• No results found

Coderingsschema interviews

In document Lean Thinking in het hoger onderwijs (pagina 137-148)

Topic student tekstfragment Toegevoegde

waarde?

Inleiding in de

Vrijetijdskunde S1 het blok zelf was erg duidelijk. Ik denk ook dat het een heel goed blok was om mee te beginnen TW

S2 NVT NVT

S3 gewoon heel duidelijk de basis dat eigenlijk de vrije tijd voor staat en ik denk dat dat blok inhoudelijk wel zeer bepalend was voor de rest. Dat blok vond ik best wel belangrijk.

TW

S4 Ja die vond ik wel leuk en vond ik ook wel erg nuttig. TW S5 wel, daarvoor had ik echt nog nooit helemaal niet

onderzoek of iets geschreven TW

S6 Ik vond het nuttig, die moduul opdracht om die sectoren uit te zoeken. En dat opzetje maken van het onderzoek, op dat moment dacht ik wat moet ik ermee maar als ik nu terug denk dan is dat wel nuttig geweest.

TW

S7 Ja ik denk vooral het verslag het schrijven over al die factoren ja heeft heel veel helderheid gebracht over wat het precies inhoudt.

TW Organisatie &

Management S1 Die vond ik heel moeilijk. Heel theoretisch. De informatie is absoluut wel nuttig TW S2 Op zich wel interessant, maar ik vond het wel heel

moeilijk om bedrijven te vinden die ik interessant vond zeg maar.

TW S3 Eh ik, ik, ik weet niet zo goed. ‘t Is, ‘t is ik weet niet of

het van heel veel toegevoegde waarde was voor mij. Misschien omdat ik ook wel wat van op facilitair management van had gehad.

Twijfel

S4 Dat denk ik wel, ben er toen wel achter gekomen dat ik dat eigenlijk wel heel erg leuk vind dat onderzoek en zo.

TW S5 ik denk het wel, want ja ik wist zeg maar ook weer niet

van te voren dat er je zo veel verschillende culturen binnen bedrijven had dat soort dingen.

TW S6 En ik vond het wel heel interessant om die

omgevingsfactoren te onderzoeken van Albert Heijn zelf. Dus ik vond het wel heel leuk om me bezig te houden met de opdracht. Sowieso vond ik moduul opdrachten vaak niet vervelend om te doen. Dus daar heb ik zeker wel wat aan gehad.

TW

S7 Ik vond het wel van toegevoegde waarde ja. Omdat je in het interview echt bezig was met de missie en het visie van het bedrijf en daar denk je normaal niet bij na maar nu omdat ik dat onderzoek had gedaan besefte ik me pas hoe belangrijk dat was voor een bedrijf.

TW

Marketing vd

S2 Nuttig? jawel want zoveel weet ik niet over marketing TW S3 Ehm ik denk dat het misschien eh ik wist natuurlijk wel

wat van jong ondernemen dus voor mij was het wel een stukje makkelijker, maar of het, ik denk dat het misschien iets te groot is om een heel heel moduul aan te spenderen, de marketing, het is eigenlijk, het is wel groot, maar het is eigenlijk maar ik denk dat uiteindelijk heel weinig mensen de marketing in willen met deze opleiding. Dat dat dat beeld heb ik er een beetje van gekregen, dus misschien is dat een beetje te groot voor om een heel moduul aan te spenderen. Je zou er wel een onderdeelvak kunnen maken misschien

NTW

S4 Ja het was wel nuttig wat ik heb geleerd, maar het

mocht wel meer zijn. TW

S5 Nou ik kan nu eigenlijk nu al niks meer herinneren van

wat ik toen heb extra geleerd of zo. NTW S6 Maar ik denk dat het wel nut heeft gehad, want ik heb

daarin dingen moeten onderzoeken die ik nog niet eerder heb gedaan.

