• No results found

Thema: Doorontwikkeling van de kennisvelden

Inhoud: ZuidOostZorg werkte lange tijd met aandachtsvelders in de dagelijkse zorg. Vanuit het gedachtegoed Excellente Zorg is de rol van aandachtsvelder naar een hoger plan getild. De VVAR heeft samen met de RvB en HBOV GG vijf kennisvelden benoemd. De verzorgende IG heeft hierbij de rol van inhoudsdeskundige gekregen als verdiepingsmogelijkheid binnen de functie. De HBOV GG is zorgportefeuillehouder geworden. Dit is weer een belangrijke vervolgstap in de versterking van het verpleegkundig en verzorgend leiderschap.

De kennisvelden zijn thema’s die we vanuit het perspectief van de Verpleging en Verzorging erg belangrijk vinden voor de kwaliteit van zorg. In de kennisvelden staat kennis opdoen en delen in de zorgpraktijk met elkaar centraal.

De kennisvelden zijn:

• Hygiëne en Infectiepreventie

• Medicatieveiligheid

• Mondzorg

• Huidletsel en (in)continentie

• Palliatieve zorg

Om Excellente Zorg (verder) te ontwikkelen is het belangrijk dat de kennisvelden meer vorm en inhoud gaan krijgen. De focus ligt het komende jaar op de rolinvulling van de inhoudsdeskundige en zorgportefeuillehouder en interprofessionele samenwerking binnen de kennisvelden. De komende periode wordt het plan van aanpak verder uitgewerkt.

Resultaat: • In 2021 is de rolinvulling van de Inhoudsdeskundige (VIG) en de zorgportefeuillehouder (HBOV GG) verder vormgegeven

• In 2021 is interprofessionele samenwerking (verder) vormgegeven binnen de kennisvelden

• In 2021 is de kwaliteit van zorg merkbaar verbeterd door te werken met kennisvelden

Planning: Rolinvulling Q1 – Q2 2021

Hoe geven wij het leren van en met elkaar vorm en hoe verbeteren we hiermee de zorg?

Wij gebruiken zorgplanbesprekingen, cliëntwaarderingen en zorginhoudelijke kwaliteitsinformatie om onze zorg te verbeteren. Cliëntervaringen geven ons zicht op wat er goed gaat en wat er beter kan in de ogen van de cliënt. De zorginhoudelijke kwaliteit wordt gemeten met behulp van MIC meldingen, (interne) prisma onderzoeken, indicatoren basisveiligheid en interne en externe audits. Om bijvoorbeeld effecten van ingezette interventies te laten onderzoeken, dienen we

(praktijkgerichte) onderzoeksvragen in via onze Wetenschaps- en Onderzoekscommissie.

Ook maken we gebruik van zorgtechnologie, om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

In het Lerend Netwerk leren we van en met andere zorgorganisaties en inspireren we elkaar tot verbeteringen. Door in- en externe audits verbeteren we onze (werk)processen op de thema’s de beste zorg, de juiste zorg en veilige zorg. In het kwaliteitsjaarplan geven wij aan waar we trots op

zijn en wat we willen verbeteren.

Interprofessionele samenwerking kennisvelden, Q1-Q4 2021 Projectleider/ eigenaar: VVAR

HBOV GG

Programmamanager Kwaliteit en Veiligheid

Thema: Evalueren en toetsen van de kwaliteit met behulp van kwaliteitsinformatie

Inhoud: Leren van en met elkaar is één van de pijlers uit onze visie op goede en veilige zorg. Om de zorg te evalueren maken we gebruik van verschillende methodieken en onderzoeken voor het ophalen van cliëntervaringen en informatie over de zorginhoudelijke kwaliteit.

In 2020 zouden we gaan starten met de pilot PPP voor het ophalen van cliëntervaringen. Door de corona-uitbraak is het niet gelukt deze pilot in te richten. Tegelijkertijd hebben we wel ervaring opgedaan met PPP door het meten van de cliëntervaringen over de bezoekregeling in de eerste corona periode en die waren positief. In het najaar gaan we onderzoeken hoe we versneld met PPP kunnen gaan starten in de teams.

