• No results found

Huwelijks-akte van Hendrik Achterberg en Aaltje van Vulpen, te Zeist op 24 mei 1844

In document IKA is.414;k.;-..o.-,. P504.- (pagina 140-160)

drik Achterberg na zijn 1 ste vr. Anna Maria van Vulpen,o.l.in1843, riet zijn 2 e vr. Aaltje van Vulpen. Van ca. 1841-1929 heeft er een familie Achterberg op gewoond. zie blz. 107

De herbouwde boerderij .de Brakel" te Zeist, dicht bij Bunnik. De vorige is in 1929 afgebrand. Op de oude boerderij zijn geboren Anna Maria, Aaltje en Hendrica van Vulpen, zie de blz.107

Deze drie vrouwen hebben in sterke mate het geslacht Achterberg

1841 mogen vormen. Bij Hendrik Achterberg, zie blz.124 in vrouwelijke lijn en bij Rijk Achterbergaie b1z.100J-171 in zowel de vrouwelijke als de mannelijke lijn.

r • 4-

127

.

Op beden dea.,,J.,-.'.... ?../r. • Wee bedeed mekt ea ip.* voor oah

edergeteekeade Arebteeisi var dei-

. der Ci ...Z.-... ----

.

Products Wiedt, esa hit Hate dei Eliáibiiste 'veregibeitee; tea eiade ere Mogelijk eari I gagug_i ot ...'t. 4, 4. s. ... a oe 4%. ....

Waarna wij kuit kij

ei ausa•auk baboe afgevraagd, 4 ar..,s1 rikbader ëa'Trotijr

42-1 ' 1. 14 '

gutrarmelijk al de pikte, gellen orvullii, " Welke door de Wei sla stee Hugrelijiume Stiet verbod'. sijs, behrelk door ken, ieder ia let bijroader eget Je boutwoord

. rijode, bebbee wij ia aam der Wet •altipreek rulaaa, dit

Wetboek, ga tegegtwarraiSbrld via,"": Y.,.

4 door het Huwelijk 4a veietakirt . lawivolge de vierde Ardeeling na des derde' Thai

het Borgerlijk

Van Jah.4rirnêa iY fulpen, geb. 29-7-1845• en Maria Achterberg,

. .1álbe3-o0gen, getchied op 31-1-1868i . Zie blz. 124.

Maria Achterberg,

d.v. Hendrik Achterberg en en Aaltje Achterberg-

van Vulpen.

geb.in 1844 te Amerongen, was gehuwd met Johannes van Vulpen

Zij overleed 17-1-1918 te Werkhoven.

Zie blz. 124

De haardplaat uit de oude boer-derij „de Braker, welke is overge-plaatst in de nieuw herbouwde boerderij na de brand in 1929.

Zie blz.124

Borduurwerk, een z.g.n. merklab, gemaakt door Maria Achterberg, geb.1844, gehuwd met Johannes van Vulpen, geb. 1845.

Bovenaan ziet M A B, dat is zij zelf. Iets naar beneden ziet U H A B en A V V, dat zijn Hendrik Achierberg en Aaltje van Vulpen, haar vader en moeder dus. In 1858 gemaakt, zij was dus 14 jaa; oud toen.

.11■■.• Provincie Utrecht,

hebben wij deze acte., na voorlezing, onderteekend~.44

g/~1.. ;1

"---1--- ...-2,

-.5;. verschenen voor ons -e-", e •--. ' "- ''''

naar den den Burgerlijken Stand der Gemeente -7-7-...‹...p. ,...7.../

..4...e_...--a.-,. c..., c...tia-.--,-,-.e._ 410-1 - ' '' ii. -

oud -&-ei 4--- -4--1-... -t ? .t C-4..-/e .

7

jaren, v5n beroep

L.:.--t a....4 .. -.. ...)

en ..--E-dt.--€4--,or '7`1,--p-a-. - 071C,

-- CIA,

.

oud --.-.:41.25....w-e..4t.e..