TW S7 Ik vond die opdracht die we moesten maken voor

Steenwijkerland of zo, nee die vond ik niet zo van toegevoegde waarde.

Ik denk dat de marketing inderdaad, dat gedeelte wel belangrijk was.

TW

Leisure Life S1 Volgens mij vond ik dat een van de leukste module.

Daar heb ik echt heel veel van geleerd. TW S2 Dat was het enige moduul waar ik echt de

toegevoegde waarde niet in zag. TW

S3 Ik vond het een heel vaag moduul, ehm voor mijn gevoel was het ook meer gebaseerd op algemene kennis die je zelf had. Omdat nou ja eigenlijk voor mij klinkt het heel logisch dat ik dat de vrije tijd van mijn ouders of grootouders heel anders was dan dat ik nu heb. En om daar dan een verslag over te maken,

NTW

S4 Niet echt eigenlijk, het was best wel voorspelbaar wat er uit het onderzoek zou komen, omdat het gewoon bekende mensen waren. Ja en ik vond het ook een beetje herhaling van moduul 1

NTW

S5 Nou ja voor het eerste onderdeel wel Twijfel S6 heel leuk ook, want ik heb bijvoorbeeld mijn moeder

en mijn oma geïnterviewd en zo kreeg ik ook hele andere gesprekken met hun. En hele andere informatie gewoon dingen die ik nog helemaal niet van ze wist.

TW

S7 Ja ik denk dat ik vond het een interessante opdracht omdat vrije tijd toen zo anders was dan nu. En ik denk ook dat je als leisure manager moet zien hoe die vrij tijd zich ontwikkeld en hoe het is veranderd in de afgelopen jaren.

TW

ook zelf de gesprekken en zo ging voeren. Je leert. S2 nee ik vond dat niet het leukste blok. Op zich heb ik er

wel wat aan maar, het is niet dat ik het nou heel erg interessant vind.

TW S3 Maar wel op zich aan de andere kant ook weer

interessant want het is wel een stukje belangrijk voor het management dat je ook weet hoe je met nieuw personeel om moet gaan.

NTW

S4 Mocht ook wel wat meer. Maar dat vond ik ook wel interessant, dat voegt ook wel echt wat toe denk ik. Zoals bij sollicitatiegesprekken.

TW S5 Ja ik denk het wel en ook voor de mensen die

misschien wat minder goed in Engels zijn. Volgens mij heeft iedereen daar ook wel echt geleerd hoe je APA en alles in het Engels doet.

TW

S6 Ja dat denk ik wel, want ik moet nu op het werk ook

zelf sollicitaties afnemen. NTW

S7 ik weet niet of het vandaag nog van toepassing is als ik ga werken. De informatie was wel interessant. TW Leisure

Operations S1 Die touchpoint en zo dat allemaal uitwerken in theorie vond ik wel moeilijk, omdat je de praktijk eraan gekoppeld was het best een stuk beter, best wel leerzaam. Ik heb er wel heel veel van geleerd

TW

S2 leuk en nuttig. TW

S3 Ja ik denk dat dat wel heel belangrijk is, vooral als je ook ehh evenementen als je gericht een bureau op evenementen en diensten, dat je operations goed lopen is het belangrijkste van allemaal

TW

S4 Ja die vond ik eigenlijk een beetje nutteloos. NTW S5 Ja dat was wel.. Dat vond ik wel interessant. Je gaat

super vaak naar dat soort dingen toe, maar nooit op gelet dat touch point en zo en wat dat was wist ik ook allemaal niet.

TW

S6 wel nuttig want je kijkt dan naar hele andere dingen naar een bedrijf dan dat je daar als normale gast naartoe zou gaan.

TW S7 Ja dat moduul vond ik wel heel goed omdat je nu de

details moest onderzoeken. Maar ja ook hierbij twijfel ik zou het ooit van toegevoegde waarde zijn.

