• No results found

Nr. Variabele Codeerinstructies Waarden

Algemene variabelen

A1 Nummer van de analyse-eenheid Geef elke analyse-eenheid een uniek nummer.

# A2 Uitzenddatum Notatie: dd-mm-jj

A3 Aantal dagen tot de verkiezingsdatum

Noteer het aantal dagen tot de verkiezingsdatum.

Aantal dagen A4* Presentator(en) Noteer de presentatoren. Naam presentatoren A5 Programmacode Noteer de programmacode. 1= NOS Journaal 2003

2= RTL Nieuws 2003 3= Nederland Kiest 4= Barend en Van Dorp 5= NOS Journaal 2012 6= RTL Nieuws 2012 7= 1 Voor de Verkiezingen 8= Wat Kiest Nederland? A5 Tijdcode begin Noteer de tijd waarop de analyse-

eenheid begint in de opname

mm:ss A6 Tijdcode einde analyse-eenheid

in gebruikte opname

Noteer de tijd waarop de analyse- eenheid eindigt in de opname

mm:ss A7 Duur fragment in seconden Noteer de duur van het fragment in

seconden

sss A8 Openingszin Noteer de eerste zin van de analyse-

eenheid

Tekst A9 Naam van de eerste politicus Uitsluitend politici die meedoen aan

de naderende verkiezingen, of die op het moment van de uitzending actief zijn als politicus, worden hier gecodeerd.

Naam politicus

A10 Naam van de tweede politicus Een (kandidaats-)politicus wordt gecodeerd als deze in de analyse- eenheid sprekend in beeld komt of geciteerd of geparafraseerd wordt. Een politicus die niet hoorbaar sprekend in beeld komt, of een politicus die alleen bij naam genoemd wordt, wordt dus niet gecodeerd.

Naam politicus

A11 Naam van de derde politicus Voor de variabelen A9 t/m A13 wordt steeds de politicus die als eerste spreekt, geciteerd of geparafraseerd wordt als eerste gecodeerd, en zo verder tot maximaal vier politici.

Naam politicus

A12 Naam van de vierde politicus Als er meer dan vier politici in een analyse-eenheid aan bod komen, worden alleen de eerste vier genoteerd.

87

Strategic game frame

1 Wordt er aandacht besteed aan opiniepeilingen en aan de stand van politici of partijen in opiniepeilingen?

Hierbij moet expliciet vermeld worden dat er aandacht besteed wordt aan een peiling. ‘Het CDA daalt behoorlijk in de peilingen’ of ‘Het CDA staat op twaalf zetels in de peilingen’ zijn voorbeelden van deze variabele. Een persoonlijke inschatting, zoals ‘Die coalitie haalt geen meerderheid’, als hierbij niet vermeld wordt dat dit op peilingen is gebaseerd, wordt als 0 gecodeerd. Peilingen hebben betrekking op de mogelijke uitslag van de naderende verkiezingen, inclusief mogelijke kabinetsformatie. Een peiling op bijvoorbeeld een ‘tweede scherm’ die ergens anders naar vraagt telt niet mee.

0= nee 1= ja

2 Wordt er aandacht besteed aan politici, partijen of andere actoren in verhouding tot mogelijke verkiezingsuitkomsten en/of coalitie- of

regeringsvorming?

Hierbij is alleen de stand in opiniepeilingen niet voldoende, maar wel implicaties daarvan. ‘Het CDA staat op twaalf zetels in de peilingen’ wordt dus als 0

gecodeerd, maar ‘Het CDA staat op twaalf zetels in de peilingen, en is daarom een minder aantrekkelijke coalitiepartner’ als 1. Ook speculatie over een mogelijke nieuwe minister-president valt hieronder.

0= nee 1= ja

3 Wordt eraan gerefereerd dat politici, partijen of andere actoren (verkiezingen, debatten, of in algemene zin) winnen of verliezen?

Naast expliciet de woorden

‘winnen’ en ‘verliezen’ worden ook synoniemen daarvan, en termen die tussen winst en verlies inzitten, zoals ‘goede zaken doen’ of ‘teleurstellen’ als 1 gecodeerd.