1'04:-

e.'"'ee-••••t•••,c,.. jaltn, van -4 pe....I.X... -O...

r.:/r.

Dewelke ons verklaarden, dat op dén . dezea je , des ten

4( dom-~de ure, bul % 4

.-ce- "ier,

dag der ese gein

En hebben wij deze Acte na voorlezing anderteekend. -,-,-...--e- -43/..r.... 7=-4.

e-Ac.../- 51

. /Q-

MO~MMOMMMia . Overlijden-akte van Hendrik Achterberg, geb.1811. Overl.Amerongen 18-7-1866.

Zie blz. 124

•O‘Gt.41 :4(00‘~d4■7 rAW..

.•■••seGied.«. CgiegAt.0.070, d;e.~«.4‘~- LeAtz./.44;.aare.4:

dad-r-~ dede

- " .11bm~t te e....se.~4.4..-" en

, oud 22B~~".. jaren, van .beroei , wonende te

Dewelke ons verklaarden dat op den ated.t..44-0..di....- dag der maand_ i dezes jaarsj des hZ.,...~..e...—tect ure,, binnen?

deze gemeente is -.0•44.e.Ada.r... e..."0"..e"

ai

Y,

Overlijdens-akte van Aaltje Achterberg van Vulpen, geb.in 1824. Overleden te Amerongen 30-4-1891.

Zie blz. 124.

dag der maand verschenen voor ons, ambtenaar van dor 44 burgerlijken stand der gemeente AMERONGEN, provincie Utrecht,

In het jaar achttien honderd oen ca negentig, den -00e4e.~.--.42.-- xe f e tag ~a a...Laia-

ébeda- gife~77tat

oud oced~C jaren, van groen-d-..04*~~4~—, wonende • lito.4..,..e.e..meáide~ re--vete:4,1adede-r

Boerderij . Klein Sonsbeek" te Werkhoven alwaar Maria v.Vulpen-Achterberg en Johannes van Vulpen gewoond en gewerkt hebben vanaf 1880 tot aan hun

overlijden. Zie blz.124

Het gezin Achterberg-van Vulpen, foto genomen in ca. 1891. v.l.n.r.

1. Willem, geb.1879, 2.Rijk,geb.1880, 3.Cijs,geb.1882, 4.Cornelia J.geb.1869, ''.Johanna,geb.1885, 6.Johannes,geb.1872, 7.Maria Achterberg-van Vulpen,geb..!8A1,

8.Alida H.geb.1870, 9.Maiia,geh.1881, 10.Hendrik,geb.1874 , 11.Jan, geb.1876 en 12. Cornelis, geb.1878. Zie blz. 1?-';. I,achend op de foto faan ! Maa] dai kan tc,ch niet, nee hoor, allemaal heel elnsiig kijken !

C N-

TaelS2S1 aaA0

De ridderhofstad Beverweerd is op twee manieren te bereiken. Bij de,eerste slaat men, komend uit dc richting van Utrecht, op de provinciale weg voor het dorp Werkhoven linksaf om over de bomen loze toegangsweg te rijden. De andere ma-nier is veel aantrekkelijker. Men benadert het huis dan wandelend vanaf de wete-ring, door ongeveer een kilometer ten westen van Stcrkenburg de oude toi te pas-seren en de prachtige oprijlaan, die rechtstreeks naar het huis leidt, te volgen.

Ook dit kasteel had als stichter een lid van her geslacht Van Zuylen, waarop onder andere her wapen wijst: in blauw drie zilveren zuilen. De eerste bezitter van die naam is ridder Zweder, die de ene keer Van Zuyien en dan weer Van &verweerd gefleemd wordt.

In 1299 vinden we dc bevestiging van dit gebruik in een oorkonde: „Suederus de Stelen, qui alio nomine vocor dc Beverwarde".

