• No results found

JINT vzw - Coördinatieorgaan voor internationaal jongerenwerk

In document MARKIESSTRAAT BRUSSEL tel fax (pagina 118-130)

Hoofdstuk II : Het Vlaamse Jeugdwerkbeleid

B. Het gemeentelijke en provinciale niveau

6. JINT vzw - Coördinatieorgaan voor internationaal jongerenwerk

Het nieuwe decreet op het Vlaamse jeugdbeleid van 29 maart 2002 verschafte JINT voor het eerst een dduuiiddeelliijjkkee ddeeccrreettaallee oonnddeerrbboouuww. Dat resulteerde ook in de noodzaak om een mmeeeerrjjaarreennbbeelleeiiddssppllaann op te maken. Deze oefening heeft dan ook heel het jaar lang de discussies binnen de personeelsploeg, de Raad van Beheer en de Algemene Vergadering beheerst.

Hoewel beleids- en werkplannen reeds eerder intern werden gehanteerd, was dit proces het meest intense uit de JINT geschiedenis. Ook de participatie eraan werd ruim opgevat en creëerde actieve betrokkenheid en input van zowel de overheid, jeugdwerk, stafmedewerkers, externen. Het resultaat is te

beschou-zowel inzake de doelstellingen, werkstructuren, betrokken partners als wer-kingscultuur. Na meer dan 10 jaar werken in het wisselende landschap van de jeugdsector, was dat een nodige en verfrissende oefening.

De opmaak van het beleidsplan 2003-2004 kon naadloos aansluiten bij de reeds in 2001 goedgekeurde opdrachtverklaring voor JINT. Wel werd ervoor gekozen om in eerste instantie doelen te formuleren over een termijn van 4 jaar (2003-2006), zijnde twee bbeehheeeerrssoovveerreeeennkkoommsstteenn met de Vlaamse overheid en tege-lijk de nog resterende periode van het Europese programma Jeugd.

Er werd gekozen om strategische doelen te formuleren rond 4 beleidsopties die, ook reeds in de discussie rond de opdrachtverklaring, als prioritair naar voren kwamen :

• de blik op een ruimere wereld;

• toegankelijkheid voor alle jongeren;

• evolutie naar een kenniscentrum;

• samenwerking met het jeugdwerk.

Na een ruime discussie in verschillende werkgroepen met stafleden, AV-leden en externe experten werden eerst strategische en nadien operationele doelstel-lingen geformuleerd. Hiervoor werd in de eerste helft van 2002 ook opnieuw beroep gedaan op de externe begeleiding van Bart Van Boechout, docent aan de Gentse Sociale Hogeschool KHMW. Het plan werd in het najaar vervolledigd met een financiële planning over dezelfde periode.

a. De werkstructuren van JINT

De AAllggeemmeennee VVeerrggaaddeerriinngg van JINT kende in 2002 slechts een beperkt verloop in de samenstelling. Als gevolg daarvan nam JINT afscheid van Eric Vandaele waardoor ook de functie van voorzitter vacant werd. Het grootste deel van de bijeenkomsten werd echter besteed aan de opmaak van het beleidpslan 2003-2006. Als eerste stap in de uitvoering van het beleidsplan werd ook reeds een werkgroep samengesteld die zich zou gaan buigen over de vernieuwing van de beheersstructuren van JINT. De RRaaaadd vvaann BBeehheeeerr kwam 16 maal bijeen in 2002 en kende eveneens slechts een tweetal wijzigingen in de samenstelling, aan de zijde van de jeugdwerkers-leden. Belangrijk is wel te vermelden dat in de verga-dering van 29/10 Maarten Leyts als nieuwe voorzitter werd gekozen.

H

Heett ppeerrssoonneeeellsstteeaamm kende in 2002 opnieuw verandering en groei. Met name door een aantal aanwervingen ter ondersteuning van de nieuwe opdrachten, maar nu ook door verschillende vragen tot werktijdverkorting van enkele neelsleden. Deze bewegingen resulteerden in een groei van 17 naar 19 perso-neelsleden in 2002. Tegelijk werden ook een aantal vervangende aanwervingen

gerealiseerd, o.a. in functie van 2 zwangerschapsverloven in het team verant-woordelijk voor het Europees programma.

