• No results found

O: Toen ik belde om te vragen waarom er een plicht heerst, werd de hoorn erop gegooid met de mededeling van de dame in kwestie dat ze het een onaangenaam gesprek vond worden.

O: Reeds een brief gestuurd aan de directie, maar daar werd niet inhoudelijk op gereageerd. Enkel het verschuilen achter de maatregelen kwam in een kort telefoongesprek naar boven....er werd niet ingegaan op mijn zorgen en verwijzingen naar gerelateerde artikelen in mijn brief.

O: Na de herfstvakantie heeft de .... besloten dat de leerlingen mondkapjes moeten dragen. Sindsdien heeft mijn jongste zoon last van een raar kuchje en duizeligheid. Zodra hij het mondkapje afdoet wordt er gesnauwd deze weer op te doen. De leerkrachten commanderen en er ontstaat een soort dictatuur. Mijn andere zoon draagt het mondkapje zo min mogelijk, wordt daar wel op gewezen, maar heeft er meer maling aan, maar hij gaat net als de jongste niet graag meer naar school.

Beide vinden het een dictatuur worden ipv van een school.

Vorig jaar werd er op school veel aandacht besteed aan groepsdruk.

Daar er nog steeds geen wetenschappelijk bewijs is voor het dragen van een niet medisch mondkapje, worden de kinderen door de druk van school/leerkrachten verplicht deze te dragen. Wat doet de school zelf heel veel "druk" uitoefenen op het verplicht dragen van een mondkapje.

Dit alles baart ons grote zorgen!

O: Via de nieuwsbrief heb ik vernomen dat het ... mee gaat met de verplichting om mondkapjes te dragen in alle openbare ruimtes van de school. Ook is het schoolhoofd nu niet te spreken over leerlingen die het dringende advies om een mondkapje te dragen niet na komen. Mijn zoon van 15 jaar zet geen mondkap op, ik steun hem hierbij. Er is een grote kans dat de mondkap vanaf 1 december echt verplicht wordt en ik maak mij zorgen. Ik heb vandaag de rector van de school een brief geschreven met het verzoek de mondkap niet te verplichten en mijn zoon niet het recht van onderwijs te ontzeggen, maar ik verwacht daar niet veel van.

Hierbij schrijf ik mij gelijk in voor de nieuwsbrief.

Ik ben blij met dit initiatief!

O: Vanuit de zorg voor elkaar en christelijke intentie hebben ze dit ingesteld. Geloof echt met de rede om het goede te doen en gehoorzaam te zijn aan de overheid. Alleen maak ik me zorgen over gevolgschade en de polarisatie die er op dit moment speelt. Met daarbij het gegeven dat geen enkele maatregel bij draagt aan het stoppen van een virus. Zodoende ben ik me gaan verdiepen wat hier gaande is en daar ben ik erg van geschrokken. Ik bid dat Nederland zijn ogen zal openen en Gods liefde en trouw zal ervaren.

Het mondkapjes beleid op .... is tijdens de wandel in gangen en aula.

LK: Leerlingen op het ... worden naar huis gestuurd als ze geen mondkapje dragen. Ik draag een

mondkapje als ik dichter op een leerling kom omdat ik niet het verwijt wil krijgen dat het mijn schuld is als een leerling 'besmet' raakt. Ik zou dit het liefst niet doen. Ik voel een mondkapje als een beperking. Het voelt benauwend en mijn gezicht is maar half zichtbaar. Een plastic spatscherm zit echter helemaal naar, daar krijg ik pijn van op mijn kin en achter mijn oren. Ik ben TEGEN het verplicht gebruik van een

O: Mijn zoon wordt zonder mondkapjes op school geweigerd. Heb leerplicht achter mij aan , wel een brief van de huisarts dat mijn zoon geen mondkapje kan dragen. Hij zit nu zeker 6 weken thuis . School heeft gezegd dat er geen computer aanwezig is op school voor mijn zoon om online lessen te volgen.

Hij maakt wel netjes zijn huiswerk en stuurt het door , verder moeten we het zelf maar uitzoeken.

Ik sta er machteloos bij .