0= nee 1= ja

4 Wordt er gebruik gemaakt van aan sport en/of oorlog ontleende taal?

Omdat de grens tussen sport en spel vaak niet helemaal duidelijk is, wordt hier ook aan spellen ontleende taal als 1 gecodeerd, zoals bijvoorbeeld ‘politiek Stratego’ of ‘blufpoker spelen’.

0= nee 1= ja

5 Wordt er aandacht besteed aan de strategieën of tactieken die politici of partijen gebruiken om verkiezingen of debatten te winnen, om positieve aandacht te krijgen in het nieuws, of om

0= nee 1= ja

88 andere vormen van politiek

succes te bereiken?

6 Wordt er aandacht besteed aan de achterliggende motivatie voor acties, standpunten of gedrag van politici of partijen?

Hier moet expliciet een motivatie genoemd worden, die nadrukkelijk anders is dan een oprecht geloof in een bepaalde actie, standpunt of gedrag. Bijvoorbeeld: ‘Hij zegt dat alleen omdat het kiezers trekt’

0= nee 1= ja

7 Wordt er aandacht besteed aan de stijl of presentatie van een partij, kandidaat of campagne?

De stijl of presentatie moet hierbij expliciet de aandacht krijgen in de gesproken tekst, en dus niet alleen blijken uit de beelden.

0= nee 1= ja

8 Wordt er aandacht besteed aan de rol van de media in de politiek of in de campagne, en/of de verhouding tussen politieke actoren en de media?

0= nee 1= ja

Dominant frame

9 Wat is de dominante framing van de politiek?

Het issue frame is dominant als de analyse-eenheid zich met name richt op issues en standpunten daarover, bestaande

omstandigheden die relevant zijn voor standpunten over issues, of op eerdere uitspraken of

gebeurtenissen voor zover die betrekking hebben op politieke

issues.

Het strategic game frame is dominant als de analyse-eenheid zich met name richt op het ‘spel’ van de politiek, de politiek als populariteitswedstrijd, achterliggende strategieën of tactieken en op persoonlijke verhoudingen tussen politici die los staan van bepaalde issues. Ook wordt een focus op de manier waarop campagne wordt gevoerd, op het imago van politici, op politieke macht als een doel op zichzelf en op politici als individuen in plaats van als zegsmannen en –vrouwen voor een bepaald beleid hiertoe gerekend. Indien nodig wordt het dominante

frame vastgesteld door het aantal

seconden binnen de analyse- eenheid waarin het issue frame dominant is te vergelijken met het aantal seconden waarin het

strategic game frame dominant is.

Een analyse-eenheid waarin geen

1= issue frame

2= strategic game frame 9= overig

89 enkele framing van de politiek

waarneembaar is wordt gecodeerd als 9. Bijvoorbeeld: een fragment met uitsluitend muziek, of een aankondiging van de reclame.

Issue frame

10 Wordt er aandacht besteed aan bestaande politieke issues of beleid?

Onder een issue wordt hier verstaan: een politiek onderwerp dat bestaat buiten het politieke systeem en waarover de politiek een besluit zou kunnen nemen. Een mogelijke kabinetssamenstelling is dus geen issue, maar de mogelijke invoering van een gekozen minister-president wel. De uitslag van een peiling is geen issue, maar een mogelijk verbod op peilingen binnen een bepaalde periode voor de verkiezingen wel. Onder aandacht besteden wordt verstaan: enige informatie verstrekken over een issue of beleid, anders dan het noemen van een beleidsterrein. ‘In het debat ging het over migratie en onderwijs’ wordt dus als 0 gecodeerd, maar ‘In het debat ging het over de financiële problemen in het onderwijs’ als 1. Als alleen ‘het Europastandpunt van de VVD’ wordt gezegd, zonder dat er op enige wijze af te leiden is over welk aspect van Europese samenwerking het gaat en wat het standpunt van de VVD daarover is, wordt ook 0 gecodeerd.

0= nee 1= ja

11 Wordt er aandacht besteed aan de opvattingen over een issue of beleid van één politieke partij?

0= nee 1= ja 12 Wordt er aandacht besteed aan de

opvattingen over een issue of beleid van twee of meer politieke partijen?