De oriëntaties van het beleidsplan en het bijhorende financieringsplan gaven ook aanleiding tot een discussie over een interne organisatie die in staat zou zijn om de doelstellingen van het plan in realiteit om te zetten. Er werd uitein-delijk, in overleg met het team, gekozen om de bestaande teams te laten door-groeien zodat ze elk een bepaalde doelgroep van de JINT-werking zouden voor ogen hebben : jongeren, jeugdwerkers en –organisaties, jeugdbeleidmakers uit gouvernementele en niet-gouvernementele sector.

Naast de personeelsploeg zijn de verschillende ccoommmmiissssiieess binnen JINT het hart van de werking. In 2002 zag ook een nieuwe Commissie het licht : Commissie Doelstelling 47, die een overlegplatform moet bieden voor alle actoren betrok-ken bij de ontwikkelingen inzake jeugd binnen internationale instellingen als de Europese Unie, de Raad van Europa, de Benelux en de VN. Meer daarover lees je bij de jaarwerking van JINT.

Verder is vermeldenswaard dat JINT ook lid is van Delta, het netwerk van jonge-reninformatiepunten in Vlaanderen, en van ERYICA, de internationale koepel van jongereninformatiediensten. In 2002 participeerde JINT ook in de selectiecom-missie voor de subsidieregeling Extra Time. De werking van het Vlaams Platform voor Internationaal Jeugdwerk vzw werd vanaf 2002 overgenomen door de Commissie Internationaal van de Vlaamse Jeugdraad, waardoor JINT niet meer instond voor de ondersteuning van dit werk.

Het totale JJIINNTT--bbuuddggeett bedroeg in 2002 11..660088..998899,,-- eeuurroo. Dit is een daling met 256.334,88 euro t.o.v. 2001. Dat heeft evenwel alles te maken met de omvang van het JINT-budget in 2001, waarvan een zeer belangrijk gedeelte werd gerea-liseerd door projecten in het kader van het Belgisch EU-Voorzitterschap dat jaar. Het bedrag aan projectsubsidies dat JINT ter beschikking kreeg van de Europese Commissie, steeg in 2002 tot 1.067.718 euro. Dit betekent een stijging van 6% t.o.v. 2001.

b. De jaarwerking

Het programma Jeugd van de Europese Unie

Het programma JEUGD draaide in 2002 weer op volle toeren en kende opnieuw een mooie groei. Voor het eerst slaagden we erin het volledige beschikbare JEUGD-budget toe te kennen aan projectindieners.Vermeldenswaard is dat deze groei volledig gerealiseerd werd door nieuwkomers in JEUGD. Bijna 40%

van de projecten kwam van organisaties die voor het eerst van JEUGD gebruik maakten. Hiernaast bleef JEUGD een vaste waarde en volwaardig deel vormen van de dagelijkse werking van tientallen Vlaamse jeugdorganisaties met vaak jarenlange ervaring in het opzetten van internationale jongerenprojecten.

Deze stijging werd enerzijds mogelijk gemaakt door meer toegankelijke proce-dures met vereenvoudigde aanvraagformulieren en een duidelijk subsidie-systeem met forfaitaire bedragen. Anderzijds bleef JINT investeren in gerichte promotie naar bepaalde sectoren en zagen we ook hoe belangrijk mond-aan-mond reclame en persoonlijke contacten tussen organisaties zijn om nieuwe organisaties warm te maken.

Ook op kwalitatief niveau is 2002 een sterk JEUGD jaar geweest. Bijna alle goed-gekeurde projecten vonden plaats en voor het eerst zijn er zo weinig projecten vervroegd stopgezet. Doorheen de jaren is er duidelijk een stevige en rijke JEUGD-ervaring in het Vlaamse jeugdwerk gegroeid die zijn vruchten afwerpt.