C: Ik ben conciërge. Ik ben op het ogenblik in therapie, omdat ik 2 weken geleden overspannen ben geraakt door het gedoe omtrent de mondkapjesverplichting op onze school. Ik ben van mening, dat iedereen zelf zou moeten mogen kiezen om het mondkapje te dragen of niet. Ik heb me verzet zolang als ik kon, maar toen de verplichting kwam, heb ik mij moeten aansluiten bij alle anderen om het mondkapje te moeten dragen. Ik heb een face shield gekregen, dat zet ik ook zo ver mogelijk open, daardoor kan iedereen in ieder geval mijn gezichts-uitdrukking zien en krijg ik zelf voldoende zuurstof.

Ook bij ons worden kinderen gezegd dat ze het mondkapje op moeten zetten als ze even zonder in de gang lopen en dat gaat op een zeer dringende toon! Er zijn in ieder geval nog 2 docenten die het niet eens zijn met de maatregelen. De rest volgt als een mak schaap de maatregelen op. Ik wil mijn baan behouden, anders was ik in vol protest gegaan! Dus ik wil ook graag anoniem blijven.

O: De school van onze dochter heeft sinds het advies van de overheid een mondkapje verplicht gesteld onder bedreiging dat je zonder de school niet meer binnenkomt. Onze dochter van 13 wil geen

mondkapje dragen en werd al snel door de interim directeur uit de klas gehaald waarna hij op haar ging inpraten en daarbij allerlei flauwekul argumenten gebruikte, zoals dat het net zo verplicht is als door rood rijden en dat het flauw was om geen mondkapje te dragen. 2 dagen later bemoeide ook de directeur zich ermee en werd ze weer uit de klas gehaald, waarbij ze samen op haar hebben ingepraat. Ze mocht niet meer naar school komen zonder mondkapje en als ze niet kwam, zouden ze haar aanmelden als afwezig bij de leerplichtambtenaar, zoals ons per brief werd gemeld. Na een uitvoerige reactie onzerzijds, waarbij wij de school ook allerlei vragen hebben gesteld, werd deze maatregel afgezwakt zonder dat men maar ook een enkele vraag beantwoordde. De reactie was plompverloren ‘wij blijven bij ons besluit’. Er is geen enkele discussie mogelijk en men heeft alle belang voor het kind uit het oog verloren.

O: Mijn zoon heeft erg veel last van de mondkapjes op school. Stress, paniek aanvallen. Zijn stressniveau is erg hoog en ik ben bang dat dit gevolgen heeft voor de toekomst op korte en lange termijn. Hij wil het echt niet maar hij moet anders krijgt hij een baal uur. Heb al een gesprek op school gehad na diverse mails over en weer. Ze willen geen uitzondering maken en ook geen verantwoordelijkheid nemen.

O: Het gaat om dagbesteding voor autistische/VG jongeren. Mijn zoon (19) is er niet meer welkom vanwege het niet (kunnen) dragen van een mondkapje, ondanks verklaring van AVG arts. WAAR KAN IK TERECHT??

O: Ik doe geheel vanuit mijzelf mijn best zoveel mogelijk duidelijke taal te spreken naar medelanders welke totaal de weg kwijt zijn en massaal kiezen voor de weg van de minste weerstand. Totale overgave door volstrekte onwetendheid en zorgvuldig geprogrammeerd angst op een schaal welke ik niet begrijp.

Ik ben GEEN viroloog. Wel een ICT specialist met 22 jaar vak ervaring en vele interesses. Ik heb mij systematisch verdiept in het SARS-NcoV-2 virus en heb zorgvuldig de juiste wetenschappelijke informatielijnen opgezet.

Dit heeft geleidt tot een groot inzicht in wat er nu gaande is. Laat mij eerst zeggen dat onze overheid NIET bezig is met het bestrijden van een virus. Ja, het SARS-NcoV-2 virus is een lelijkerd, maar hoort absoluut niet thuis in de A categorie.

Alles wat er gebeurt i.h.k.v. de 'bestrijding van Corona' (wat ik persoonlijk een belachelijke benaming vind) heeft maar 1 doel. De veelomvattende en totale wijziging van de maatschappij wereldwijd. Alles wordt letterlijk én figuurlijk kapot gemaakt. Bewust en doelgericht.

De pleistertjes zoals het geld dat wordt uitgegeven om zogenaamd bedrijven te steunen zijn wanstaltige zoethoudertjes welke hun 'doel' nooit zullen bereiken.

