• No results found

Op de volgende bladzijden zijn de verbeterparagrafen per locatie uitgewerkt.

De Wiken

Woonzorgcentrum de Wiken ligt in een rustige woonwijk op loopafstand van een winkelcentrum en het openbaar vervoer. De Wiken is een woonzorgcentrum met 50 eenpersoonsappartementen en daarnaast heeft De Wiken twee appartementen voor tijdelijke opname. De cliënten die woonachtig zijn in De Wiken vallen onder de doelgroep psychogeriatrie, somatiek of een combinatie van beide en hebben een zorgzwaartepakket van 4 t/m 6 (ZZP 5 en 6 met- en zonder behandeling). Sinds 2016 wordt er in De Wiken ook zorg met behandeling geboden waarbij de specialist ouderengeneeskunde verantwoordelijk is in plaats van de eigen huisarts. Daarnaast is bij zorg met behandeling inzet van andere disciplines mogelijk om de cliënt verantwoorde zorg te kunnen bieden. Hierdoor hoeft de cliënt niet te verhuizen en kan in de vertrouwde omgeving van De Wiken blijven wonen.

(verpleegkundige) visie op de doelgroep

Er wordt gedacht en gehandeld vanuit mogelijkheden en behoeften van de individuele cliënt. Met als uitgangspunt zo veel mogelijk regie over zijn eigen leven, waar nodig ondersteunen, begeleiden of overname door de medewerker die handelt vanuit zijn eigen professionaliteit. Welbevinden en leefplezier staan voorop, ondanks ziekte en/of beperking. Het behouden van het netwerk is hierbij het uitgangspunt.

De cliënt kan in De Wiken zijn levensverhaal voorzetten zoals hij dat thuis gewend was, waarbij het woon- en leefklimaat gericht is op ‘zo thuis mogelijk’.

Doordat er ook zorg met behandeling wordt geboden kunnen cliënten ook bij verslechtering van de gezondheidssituatie in De Wiken blijven wonen.

Verbeterparagraaf

Te verwachten resultaten Tijdspad

Infectiepreventie Investeren in de basis: gedrag, kennis en vaardigheden Q1 – Q4 2021 Bewegen, Voeding en

Psychosociale redzaamheid

Het nieuwe beleid is geïmplementeerd Q4 2020 – Q1-Q4 2021

Ontwikkeling naar zorg met behandeling

De Wiken ontwikkelt zich verder door naar een locatie met zorg met behandeling. Eind 2021 streven we naar 40 cliënten.

Q4 2020 – 2021 Doorontwikkeling

kennisvelden

ZuidOostZorg breed wordt de rolinvulling van de Inhoudsdeskundige (VIG) en de zorgportefeuillehouder (HBOV GG) verder vormgegeven. Zodra dit is vormgegeven wordt dit uitgerold binnen de Wiken.

Q1/ Q2 Zorgtechnologie Sensortechnologie afgestemd op de client. Bekijken hoe de eigen regie en de bewegingsvrijheid van

de cliënt kan worden vergroot, waarbij continue de afweging wordt gemaakt tussen kwaliteit van leven en de hoogst haalbare veiligheid die hiervoor nodig is.

2021

Wet Zorg en Dwang Implementatie wet Zorg en Dwang/scholing in de Wiken Q4 2020 – Q1 2021

Toegangscontrole Toegangscontrole gebouw realiseren Q1 – Q4 2021

PREZO Care Door onze externe audits uit te laten voeren op basis van PREZO Care. Dit kwaliteitsmodel stelt nog steeds de cliënt centraal, maar gaat daarbij nog meer in op de complexiteit van de zorg (waarden en dilemma’s) en de manier waarop je daarmee omgaat vanuit je eigen professie.

Q1 – Q4 2021

Zelforganiserende teams/ideale teams

Er wordt verder vorm gegeven aan de zelforganiserende en ideale teams. Zorgmedewerkers pakken hun rol obv hun functieprofiel. Methodisch denken en werken zijn hierbij belangrijke kernbegrippen.

Q1 – Q4 2021 Interprofessionele

samenwerking

Vorm geven aan interprofessionele samenwerking Q1 – Q4 2021

Neibertilla Het Erf (Geronto Psychiatrie met complexe multiproblematiek)

De Geronto Psychiatrie (GP) afdeling is gepositioneerd in het Expertisecentrum van ZuidOostZorg, locatie Neibertilla. De GP afdeling voor cliënten met Geronto psychiatrische problematiek heeft 27 bedden.