Tegelijkertijd investeerden we in de ontwikkeling van nieuwe strategieën of mechanismen om de indieners te begeleiden naar kwaliteitsvolle projecten:

• De actiegerichte criteria werden in samenwerking met de denktanken ver-taald in minimale kwaliteitsstandaards waaraan projecten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning. Sinds eind 2002 wor-den deze standaards gehanteerd.

• De handleidingen voor groepsuitwisselingen, vrijwilligersprojecten en jonge-reninitiatieven werden afgewerkt. De bedoeling is dat ze de indieners kunnen ondersteunen in alle fasen van hun project met heel wat praktische en inhou-delijke informatie.

• De administratieve ondersteuning werd verder geoptimaliseerd met een on line partnerzoeksysteem en een databank ter opvolging van de levensloop van eerstelijnscontacten.

Het betrekken van ‘jongeren met minder kansen’ bleef ook in 2002 voor JINT en de Europese Commissie een prioriteit. Verschillende acties werden hiertoe ondernomen. Als nieuwigheden vermelden we een verkenning van een samen-werking met Uit De Marge om JEUGD naar hun leden te promoten.Concrete acties zullen hier in 2003 uit voort vloeien. Eveneens was JINT partner in een

internationale vormingscursus rond het stimuleren van EVS korte termijn pro-jecten. Ook intern bleven we, in het team en in de denktanken, verder denken over goede strategieën om deze doelgroep volop kansen te bieden binnen JEUGD. Desondanks onze inspanningen was er in vergelijking met 2001 een terugval in projecten met kansarme jongeren in actie 1. Het aantal EVS projec-ten voor jongeren met minder kansen bleef in lijn met de Europese projec-tendens opnieuw beperkt.

*

* FFiinnaanncciiëëllee oonnddeerrsstteeuunniinngg vvaann pprroojjeecctteenn

In 2002 werden in totaal 227766 aaaannvvrraaggeenn voor projectfinanciering ingediend, waarvan er 256 effectief werden goedgekeurd. Dit betekent in vergelijking met 2001 een stijging van 18% in het aantal goedgekeurde aanvragen. In Vlaanderen bereikten we met deze 256 goedgekeurde projecten de grens van ons budget.

Een sterkere groei was m.a.w. niet mogelijk. Dat dit een Europese tendens is, bewijst het feit dat sommige Agentschappen kwalitatief goede projecten moesten afkeuren bij gebrek aan beschikbare subsidies.

Hoewel zeker nog niet alle projecten afgelopen zijn en de cijfers bijgevolg nog niet definitief zijn, hebben meer dan 1500 jongeren aan actie 1, 2 en 3 deelge-nomen en bood actie 5 aan 265 jeugdwerkers de kans om zich te verdiepen in de JEUGD materie.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de door JINT goedgekeurde pro-jecten in 2002. De (semi-) gecentraliseerde propro-jecten met Derde Landen in Actie 1, 2 en 5 zijn hier eveneens inbegrepen.

ACTIE 2000 2001 2002

A

Accttiiee 11 - Groepsuitwisselingen 50 61 66

A

Accttiiee 22 – Europees Vrijwilligerswerk

Zenden Lange Termijn 45 51 75

Hosten Lange Termijn 49 49 67

Zendingen en ontvangsten Korte termijn 2 3 5

A Accttiiee 33

Jongereninitiatieven 10 17 9

Future Capital 0 6 3

A Accttiiee 55

Ondersteunende acties en eigen

vormingsactiviteiten 39 32 31

TOTAAL 195 217 256

*

* VVoorrmmiinngg

JINT bood aan jeugdwerkers diverse mogelijkheden om vorming op nationaal en internationaal niveau te volgen. We kozen ervoor om zelf geen internationale activiteiten te organiseren in Vlaanderen, maar konden negenentwintig jeugd-werkers uitsturen naar internationale activiteiten waarin JINT partner was of die georganiseerd werden door andere Nationale Agentschappen. Binnen Vlaanderen organiseerden we voor elke actie een vormingsdag waar telkens tussen de 10 en 20 deelnemers aanwezig waren.