Het is hierbij noodzakelijk dat de opvattingen van twee of meer partijen over hetzelfde issue of beleid naar voren komen. Als de analyse-eenheid opvattingen van verschillende partijen over verschillende issues bevat wordt 0 gecodeerd.

0= nee 1= ja

13 Wordt er aandacht besteed aan de opvattingen over een issue of

0= nee 1= ja

90 beleid van andere actoren, zoals

burgers, experts of cabaretiers? 14 Wordt er aandacht besteed aan

eerdere gebeurtenissen of uitspraken, voor zover die betrekking hebben op, of gebracht worden als relevant voor, politieke issues of beleid?

Niet elke eerdere uitspraak of gebeurtenis wordt dus als 1 gecodeerd. Het is noodzakelijk dat de eerdere uitspraak of gebeurtenis direct relevant is voor een issue waaraan aandacht wordt besteed, of dat de koppeling met een issue door een spreker wordt gemaakt.

0= nee 1= ja

Personalisering

15 Hoe vaak wordt een politieke partij genoemd door een presentator of tafelgast?

Als tafelgast wordt iedere niet- politicus gerekend, die gedurende de hele uitzending aan tafel blijft met de presentatoren. Onder presentatoren vallen, naast de vaste presentatoren van het programma, ook degenen die een aparte rubriek van een programma, zoals een

social media-rubriek, presenteren in

een apart deel van de studio.

Aantal waarnemingen

16 Hoe vaak wordt een politicus genoemd door een presentator of tafelgast?

Aantal waarnemingen

17 Hoe vaak wordt een politieke partij genoemd door een persoon die aan het woord komt in het programma, anders dan als presentator of tafelgast?

Hieronder vallen bijvoorbeeld uitspraken van niet-politici in fragmenten uit andere

programma’s, en mensen op straat of in het publiek.

Aantal waarnemingen

18 Hoe vaak wordt een politicus genoemd door een persoon die aan het woord komt in het programma, anders dan als presentator of tafelgast?

Aantal waarnemingen

19 Hoe vaak spreekt een politicus waarneembaar namens zichzelf? (Ik wil, zal, vind...)

Generaliserende uitspraken, zoals ‘Dat vindt iedereen’ of andere uitspraken waarin de politicus niet nadrukkelijk namens zichzelf of namens zijn of haar partij of regering spreekt worden niet meegeteld voor C5 of C6. Zolang de politicus namens zichzelf of namens zijn of haar partij of regering blijft spreken, wordt dit gecodeerd als één uitspraak.

Aantal waarnemingen

20 Hoe vaak spreekt een politicus namens zijn of haar partij of regering? (Wij, de partij/regering wil, zal, vindt…’)

Als de politicus wordt onderbroken en vervolgens verder praat, telt dit als een nieuwe uitspraak. Telkens als de politicus tijdens het praten wisselt van spreken namens zichzelf naar spreken namens een partij of een regering, telt dit ook als een nieuwe uitspraak.

91 21 Hoeveel lijstrekkers komen er in

de analyse-eenheid voor, doordat zij sprekend in beeld komen of geciteerd of geparafraseerd worden?

Zie ook de instructies bij A9 en A10.

Aantal lijsttrekkers

22 Hoeveel overige politici komen er in de analyse-eenheid voor, doordat zij sprekend in beeld komen of geciteerd of geparafraseerd worden?

Aantal overige politici

23 Wordt er aandacht besteed aan één of meer van de volgende karaktereigenschappen van een politicus: competentie,

leiderschap, betrouwbaarheid, integriteit, geloofwaardigheid, moraliteit, retorische vaardigheid en uiterlijk, in een politieke context?

Een politieke context is bijvoorbeeld in het parlement, tijdens de campagne of tijdens een debat. In elk bekeken programma verschijnt een politicus in campagnetijd en als politicus. Als de karaktereigenschap in de context van een programma genoemd wordt, is dat daarom een politieke context.

0= nee 1= ja

24 Wordt er aandacht besteed aan één of meer van de volgende karaktereigenschappen van een politicus: competentie,

leiderschap, betrouwbaarheid, integriteit, geloofwaardigheid, moraliteit, retorische vaardigheid en uiterlijk, in een persoonlijke context?

Een persoonlijke context is

bijvoorbeeld thuis, op vakantie of in het privéleven van de politicus.

