• No results found

De Heere zal u wel geven brood van benauwdheid en water van verdrukking, (Dit is echt een zeer foutieve vertaling. Alle andere vertalingen spreken over

Een loot uit de afgehouwen tronk van Isaï

Jesaja 30:20 De Heere zal u wel geven brood van benauwdheid en water van verdrukking, (Dit is echt een zeer foutieve vertaling. Alle andere vertalingen spreken over

“heeft gegeven” of “geeft u”, dat hebben de Joden achter zich. Deze foute verta-ling heeft heel veel impact gehad en nu nog. Jammer!)

Jesaja 30:20 Maar uw leraren zullen zich niet langer verbergen: uw ogen zullen uw leraren zien. 21 Met uw eigen oren zult u een woord van achter u horen: Dit is de weg, bewandel die. Dit voor het geval u naar rechts of naar links zou gaan. 22 Dan zult u voor onrein houden uw met zilver bedekte gesneden beelden en uw met goud overtrokken ge-goten beelden. U zult ze wegwerpen als een menstruatiedoek; u zult ervan ervan zeggen:

Weg ermee!

y De dag van de slachting.

Naar alle waarschijnlijkheid duidt dit op de komst van de Heere Jezus op deze aar-de. Voor Israël wordt dit een dag van berouw en vreugaar-de. Voor de goddelozen een dag van slachting, vernietiging.

Er komen echter nog meer dagen, die we een “dag van slachting” zouden kunnen noemen. In de tijd van de grote Verdrukking komen zulke dagen ook voor. Zie:

Openbaring 16:1; 17:1; 18:1.

Jesaja 30:25 Er zullen op elke hoge berg en elke verheven heuvel beken zijn en water-stromen, op de dag van de grote slachting, wanneer de torens zullen vallen. 26 Dan zal het licht van de volle maan zijn als het licht van de gloeiende zon, en het licht van de zon zal zevenmaal sterker zijn, net als het licht van zeven dagen, op de dag dat de HEERE

de breuk van Zijn volk zal verbinden en de wond die het is toegebracht, zal genezen

……..29 Er zal een lied bij u zijn, als in de nacht waarin men zich heiligt voor een feest;

en blijdschap van hart, als bij iemand die met fluitspel voortgaat om te komen tot de berg van de HEERE, tot de Rots van Israël.

y Profetie over het Rijk van de Messias Jezus.

y Israël zal wonen in een land van vrede, in veilige woningen, in plaatsen van rust, tot in eeuwigheid.

y Onder leiding van een Man, hun Koning Yeshua (Jezus) zal het Joodse volk beschut en beschermd zijn tegen welke vijand dan ook.

y Bij de komst van de Heere Jezus zal ook de Heilige Geest over het Joodse volk worden uitgestort, waardoor ze allemaal tot bekering komen.

Deze profetie heeft geen betrekking op de uitstorting van de Heilige Geest in Handelingen 2.

Dit weten we omdat na deze uitstorting, het volk Israël veilig zal wonen, in zorge-loze rust. Dat is na Handelingen 2 nog niet gebeurd.

Jesaja 32:1 Zie, een Koning zal regeren in gerechtigheid, en vorsten zullen heersen over-eenkomstig het recht. 2 Die Man zal zijn als een beschutting tegen de wind, een schuil-plaats tegen de vloed, als waterbeken in een dorre streek, als de schaduw van een zware rots in een dorstig land………..15 Totdat over ons uitgegoten wordt de Geest uit de hoogte.

Dan zal de woestijn tot een vruchtbaar veld worden en het vruchtbare veld zal als een woud beschouwd worden. 16 Het recht zal wonen in de woestijn en de gerechtigheid zal verblijven op het vruchtbare veld. 17 De vrucht van de gerechtigheid zal vrede zijn, en de uitwerking van de gerechtigheid: rust en veiligheid tot in eeuwigheid. 18 Mijn volk zal ver-blijven in een woonplaats van vrede, in veilige woningen, in oorden van zorgeloze rust;

y Israël, het volk van de Joden, zal op aarde de lof van God vertellen.

y Dan komt Israël helemaal tot haar doel.

y Hoe kan dat? Dat kan, omdat de HEERE iets nieuws maakt.

Israël is het uitverkoren volk van God. In de tijd van het Vrederijk onder leiding van hun Koning Jezus, zullen ze ook allemaal tot bekering komen, opnieuw geboren worden. Dan gaan ze de lof van de HEERE vertellen. Want God maakt in hun leven alles nieuw. Echt nieuw. Dan zijn al hun zonden en onwilligheden door de HEERE vergeven. Dan zijn er geen problemen meer over het vormen van een nieuwe re-gering. Dan is er geen IDF (Israëlisch leger) meer nodig en geen Mossad (Geheime dienst). Dan zijn er geen gelegaliseerde abortussen meer en zien we geen gaypa-rades in de straten. De zonde is echter niet helemaal verdwenen, want de mensen houden nog wel hun zondige oude natuur in het Vrederijk.

De heerlijkheid van de HEERE zal geopenbaard worden, en alle mensen tezamen zullen het zien.

Jesaja 40:3 Een stem van iemand die roept in de woestijn: Bereid de weg van de HEERE, maak recht in de wildernis een gebaande weg voor onze God. 4 Alle dalen zullen verhoogd worden, alle bergen en heuvels zullen verlaagd worden; wat krom is, zal recht worden; wat rotsachtig is, zal tot een vlakte worden. 5 De heerlijkheid van de HEERE zal geopenbaard worden, en alle vlees tezamen zal het zien, want de mond van de HEERE heeft gesproken.

Jesaja 41:18 Ik zal op kale hoogten rivieren doen ontspringen, midden in valleien bronnen. Ik zal de woestijn maken tot een waterpoel, het dorre land tot waterbronnen.

Jesaja 43:19 Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten?

Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis. 20 De dieren van het

veld zullen Mij eren –jakhalzen en struisvogels – want Ik zal water geven in de woestijn, in de wildernis rivieren, om Mijn volk, Mijn uitverkorene, te drinken te geven. 21 Dit volk heb Ik Mij geformeerd. Zij zullen Mijn lof vertellen.

Lukas 3:4 ….De stem van iemand die roept in de woestijn: Maak de weg van de Heere gereed, maak Zijn paden recht. 5 Elk dal zal gevuld worden en elke berg en heuvel zal geslecht worden; de kromme wegen zullen recht worden en de oneffen tot effen wegen;

6 en alle vlees zal de zaligheid zien die van God komt.

y De Heere keert terug naar Sion, zij zullen het zien!

Geen symbolische terugkeer, nee, het Joodse volk zal het zien en de volken zullen het merken.

Jeruzalem zal verlost worden van de omringende vijanden. Dit gaat werkelijk ge-beuren. Dit is niet symbolisch. De Messias zal Koning zijn van Israël en regeren over de volken. Dan is Hij hoog, zeer hoog verheven. In vers 14 wordt nog even aangehaald wat de Messias gedaan heeft om de zonde te verzoenen, van Zijn volk, maar ook van velen uit de volken.

Jesaja 52:7 Hoe lieflijk zijn op de bergen de voeten van hem die het goede