Geronto Psychiatrie

Cliënten kunnen het leven dat ze gewend waren, vanuit hun wensen en behoeften, zo passend mogelijk voort zetten in een zoveel mogelijk veilige, structurerende en prikkelarme woon- en leefomgeving.

Vertrouwde gezichten van medewerkers en vrijwilligers zijn belangrijk voor de cliënten. Er wordt daarom gewerkt met een klein vast team. Vanuit gesprek en afstemming met cliënt wordt een balans gezocht hoe cliënten hun eigen regie kunnen houden en welke ondersteuning zij vanuit medewerkers en naasten nodig zijn. Het activiteitenaanbod is aangepast aan de wensen en behoeften van cliënt en kan zowel in groepsverband plaatsvinden als op individueel niveau.

Kernwoorden zijn ontmoeting, levensloop en ieder mens is uniek.

(verpleegkundige) visie op de doelgroep Mensvisie: “Ieder mens is uniek”

Wij zien de mens als een sociale psychosomatische eenheid. Dat betekent dat wij de mens zien als een denkende, wetende, handelende eenheid bij wie lichamelijke, psychische, sociale en spirituele componenten te onderscheiden zijn. Hiertussen vindt continue wisselwerking plaats.

Ieder mens is uniek en heeft recht op erkenning daarvan (uniciteit). Ieder mens geeft zijn leven vanuit persoonlijke waarden en normen op een eigen wijze vorm en inhoud (individualiteit). Ieder mens blijft in zijn ziek zijn en afhankelijkheid zijn eigen verantwoordelijkheid houden. Deze verantwoordelijkheid willen wij respecteren. Wij leven als mensen in verbinding met anderen en dragen verantwoordelijkheid voor elkaar (solidariteit en verantwoordelijkheid).

Wij willen cliënten begeleiden bij het ziek zijn (lichamelijk), de verwerking daarvan (mentaal) en het omgaan met rolveranderingen van zowel de cliënt als zijn naasten (participatie). Gezondheidsproblematiek en afhankelijkheid roepen diep ingrijpende zingevingsvragen op. Binnen de verpleegkundige zorg moet hiervoor ruimte en aandacht zijn (spiritualiteit en zingeving). Kortom, uniciteit, respect, individualiteit, solidariteit en verantwoordelijkheid zijn de belangrijkste aspecten van onze mensvisie.

Verbeterparagraaf

Te verwachten resultaten Tijdspad

Infectiepreventie Investeren in de basis: gedrag, kennis en vaardigheden Q1 – Q4 2021

Probleemgedrag Ontwikkeling werkwijze probleemgedrag Q1-Q2

Doorontwikkeling Geronto Psychiatrie

Samenwerking met GGZ verder vorm en inhoud geven Q1 – Q3 Doorontwikkeling

kennisvelden

Muziektherapie Implementatie muziektherapie Q1

Bewegen, Voeding en Psychosociale

redzaamheid

Neibertilla (kleinschalig wonen)

De 8 woningen met ieder 9 of 10 cliënten zijn ingericht en werken volgens het ‘kleinschalig wonen concept’. Er zijn 78 beschikbare plaatsen met een indicatie vanuit WLZ met ZZP 5 & 7 met BOPZ. Alle cliënten hebben een eigen appartement en iedere woning heeft een huiskamer. Hier ontmoet men elkaar, wordt gegeten en vinden de vele activiteiten plaats.

Naast de ondersteuning en begeleiding die deze cliënten nodig hebben bij de dagelijkse zorg en activiteiten, is er bijvoorbeeld in verband met de

psychogeriatrische problematiek behoefte om vanuit de belevingsgerichte zorg te werken aan een vaste dagstructuur, een passende daginvulling, zoveel mogelijk gebaseerd op de leefstijl die ze in hun thuissituatie gewend waren. Voor de cliënten is het van belang dat zij een herkenbare en fijne woonomgeving hebben, waarbij veiligheid en geborgenheid wordt geboden. Het wonen is gericht op huiselijkheid en een gezellige sfeer. Toezicht (aanwezigheid of

permanente alertheid) in de huiskamer is nodig in het kader van de veiligheid van de cliënt. De zorg- en dienstverlening is gericht op het voorkomen van achteruitgang, stabiliseren van de situatie van de cliënt en verbetering met betrekking tot specifieke problematiek.