0= nee 1= ja

25 Wordt er aandacht besteed aan het privéleven van een politicus, zoals bijvoorbeeld zijn of haar familiesituatie, levensloop, vrijetijdsbesteding of liefdesleven?

0= nee 1= ja

26 Wordt er aandacht besteed aan de persoonlijke emoties van een politicus?

0= nee 1= ja

A1 A2 A3 A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

1 11-9-2012 1 8 0:21 0;45 24 Goedenavond, dit is de zomer van 4, wat kiest nederland? Aankondiging programma.0 1 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 11-9-2012 1 8 1:11 3:15 124 Introductie: met Ronald Plasterk, Wester, Bart Chabot Plasterk 1 1 1 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 6 2 0 0 1 1 0 1 0 0 0 1 3 11-9-2012 1 8 3:15 7:26 191 Bart, jij ging vandaag vertellen Plasterk Pechtold Buma 1 1 1 1 1 1 0 0 2 0 0 0 0 0 16 9 0 0 5 1 2 1 0 0 0 0 4 11-9-2012 1 8 7;26 10:11 165 We hebben vanavond negen kleine partijen Krol Schijvenaars (NL Lokaal)Lea Manders (Mens en Spirit)1 1 0 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 1 3 7 0 0 1 2 3 1 0 0 0 0 5 11-9-2012 1 8 10:11 11:14 63 Herken je je in het verwijt van Henk Krol…? Plasterk 0 1 0 0 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 3 2 0 0 1 1 0 1 0 0 0 0 6 11-9-2012 1 8 11:14 13:04 110 We gaan eerst even kijken wat men hier vindt van Ronald Plasterk en diens toekomst in de politiek Plasterk 0 0 0 0 0 0 1 0 2 1 0 0 1 0 1 3 0 0 0 0 0 1 1 0 1 0 7 11-9-2012 1 8 13:04 15:39 135 De man in het koffiehuis zegt dat u als wetenschapper nuttiger was voor de samenleving Plasterk 0 0 0 0 0 0 0 0 2 1 0 0 0 0 1 3 0 0 7 0 0 1 0 0 1 1 8 11-9-2012 1 8 15:39 18:58 199 Ronald Plasterk zou een uitstekende minister van financiën zijn… (in fragment) De Jager Plasterk 1 1 1 1 0 1 1 1 2 1 0 0 1 0 9 3 0 0 6 2 0 1 1 0 1 0 9 11-9-2012 1 8 0:36 1:18 42 Welkom terug bij de zomer van 4… Plasterk 0 0 0 0 0 0 0 0 9 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 10 11-9-2012 1 8 1:18 3:23 125 We gaan weer naar drie lijsttrekkers van kleine partijen luisteren Vlemmix (PvdT)Reinten (Anti Europa Partij)Oldenkamp (SOPN) 0 0 0 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 5 8 0 0 0 3 3 0 0 0 0 0 11 11-9-2012 1 8 3:23 5:17 116 Meneer Plasterk, zullen we gelijk de dilemma's maar doen? Plasterk 0 1 0 0 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 1 7 0 0 8 0 0 1 0 0 1 1 12 11-9-2012 1 8 5:17 7:34 137 Dat lijsttrekkerschap… Plasterk 0 0 0 1 1 0 0 0 2 0 0 0 0 0 2 5 0 0 3 0 0 1 0 0 0 1 13 11-9-2012 1 8 7:34 10:08 154 Nu is Diederik Samsom… Plasterk 1 0 0 1 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 2 3 0 0 4 2 0 1 1 0 1 1 14 11-9-2012 1 8 10:08 12:00 112 Want Frits, er is ook veel kritiek op de VVD. Plasterk 0 0 0 0 0 0 1 1 2 1 1 1 0 0 6 5 0 0 3 0 0 1 0 0 0 0 15 11-9-2012 1 8 12:00 14:17 137 Zullen we even kijken wat jij verder in de krantjes tegenkwam? Tofik Dibi 1 1 1 0 0 0 1 0 2 1 1 0 0 1 1 9 0 0 0 1 0 1 0 0 0 0 16 11-9-2012 1 8 14:17 16:42 145 Dit is het Duits constitutioneel hof.. (Krantjes lezen deel 2). Roemer Samsom 0 1 0 0 0 0 1 1 2 1 0 0 1 0 0 7 0 0 1 0 2 1 1 0 1 0 17 11-9-2012 1 8 16:42 19:10 148 Laten we even gaan luisteren naar nog een drietal… Van Tuyll van Serooskerken, LibdemManders, Libertarische PartijPoot (Piratenpartij) 0 1 0 0 0 0 0 0 1 1 1 0 0 1 7 6 0 0 0 4 3 0 0 0 0 0 18 11-9-2012 1 8 19:10 