• No results found

Zo zegt de HEERE: Ik ben naar Sion teruggekeerd en Ik zal midden in

Alle engelen komen met de Zoon des mensen mee

Zacharia 8:3 Zo zegt de HEERE: Ik ben naar Sion teruggekeerd en Ik zal midden in

Jeruzalem wonen. Jeruzalem zal ‘stad van de waarheid’ genoemd worden, de berg van de HEERE van de legermachten ‘de heilige berg’.

Psalm 68:16 De berg Basan is een machtige berg, de berg Basan is een berg met vele toppen. 17 Waarom, gebergte met al uw toppen, kijkt u met afgunst naar deze berg, die God als Zijn woning heeft begeerd? Ja, de HEERE zal er voor altijd wonen.

y Israël weer terug in het beloofde land.

y De volken worden opgeroepen de Heere te loven en te prijzen.

y De Heere zal de mensen naar recht oordelen.

Psalm 98: 2 De HEERE heeft Zijn heil bekend gemaakt en Zijn gerechtigheid geopen-baard voor de ogen van de heidenvolken. 3 Hij heeft gedacht aan Zijn goedertierenheid en trouw voor het huis van Israël; alle einden der aarde hebben gezien het heil van onze God. 4 Juich voor de HEERE, heel de aarde, breek uit in gejuich, zing vrolijk en zing psalmen. 5 Zing psalmen voor de HEERE met de harp, met de harp en met luid psalm-gezang, 6 met trompetten en bazuingeschal, juich voor het aangezicht van de Koning, de HEERE. 7 Laat de zee bulderen met al wat ze bevat, de wereld juichen met wie haar bewoont. 8 Laten de rivieren in de handen klappen, de bergen tezamen vrolijk zingen 9 voor het aangezicht van de HEERE; want Hij komt om de aarde te oordelen. Hij zal de wereld oordelen in gerechtigheid en de volken op billijke wijze oordelen.

y De HEERE regeert vanuit Jeruzalem over Zijn Vrederijk.

y De Koning van Israël is een heilig God.

y De Koning van Israël is een machtig God.

y De Koning van Israël is een rechtvaardig God.

Psalm 99:1 De HEERE regeert; laten de volken sidderen. Hij troont tussen de

che-rubs; laat de aarde beven. 2 De HEERE is groot in Sion, Híj is verheven boven alle volken. 3 Laten zij Uw grote en ontzagwekkende Naam loven. Heilig is Hij. 4 Loof de macht van de Koning, Die het recht liefheeft. Ú hebt een billijk bestuur gevestigd, Ú hebt recht en gerechtigheid gedaan in Jakob. 5 Roem de HEERE, onze God; buig u neer voor de voetbank van Zijn voeten. Heilig is Hij.

y De volken zullen de Naam van de HEERE vrezen.

y De HEERE zal Zich ontfermen over het overblijfsel van Israël.

y De nieuwe generatie van Israël zal de HEERE loven.

y De volken zullen komen om de HEERE te dienen.

y Er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Psalm 102:14 Ú zult opstaan, U zult Zich ontfermen over Sion, want de tijd om haar ge-nadig te zijn, want de vastgestelde tijd is gekomen. 15 Want Uw dienaren zijn haar stenen goedgezind en hebben medelijden met haar gruis. 16 De heidenvolken zullen de Naam van de HEERE vrezen, alle koningen van de aarde Uw heerlijkheid, 17 wanneer de HEERE Sion heeft opgebouwd, 18 Zich gewend heeft tot het gebed van de allerarmsten, en hun gebed niet heeft veracht. 19 Dit wordt beschreven voor de volgende generatie. Het volk dat geschapen wordt, zal de HEERE loven. 20 Want Hij heeft uit Zijn heilige hoogte neergezien, de HEERE heeft uit de hemel op de aarde neergekeken, 21 om het gekerm van de gevangenen te horen, om los te maken wie ten dode zijn opgeschreven, 22 zodat men van de Naam van de HEERE zal vertellen te Sion en Zijn lof in Jeruzalem, 23 wanneer de volken tezamen bijeen zullen komen, en de koninkrijken, om de HEERE te dienen. ...26 U hebt voorheen de aarde gegrondvest, de hemel is het werk van Uw handen. 27 Die zullen vergaan, maar Ú zult standhouden; zij alle zullen verslijten als een kleed. U zult ze verwisselen als een gewaad en zij zullen verdwijnen. 28 Maar U blijft Dezelfde, aan Uw jaren zal geen einde komen. 29 De kinderen van Uw dienaren zullen veilig wonen, hun nageslacht zal voor Uw aangezicht bevestigd worden.

y De HEERE brengt Zijn volk terug uit alle landen.