Na de dood van Zweders echtgenote Hidegardis (van de Velde) in 1296 wordt Nicolaas van de Velde er door Willem, eenenveertigste bisschop van Utrecht, mee bekend.

Zijn zoon Gerhard draagt het huis in 1307 mor veertig morgen lands op aan de bisschop, toen deze een rechtsdag hield te Jutphaas, Heimerics Huys van den Rine:*

Na hem wordt de vererving wat onduidelijk, zeker is dat het goed in 1465 via de families Van Zuylen, Van Ysselsreyn en Van Vianen aan Jan van Bouchout komt, waarschijnlijk uit her zelfde geslacht als de vijftiende-eeuwse heren van Weerde-steyn te Nederlangbroek. Met zijn kleindochter Marie sterft her geslacht uit, zodat haar man, Hugo de Lannoy, bezitter wordt. Hun dochter Francoise deed een zeer aanzienlijk huwelijk waardoor cr glansrijke tijden voor Beverweerd aanbraken.

Zij -huwde namelijk Maximiliaan van Egmond, graaf van Buren en was de moeder van Anna van Buren. eerste gemalin van prins Willem van Oranje. Omstreeks die tijd verandert de leenheer van Beverweerd; vanaf 1528 is deze niet meer de bis-schop maar de wereldlijke landsheer, die dit tot 1581 blijk Daarna krijgen de Staten van Utrecht deze functie.

In 1563 erft prins Willems zoon, Philips Willem, Beverweerd van zijn overgroot-moeder Marie gravin de Hornes geboren Van Bouchout en weduwe van Hugo de Lannoy, Zo wordt de ridderhofstad ongeveer gedurende twee en een halve eeuw een zetel der Van Nassatis, hoewel Philips de Merode dit bijna verhindcrt,daar hij na Philips Willems dood in 1618 op grond van zijn afstamming van Danid van Bouchout tegenover prins Maurits aanspraak meent te kunnen maken op het huis en de landerijen. We zien echter dat een en ander in 1620 blijkt bijgelegd, want De Merode heeft zich teruggetrokken.

Uit de zeventiende eeuw dateren de eerste afbeeldingen van het huis. Daarop zien we een onregelmatig gebouw van behoorlijke afmetingen. Mogelijk heeft zich ook hier her complex ontwikkeld rond de donjon. Wc laten Kok's beschrijving volgen, die gemaakt is aan de hand van een prent door Van Vianen.

Er „vertoont zich raff vooren, naar het huis gaande, een zware steenen brug met 3 beogen en tussen beiden een ruim voorplein dat met een zwaare muur omgeven is. Aan de linkerzijde naar het huis ziet men een oud gebouw, en van moren en ter wederzijdse twee vierkanten gebouwen.

Het huis zelf, dat zig als een ottderwetsch, zwaar doch wel onderhouden gebouw (hebbende van achteren nevens zig twee oude vierkante torens en van voorera een oude kapel) vertoont, legt binnen drie graften."

9, ta

Zoals bekend, stierf prins Maurits in 1625 ongehuwd. Voor de erfopvolging was dit geen bezwaar, daar hij bij een zestal vrouwen tezamen acht bastaarden ver- wekte. Over zijn opvattingen betreffende het echtgenootschap kan men van me-ning verschillen, als vader trachtte hij nier te kort te schieten want hij legateerde aan zijn twee zonen bij jonkvrouw Margaretha van Mechelen, Willem en Lodewijk, enkele belangrijke heerlijkheden.

Na de dood van Willem in 1627 kwam alles aan Lodewijk. De laatste huwde in 1630 Isabella gravin van Homes en van hun drie zonen stammen de drie takken La Lecq af.

De oudste, Maurits-Lodewijk werd heer van Nassau-Beverweerd. De middelste, Willem-Adriaan, het Srichtse Zonnekoninkje, was de verfraaier van het slot te Zeist en de stamvader der Van Nassau's-Odijk, terwijl de jongste, Hendrik, Holland op-zocht en evenals zijn nakomelingen Van Nassau•Ouwerkerk heette.