NTW Concepting

Leisure S1 Ik vond de laatste 2 blokken wel heel leuk, maar ik denk dat ik toen iets minder heb geleerd dan bij de vorige en die ervoor.

TW S2 ik vond de user persona wel leuk om uit te zoeken en

wel handig. TW

S3 Ja ik denk dat dat wel heel belangrijk is, vooral als je ook ehh evenementen als je gericht een bureau op evenementen en diensten, dat je operations goed lopen is het belangrijkste van allemaal

TW

S4 Ja ik vraag me ook beetje af wat dat toevoegt aan een leisure manager om heel eerlijk te zijn. Het is eigenlijk TW

meer een creatief vakgebied, wat niet echt past bij een manager iemand denk ik. Ik denk dat het meer uitbesteed kan worden aan kunstacademie mensen die dat soort dingen en dan het technische gedeelte dat je daadwerkelijk ontwikkeld. Maar niet een leisure manager denk ik.

S5 Het eerste was wel echt van toegevoegde waarde op

het onderzoek zelf. TW

S6 En ik vond het ook heel erg leuk om er mee bezig te zijn met het ontwikkelen van een nieuw concept of danwel een upgrade dus. Ja veel ook weer ingeleerd.

TW

S7 Ik vond vooral de user persona schrijven echt van

toegevoegde waarde. TW

Leisure Lab S1 Ik denk dat we bij die laatste wel het minste hebben

geleerd. Twijfel

S2 ik vond het ontwikkelen van het concept ook wel heel leuk. Wel vaak hetzelfde presenteren. TW S3 Ehm weet ik niet.. Ik vond het wel langdradig, vooral

ook omdat het laatste, het laatste moduul heel rommelig was, was heel moeilijk, maar ik denk dat je ehm ehh tot zover daar waar wij de beleving moesten creëren daar misschien ook wel een klein stapje te ver was dat je het misschien ook misschien wel in een blok had kunnen doen.

Twijfel

S4 Ik vraag me af of iemand daar wat mee gaat doen. NTW S5 En het tweede was dan echt gericht op dan de

attractie en de story telling en zo. Maar ik vond ze allebei wel interessant.

TW

S6 TW

S7 Ja uiteindelijk denk ik het wel omdat je echt op de doelgroep let en ook wat hun behoeften zijn. Dus wat dat betreft is het wel heel belangrijk omdat je als bedrijf daar wel op moet inspelen. Dus ik denk wel dat het van toegevoegde waarde is.

TW

Engels S1 Goede lessen. Verdeling van het werk was goed.

Sommige dingen wel vrij makkelijk. Twijfel 2-6 1 NTW

S2 Goed te doen. heel veel geleerd TW

S3 Maar verder heb ik er best wel veel aan gehad vooral ook omdat je blok HRM was dan in het Engels en nou ja eerst dan..het werd bij mij dan ook echt wel beter. Ik schrijf momenteel beter Engels dan Nederlands, dat is een goed teken, ik denk wel dat ik heel veel heb geleerd van Diny, daarin.

TW

S4 Eerste was eigenlijk compleet nutteloos. De theorie was allemaal hetzelfde als op Havo. Het spreken vond ik wel nuttig want dat had ik dan nog niet gedaan.

1 NTW 2-6 TW S5 Maar ik vond het in het begin een heel laag niveau. 5 TW 1-4,6

NTW

S7 Ik vond Engels, ik denk dat ik dat wel één van de belangrijkste vakken van de opleiding vond. Ik vond elk blokje wel goed.

TW Jong

Ondernemen S1 Wel heel leuk om te doen, en heb er ook heel veel van geleerd omdat je het ook meteen allemaal in de praktijk zelf uitvoert. ik weet eigenlijk niet of het echt de manier is om het doen.

TW

S2 Bedrijfsidee bedenken leuk. Uitvoer lastig. wel een

goed concept uit ontstaan. TW

S3 Het was echt ontzettend veel schrijven en doen. Ik snap het allemaal wel, het is allemaal zo belangrijk. Dan is het toch weer.. Ehm je motivatie gaat wel omlaag omdat je echt en evenement wil organiseren. Dat papierwerk hoort erbij, dat weet ik.