Psalm 107:1 Loof de HEERE, want Hij is goed, want Zijn goedertierenheid is voor eeuwig. 2 Laten zo spreken wie de HEERE verlost heeft, die Hij verlost heeft uit de hand van de tegenstanders, 3 en die Hij uit de landen bijeengebracht heeft, van het oosten en van het westen, van het noorden en van de zee.

y De Heere Jezus zit nu aan de rechterhand van God.

y De Heere zal regeren vanuit Sion, Jeruzalem.

y Als de Heere Jezus terugkomt zullen de Israëlieten zeer gewillig zijn om zich te bekeren.

y Bij Zijn komst verplettert de Heere Jezus Zijn vijanden.

y De Heere Jezus zal recht spreken onder de volken.

y De antichrist zal worden verpletterd.

Psalm 110:1 De HEERE heeft tot mijn Heere gesproken: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden gemaakt zal hebben tot een voetbank voor Uw voeten. 2 De HEERE strekt Uw machtige scepter uit vanuit Sion en zegt: Heers te midden van Uw vijanden. 3 Uw volk is zeer gewillig op de dag van Uw kracht, getooid met heilig sieraad;

uit de baarmoeder van de dageraad is voor U de dauw van Uw jeugd.4 De HEERE heeft gezworen en Hij zal er geen berouw van hebben: U bent Priester voor eeuwig, naar de ordening van Melchizedek.5 De Heere is aan Uw rechterhand, Hij verplettert koningen op de dag van Zijn toorn. 6 Hij spreekt recht onder de heidenvolken, en verplettert hem die het hoofd is over een groot land. 7 Hij drinkt onderweg uit de beek, daarom heft Hij Zijn hoofd omhoog.

y Bidden om de vrede voor Jeruzalem is een opdracht van de HEERE.

Psalm 122:6 Bid om vrede voor Jeruzalem, laat het goed gaan met hen die u liefheb-ben. 7 Laat vrede binnen uw vestingwal zijn, rust in uw burchten.

y De HEERE zal het Joodse volk bekeren.

y Ik zal Mijn Geest over Israël uitstorten.

y Hij zal Israël verlossen van al zijn ongerechtigheden.

y Zij zullen over Hem bitter leed dragen.

Psalm 130:7 Laat Israël hopen op de HEERE, want bij de HEERE is goedertierenheid en bij Hem is veel verlossing. 8 Ja, Hij zal Israël verlossen van al zijn ongerechtigheden.

Over de bekering van het Joodse volk staat er heel veel in Gods Woord. Alle profe-ten hebben het volk opgeroepen om zich te bekeren. Om de afgoden weg te doen.

Om de zonden na te laten. Deze oproepen hebben niet geresulteerd in veroot-moediging en berouw en gehoorzaamheid. Daarom werd het Joodse volk gestraft en verstrooid over bijna alle landen van deze wereld. Gedurende deze verstrooiing probeerden zogenaamde christenen de Joden, onder dwang, te bekeren tot het christelijk geloof. Of ze werden vermoord door zogenaamde christenen of andere volken.

Nu zegt de Heere in Zijn Woord dat Hij het Joodse volk zal bekeren. Wanneer dat gaat gebeuren? Zo nu en dan komen er al Joodse mensen tot bekering, de Messias belijdende Joden, maar dat is in totaal zo ongeveer 1 á 2 % van het totaal aantal Joodse mensen. Maar in Gods Woord staat dat Hij Israël in één dag zal bekeren. Dat gaat gebeuren als de Heere Jezus terugkomt naar deze wereld. Dat staat in:

Zacharia 12:11 Op die dag zal in Jeruzalem de rouwklacht groot zijn, zoals de