• No results found

Voorbeelden nieuwe rubrieken 1 Shopping Tips

In document Glamour (pagina 68-77)

13 Bijlagen 1 Afbeeldingen

13.3 Voorbeelden nieuwe rubrieken 1 Shopping Tips

Heb jij een platte buik, een slanke taille en heupen die breder zijn dat je schouders? En zijn je borsten in verhouding met je bovenbenen, billen en dijen wat kleiner? Dan heb jij een ‘peer figuur’.

Een jasje of blazer met schoudervullingen brengt jouw bovenlichaam wat meer in balans met de heupen. Dit zwarte exemplaar scoor je in de nieuwe collectie van H&M voor

€29,95.

Jouw slanke bovenlichaam benadruk je door het dragen van strakke tops. Deze top met V-hals zorgt ervoor dat je optisch langer lijkt. Deze top is te vinden bij Mango voor €20.

13.3.2 It’s Sale

Dames, volgende week is het weer zover! De Drie Dwaze Dagen bij De Bijenkorf! Dit is hét moment om een duurder item aan te schaffen met een lekkere korting. Lezeres Richelle heeft haar verlanglijst al samengesteld en selecteert voor jou de fijnste deals van deze voordeel dagen.

Dit rode, leren bikerjack van ARMA scoor je de eerste dag van de Drie Dwaze Dagen voor €199 in plaats van €299,95! Dat is nog eens een goede deal.

Ook deze suède enkellaars van Fred de la Bretonière gaat met 100 euro korting de deur uit en is voor €159 al voor jou.

13.3.3 On the Streets

Behoefte aan wat kledinginspiratie? Glamour ging donderdagmiddag Amsterdam in om hippe winkelaars voor jou te spotten en we vroegen hen de hemd van het lijf over hun outfit.

Jade, 24 jaar, student Psychologie.

Top –

Topshop / Jeans

– ASOS / Jas –

New Yorker /

Schoenen – New

Balance / Tas –

Zara / Zonnebril –

H&M.

“Als student heb ik niet erg veel te besteden aan kleding. Ik combineer graag iets stoers, zoals een spijkerbroek, met iets meisjesachtigs, zoals deze roze jas. Mijn favoriete winkels zijn River Island en New Yorker.”

Michelle, 30 jaar,

schoonheidsspecialiste. Jurk

– Mango / Jas – H&M /

Hoed – Zara / Laarsjes –

Van Haren / Tas – Yves

Saint Laurent.

“Ik houd van chiquere outfits en luxe items. Het liefst combineer ik deze met goedkopere kledingstukken, net zoals vandaag. Deze tas kocht ik van mijn eerste salaris als schoonheidsspecialiste. Ik ben er onwijs trots op en draag hem het liefst iedere dag. Deze tas is tijdloos, ik zie het als een investering.”

13.3.4 Van catwalk naar kast

Karl Lagerfeld showde gister zijn Autumn/Winter 2015-2016 collectie voor Chanel en de designer maakte duidelijk: We moeten aan de ruitjes! Jurkjes, sjaals en tassen.. Karl voorzag alles van het drukke printje. And we want it all! Lezeres Daphne wil deze look graag gekopieerd zien, dus zochten wij een paar mooie, budget-friendly alternatieven op.

Dankzij Laura Kent kunnen wij voor slechts €19,99 in dit hippe, geruite broekje lopen. Hebbes!

Bij Otto scoor je deze fijne sjaal voor een fijn prijsje. Voor €34,99 is ‘ie van jou.

Ook het bovenlichaam vraagt om een geruite print. Dit super zachte overhemd van Mango bemachtig je voor €35,99. Mango, bedankt!

Deze outfit is gekozen door Glamour-lezeres Daphne (links), het artikel is geschreven door Glamour’s Margot (rechts).