Zij werden gedri€en in 1679 door keizer Leopold I tot rijksgraaf verheven.

De kleinzoon van Maurits-Lodewijk, Hendrik-Carel, krijgt het goed in 1734 van zijn vader, ook een Maurits-Lodewijk. Hij doet wat men noemde een „goed- hu-welijk door Adriana Margaretha Huguetan te trouwen. Zij stamde uit een zeer gegoede hugenoten-Familie van bankiers re Amsterdam. Haar vader was met twee broers na de herroeping van her Edict van Nantes in 1685 uit Frankrijk naar Am-sterdam gevlucht en zij hadden zich daar gevestigd als boekhandelaars en uitgevers.

Hun aanzien steeg toen zij later grootscheepse financieringen deden op internatio-naal niveau. Men zou hen met de vroegere Fuggers en de latere Hothschilds kun-nen vergelijken.

Deze verbintenis berekende de redding van het door Maurits-Lodewijk II zwaar met hypotheken en andere schulden belaste Beverweerd, want Adriana Margaretha was een echte zakenvrouw, die ook na haar huwelijk de zaken van haar vader bleef d rijven. Na haar dood huwde Hendrik-Carel met Johanna Gevaerts en hun dochter

Hen-niette brengt het goed in 1781 aan dc familie van haar man, Evert Frederik baron van Heeckeren van Enghuizen. In deze tijd lezen we in de Teegenwoordige Staat her een en ander over het huis dat zeker vermeldenswaard is. De verklaring van het woord „woerd" zal men eer- der moeten zoeken in de betekenis „waard" (laag land, vgl. Weerdesreyn) dan in de Teegenwoordige Staat vermeldt: die welke

„Het riddermaatig huis Beverweerd is een overoud adelijk slot, alwaar men zegt. in de vorige (I7e) eeuw een gouden penning van Julius Cezar, en, naderhand, veela zwaare steenren ballen, gelyk de Romeinen uit de Blyden worpen, gevonden heeft. ...Sommigen willen dat het eerst bezeten wierdt door een geslacht, dat eenen zyn Bever in

wapenschild voerde: anderen denken dat hier eertijds een Weerd

of Tolhuis stond:, alwaar men Bevers in den Rhyn gezien had; en dat hier van dc naam zyn'

oorsprong behbe. Doch dit zijn gissingen: zekerder ir das het geslacht

van Beverweerd reeds in 't laatst der dertiende eeuw bekend was ... Het is leen- roerig aan het Gesiigt van Utrecht, en wordt gerekend te behooren onder Werk- horen. Hes bezit uitgestrekte landeryen, zo wel onder Werkhoven, als Odijk en Driebergen: ook verscheidene tienden, thinzen, geregten, erfpagten en kenen: waar voor bet zyn

byzondere Leenkamer heeft. Daarenboven heelt

dit Huis

aan-zienlyke voorregten: als de Visschery en Zwaanendri ft ...den tol op de Odyksche brug en een

eigen Molen. ... in 't jaar 1536 is het door de Staaten van dit gewest

voor een Riddermaatige Hof fstede verklaard." In 1835 begon architect Kramm op last van H. J. C. E.

baron van Heeckeren met

een ingrijpende verbouwing in de neogorieke stijl die toen zo in de mode kwam en de klassicistische schilder David reeds in 1808 deed verzuchten:

„over tien jaar

zal niemand meer de antieken bestuderen ... al die goden en helden zullen dan ver- vangen zijn door ridders, door troubadours, zingende onder

de vensters hunner

dames, aan de voet van een oude donjon ..." Het afwisselende, schilderachtige kasteel werd als met een snoeimes bewerkt en er ontstond een keurig, regelmatig gevormd landhuis met een souterrain, twee ver- diepingen en een zolderetage. De beide torens aan de zuidzijde werden op gelijke hoogte gebracht en voorzien van tentdaken, omgeven door een gekantelde borst- wering.