19:57 47 Het debat aan de overkant is afgelopen… Pechtold Buma 0 0 0 0 0 0 0 0 9 0 0 0 0 0 0 4 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 19 11-9-2012 1 8 0:32 2:16 104 Welkom terug bij Wat Kiest NL. Buma Pechtold 0 1 0 0 0 0 1 1 2 1 1 1 0 0 0 5 0 0 5 1 2 0 0 0 0 1 20 11-9-2012 1 8 2:16 3:56 160 U zegt natuurlijk keurig PvdA… Pechtold Wilders 0 1 0 0 0 0 1 1 2 1 1 0 0 0 1 1 0 0 5 0 4 0 0 0 0 0 21 11-9-2012 1 8 3:56 6:21 145 Wat vindt u, Ronald Plasterk. Oneliners/Europa Plasterk Pechtold 0 1 1 1 1 1 1 1 2 1 1 1 0 1 0 6 0 0 10 1 2 1 0 0 0 1 22 11-9-2012 1 8 6:21 7:42 141 Mag ik ook vragen hoe jullie terugkijken op de campagne? Buma 0 0 0 0 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 0 4 0 0 2 0 1 0 0 0 1 1 23 11-9-2012 1 8 7:42 9:21 99 Meneer Pechtold, het zou een heel harde campagne worden. Pechtold 0 1 0 0 0 0 1 1 1 1 1 0 0 0 0 1 0 0 2 0 1 0 0 0 0 1 24 11-9-2012 1 8 9:21 10:39 78 Plasterk zit te popelen om… Pechtold Buma 0 1 0 0 0 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 0 0 5 0 0 1 0 0 0 0 25 11-9-2012 1 8 10:39 12:15 96 Ik wil even een rare break maken… Plasterk 0 1 0 1 0 0 0 0 2 1 1 0 0 1 0 2 0 0 2 1 0 1 0 0 0 0 26 11-9-2012 1 8 12:15 13:50 105 En nu verder…? Plasterk Buma 1 1 0 0 1 1 1 0 1 1 0 0 1 0 0 1 0 0 3 0 1 1 0 0 0 0 27 11-9-2012 1 8 13:50 15:20 90 Is er een andere…? Buma Pechtold 1 1 1 1 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 1 2 1 0 0 0 0 28 11-9-2012 1 8 15:20 16:27:00+17s67 Ik wil nog één ding… Pechtold 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1 0 0 0 0 0 29 11-9-2012 1 7 0;00 0;30 30 Het is vandaag dinsdag.. 0 0 0 0 0 0 0 0 9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 30 11-9-2012 1 7 0:30 3:16 166 Goedenavond, we hebben vijf interessante gasten, etc. aankondiging Wilders 0 0 0 1 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 2 3 0 0 0 0 1 0 1 0 0 0 31 11-9-2012 1 7 3:16 5:18 122 Kay van de Linde, wie had er moeten winnen dit debat? Rutte Roemer Samsom 0 1 1 0 1 0 0 0 2 0 0 0 0 0 3 6 0 0 3 1 3 0 0 0 0 0 32 11-9-2012 1 7 5:18 7:39 141 Paul Jansen, het draait toch een beetje om wie wordt er premier.1 1 1 1 1 0 1 1 2 0 0 0 0 0 6 16 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 33 11-9-2012 1 7 7:39 9:37 118 Van de Linde: Ik ben het helemaal eens. 0 1 1 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 0 6 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 34 11-9-2012 1 7 9:37 10:40 63 Halsema: Alleen wat je hier ziet… 0 0 0 1 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 2 8 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 35 11-9-2012 1 7 10:40 12:50 130 In zijn krant heb ik gelezen… 1 0 0 1 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 5 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 36 11-9-2012 1 7 12:50 15:09 139 Het is een beginnend leider… 0 1 0 1 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 3 5 1 4 0 0 0 0 1 0 0 0 37 11-9-2012 1 7 15:09 16:37 88 Waar is het bij GroenLinks dan misgegaan? 0 1 0 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 4 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 38 11-9-2012 1 7 16:37 17:53 76 Dat is dan misschien een ander onderwerp. Weer over Groenlinks.0 0 0 1 0 0 1 0 2 1 0 0 1 0 1 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 39 11-9-2012 1 7 17:53 19:22 89 Femke Halsema, nog even over die analyse... 