13.3.5 Wat vinden mannen van?

Kennen jullie deze nog? Zangeres Rihanna (27) ging vorige zomer de rode loper van de CFDA Awards over in een nogal gewaagde jurk van designer Adam Selman. De volledig doorzichtige jurk, bezaaid met 230.000(!) Swarovski kristallen, deed een hoop stof opwaaien en Twitter ontplofte. Vooral vrouwen vonden de jurk van de brunette maar niks. Zo zou het te naakt, te sexy en te aanstootgevend zijn. Er werd zelfs getweet dat ze zangeres geen zelfrespect zou hebben. Goed, het moge duidelijk zijn dat de dames Rihanna liever in een chique, nette galajurk hadden gezien. Maar hoe zit dat met de mannen? Glamour vroeg vier doodnormale, nuchtere, Hollandse jongens hun ongezouten mening te geven over deze gewaagde outfit.

Bas, 23 jaar, student Bouwkunde. “Oei. Ze kan het hebben, dat ten eerste. Maar of ik het nou echt mooi vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ze showt haar prachtige lichaam, maar dat had ze ook in een zwarte, iets meer bedekte jurk kunnen doen. Ach, het is leuk om naar te kijken. Maar als ze mijn vriendin was geweest zou ik haar toch voorgesteld hebben om iets anders aan te doen.”

Jochem, 27 jaar, werkt als schilder. “Wauw, oké! Wat een jurk. Of beter gezegd: Waar is de jurk precies? Ondanks dat ze het goed kan hebben, ben ik geen fan. Ze probeert gewoon aandacht te trekken, denk ik. Nou, wat dat betreft is ze geslaagd. In haar videoclips vind ik het leuk als ze wat minder kleding aan heeft, maar voor op de rode loper vind ik dat niet heel geschikt. Je weet toch ook niet waar je naar moet kijken als ze daarin voorbij loopt?”

Mike, 26 jaar, werkt bij een telefoonprovider. “Yes! Wat prachtig. Ik snap enerzijds de ophef, want hey, ze heeft niet zoveel aan. Maar ik zeg altijd: ‘if you got it, flaunt it’. And she’s got it! De outfit doet me een beetje denken aan de kostuums in The Great Gatsby, wat ik overigens ook een fantastische film vind. Ze zou er niet in misstaan. Ja, voor een Rihanna in deze outfit mag je mij wel wakker maken, haha.”

Bryan, 23 jaar, student Communicatie. “Haha, wauw! Dat is weer even wat anders. Ze heeft een mooi lijf, dat is zeker. Maar ik vind het een beetje underdressed voor op de rode loper. Sexy is leuk, maar je kan ook overdrijven. Niemand kan zich zo nog concentreren met haar in de buurt, toch?

13.3.6 Mijn ergste outfit

Met haar eigen modelabel NIKKIE, gelanceerd in 2011, timmert Nikkie Plessen (30) hard aan de weg. Haar merk heeft meer dan 350 verkooppunten en verovert langzaam maar zeker de wereld. Een echte modekoningin, die Nikkie. Reden genoeg voor lezeres Bo om zich af te vragen of Nikkie zichzelf weleens voor haar hoofd slaat wanneer ze een oude foto van haarzelf tegenkomt.

“Ik Google mezelf nooit. Wanneer er ergens iets over mij geschreven is waar ik echt van moet weten, lichten anderen mij daar wel over in. Toen jullie mij vroegen wat ik nou echt de ergste outfit vind die ik ooit heb gedragen, ben ik toch aan het Googelen geslagen. Ik heb zoveel shows, rode lopers en presentatieklussen gehad dat ik even goed moest graven in mijn eigen online geschiedenis. De gruwel begon. De ene foto was nog erger dan de andere. ‘Hoe heb ik dat ooit kunnen dragen?’ dacht ik meerdere keren bij mezelf.

