakelen.

Er zal ook gedurende 10 seconden een waarschuwingstoon te horen zijn (indien hiermee uitgerust).

Druk nogmaals op de startknop

Als u de start-/stop-knop van de motor ni-et kunt bedienen als er een probleem is met het systeem van de start-/stopknop van de motor, zal de waarschuwing ge-durende 10 seconden verschijnen en zal een continue beltoon erop wijzen dat u de motor kunt starten door de start-/stop-knop van de motor nogmaals in te drukken.

De waarschuwingstoon zal stoppen als de start-/stopknop van de motor normaal werkt of als het alarmsysteem wordt in-geschakeld.

Als de waarschuwing verschijnt telkens wanneer u de start-/stopknop van de mo-tor indrukt, raden we u aan om een

erk-OPB042152 OPB042154 OPB042153

Schakel naar "P" of "N" om de motor te starten

Als u de motor probeert te starten als de versnellingspook niet in de stand P (Park) of N (Neutrale stand) staat, ver-schijnt de waarschuwing gedurende 10 seconden op de LCD-scherm. U kunt de motor ook starten met de versnel-lingspook in de stand N (Neutrale stand), maar voor uw eigen veiligheid is het beter om de motor te starten als de ver-snellingspook in de stand P (Park) staat.

Druk op de startknop terwijl u aan het stuur draait (indien aanwezig)

Als het stuur niet normaal wordt ontgren-deld als de start-/stopknop van de motor wordt ingedrukt, zal de waarschuwing gedurende 10 seconden op het LCD-scherm verschijnen. Er wordt ook een belto-on gegeven en de start-/stopknop van de motor knippert gedurende 10 sec-onden.

Als u bent gewaarschuwd, druk de start-/stopknop van de motor dan in terwijl u het stuur rechts en links draait.

Controleer het vergrendelsysteem van het stuur (indien aanwezig)

Als het stuur niet normaal vergrendelt als de start-/stopknop van de motor in de stand OFF verandert, zal de waarschu-wing gedurende 10 seconden op de LCD-scherm verschijnen. Er zal gedu-rende 3 seconden ook een beltoon te horen zijn en de start-/stopknop van de motor zal gedurende 10 seconden knip-peren.

OPB042163 OPB042159 OPB042162

Controleer de zekering van de stoplamp Als de zekering van de stoplamp is afge-koppeld, verschijnt gedurende 10 sec-onde een waarschuwing op de display.

Vervang de zekering door een nieuwe.

Als dat niet mogelijk is, kunt u de motor starten door de start-stopknop geduren-de 10 secongeduren-den in e drukken als hij in geduren-de stand ACC staat.

OPB042160

Het assistentiesysteem voor achteruit parkeren helpt de bestuurder bij de ach-terwaartse beweging van de wagen door middel van een waarschuwingstoon als een voorwerp wordt gedetecteerd binnen een afstand van 120 cm (47 inch) achter de wagen. Dit systeem is een bijkomend systeem en is niet bedoeld om de de voorzichtigheid en de aandacht van de bestuurder te vervangen.

Het detectiebereik en de voorwerpen die door de sensoren op de achterzijde van de wagen worden gedetecteerd zijn beperkt. Bij het achteruitrijden moet u al-tijd even goed letten op wat zich achter uw wagen bevindt dan wanneer u de wagen zou parkeren zonder een assis-tentiesysteem voor het achteruit parke-ren.

Werking van het