Bij

nauwkeurige vergelijking van de twee torens vak up dat er onder de kantelen

van de westertoren acht en onder die van de oostertoren negen rondboogjes zitten, waaruit men kan concluderen dat de oostertoren

een stuk breeder en zwaarder is.

Her hele huis werd grijs bepleisterd om de vele

sporen van vroegere aanbouwsels en ramen, lijsten en

togen te verdoezelen. Tegenwoordig is deze laag gedeeltelijk

verwijderd, wat wel een verbetering genoemd kan worden, al ziet men nu

pas goed

hoe de nieuwe ramen zonder rekening te houden

.met de vroegere toestand in de muren zijn gezet. Dat

de negentiende-eeuwer werkelijk heel anders tegen zo'n herschepping aankeek

blijkt uit de wandelingen van ds. Craandijk, wiens overpeinzingen over de Kromme Rijn niet onvermeld mogen blijven. „... De grijze pleister bedekt evenzeer den ouden als den nieuwen steen. Draagt Beverweerd dus den stempel van een modern gebouw in min of meer antieke» stijl, een schoon en grootsch huis is het ... Het beste gezigt op het huis krijgen wij, als we aan het einde der laan de brug over den Krommen Rijn zijn overgegaan en dan links af den weg langs den rivieroever houden. 'ijs daar bovendien een gansch zeer liefelijk landschap. Aan de over- zijde van het snelvlietend stroompje ligt het statige huis in zijn welig,

van bosschen omzoomd plantsoen Indrukwekkend is hier ,,de grootvorst van Europa's stroomen" niet. Hij gelijkt wel wat op een dier Duitsche potentaten, die hun souvereiniteit hebben verloren en wier naam alleen aan vroegere raagt en grootheid

herinnert. Hem heeft eerst de

Waal duchtig geplunderd, iets later heeft de [Del hem gekortwiekt en wat hem nog overbleef, dat heeft de Lek zich toegeëigend." Via baron van Heeckeren van Enghuizen kwam Beverweerd aan gravin van Rech- teren Limpurg-Bsse. van Heeckeren van Enghuizen (1908). Haar dochter, L gravin zu Casteil-Castell-gravin van Rechteren Limpurg verkoopt alleen het huis met om- liggend terrein tenslotte in. 1958 aan de Quaker-school, die er sindsdien ongeveer

honderdtwintig leerlingen opleidt. Boven de ingang van

het huis ziet men het

te-ken der Quakers, op de plaats waar het alliantie-wapen Heeckeren-Nassau zat dat door de vorige eigenares is verwijderd. Van binnen is het huis geheel aangepast aan de eisen van een internaat. Men

moet zich niet voorstellen iets terug te vinden van dc bijzondere sfeer

die

Gerrit Achterberg inspireerde tot zijn cyclus „Spel van de wilde jacht', maar dat huis en tuinen goed onderhouden worden, verzekert ook voor de toekomst Bever- weerds behoud.

Anna van Egmond, gravin van Buren, gb.1533, over1.1558, erfde van haar moeder Francoise

'V w. T7,4141« i".3«. :+./a.dk ~P• de Lannoye het Kasteel Bever--

weerd.Zij was de lste vrouw van Prins Willem van Oranje. Haar zoon Philips Willem van Oranje erfden het van haar. Na diens dood erfde Prins Maurits het kasteel. Hij schonk het aan zijn zoon

foruh.rwor Lodewijk van Nassau. Diens

De lanklerijen die bij het kasteel Beker- eert.] behoren omvatten in totaal k..cit gebied van 417 ha. Hiervan zijn 410 ha eigendom van de gravin zu Castell-C'astell.

met grotendeels een agrarische functie. De resterende 7 ha met het kasteel en omringende tuin zijn eigendom van de Stichting Internationale Scholen Neder-land.