TW

S4 Dat vond ik ook wel heel erg nuttig om te doen, heb ik

ook wel veel van geleerd. TW

S5 Ja dat was sowieso wel heel nuttig. TW

S6 Ik vond dat je echt een duidelijk overzicht had wat je wanneer moest doen. En direct wordt je daarin met zoveel dingen geconfronteerd met dat je daar doen en je moet daarmee rekening houden. Ik denk dat ik door jong ondernemen, dat me dat wel heel erg is

bijgebleven de rest van de modulen.

TW

S7 Ja dat vond ik echt een goeie ervaring die vond ik geen makkelijk evenement maar daar hebben we wel heel veel van geleerd.

TW Management

Vaardigheden S1 Veel van geleerd. 1 blok was inhoudelijk minder, Frits gaf ook anders les TW 8 NTW

S2 Ja dat vond ik wel leuk TW

S3 Voor mij was het niet heel veel toegevoegde, ik kon er geen heel veel vrijstellingen voor krijgen maar.. Voor mijn gevoel kon je grammatica er wel uitlaten, maar dat is het belangrijkste wat er is

TW 8 NTW S4 Ja dat denk ik wel ja, vooral voor de sociale

vaardigheden een beetje. TW 8 NTW

S5 Ja dat vind ik ook echt nuttig, ook voor iedereen. Ja je leert elkaar ook kennen ook op andere manieren. Soms gaat het ook een beetje privé zeg maar. En dan zie je ook dat andere mensen ook al mag je ze wel, heel anders naar dingen kijken soms. En dan.. ja leer je daar best wel veel van ook voor je eigenlijk ontwikkeling. Vroeger zou ik altijd.. zeg maar.. heb ik altijd dat ik eerst mijn mening riep in de klas. Maar nu denk ik echt wel eerst even na voor ik me uit over sommige dingen.

TW

S6 Nou dat op zich wel vond ik want ik had dan iets over leidinggeven of groepen aansturen. Daar moet je zelf dan wel informatie voor opzoeken maar het was ook al wel veel wat we wel gehad hadden.

TW 8 NTW S7 Ja ik vind managementvaardigheden ik snap wel een TW

beetje welke kant ze daar mee op willen maar voor blok 8 had ik liever een ander vak daarvoor in de plek gehad. Ja de opdrachten bijvoorbeeld die we moesten doen ik weet niet of dat we dat ooit nog gaan

gebruiken.

8 NTW

Interculturele

Sensitiviteit S1 voor mijzelf niet heel erg van toegevoegde waarde. Vond het eigenlijk wel heel makkelijk en heel veel dingen waren eigenlijk wel van zelfsprekend

NTW S2 wel interessant, maar ik heb er niet heel veel van

geleerd NTW

S3 Ik denk het wel, ik denk dat ehh ik ben er vooral veel bewuster van geworden eh dat er in andere culturen echt andere manieren zijn

TW S4 Ja dat vond ik ook wel goed dat je er meer bewust van

bent. TW

S5 Ja dat sowieso. TW

S6 Interessant om dingen te leren over andere culturen vooral als je veel met buitenlandse zakenpartners te maken hebt dan is het best wel interessant om te weten wat daar de normen en waarden zijn. Dus dat vond ik echt heel leuk en interessant en ook echt een toegevoegde waarde voor de opleiding.