Het doel is een complete vernietiging van het bestaan in alle facetten wat gevolgd dient te worden door een opbouw naar het beeld dat Klaus Schwab schetst.

Dat, en dat alleen, is waar wereldwijd hard aan gewerkt wordt. De voorbereidingen zijn reeds jaren in aanbouw geweest.

De executie wachtte op het juiste moment. En helaas is de, zeer waarschijnlijk opzettelijke, uitbraak van een feitelijk probleemloos te bestrijden virusje het startsein geweest.

Op de school van mij zoon is per vorige week 1 van zijn 2 leerkrachten ziek geworden. Gezegd wordt, uiteraard, 'corona.

En vandaag is besloten deze te sluiten voor minstens een week.

Er zijn nu 4 leraren ziek thuis. Hen is verteld dat de volstrekt fout ingezette en vanwege het misbruik ervan volledig onbetrouwbare RTPCR test heeft aangewezen dat ze alle 4 besmet zijn met SARS-NcoV-2 en dus 'Corona' hebben.

Heb ik ook. In de koelkast. Ik trek er vanavond nog een open.

De leerkrachten zullen gewoon een griepje hebben. Die kans is 100x groter dan Covid-19.

Men wil nu de leerkrachten gaan zien van plastic gezicht schilden. Een volstrekt nutteloos item dat niets tegenhoudt en net als alle andere maskerende items een idioot gevoel van schijnveiligheid geeft.

Zoon dus weer thuis. Midden in groep 8 en mist in deze 2 weken diverse toetsen, óók voor de NIO, en zijn spreekbeurt waar hij enorm hard aan heeft gewerkt. Het zou ingehaald kunnen worden maar wanneer weet niemand.

Ik denk er hard over om met mij gezin naar Zweden te verhuizen. Het land met het allerlaagste sterftecijfer v.w.b Covid-19 van de EU en waar noch maskers noch lockdowns worden gebruikt.

Excuus voor dit lange schrijven. Ik wens jullie enorm veel succes!

Het doet mij goed te weten dat deze initiatieven worden gestart en doorgezet. Zo bevind ik dat niet iedereen spontaan een volgzaam en gehoorzaam schaap is geworden.

O: Mijn dochter weigerde na de herfstvakantie een mondmasker te dragen op school. Mijn dochter heeft praktisch meer dan 50% lessen online en de rest op school. Vanuit een leerkracht werd morele druk uitgeoefend en werd haar niet te misstaan duidelijk gemaakt dat zij de gezondheid van de andere in gevaar brengt. Nadat mij dit ter ore kwam heb ik op 2 november j.l. contact gezocht met de school. De teamleider. Hier heb ik kenbaar gemaakt dat ik net zo als mijn dochter niet achter deze onwettige

handelswijze van school sta en dat ik hier niets over terug vind in de student statuten, welke mijn dochter en ik zelf getekend hebben. Er werd genoemd dat artikel 3B hier wel ruimte toe gaf en dat het inmiddels door de medezeggenschapsraad is goedgekeurd. De prettige en veilige omgeving die de school zou moeten waarborgen zouden een mondkapjesplicht verantwoorden. Heb aangegeven dat juist die veiligheid en het prettige schoolomgeving hierdoor in het geding komt. Bovendien is er noch vanuit het RIVM en Overheid een verplichtend mondkapjes advies. Waarom loopt de school voor de muziek uit.

Antwoord hierop was dat het enige doel is dat scholen niet meer in lockdown gaan en dat hierdoor de kans verminderd.

Bovendien heb ik gevraagd welk alternatief de school bied. Het in gesprek gaan was het antwoord. Men zou dit terugkoppelen en nogmaals gaan bespreken met collega's en mijn dochter diende zich bij de SLB te voegen.

Op 5 november heeft mijn dochter, na gesprek met SLB, Mentor en Teamleider, ingestemd met het dragen van een sjaal als alternatief. Ze krijgt door het dragen van mondkapjes hyperventilatie en angstaanvallen.