Om Excellente Zorg (verder) te ontwikkelen, is het van belang dat zorgprofessionals zich eigenaar voelen van kwaliteitsinformatie en dit actief gebruiken om de zorg te evalueren en te verbeteren. Om deze ontwikkeling te ondersteunen, zijn we begin 2020 gaan werken met een MIC Addon waarmee incidenten beter kunnen worden geanalyseerd en afgehandeld en met Ysis Inzicht. Ook zijn we in 2019 gestart met interne audits Sturen op Kwaliteit en Veiligheid.

De komende periode gaan we ons richten op het (interprofessionele) leerproces in het team, omdat daar het daadwerkelijke leren plaatsvindt. In hoeverre vindt het leren van kwaliteitsinformatie in de teams plaats en wat hebben zij nodig om dit verder te ontwikkelen?

Daarnaast gaan we starten met PREZO Care. ZuidOostZorg laat al vele jaren kwaliteit van zorg auditen op basis van PREZO VVT. Hier is toentertijd bewust voor gekozen omdat PREZO VVT de cliëntervaring centraal stelt. In alles wat we doen, is cliëntervaring het uitgangspunt. We zijn inmiddels toe aan een volgende stap in kwaliteitsdenken en – ontwikkeling. Deze stap maken wij door onze externe audits uit te laten voeren op basis van PREZO Care. Dit kwaliteitsmodel stelt nog steeds de cliënt centraal, maar gaat daarbij nog meer in op de complexiteit van de zorg (waarden en dilemma’s) en de manier waarop je daarmee omgaat vanuit je eigen professie.

Tot slot gaan we onderzoeken hoe de kwaliteitsinformatie geautomatiseerd opgenomen kan worden in het dashboard voor de resultaatgesprekken.

Resultaat: • Het kwaliteitsdenken in de teams (eigenaarschap) is verder ontwikkeld met behulp van de inzet van PPP, het leren van incidenten en PREZO Care

Planning: • Inzet PPP op locaties voor het ophalen van cliëntervaringen, Q1-Q2 2021

• Verdiepende MIC-analyses op doelgroepniveau, Q1-Q2 2021

• PREZO Care doelgroep Wonen in de Wijk en Kleinschalig Wonen, Q4 2020, Q1 2021

Projectleider/ eigenaar: Locatiemanagers, HBOV GG en de zorg- en behandelteams Programmamanager Kwaliteit en Veiligheid en Projectleiders

Thema: Regionale projecten (vanuit Kwaliteitskader)

Inhoud: Er is een toenemende tekort aan specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen, met als risico dat ouderen in de toekomst geen optimale medische behandeling kunnen krijgen. Om hier een duurzaam antwoord op te geven, is het ontwikkelen van innovatieve ouderenzorg binnen een regio noodzakelijk. Regionale samenwerkingsverbanden dienen te komen tot duurzame medische zorg en behandeling aan ouderen, waar brede taakherschikking als uitgangspunt genomen wordt.

In 2019 is ZuidOostZorg samen met cure en care organisaties in de regio projecten gestart om brancheoverstijgend duurzame medische zorg en behandeling aan kwetsbare ouderen te ontwikkelen.

Het ANW project is bedoeld om de zorg voor kwetsbare ouderen in de regio buiten kantoortijden beter te organiseren. Dit project is begin 2020 afgerond. Als vervolgstap gaan we een regionaal behandelteam voor alle ouderen in Zuidoost Friesland ontwikkelen. Nij Smellinghe en ZuidOostZorg nemen hierin het voortouw en haken andere zorgpartijen aan.

Er ligt een herontwerp van het zorglandschap waarbij de SEH fungeert als knooppunt voor zorgvragen van kwetsbare ouderen. De ontwikkeling naar een regionaal behandelteam wordt uitgewerkt langs een aantal pijlers.

• Verbeterde triage en rol van de huisarts bij wel/niet insturen cliënt naar SEH

• Gezamenlijke triage SO en SEH gericht op sneller en gerichter cliënten doorsturen

• Oprichten schakelafdeling ter overbrugging van vervolgzorg

• Digitale uitwisseling

Resultaat: Juiste zorg op de juiste plek. Cliënten niet onnodig in het ziekenhuis, zoveel mogelijk de zorg thuis of nabij ontvangen. verkleinen wachttijden.

Planning: Schakelafdeling Q1 2021 Digitale uitwisseling Q1 2021 Rol van de huisartsen 2021 SO in SEH start Q1 2021

Projectleider/ eigenaar: Bestuursadviseur Gerda Woudstra, Programmamanager Samen van Meer waarde Nij Smellinghe en ZuidOostZorg