TW

S7 Nee vond ik eigenlijk ook niet. NTW

Onderzoek S1 Dat is een van de dingen heel handig is bij mijn

scriptie. Ik vond het wel wat minder leuk TW S2 Heel veel wist ik daar al van. Er zaten wel wat puntjes

bij wat handig was. Maar veel wist je eigenlijk al. Twijfel S3 Heel veel wist ik daar al van. Er zaten wel wat puntjes

bij wat handig was. Maar veel wist je eigenlijk al. NTW S4 ja die vond ik wel nuttig en die hielpen ook echt bij de

moduul opdrachten. TW

S5 het is wel echt nuttig TW

S6 als ik dat vak niet had gehad dan had ik denk ik heel

veel onderzoeken niet gehaald. TW

S7 Dat vond ik wel een belangrijk onderdeel, ik vond het ook wel een goed onderdeel. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je ook een onderzoek kan beginnen en maken.

TW

Be

Administratie S1 Dat was nog de beste van alles. Ja dat is moeilijk. TW S2 De toets moest ik wel hard voor leren, maar vond ik

wel nuttig. TW

S3 Weet ik niet, ik zie er niet heel veel van terug verder in de opleiding. Het ligt er misschien aan wat voor, wat voor vak je in de leisure branch gaat kiezen.

NTW S4 Dat denk ik wel ja, ik denk dat het wel goed is dat je

ook de financiële kant inziet TW

S5 Administratie vond ik wel handig, dat is ook gewoon

een beetje basis. Je kan het altijd weer gebruiken. TW S6 het is voor mij zelf niet relevant. Ik had dat niet gemist

S7 Ja dat was eigenlijk het enige Bevak wat ik wel nuttig vond, want ik denk dat managers ook wel met de administratieve kant in aanraking komen.

TW Be kostprijs S1 Ook al een klein beetje gehad op MBO. Was op zich

wel goed om dat weer op te halen. Was op zich ook wel goed te doen. Het vak is wel van waarde

TW S2 ja die was ook lastig. Deze vond ik eigenlijk niet zo

nuttig NTW

S3 Ik denk dat dat wel iets nuttiger is, vooral als je bijvoorbeeld als je een eigen bedrijf gaat, een eigen product gaat ontwikkelen, dan is het wel belangrijk dat je dat soort dingen weet

TW

S4 Ja dat denk ik wel. Het is denk ik niet helemaal waarvoor een leisure manager wordt aangenomen, maar het is ook niet heel diepgaand volgens mij.

TW S5 ik snap wel dat het nuttig kan zijn maar ik zal nooit

iets daarmee willen doen NTW

S6 Nee, misschien voor anderen wel hoor. En ik snap best

dat er misschien een stukje in zit. NTW S7 Die vond ik dus niet heel relevant. Ik denk niet dat ik

later ook nog een efficiëntie schil zou gaan berekenen. TW

Be Jaarverslag S1 Het vak is ook wel van waarde TW

S2 ik zie het nut daar niet zo van in. Daarvoor huur je

later een accountant in. NTW

S3 Rommelig, ik ben naar geen enkele les geweest, omdat het gewoon.. de groep was te groot ik kreeg, ik kreeg niks mee, ik kon beter thuis zelf gaan doen.

TW S4 Vond ik ook wel nuttig. Dan kun je dat tenminste een

beetje inzien en dan snap je wat die andere mensen doen.

TW S5 Je snapt het nut van sommige delen daarvan wel,

maar dan heb je ook weer dat hele saaie ertussen wat mij dan echt niet trekt zeg maar.

TW

S6 Nee. Omdat het erg moeilijk was. NTW

S7 Ja met jaarverslag dat vond ik deels, dat met

operational lease en zo daar krijg ik denk ik wel mee te maken maar ja wat betreft ik vond

bedrijfsadministratie of zo toch wel relevanter.

TW

Studieloopbaan

begeleiding S1 Ja wel ze waren er wel als je het nodig was. TW S2 ik vond het wel handig. Je leert jezelf wel echt kennen

wat je wel en niet kan zeg maar TW

S3 ja ik vind dat altijd wel prettig want soms heb je wel gewoon even dat er wat feiten op tafel komen over

In document Lean Thinking in het hoger onderwijs (pagina 137-148)