Toch ging het vandaag weer gruwelijk mis met een schoolbeveiliger. Die sommeerde om een mondkapje op te zetten. Mijn dochter maakte kenbaar dat in overeenstemming met teamleider zij kan volstaan met een sjaal. Dit herhaalde zich 3 keer. Vervolgens begon Beveiliger te schreeuwen en te intimideren met pandverbod en riep tot 3 keer toe haar collega op voor een pand verbod. Dit vond plaats voor een

klaslokaal. Een docente heeft dit heeft dit allemaal kunnen volgen en later aan haar mentor verklaard dat de beveiliger veel te heftig reageerde. Ook werd mijn dochter gedwongen om deel te nemen, dus tegen haar wil in, om een eindgesprek te hebben met de beveiliger. Dit schijnt een protocol te zijn. Gelukkig waren daar de mentor bij en een andere docent. Mijn dochter heeft geen woord gezegd. Echter in de avond heeft haar mentor, in opdracht van de teamleider en hij weer in opdracht van de directie, doorgegeven dat door de situatie vandaag op school, iedereen, dus niemand uitgezonderd, een mondkapje moet dragen. Zo niet dan kan de beveiliging van de school een pandverbod opleggen.

Hoe gek wil je het hebben.

Nu is dit compleet tegen eerdere afspraken in, daarnaast worden ouders niet geïnformeerd over nieuwe regels en feitelijk ook het liefst niet betrokken. Heb aangegeven dat door het eenzijdig opzeggen van de afspraken mijn dochter zich dan ook niet meer gehouden voelt aan de sjaal en al helemaal niet aan de

"voorlopige" onwettige mondkapjesplicht en dat ik school zal benaderen voor een gesprek.

Mocht dit uitblijven dat ik het e.e.a. in rechte zal brengen. Wellicht heeft u nog enige adviezen alvorens ik mij in dit wespennest steek.

O: Kan ik de mondkapjes verplichting op school juridisch aanvechten? Mijn zoon is 12 jaar. School gaat niet eens de discussie met mij aan of in op mijn uitnodiging voor een gesprek! Ik wordt als ouder genegeerd.

O: Stop de mondkapjes plicht op de scholen

O: Ik had al het een en ander aan jullie doorgegeven. Inmiddels hebben wij voor onze kids een medische verklaring gekregen. Valt nog niet mee want je eigen huisarts mag deze niet afgeven. Dan denk je dat je klaar bent als je dit doorgeeft aan school. Krijg ik vandaag van mijn zoon te horen dat hij tijdens

praktijklessen helemaal apart gezet wordt en van iedereen, dus ook de medeleerlingen afstand moet houden. Alsof ze melaats zijn.... Hij werd ook nog eens op een vervelende manier aangesproken hierover.

De psychische druk van school blijft maar doorgaan...

Gisteren was mijn andere zoon, omdat hij even opstond van zijn tafel om wat te pakken zonder

mondkapje, naar huis gestuurd. De desbetreffend leraar belde mij en deelde mij mede dat ze de leerplichtambtenaar in gingen schakelen. Ongelofelijk.

Ik heb school tevergeefs ook duidelijk proberen te maken dat iedereen dan eigenlijk naar huis gestuurd moet worden Geen enkel mondkapje kan aan de wet voldoen. Volgens de wet moet een mondkapje namelijk ontworpen zijn om virussen tegen te gaan. Die bestaan niet dus niemand kan aan de wet voldoen. Deze kennis heb ik gisteren van Jeroen Pols van viruswaarheid gekregen. Hij heeft hier echt een punt.

O: Ik wil een melding maken van het ....te ... Mijn dochter van 13 jaar zit op deze vmbo school in de tweede klas. Op 30 november hebben wij een mail van school ontvangen met uiteraard de mededeling dat de mondkapjesplicht op 1 december ingaat. Tevens vermelden zij dat er deze week mogelijk politiecontrole (!!) Op school komt. Door de psychische druk van dit alles wil mijn dochter niet naar school. Om haar te beschermen tegen deze onveilige leer- en leefomgeving heb ik besloten haar thuis te houden. Dit zal ongetwijfeld consequenties gaan hebben. Daarom ook wil ik het melden bij jullie.