SALTO-YOUTH (Support for Advanced Learning and Training Opportunities within the YOUTH programme) is een Europese opdracht die JINT vervult samen met 3 andere Nationale Agentschappen. Doelstelling is om de kwaliteit van de projecten binnen het programma JEUGD te ondersteunen op de volgende manieren. In 2002 profileerde SALTO-YOUTH zich meer rroonndd hheett tthheemmaa iinntteeggrraa- -t

tiiee vvaann kkaannssaarrmmee jjoonnggeerreenn. Vandaar dat de gespecialiseerde vvoorrmmiinnggssccuurrssuuss- -s

seenn van SALTO-YOUTH @ Jint zich in 2002 (en in de toekomst) blijven richten op kansarme jongeren. Zo organiseerde SALTO-YOUTH @ Jint 2 cursussen van een week (in april en juni 2002) rond het thema integratie van kansarme jongeren in de zgn. Groepsinitiatieven (Actie 3 van het programma JEUGD). In totaal namen 44 jeugdwerkers uit heel Europa hieraan deel. Uit deze activiteit vloeide een toolbox voort met methodieken in het werken rond dit thema die online beschik-baar is op www.salto-youth.net/tcinclusiongi.

SALTO-YOUTH @ Jint ontwikkelde ook een wweebbsstteekk rroonndd iinncclluussiiee op www.salto-youth.net/inclusion/ waar jeugdwerkers en geïnteresseerden meer informatie en links vinden over integratie van kansarme jongeren en de politieke context.

Commissie nieuwe internationale projecten : CNIP

In 2002 kende het project rond ssaammeennwweerrkkiinngg mmeett CCeennttrraaaall-- eenn OOoosstt--EEuurrooppaa een hoge vlucht. Het startschot werd reeds eerder gegeven op het “Kickoff-weekend” in oktober 2001. Twaalf Vlaamse jeugdwerkorganisaties sprongen op de boot, en nodigden hun partnerorganisatie uit de regio Centraal- en Oost Europa uit om het samenwerkingsproject vorm te geven. Het project kreeg dit jaar een naam: “emPOWERment of Youth Work in Flanders and Central and Eastern Europe”.

Elk van de partnerships plande minstens 1 internationale ontmoeting en de rea-lisatie van een werkboek/manual, geschreven door één van de partners uit Centraal of Oost Europa om de betrokkenheid zo hoog mogelijk te houden en de inhoud niet te eenzijdig Vlaams te laten zijn. Om het geheel te kunnen blijven overzien werd ook een website bijgehouden, met zowel algemene informatie als specifieke informatie over de verschillende deelprojecten.www.cnip.jint.be

C

Coonnccrreettee tthheemmaa’’ss zziijjnn ::

• VVrriijjwwiilllliiggeerrss mmaannaaggeemmeenntt :: Van 4 tot 10 september 2002 organiseerde dit project een training in Lodz (PL), getrokken door de Poolse partner Semper Avanti. Inhoudelijk gaven VVKSM, VFGJ, MJA en Balkanactie jongerenwerking (BIX) mee vorm aan de training.

• OOppssttaarrtteenn llookkaallee jjeeuuggddwweerrkkiinniittiiaattiieevveenn:: Van 25 tot 28 oktober 2002 vond in Dilsen (VL) een seminarie plaats, getrokken door de Vlaamse partners Somepro en Balkanactie Jongerenwerking (BIX).

• VVoorrmmiinngg jjeeuuggddbbeeggeelleeiiddiinngg:: 1 tot 8 december 2002 was een training gepland in Bourgas (BG) onder de coördinatie van de Bulgaarse partner van VFGJ en inhoudelijk ondersteund door SALTO gezien de gemengde doelgroep van men-sen zonder- en met een handicap. Deelnemers zouden worden gerekruteerd bij de partnerorganisaties uit Litouwen, Roemenië en Polen en bij de Vlaamse partners: Chirojeugd Vlaanderen en MJA.