Ihrefelenjen

Bij het land lied Bevereerd behoren 11 boerderijen. tlie alle herkenbaar zijn aan de identiek geschilderde luiken in de kleuren okergeel. groen en toe id.

Het betreft de boerderijen 'Heeckerenshoeve.', 'Willemshoeve'. 'Katteveld'.

'Molenhni.f KleinSonsbeek'. Hoevelaar. thans woonhuis van de gravin. - ve.ensche Bouwin'i . 'Sprokkelenburg erf". dat was oorspronke-lijk de rentme;:r.teNwoning. en een voormalige dienstwoning, thans in gebruik ais boerderij op Driebergs grondgebied aan de Langbroekerwetering. Een aantal van deze boerderijen is in het begin van deze eeuw gebouwd ter vervanging van hun 17de eeuwse voorganger. Opmerkelijk aan deze boerderijen is de toepassing van een bijzonder driclichtsvenster op de zolderverdieping. Recentelijk zijn een aantal boerderijen verkocht aan de pachtboer. De landerijen zijn eigendom van de gravin gebleven.

oudste zoon,Maurits-Lodewijk werd daara heer van Nassau-Beverweerd. Zie verder op blz. 132 en 133.

Prins Maurits van Oranje Nassau. De veldheer !

Achterdijk 84. Willemshoere.

De 3e Cornelis de Kruif woont er thans op. Zie blz.159

Beverwerresenrg 38, Katiereld.

Hier woonden Maria E.Bos en Jacobus Oskam. Zie blz.135

Op Heeckerenshoeve woonde Jacobus Vlastuin Bos en Neeltje va.4 den Berg.

Zie blz.135 Op Klein Sonsbeek woonden Maria Achterberg en Johan-nes van Vulpen. Zie blz.124 Op Hoevelaar woonden Neeltje Achterberg en Theunis Blan-kenstijn. Zie blz.192.

Op Sprokkelelenburg woonden Cornelia J.van Vulpen en Jan Bos, zie blz.135

Op Molenwerf woonden Lodewijk van Nassau, Cornelia Achterberg en Heer van Beverweerd.

Dirk de Kruijf. Zie blz.182

0 ziet,drie vrouwelijke Achterbergen en/of nakome-lingen van vrouwelijke Achterbergen woonden op

boerderijen die op het Landgoed oBeverweerd" stonden.

135

. DE AMEROWSE TAK °

De kinderen van Maria van Vulpen-Achterberg,geb. in 1844 en Johannes van Vulpen, zie op blz.124

1. Cornelia Johanna van Vulpen, geb. te Erichem,(gem.Buren) 10-10-1869.Huis-vrouw. Gehuwd te Werkhoven in October 1889 met Jan Bos, veehouder, geb. te Werkhoven 13-8-1866, z.v. Jacobus Vlastuin Bos en Elisabeth Bos. Cornelia en Jan woonden op boerderij.Sprokkelenburg" aan de Leemkolkweg te Werkhoven. Een boerderij behorende aan het Landgoed .Beverweerd" te Werkhoven . Zie de blz. 134

Met de familienaam Bos is iets bijzonders aan de hand. Zoals U ziet heette de vader van Jan, Jacobus Vlastuin Bos. De oudste zoon van Cornelia en Jan droeg ook die naam. Nu is het zo, dat elke Jacobus in die familie ook de voornaam Vlastuin mag hebben. En elke dochter in die familie die de voornaam Marrigje krijgt, mag ook de voornaam Heycoop dragen. Zeer eigenaardig ! Direkt betrokken familieleden kunnen voor deze bijzonderheid geen verklaring geven, helaas.

Cornelia Johanna Bos-van Vulpen overleed te Werkhoven op 23-11-1937.

Haar man Jan Bos overleed ook te Werkhoven op 13-2-1946.