O: Tijdens het dringend advies omtrent mondkapje kreeg ik het voor mekaar om hem zonder naar school te sturen nu verplichten ze het en kan er niks tegenin brengen als ik hem thuis hou dan melding leerplicht LK: Ik ben leraar Engels in opleiding en draag al een maand verplicht een mondkapje op school hier. Dit baart me grote zorgen voor de ontwikkeling van de leerlingen. Als ik een glimlach geef aan een leerling die ik tegenkom op de gang zien ze dit niet eens. Een groot deel van onze mimiek en daardoor ook onze menselijkheid wordt hierdoor weggehaald. Vandaar dat ik me nu aanmeld!

O: We kregen een nieuwsbrief van school. Per 1 dec mondkapjes plicht!!!

Ik kan u de brief mailen als dit gewenst is.

O: Mijn dochter moet een mondkapje nu al in de gangen, kleedkamer, kantine en zo voort. Ik ben bang dat vanaf 1 Dec ook in het klas dat moet. Ik ben dus zeer bezorgd.

O: Mijn zoon van 13 is al sinds half oktober thuis, vanwege de mondkapjes plicht. Sinds het via de MR is verplicht op school en wij geen mondkapjes willen dragen, is hem de toegang geweigerd! Geen online lessen aangeboden gekregen, hij maakt nu alleen het maakwerk thuis voor zover dat gaat (interesse in school was er voorheen al niet, nu nog veel minder)! Werd mij aantal weken geleden gezegd dat de leerplicht ambtenaar mij zou gaan bellen, is nog steeds niet gebeurd! Sindsdien ook geen contact met met school gehad... Bizar hoe onze zoon nu gewoon 'afgeschreven' wordt! Ben erg benieuwd of er meer ouders uit mijn regio zijn die hun kinderen thuis houden! Ik ken er hier namelijk geen...

O: De school dreigt mijn zoon van 12 naar huis te sturen als hij een paar keer wordt betrapt zonder mondkapje.

Gelukkig voelt hij zich gesteund door zijn "rebelse" vader.

Maar het is bij de konijnen af dat dit gezeik hem dagelijks energie kost.

O: Op de school van mijn zoon, een brugklasser van net 12 jaar, is het dringende advies voor het dragen van een mondkapje tijdens verplaatsingen en in de aula, kort voor de herfstvakantie een verplichting geworden. Hierover heb ik meerdere keren per email en videobellen contact gehad met de directie,

Bij aanvang van de dag staan er volwassenen bij de ingang om te controleren op het dragen van een mondkapje. Mijn zoon doet vaak alsof hij deze opdoet, of doet zijn trui over zijn mond.

Vandaag kwam hij er niet mee weg, hij moest een mondkapje opdoen. Die had hij niet bij zich. Of hij €0.50 bij zich had, dan kon hij er één kopen? Nee helaas was zijn antwoord. (wel, maar dat wilde hij niet zeggen) Nu staat hij (niet als enige schijnt) op 'een lijst'.

Hoever gaat dit???

O: Verplichting ondanks bewezen niet effectief en slecht. Geen uitzondering mogelijk

O: We hebben al menig verhitte discussie gevoerd met de directeur ivm het dragen van een mondkapje en ontsmetten van de handen. Zij werd steeds aangesproken op een onprettige manier dat ze 'm niet op had. Er was een dringend advies vanuit de overkoepelende organisatie en toen we dit aanhaalde dat ze dus zelf mocht kiezen werd ons gezegd dat 't toch echt verplicht is. Ook werd ons gezegd dat wij de enige ouders zijn die daar zo moeilijk over doen en werd tegen onze dochter gezegd dat ze nu zo vaak bezig moesten zijn met haar te overtuigen dat ze minder les konden geven. Inmiddels hebben we gisteren een

O: We hebben al menig verhitte discussie gevoerd met de directeur ivm het dragen van een mondkapje en ontsmetten van de handen. Zij werd steeds aangesproken op een onprettige manier dat ze 'm niet op had. Er was een dringend advies vanuit de overkoepelende organisatie en toen we dit aanhaalde dat ze dus zelf mocht kiezen werd ons gezegd dat 't toch echt verplicht is. Ook werd ons gezegd dat wij de enige ouders zijn die daar zo moeilijk over doen en werd tegen onze dochter gezegd dat ze nu zo vaak bezig moesten zijn met haar te overtuigen dat ze minder les konden geven. Inmiddels hebben we gisteren een