• OOrrggaanniissaattiiee MMaannaaggeemmeenntt TTrraaiinnssttoorrmm ’’0033:: Zal plaatsvinden in het voorjaar van 2003

Internationale jongerenactiviteiten en -informatie

*

* HHeett IInntteerrnnaattiioonnaallee JJoonnggeerreenniinnffoorrmmaattiieeppuunntt –– EEuurrooddeesskk..

De informatie dienstverlening van JINT naar jongeren nam in 2002 de vorm aan van een ‘‘iinnffoo-- eenn aaaannsspprreeeekkppuunntt vvoooorr iinntteerrnnaattiioonnaallee jjoonnggeerreennmmoobbiilliitteeiitt’’ (JIPI).

De permanentie van de infolijn/website (e-mail vragen) en de bijhorende infor-matiedienstverlening berust sinds 2002 bij een klein team van drie personeel-sleden. Op jaarbasis vingen zij oriënterende vragen van een 1200-tal jongeren op. De dienstverlening daarbij was gericht op de oriëntering en gerichte door-verwijzing van jongeren naar de juiste organisaties en instanties die in Vlaanderen rond de specifieke mobiliteitsvormen actief zijn (met programma’s, beurzen, informatie, dienstverlening).

Tegelijkertijd slaagden we er ook in om jongeren — waarvan de internationale plannen enigszins compatibel (konden) zijn met de programma’s die JINT coör-dineert — naar het EU programma JEUGD, de Vlaamse subsidieregeling Extra Time of de PEJA-kampen toe te leiden. De werking van het JIPI wordt mee gefi-nancierd vanuit het Eurodesk-project van de Europese Commissie.

* JJIINNTT--ppuubblliiccaattiieess eenn iinnffoorrmmaattiieepprroodduucctteenn

• 9 x het tijdschrift JINT-Nieuws, waaronder 2 speciale dubbelnummers: de PEJA-kampen brochure en een speciale editie gewijd aan Extra-Time;

• 8 x JINT-Flash. In 2002 werd ook een digitale versie gelanceerd: de JINT E-flash. Daarnaast werd een overleg opgezet met de partners: de Vlaamse

ënteren. Het samenwerkingsprofiel ; een structuur op basis van aard van activiteiten; de lay-out; de redactieverschuiving naar het ‘jeugdwerk’ team op JINT, e.d. …zullen doorgevoerd worden in de loop van 2003;

• Naar aanleiding van de opstart van het nieuwe Vlaamse subsidieprogramma voor Internationale Jongerenprojecten ‘Extra-Time’ werd een nieuwe reeks van informatiemateriaal aangemaakt: basisfolder, extra Jint Nieuws, website, persmap e.a. campagnemateriaal;

• Naar aanleiding van de formele lancering van het ‘Info- en aanspreekpunt voor jongeren met internationale plannen’ (infolijn, website) — en aansluitend bij de nieuwe Vlaamse subsidieregeling Extra Time — werd door het Kabinet, de AJS en JINT een informatiecampagne georganiseerd met de ontwikkeling en ver-spreiding van verschillende promotie-produkten: Poster, flyer, radiospot, website, etc.;

• Aansluitend werd de JINT-website vooral ook met een autonoom luik rond jongerenmobiliteit (de “jongerenpagina’s”) verder uitgebouwd. Het gemiddeld aantal user-sessions (bezoekers die op de website doorklikken) per maand steeg dan ook flink.

*

* SSaammeennwweerrkkiinngg mmeett DDeellttaa

In 2002 werd de samenwerking met 8 JIP’s — die zich profileren op het thema internationale mobiliteit — verder gezet. De partners zijn: Stedelijke Jeugddienst Genk, Stedelijke Jeugddienst Gent, JAC CAW De Kempen (Herentals), Gemeentelijke Jeugddienst Maasmechelen, CAW Piramide afdeling JAC (Kortrijk), CAW Middenkust afdeling JAC (Oostende) en Stedelijke Jeugddienst Roeselare.