(verpleegkundige) visie op de doelgroep

Belevingsgerichte visie wonen PG. Beleving is een term voor de gedachten en gevoelens van iemand over zichzelf en zijn omgeving. Belevingsgerichte zorg is mensen met een dementie helpen hun levensweg op hun eigen manier te vervolgen. Daarbij staat dus hún beleving centraal.

Voor de zorgmedewerkers betekent dit dat iemand niet benaderd wordt als een zieke met beperkingen, maar als een mens met een eigen identiteit en mogelijkheden. Cliënten met een dementie krijgen zo professionele zorg vanuit een individuele benadering.

Verbeterparagraaf

Te verwachten resultaten Tijdspad

Hygiëne en Infectiepreventie

Investeren in de basis: gedrag, kennis en vaardigheden Q1 – Q4 2021 Belevingsgerichte

zorg

Borgen belevingsgerichte zorg Q1 – Q4 2021

Doorontwikkeling kennisvelden

Volgens centraal plan van aanpak Q1-Q4

Bewegen, Voeding en Psychosociale redzaamheid

- Introductie nieuwe beweegbeleid - Implementeren beweegbeleid

- Introductie en bruikbaarheid ontdekken Positieve Gezondheid Wet Zorg en Dwang Implementatie Wet Zorg en Dwang

Open deuren onderzoeken

Q1-Q4

Zorgtechnologie Sensortechnologie Q1-Q4

Muziektherapie Implementatie muziektherapie Q1

PREZO Care Keurmerktraject PREZO Care doelgroep kleinschalig wonen

Q1

Neibertilla Eilan & Wal (somatiek)

Op locatie Neibertilla wordt op de eerste twee verdiepingen op afdelingen Eilân en Wal zorg verleend aan cliënten met een complexe somatische

problematiek. Deze afdelingen somatiek bieden plaats aan 64 cliënten. Alle cliënten hebben een eigen ruime eenpersoonskamer bestaande uit twee ruimtes:

een woon-/slaapkamer en een eigen badkamer met toilet en douche. De groepsruimtes worden gedeeld door kleine groepen van maximaal 12 personen. De insteek is kleinschalig wonen, zodat cliënten het leven kunnen leiden dat zij gewend waren vanuit hun eigen wensen en behoeften, en dit zo passend mogelijk voort kunnen zetten in hun eigen veilige woonomgeving, waarbij we passende zorg en aandacht bieden.

(verpleegkundige) visie op de doelgroep Visie op de cliënten

Wonen en welzijn staan centraal. Welbevinden en leefplezier staan voorop. Kernwoorden zijn: contact maken, erkenning, waardering. Vertrouwen speelt hierbij een centrale rol. Cliënten behouden hun eigen regie en er wordt gedacht en gehandeld vanuit mogelijkheden. De cliënt wordt waar nodig ondersteund door het eigen cliëntsysteem en de professionaliteit van de medewerker en andere disciplines.

Visie op de medewerker

De medewerkers richten zich op datgene wat de cliënt zelf nog kan en hebben respect voor eigenheid en bieden waar nodig ondersteuning. Wederkerigheid, waardigheid en gelijkwaardigheid staan hoog in het vaandel. De medewerker voelt zich betrokken in het zorgproces en is hierbij een spin in het web,

stimuleert de eigen regie van de cliënt samen met familie, mantelzorgers en vrijwilligers, professionals in opleiding en netwerk behandeldienst. Wij als medewerkers zijn ambassadeurs, samen met de collega's en andere betrokkenen denken we na over de cliënt en de toekomst.

Verbeterparagraaf

Te verwachten resultaten Tijdspad

Hygiëne en Infectiepreventie

Investeren in de basis: gedrag, kennis en vaardigheden Q1 – Q4 2021

Probleemgedrag Ontwikkeling werkwijze probleemgedrag Q1-Q2

Doorontwikkeling kennisvelden Bewegen, Voeding en Psychosociale redzaamheid

Q2

Zorgtechnologie Sensortechnologie Q1-Q4

Muziektherapie Implementatie muziektherapie Q1

Neibertilla (multidomein)

In locatie Neibertilla in Drachten is een afdeling Multidomein. Deze afdeling bestaat uit twee woningen waar kleinschalige zorg wordt geboden. In totaal wordt er aan 17 cliënten zorg geboden op Multidomein. Elke cliënt heeft een eigen kamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Op elke woning wordt structuur geboden aan de cliënten.