1 1 0 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 2 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 40 11-9-2012 1 7 19:22 21:52 150 Heb jij in alle eerlijkheid nou nooit afgevraagd of je niet beter had kunnen blijven?1 0 1 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 41 11-9-2012 1 7 21:52 23:53 121 Zullen we even naar de campagne in de algemeniteit [sic] gaan.0 0 0 0 0 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 42 11-9-2012 1 7 23:53 25,58 125 Ik wou het even breder stellen, is er dan een alternatief voor CPB-cijfers?0 0 0 0 1 0 1 0 2 1 0 0 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 43 11-9-2012 1 7 25;58 28;11 133 Kunnen we zeggen, dat factchecken is toch van deze campagne.0 0 1 1 1 1 1 1 2 1 0 0 1 0 1 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 44 11-9-2012 1 7 28;11 29;35 84 Waar de CPB-cijfers wel heel aardig in is.. 0 0 0 0 1 0 0 1 2 1 1 0 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 45 11-9-2012 1 7 29;35 31;06 91 We willen naar een ander onderwerp, namelijk de tv-debatten.0 1 0 0 1 0 1 1 2 1 0 0 1 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 46 11-9-2012 1 7 31,06 32;02 56 En is het dan zo, als je op sociale media tot winnaar wordt uitgeroepen…,0 0 1 1 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 47 11-9-2012 1 7 32;02 33;36 94 Daar komen dan ook weer die peilingen… 1 0 1 0 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 1 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 48 11-9-2012 1 7 33;36 35;28 112 Waarin deze analyse incorrect is, is dat Roemer… 1 1 1 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 2 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 49 11-9-2012 1 7 35;28 37;19 111 Zullen we even kijken naar wat door velen wordt beschouwd als het moment van Diederik Samsom. Samsom Rutte 0 0 0 0 1 0 1 0 2 1 1 1 0 0 2 5 0 0 1 2 2 0 1 0 0 0 50 11-9-2012 1 7 37;19 39;00 101 Ik vind het wel een somber moment. 0 0 1 1 1 1 1 0 2 1 1 0 1 1 5 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 51 11-9-2012 1 7 39;00 39;40 40 Mark Rutte is de laatste leider in nederland die nog niet gevallen is in die hele Eurocrisis…1 0 0 1 1 1 1 0 2 1 0 0 1 0 2 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 52 11-9-2012 1 7 39;40 41;25 85 Nog even terug naar, want er vallen zo nu en dan Engelse termen en dat probeerde Roemer ook. Roemer 0 1 1 1 1 0 1 0 2 1 1 0 0 0 0 6 0 0 2 0 1 0 1 0 0 0 53 11-9-2012 1 7 41;25 41:56 31 Dat werd vooral bevestigd… 0 1 0 1 0 0 1 0 2 1 1 0 0 0 1 4 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 54 11-9-2012 1 7 41;56 42;30 34 .. Dat wij een tweede scherm hebben… 1 0 0 0 0 0 0 0 9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 55 11-9-2012 1 7 42;30 43;13 43 Paul Jansen, wie gaat er winnen? 0 1 1 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 56 11-9-2012 1 7 43;13 45;06 113 Wouke, wie gaat er winnen? 