Bij een oud nieuwsartikel over iets dat geheel los staat van deze foto, trof ik dit gouden pakje aan. What was I thinking? Ik weet mijn God niet meer wat voor gelegenheid dit was, zo te zien was ik iets aan het presenteren op televisie. Ik ben er in ieder geval een stuk jonger (en minder wijs) dan nu. Alles is fout aan deze outfit. Het decolleté is véél te diep, dat ze me zo het podium op hebben laten gaan begrijp ik echt niet. Het goud doet me denken aan een kostuum van ABBA. De make-up is veel te dik aangebracht, ik lijk wel geschminkt! En tot slot is die lange bos haar erbij ook teveel van het goede. Tegenwoordig weet ik: is de outfit een echte eyecatcher, houdt de make-up en het kapsel dan rustig. Had iemand mij dit toen maar uitgelegd.

13.3.7 Supermarkt Keukenprinses

Voor de echte supermarkt

keukenprinsessen die geen zin hebben om hun ingrediënten overal en nergens vandaan te toveren, heeft lezeres Maureen een heerlijk simpel recept! Deze pesto Tagliatelle ligt binnen een handomdraai in het

boodschappenwagentje én op het bord.

Breng een pan met water aan de kook en voeg de Tagliatelle hieraan toe. Tegelijkertijd zet je een koekenpan op en gooi je daar de stukjes kipfilet in. Zodra het allebei gaar is, zet je het fornuis uit, giet je de pasta af en roer je de kipfilet door de pasta. Vervolgens roer je de pesto, rucola en cherrytomaatjes er ook doorheen. En geloof het of niet, nu is het al klaar! Kijk, daar houden we van.

Alle vijf de ingrediënten voor deze heerlijk simpele pasta zijn te vinden in de supermarkt. Voor 4 personen:

500 gram Tagliatelle

200 gram kipfilet (in stukjes gesneden) 1 potje pesto

1 zak rucola

1 bakje cherrytomaatjes

13.3.8 Glamour Loves the Weekend

Dit evenement is gekozen door Glamour-lezeres Noa.

Nog geen plannen voor het weekend? Glamour-lezeres Noa is zaterdag te vinden bij Dockyard Festival in Amsterdam, waar onder anderen The Advent en

Egbert Live de lekkerste techno plaatjes draaien! Noa is zo lief geweest om voor jullie een fijne korting te regelen waardoor je erbij kan zijn voor slechts €20 in plaats van €35! Ziet Noa jullie daar!? Je hoeft niet bang te zijn voor slecht weer, want het terrein bevat vijf tenten. Trek dus gerust je mooiste pakje aan.

13.3.9 Glamour Boekenclub

Deze maand mocht Glamour’s hoofdredacteur Sanne een boek kiezen voor de Glamour Boekenclub en daar hoefde ze niet lang over na te denken. “I love Lena Dunham! Dit boek schrijft ze met ontzettende humor en zelfspot, maar er zijn ook wijze levenslessen in verscholen waar alle jonge vrouwen van kunnen leren. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!”

Lees en praat jij mee met Glamour over dit boek? Over precies een maand, op 1 december, hebben wij dit boek uit en opent de discussie op deze pagina. Je kunt in deze discussie meerdere topics openen die gaan over het boek en met de Glamour-redactie en de lezeressen napraten over Not That Kind Of Girl. Veel leesplezier!