(verpleegkundige) visie op de doelgroep Visie op de cliënten

De cliënten van Multidomein bestaan uit een gemêleerde groep, variërend van zowel oudere als jongere verpleegbehoeftige cliënten met zowel somatische als cognitieve problemen op verschillende domeinen. Dementerende cliënten bevinden zich in de beginfase van dementie. Doordat cliënten een duidelijke dagstructuur ervaren, kunnen zij hun eigen regie (deels) hervinden en ervaren zij veiligheid.

Visie op de medewerker

Op Multidomein worden medewerkers gezien als professionals die elke dag samenwerken om één gezamenlijk resultaat neer te zetten: zo goed mogelijke zorg voor onze cliënten. Medewerkers hebben hun eigen deskundigheid, bekwaam- en bevoegdheden, maar tegelijkertijd weten we (en dat zeggen we ook vaak tegen elkaar) dat we het samen moeten doen, vooral omdat we zorg verlenen in een kleinschalige setting. Dat vraagt van ons dat we verder kijken dan onze eigen functie als verzorgende, helpende, facilitair woon assistent of welzijnscoach.

Missie en Visie van Multidomein

De cliënt woont in een kleinschalige, huiselijke en gastvrije omgeving. Er wordt een benaderingswijze toegepast die past bij de belevingswereld van de cliënt.

De eigen regie en het leefplezier van de cliënten is richtinggevend en hieromheen wordt de zorg georganiseerd, met oog voor tot een goed leven in de ogen van de cliënt.

Verbeterparagraaf

Te verwachten resultaten Tijdspad

Hygiëne en Infectiepreventie Investeren in de basis: gedrag, kennis en vaardigheden Q1 – Q4 2021

Belevingsgerichte zorg Borgen belevingsgerichte zorg Q1 – Q4 2021

Doorontwikkeling kennisvelden Volgens centraal plan van aanpak Q1-Q4

Bewegen, Voeding en Psychosociale redzaamheid

- Introductie nieuwe beweegbeleid - Implementeren beweegbeleid

- Introductie en bruikbaarheid ontdekken Positieve Gezondheid - Implementeren maaltijdambiance

Q1 Q2-Q4 Q1-Q2 Q1-Q4 Wet Zorg en Dwang Implementatie Wet Zorg en Dwang

Open deuren onderzoeken

Q1-Q4

Zorgtechnologie Sensortechnologie Q1-Q4

Muziektherapie Implementatie muziektherapie Q1

PREZO Care Keurmerktraject PREZO Care doelgroep kleinschalig wonen Q1

Rispinge

Locatie Rispinge bestaat uit een hoofdgebouw met 85 appartementen verdeeld over 5 verdiepingen. Drie appartementen kunnen door echtparen bewoond worden. Er zijn twee appartementen voor kortdurend verblijf (ELV en respijtzorg). Daarnaast telt Rispinge 184 aanleunwoningen. De cliënten die woonachtig zijn in Rispinge vallen onder de doelgroep psychogeriatrie, somatiek of een combinatie van beide en hebben een zorgzwaartepakket van 4 t/m 6 (exclusief behandeling). Woonzorgcentrum Rispinge ligt niet alleen letterlijk midden in Drachten, maar is ook het hart van het sociale leven van de buurt. Rispinge fungeert als een welzijnscentrum. De cliënten en bezoekers uit de buurt maken gebruik van het restaurant, beweegruimte en welzijnsactiviteiten. Ook verenigingen en clubs maken gebruik van de ruimten in Rispinge. Dat maakt Rispinge zo levendig.

(verpleegkundige) visie op de doelgroep

Er wordt gedacht en gehandeld vanuit mogelijkheden en behoeften van de individuele cliënt. Met als uitgangspunt zo veel mogelijk regie over zijn eigen leven, waar nodig ondersteunen, begeleiden of overname door de medewerker die handelt vanuit zijn eigen professionaliteit. Welbevinden en leefplezier staan voorop, ondanks ziekte en/of beperking. Het behouden van het netwerk is hierbij het uitgangspunt. De cliënt kan in Rispinge zijn levensverhaal voorzetten zoals hij dat thuis gewend was, waarbij het woon- en leefklimaat gericht is op ‘zo thuis mogelijk’.

Verbeterparagraaf

Te verwachten resultaten Tijdspad

Hygiëne en Infectiepreventie

Blijft gedurende het hele jaar onder de aandacht Q1 – Q4 2021

Bewegen, Voeding en Psychosociale

redzaamheid

Beweegbeleid:

- Introductie nieuw beweegbeleid - Implementatie nieuw beweegbeleid Voeding:

- Oriënteren op de juiste ambiance van voeding bij deze doelgroep en bevindingen implementeren.