1 1 1 0 0 0 0 1 2 0 0 0 0 0 5 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 57 11-9-2012 1 7 45;06 47;05 119 Misschien nog een opmerking over die tweestrijd… Ploumen (PvdA)Rutte 1 1 1 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 4 0 2 8 0 0 1 1 0 0 0 0 58 11-9-2012 1 7 47;05 47;56 51 Het is wel degelijk relevant… 0 1 1 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 59 11-9-2012 1 7 47;56 48;49 53 Er is een groot verschil met 2010, toen was er een sterk rechts blok.0 1 1 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 7 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 60 11-9-2012 1 7 48;49 49,55 66 Ik wou het positief afsluiten… 0 1 1 0 0 0 1 0 2 1 0 0 1 0 2 1 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 61 11-9-2012 1 7 49;55 51;00 65 Het is voor kiezers wel heel belangrijk om zich te realiseren… 1 1 1 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 62 11-9-2012 1 7 51;00 52;32 92 Het interessante wordt wel, omdat iedereen dat weet… 0 1 1 1 1 0 0 0 2 0 0 0 0 0 3 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 63 11-9-2012 1 7 52;32 53;16 44 Wat mij een beetje hoop gaf, eerlijk gezegd, aan het einde van het slotdebat…0 1 0 1 1 0 0 0 2 1 1 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 64 11-9-2012 1 7 53;16 54;09 53 Er is ook nog een kleine kans dat het CDA zo'n slechte uitslag haalt,…1 1 1 0 1 0 0 0 2 0 0 0 0 0 7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 65 11-9-2012 1 7 54;09 55;41 92 Misschien dat we het morgen om deze tijd al weten… 1 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 66 27-8-2012 16 8 2;03 2;59 56 Welkom bij De Zomer van vier, wat kiest nederland, een programma dat er elke werkdag zal zijn tot de verkiezingen. Rutte 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 2 0 1 0 0 0 0 1 67 27-8-2012 16 8 2;59 4;28 99 Nieuws van vandaag, er is toch weer wat gebeurd… Rutte 0 0 0 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 2 3 0 0 3 0 1 0 0 0 1 1 68 27-8-2012 16 8 4;28 6;33 125 John v/d Heuvel, wat is jouw nieuws van de dag? Rutte 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 2 0 0 2 0 1 0 0 0 0 0 69 27-8-2012 16 8 6;33 7;58 85 Bart Chabot, nieuws van vandaag? 0 0 0 0 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 0 3 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 70 27-8-2012 16 8 7;58 9;13 75 Overigens, Mark, als Pim Fortuyn nog zou leven.. Rutte 0 1 0 0 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 3 1 1 0 0 0 0 1 71 27-8-2012 16 8 9;13 9;55 42 Ik wil het campagnenieuws van Frits horen. Rutte 0 0 0 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 7 0 0 0 1 0 1 0 0 0 0 0 72 27-8-2012 16 8 9;55 11;28 93 We gaan het straks nog uitgebreid hebben over het politieke nieuws..0 0 0 0 0 0 0 0 9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 73 27-8-2012 16 8 11;28 13;12 104 Maar nu eerst naar het belangrijke nieuws van vandaag, laten we eens beginnen met het debat van gisteravond. Rutte 0 0 1 1 1 0 1 1 2 1 0 0 0 0 2 2 0 0 4 0 1 0 0 0 0 1 74 27-8-2012 16 8 13;12 14;41 89 Zullen we even kijken naar een fragment, dan komen we bij de anderen. Rutte Samsom 1 0 1 0 0 0 1 0 2 1 1 0 0 0 3 4 0 0 1 0 3 0 1 0 0 0 75 27-8-2012 16 8 14;41 15;39 58 John v/d Heuvel, jij stemt op…? 