In 2002 werd een afsprakennota opgesteld tussen Jint (als nationale Eurodesk-partner van Vlaanderen), Delta (als ondersteunende Eurodesk-partner) en de respectieve internationale JIP’s. Hierin werden de taken van de verschillende partners van het netwerk vastgelegd. In 2002 werd ook een eerste aanzet gegeven om de werking van het netwerk te concretiseren.

Er werden ook 2 vormingsdagen georganiseerd rond het thema: internationale jongerenmobiliteit. Er werd aandacht gegeven aan de verschillende program-ma’s die Jint aanbiedt en aan de brede waaier van mogelijkheden die in de jon-gerengids Aanpakken & Wegwezen beschreven worden (inleef-formules, taal-stages, studeren, stage lopen, vakantiejobs, Au pair, vrijwilligersprojecten, etc.) De eerste vormingsdag vond plaats op 26 april en was gericht naar alle JongerenInformatiePunten (JIP’s). De tweede vormingsdag werd gehouden op 19 november en was gericht naar medewerkers van de jeugddiensten van de Vlaamse gemeenten. Naar beide vormingsdagen kwamen een 25-tal organisa-ties. 6 lokale JIP’s (Veurne, Hasselt, Brussel, Aalst, Antwerpen en Herentals) werden voor het eerst ’ondergedompeld’ in een internationale meeting in Finland, georganiseerd door Eurodesk en Eryica. Zij werden begeleid door een personeelslid van JINT.

*

* EEuurrooppeeeess PPllaattffoorrmm vvoooorr EEuurrooppeessee jjoonnggeerreenn aaccttiivviitteeiitteenn ((PPEEJJAA)) ::

In het jaar 2002 zorgde JINT ervoor dat er een aanbod was van zomerkampen in Vlaanderen en verzorgde het de promotie van de kampen in het buitenland dat door de partners in het interregionale netwerk werd aangeboden.

Vijfendertig jongeren namen deel aan 12 verschillende buitenlandse kampen.

Vier buitenlandse gasten werden ontvangen in Vlaanderen door Jong KGV, wegens ziekte van de coördinator van Natuur 2000 konden de ingeschreven bui-tenlandse jongeren niet ontvangen worden. Van 27 november tot 1 december vond in Kokkola in Finland de Algemene Vergadering van het Platform plaats, waar voor Vlaanderen Anneleen Willems van Bouworde Vlaanderen vzw samen met Katrien van Belle (JINT vzw) aan deel namen. Op deze Algemene Vergadering werd door de verschillende regio’s een evaluatie gemaakt van het afgelopen jaar, werden afspraken gemaakt rond verbetering van de kwaliteit en werd het nieuwe aanbod er voorgesteld en goedgekeurd. Ook werd er beslist over de toe-treding van nieuwe lid-regio’s. Momenteel zijn 17 regio’s uit 15 landen lid van het Platform en 9 regio’s hebben momenteel de observer status.

*

* EExxttrraa TTiimmee

In februari 2002 lanceerde toenmalig minister van Jeugd, Bert Anciaux, een nieuw Vlaams subsidieprogramma met de naam EExxttrraa TTiimmee. Hierover vond u al meer informatie onder punt 4 “Internationaal subsidiereglement”. De selectie van de dossiers gebeurde in 2002 door een selectiecommissie, bestaande uit Hilde Van Dyck (afdeling Jeugd en Sport) en Eva Germeys (Jint).

Jint was in het kader van Extra Time ook verantwoordelijk voor de informatie, hulp bij opstellen van een dossier, begeleiding van de jongeren, organiseren van

Jint was in het kader van Extra Time ook verantwoordelijk voor de informatie, hulp bij opstellen van een dossier, begeleiding van de jongeren, organiseren van

In document MARKIESSTRAAT BRUSSEL tel fax (pagina 118-130)