13.3.10 Glamour Facts

13.3.11 Column Nicolette van Dam

Van de week dacht ik dat er bij mij thuis werd ingebroken. Ik lag in bed en werd wakker van een raar gebonk op de vloer, één verdieping lager. Ik pakte mijn horloge van mijn nachtkastje. Zes uur ’s ochtends. Directe paniek. Wat ís dat voor geluid? Snel maakte ik mijn man, Bas, wakker. Dat ging niet bepaald gemakkelijk. De avond daarvoor hadden we een aantal vrienden over de vloer gehad voor een gezellig avondje borrelen. Eindelijk werd hij wakker en ook hij hoorde de vreemde geluiden. “Het lijken wel voetstappen, joh,” zei hij. Ik voelde buikpijn opkomen. Bas sprong uit bed, pakte een golfclub en ging bovenaan de trap staan luisteren. Ik ging achter hem staan en samen keken we door de trapgaten naar de vloer van de verdieping onder ons. Het geluid werd steeds harder en wij ademden steeds zachter. Langzaam kwam de inbreker in beeld: een klein, blond meisje met veel te grote pumps aan. Alle adem die ik had opgehouden kwam er in één opgeluchte zucht uit. Het was mijn dochtertje, Lola-Lily! “Oh Jezus,” zei Bas, met de golfclub nog in zijn hand. Verschikt keek Lola-Lily op. “Wat ben je allemaal aan het doen schat?” vroeg Bas. “Ik doe een modeshow en ik ben mama,” antwoordde Lola. Ik liep de trap af en tilde haar op. “Is het daar niet een beetje vroeg voor?” Ineens zag ik dat ze roze lippenstift op had. Ik kon mijn lachen niet meer inhouden en tilde haar richting de keuken, waar ik haar in haar stoeltje zette. Ik keek om me heen en zag overal wijnglazen, bierflesjes en verdwaalde snacks. The morning after the night before. “Bah,” zei Lola. Ze bedoelde vast de geur van drank en frituur. Langzaam ruimde ik alles op. Ik besloot een lekker uitgebreid zondags ontbijt te maken. Iedereen was immers toch al wakker.

13.3.12 Column Sigrid ten Napel

De showbizz heeft mij veel geleerd over mode. Zo weet ik dat zwart altijd goed is. Ook weet ik dat Crocs uit den boze zijn. Hoe bekender ik word, hoe meer ik mijn best doe om er modieus en stijlvol bij te lopen. Wanneer ik een evenement heb bezocht en ik lees vervolgens in de bladen dat ik er fantastisch uitzag, doet mij dat goed. Laatst kwam ik erachter dat ik misschien iets te veel bezig ben met hoe ik eruitzie. Op zaterdagavond had ik een standaard eet- en logeerfeest met goede vriendin Tanja. Beetje zappen, beetje eten, beetje chillen.. heerlijk! De volgende ochtend besloten we even snel naar de bakker van drie straten verderop te gaan om verse broodjes en muffins te halen (slecht, maar ja, ik had de avond daarvoor al zoveel gezondigd dat dit er ook nog wel bij kon). “Geef me een half uurtje,” zei ik tegen haar. “Een half uur!? Wat moet je allemaal doen dan? Je gaat je toch niet helemaal opmaken, hè?” riep ze verontwaardigd terug. Was ik overdreven bezig? Ik bekeek haar. Ze droeg een

joggingbroek en haar haren zaten in een simpele knot. Eigenlijk wilde ik me even opfrissen, een goede outfit aan doen en een likje mascara aanbrengen. Oh ja, en mijn haar doen. “De

paparazzi ligt heus niet in de bosjes tegenover de bakker, Sig. Doe even normaal. Kom, ik heb honger,” zei Tanja. Ze had gelijk ook. Waar maak ik me druk om? Het is zondagochtend en ik heb honger. Who cares hoe ik eruitzie? Ik schoot in een oncharmante onesie en liep met haar

naar buiten. Het klinkt misschien overdreven, maar ik voelde een enorme druk van mijn schouders afvallen. Bij de bakker werd ik om mijn schouder getikt. Ik draaide me om en stond oog in oog met een vrouw van rond de 50. “Sorry hoor, maar bent u niet van Penoza?” vroeg ze. Ik knikte. “Wat leuk, zou ik een handtekening mogen?” Ik stemde in een krabbelde het op een papiertje. “In het echt heb je net zo’n knap koppie als op televisie,” zei ze toen ze het papiertje aanpakte. Ik begon te lachen en bedankte haar. Waar had ik me die ochtend in godsnaam druk om gemaakt? Mensen zien het verschil niet eens. Ik pakte het tasje van de bakker aan en zette een hap in een vanillemuffin. Life is good.

13.4 Social media planning met bijbehorende posts

In document Glamour (pagina 68-77)