Psychosociale redzaamheid:

- Verder implementeren van pilot Positieve gezondheid Bovenstaande drie items in gezamenlijkheid integreren

Q1

Plan uitwerken inzet kennisveld en inhoudsdeskundigen Vorm geven en verder implementeren Kennisvelden

Q1 Q1-Q4 PREZO Care Voorbereiden Prezo Care :

De PREZO Care audit gaat uit van deze alledaagse verhalen. Op verschillende manieren brengen externe auditoren deze verhalen in beeld. Hierbij wordt duidelijk wat belangrijke waarden of regels zijn voor betrokkenen (die hier verschillend naar kijken), wat voor dilemma’s dat oplevert en hoe wij daarmee omgaan en/of van leren.

Wij kiezen zelf d.m.v. welke werkvormen de externe auditoren de alledaagse verhalen in beeld brengen. Er is keuze uit 9 werkvormen. Met als uitgangspunt “de client”.

Q1-Q4

De Miente

In De Miente bieden wij appartementen waar de cliënt zelfstandig woont, maar dan met de zekerheid van goede zorg dichtbij. Het vernieuwde De Miente ligt in een groene omgeving aan de rand van Gorredijk. Het ontmoetingscentrum is het kloppend hart van De Miente. De Miente bestaat uit 70 appartementen met één of twee slaapkamers. Een deel van deze appartementen wordt via woningcorporatie Elkien verhuurd. In circa 45 appartementen biedt ZuidOostZorg volledige zorg. Binnen de Miente Nieuwe Stijl wonen cliënten die gebruik maken van verschillende zorgarrangementen:

Ouderen met een Wlz-indicatie (ZZP 4, 5 en 6).

Voor deze ouderen zijn er twee mogelijke woonsituaties:

1. Deze cliënten huren de woonruimte via ZuidOostZorg. De zorg, passend bij het zorgzwaartepakket waarvoor de indicatie geldt, ontvangen zij eveneens van ZuidOostZorg.

2. Deze cliënten huren de woonruimte via Elkien. De Wlz-indicatie verzilveren zij via een volledig pakket thuis, verzorgd door ZuidOostZorg.

(verpleegkundige) visie op de doelgroep

Bij Wonen in de wijk werken wij vanuit een verpleegkundige visie. Het is onze ambitie als zorgmedewerkers om de cliënten zo goed mogelijk te

ondersteunen, het gaat om hen, daarom staan zij centraal in deze visie. Als zorgmedewerkers werken wij aan een hoogst mogelijke mate van kwaliteit van zorg en welzijn voor de cliënten. We passen klinisch redeneren toe wanneer de situatie erom vraagt. Zorgleefplannen worden op een systematische

methodische wijze opgesteld, waarbij we oog hebben voor preventie. Het is voor ons van grote waarde dat wij de cliënten het gevoel geven van vertrouwen, vanaf het begin dat zij kennis maken met ZuidOostZorg, door oprechte aandacht te hebben.Door gebruik te maken van feed-forward, creëer je vertrouwen en vanuit deze gezonde werksfeer straal je met zijn allen trots uit op wat we doen. Als zorgmedewerker heb je en neem je verantwoordelijkheid, zowel voor de cliënt als collega’s. Onze doelgroep maakt dat het initiatief ligt bij de zorgmedewerkers om vroegtijdig te signaleren hoe het verloop is van de cliënt reis, welke in een wonen in de wijk locatie vaak leidt tot ophoging van het zorgprofiel. Het voeren van gesprekken met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers is hierbij essentieel, wij moeten ze meenemen in deze reis. Onze cliënten vallen onder WLZ zonder behandeling, de eindverantwoordelijkheid ligt bij de huisarts welke werkt vanuit de eigen praktijk. Eerstelijnszorg is op afstand, dat betekent dat de zorgmedewerkers vaardigheden moet bezitten zoals verantwoordelijkheid, creativiteit, oplossingsgericht, vindingrijk en geduld. Als zorgmedewerker beweeg je mee met interne en externe ontwikkelingen met daarin verschillende externe stakeholders. Verandering betekent voor ons vooruitgang en klaar staan voor de toekomstige cliënten.