De kinderen, geb. te Werkhoven, achternaam Bos.

1. Jacobus Vlastuin Bos, geb. 30-6-1892, landbouwer. Gehuwd te Doorn op 18-5-1921 met Neeltje van den Berg, huisvrouw, geb. te Doorn 2-9-1892, d.v. Jan van den Berg en Dirkje van den Berg-Koudijs.

Zij woonden vanaf 1935 tot 1949 op de .Heeckerenshoeve". Behoort ook tot het Landgoed .Beverweerd". Na het overlijden van Jacobus op 12-4-1949 bleef Neeltje tot. 1954 nog op de boerderij.

Zij overleed te Rotterdam op 18-11-1965.

2. Maria Bos, geb. 24-9-1893, overleden te Werkhoven op 16-9-1904.

3. Johannes Bos, geb.7-7-1895. Veehouder op boerderij .Walenstein" te Langbroek, behoort bij Landgoed „Bandenburg". Hij trouwde te Zeist op 12-4-1928 met Elisabeth Cornelia de Kruitf, huisvrouw, gb. te Tull en 't Waal 14-11-1899, d.v. Martinus de Kruijf en Cornelia de Kruijf-van der. Lee. Johannes overleed te Woudenberg 21-4-1981,

Zijn vrouw Eliasbeth C.Bos-de Kruijf overleed op 20-3-1957 te Utrecht.

4. Jan Bos, veehouder op „Sprokkenlenburg", geb. 26-11-1896. Gehuwd te Haastrecht ? op 26-4-1928 met Marrigje Lekkerkerker, huisvrouw, geb. te de Vlist (gem.Haastrecht) 13-11-1899, d.v. Jan Lekker-kerker en W. LekLekker-kerkerker-Grootveld. Jan is overleden te Werk-hoven op 25-12-1989. Zijn vrouw Marrigje was al op 7-12-1982

over-leden, ook te Werhoven.

5. Maria Elisabeth Bos, huisvrouw, geb. 12-4-1908, huwde te Wer

3-5-1933 met Jacobus Oskam , geb, te Werkhoven 31-5-1903, z.v.

Jan Oskam en Maria Oskam Merkens. Jacobus was veehouder op boer-derij Jatteveld", ook behorende bij het Landgoed .Beverweerd".

6. Cornelia Johanna Bos, geb. 13-1-1910, huisvrouw. Gehuwd te Werkhoven op 24-10-1935 met Willem Hendrikus Lekkerkerker, veehouder, geb.

te Williscop 4-10-1904, z.v. Willem Hendrikus Lekkerkerker en Cornelia Marcelia Lekkerkerker-van Dijk.

Vervolg op blz.141

DE .AMERONGSE TAK "

Het gezin van Jacobus Vlastuin Bos,gb.1892 en Neeltje Vlastuin Bos-van de Berg, zie blz. 135 v.l.n.r.

Corrie, gb. 18-4-1923 te Werkhoven. Geh.op 17-1-1945 met Tijmen Daatselaar, over-leden. Hertr. met 2e man G.Bloos, ook overleden, daarna overleed zij zelf in Rotterdam op 4-2-1992. Geen kinderen.

Jannie G.P. gb. te Werkhoven 23-2-1928. Geh.aldaar 1-5-1927 met. Adriaan Wijnen uit Werhoven. Zij gaan boeren in de Meern, later vertrokken naar Duitsland.Daar hadden zij ook een boerderij. Jannie overleed aldaar op 7-1-1992. ze hadden 4 kindeen , 3 zonen (waarvan 1 overleden)en 1 dochter.

Jan , gb.te Werkhoven 22-10-1925. Geh.15-5-1952 riet G.Schottens. Woonden in den Doldei. Zij is overleden. Zijn beroep is opzichier Vervoer. 1.zoon en 1 kleinkind.

In document IKA is.414;k.;-..o.-,. P504.- (pagina 140-160)