• No results found

De HEERE zal Koning worden over heel de aarde. Op die dag zal de HEERE de Enige zijn en Zijn Naam de enige

KONING VAN DAT RIJK REGEREN?

Zacharia 14:9 De HEERE zal Koning worden over heel de aarde. Op die dag zal de HEERE de Enige zijn en Zijn Naam de enige

8. WANNEER KOMT DAT VREDERIJK?

Het eerstvolgende heilsgebeuren dat voor de deur staat is de opname van de gelo-vigen. Daarna volgt de Grote Verdrukking voor de ongelogelo-vigen. Aan het einde van de Grote Verdrukking komt de Messias Jezus terug om Zijn volk Israël te bevrijden van haar vijanden en het Koninkrijk van de Vrede op te richten.

Hij komt terug als Koning van Israël. Daartoe was Hij door Zijn Vader bestemd en de profeten van Israël hebben dat vele malen bevestigd. Hij is de eeuwige Zoon van David. Boven het kruis was geschreven: JEZUS DE NAZARENER, DE KONING VAN DE JODEN. Zijn Koninkrijk zal een eeuwig Koninkrijk zijn. Dus niet van duizend jaren, maar eeuwig.

De verschijning van de Heere Jezus in het Oude Testament in de Persoon van Melchizedek toont dat duidelijk aan. Hij was de Koning van Salem, de Vredevorst, de Koning der Gerechtigheid. Hij bracht brood en wijn. Symbolen van het lichaam en het bloed van de Heere Jezus (Heilig Avondmaal). Hij was naar de mens uit het geslacht van David en Salomo, koningen van Israël. Salomo (vredevorst), een type van de Heere Jezus. Onder zijn bewind waren er geen oorlogen.

2 Samuel 7:16 Uw huis en uw koningschap zullen voor uw ogen voor eeuwig vaststaan, uw troon zal voor eeuwig zeker zijn. 17 Overeenkomstig al deze woorden en heel dit visi-oen, zo sprak Nathan tot David.

Lukas 1:31 En zie, u zult zwanger worden en een Zoon baren en u zult Hem de Naam Jezus geven. 32 Hij zal groot zijn en de Zoon van de Allerhoogste genoemd worden, en God, de Heere, zal Hem de troon van Zijn vader David geven, 33 en Hij zal over het huis van Jakob Koning zijn tot in eeuwigheid en aan Zijn Koninkrijk zal geen einde komen.

Toen de Heere Jezus op aarde was sprak Hij over het Koninkrijk der hemelen dat nabij gekomen was.

De gelovigen komen met de Heere Jezus terug. Zij hebben echter een hemels li-chaam gekregen en komen dus niet op deze aarde wonen. Dit in tegenstelling met het Joodse volk, dat wel op deze aarde blijft wonen en een leidende rol krijgt in het besturen van de volken.

9. BIDDEN OM DE KOMST VAN HET KONINKRIJK.

De Heere Jezus zegt dat we voor de komst van dat Koninkrijk moeten bidden:

Uw Naam worde geheiligd.

Uw Koninkrijk kome.

Uw wil geschiede.

Deze drie gebeden zullen verhoord worden tijdens het Messiaanse Vrederijk en in de nieuwe hemel, op de nieuwe aarde en in het nieuwe Jeruzalem.

Dan zal de Naam van God worden geheiligd, geëerbiedigd, geprezen, lof gezon-gen. Dan zal ieder mens de wil van God doen.

10. CHRISTENEN DIE NIET GELOVEN IN HET

VREDERIJK.

Er zijn vele christenen, die niet geloven dat er een duizendjarig Vrederijk komt. Zij zijn kortweg gezegd van mening, dat je de teksten die daar over gaan symbolisch moet opvatten. Het zogenaamde Vrederijk zou al begonnen zijn met de opstanding van de Heere Jezus en satan zou ook al vanaf die tijd gebonden zijn.

Dit boek toont, door de vele Bijbelteksten die daar op betrekking hebben, aan dat er een Vrederijk zal komen. God heeft dit door middel van verschillende profe-ten laprofe-ten aankondigen en wel op een zodanige wijze, dat het onmogelijk is deze Woorden van God symbolisch op te vatten. De Heere Jezus heeft er vele malen over gesproken.

Ongeloof onder gelovigen

Jezus sprak:

Johannes 8:34 Jezus antwoordde hun: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Ieder die de zonde doet, is een slaaf van de zonde. 35 En de slaaf blijft niet eeuwig in het huis; de zoon blijft er eeuwig. 36 Als dan de Zoon u vrijgemaakt heeft, zult u werkelijk vrij zijn. 37 Ik weet dat u Abrahams nageslacht bent, maar u probeert Mij te doden, omdat Mijn woord in u geen plaats krijgt……44 U bent uit uw vader de duivel, en wilt de begeerten van uw vader doen; 11 Die was een mensenmoordenaar van het begin af, en staat niet in de waarheid, want er is in hem geen waarheid. Wanneer hij de leugen spreekt, spreekt hij vanuit wat van hemzelf is, want hij is een leugenaar en de vader van de leugen. 45 Maar Mij, omdat Ik de waarheid spreek, Mij gelooft u niet.

Veel gemeenten en kerken willen ook een onderdeel van de wereld zijn.

Men gelooft niet meer letterlijk alles wat in Gods Woord staat.

Jezus zegt echter: “Blijft in Mij. Blijft in Mijn Woord!”

Waarom wil men de Heere Jezus en Zijn Woord niet gehoorzamen? De Joden wil-den het in Jezus’ dagen ook niet. Waarom niet? Omdat ze de duivel, de satan als vader hadden.

Ongeloof is een werk van de duisternis.

Gelovigen moeten breken met de werken van de duisternis. Geen compromis slui-ten.

De religieuze Schriftgeleerden en Farizeeën stenigden Stephanus, een discipel van Jezus. Hij citeerde letterlijk Gods Woord en hield hen de Waarheid voor, maar zij knarsetandden en doodden hem.

De terugkeer van Israël is toch niet symbolisch?

De bekering van Israël is toch niet symbolisch?

De vernietiging van de vijanden van Israël is toch niet symbolisch?

Wat is de diepste oorzaak dat veel christenen het Woord van God niet letterlijk ne-men? Waarom toch niet? Waarom de ene tekst wel letterlijk nemen en de andere niet? Zijn dat dezelfde mensen die ook niet geloven dat God de Schepping in zes dagen gemaakt heeft? Die niet geloven dat er een nieuwe aarde, een nieuwe hemel en een nieuw Jeruzalem komt? Ik weet dat er zulke mensen zijn. Voor hen geldt de waarschuwing van de Heere Jezus in Openbaring 22 dat we niets aan het Woord mogen toedoen en er niets van af mogen doen.

11. WAT IS HET KONINKRIJK VAN DE HEMELEN?

Het Koninkrijk van de hemelen wordt ook wel het Koninkrijk van God genoemd o.a. door Lukas.

De Heere Jezus onderscheidt twee Koninkrijken. Het Messiaanse Koninkrijk, waar Jezus Zelf Koning wordt en dat aan het einde, na duizend jaren, overgaat in het Koninkrijk van Zijn Vader. Dat wordt dan de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.