Verbeterparagraaf

Te verwachten resultaten Tijdspad

Hygiëne en Infectiepreventie

Investeren in de basis: gedrag, kennis en vaardigheden E-learning, aandachtspunten interne audit en standaard agendapunt in werkoverleg

Q1 – Q4 2021

Bewegen, Voeding en Psychosociale redzaamheid

Implementatie “nieuw” Beweegbeleid i.s.m. interne fysiotherapeut, welzijn en HBOV-GG. Dagelijks is er aandacht voor bewegen zowel individueel als in groepsverband.

Positieve gezondheid: gedachtegoed wordt uitgedragen door de medewerkers

Q1

Doorlopend

Mantelzorg Mantelzorg is een integraal onderdeel van de zorgverlening.

Samenwerken volgens het Sofa model.

Halfjaarlijks vind er een mantelzorgbijeenkomst plaats.

Doorlopend

Beste Zorg Doorontwikkeling kennisvelden: Positionering inhoudsdeskundigen

PREZO Care: Thema’s zijn, documentatiespoor: MDO video analyse, Verhalenspoor: Stem van de cliënten en naasten.

Resulterend in behoud doelgroep gouden keurmerk.

Methodisch werken: Medewerkers zijn eigenaar van methodisch werken en beoordelen methodisch werken aan de hand van de kwaliteitskaart.

Doorlopend Q1, 2021

Doorlopend

Veilige Zorg Implementatie Wet Zorg en Dwang

Scholing medewerkers en aandacht voor casus bespreking binnen teams

Activering intramuraal alarmeringssysteem

Q1, Q2 2021

Q1, 2021 Leren van en met

elkaar

De Miente werkt met twee zelforganiserende teams waar reflectie, feedforward, persoonlijk leiderschap (Solo) en beheersing gesprekstechnieken centraal staan.

Doorlopend

Voltawerk

Voltawerk is een kleinschalige woonvorm voor pg-cliënten in Gorredijk. In Voltawerk wordt aan 36 cliënten zorg met behandeling gegeven. Cliënten hebben een ZZP 5 of 7. Bewoners maken deel uit van een kleine woongroep van negen cliënten, die meehelpen aan de dagelijkse huishoudelijke taken, zoals koken, boodschappen halen en was opvouwen. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer, keuken en voorzieningen zoals een wasmachine. Men heeft beschikking over een ruime eenpersoonskamer die is voorzien van eigen sanitair. Wij vinden het belangrijk dat bewoners van Voltawerk terecht komen in een huiselijke en herkenbare omgeving. Daarom is gekozen voor kleine woongroepen en zijn de huiskamers licht, gezellig, huiselijk, en kleurrijk ingericht.

Midden in het dorpsleven: een groot voordeel van Voltawerk is dat het op loopafstand van het centrum ligt. Men kan gemakkelijk even naar winkels wandelen.

Tevens is de bushalte binnen loopafstand. De expertise en gastvrijheid binnen Voltawerk maken dat cliënten/ contactpersonen waarderen met een continue hoge cliënttevredenheidsscore en hoge scores op Zorgkaart Nederland. Gastvrijheid staat centraal in denken en handelen. Familienet heeft een belangrijke functie in de betrokkenheid. De ervaren gastvrije zorg is onderwerp van nagesprekken, zorgplannen, evaluaties.

(verpleegkundige) visie op de doelgroep

De cliënten van Voltawerk hebben allen een vorm van dementie. Wij zijn ons bewust dat dementie een progressief ziektebeeld is wat de mensen raakt in hun hele wezen. Wij bieden onze cliënten een huiselijke omgeving waarbij we oog en oor hebben voor de levensgeschiedenis, de eigenheid, de gewoonten en de wensen van de cliënt. Om dit te realiseren betrekken we familieleden hierbij, zij kennen de cliënt het beste. We sluiten aan bij de fase van de dementie door belevingsgerichte zorg in te zetten. We zetten in op activiteiten die het leefplezier van de cliënt verhogen.

Bovenstaande is de verkorte vertaling van een nog meer uitgebreide visie Voltawerk.

Verbeterparagraaf

Te verwachten resultaten Tijdspad

Hygiëne en Infectiepreventie

Investeren in de basis: gedrag, kennis en vaardigheden e-learning volgen, aandachtspunten vanuit interne audit, standaard agendapunt in werkoverleg.

Q1 2021

Belevingsgerichte zorg

Borgen belevingsgerichte zorg. Check methodische cyclus in belevingsgericht werken, gedragsvisites en ZPO.

Per team GVP, aandacht voor belevingsgerichte omgeving

Per team GVP, aandacht voor belevingsgerichte omgeving