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 1 4 0 0 0 0 1 0 0 0 1 0 76 27-8-2012 16 8 15;39 16;36 57 Was Diederik Samsom toch ineens een betere tegenstander… Rutte 1 0 0 1 1 0 0 0 2 1 1 0 0 0 0 1 0 0 2 0 1 0 0 0 0 0 77 27-8-2012 16 8 16;36 17;00 24 Inhoudelijk ben ik het echt met hem oneens.. Rutte 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0 78 27-8-2012 16 8 17;00 18;20 80 Ik wil even bij het debat blijven… Rutte Wilders 0 0 0 0 1 1 1 0 2 1 1 1 0 1 1 14 0 0 2 1 2 0 0 0 1 1 79 27-8-2012 16 8 18;20 18;59 39 Is het toch een moment van zwakte om dan je te gaan zeggen, Geert je was erbij? Rutte 0 0 0 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 0 4 0 0 2 0 1 0 0 0 0 1 80 27-8-2012 16 8 18;59 20;11 72 Wat mij dan wel weer opvalt, we waren natuurlijk allemaal samen in die Rode Hoed, Rutte 0 0 0 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 2 0 1 0 0 0 0 1 81 27-8-2012 16 8 0;30 2;11 101 Welkom terug bij Wat Kiest NL. 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 0 0 1 2 6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 82 27-8-2012 16 8 2;11 3;30 79 Laten we even kijken wat het CPB erover zegt. Rutte 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 0 0 1 0 1 0 0 1 3 1 0 0 0 0 0 83 27-8-2012 16 8 3;30 4;49 79 En daar gaat het om, wordt het duurder? Rutte 0 0 0 0 1 0 0 0 1 1 1 0 0 1 0 0 0 0 0 3 1 0 0 0 0 0 84 27-8-2012 16 8 4;49 6;30 101 Ik ga naar Rob Wijnberg… 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 0 0 1 4 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 85 27-8-2012 16 8 6;30 8;28 118 Toch een beetje spijt van gisteren, die leuke debattruc… Rutte 0 0 0 0 1 0 1 0 1 1 1 0 0 1 0 2 0 0 4 2 1 0 0 0 0 0 86 27-8-2012 16 8 8;28 10;19 111 Rob Wijnberg, jij hebt ook andere dingen gecheckt? Rutte 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 1 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 0 87 27-8-2012 16 8 10;19 12;20 111 Het tweede deel van de bewering… Rutte 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 0 0 1 0 2 0 0 3 0 1 0 0 0 0 0 88 27-8-2012 16 8 12;20 14;08 108 Mag ik aan de mannen vragen aan tafel wat jullie daarvan vinden. Rutte 0 0 0 0 1 1 1 0 2 1 0 0 0 1 0 3 0 0 3 0 1 0 1 0 0 0 89 27-8-2012 16 8 14;08 17;04 116 Mag ik een kijkersvraag voorlezen… Rutte 0 0 0 0 1 0 1 1 2 0 0 0 0 0 0 4 0 0 6 0 1 0 1 0 0 0 90 27-8-2012 16 8 17;04 18;14 70 Wij hebben vanmiddag ook nog iets ontdekt… 0 0 0 1 0 0 0 0 1 1 1 0 0 1 0 1 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0 91 27-8-2012 16 8 18;14 19;55 101 We gaan even kijken, in een ander praatprogramma over sport hadden ze iets over kranten doornemen.0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 92 27-8-2012 16 8 19;55 20;53 58 In de Volkskrant las ik… 0 0 0 0 0 1 0 0 2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 93 27-8-2012 16 8 20;53 22;16 83 Van Wilders, ook zijn pagina heeft gemaakt… 0 0 0 1 1 1 1 0 2 1 0 0 0 0 0 7 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 94 27-8-2012 16 8 22;16 25;19 183 We gaan even bij Martijn Kiens(?) te rade. 1 1 0 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 15 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 95 27-8-2012 16 8 25;19 26;22 63 Vervolgens was er nog het verhaal van de CPB-cijfers… Rutte 0 0 1 1 0 0 1 0 2 0 0 0 0 1 2 3 0 0 1 0 1 0 1 0 0 0 96 27-8-2012 16 8 26;22 27;55 93 Samsom toch he, waar we… Rutte 0 0 0 1 1 0 1 1 2 0 0 0 0 0 1 4 0 0 2 0 1 0 0 0 0 0 97 27-8-2012 16 8 27;55 29;57 122 We hebben in dit programma ook nog een ander onderdeel… (dilemma's) Rutte 0 1 0 0 0 0 1 0 2 1 0 0 0 0 0 5 0 0 10 1 1 0 1 0 1 1 98 27-8-2012 16 8 29;57 33;32 215 Mark, de liefde… Rutte 0 0 0 0 0 0 1 0 2 0 0 0 0 0 1 7 0 0 10 0 1 0 0 1 1 1