• No results found

Pijlers en rubrieken

In document Glamour (pagina 51-55)

6 Best practices

10.1 Pijlers en rubrieken

Uit onderzoek blijkt dat mode, beauty, voeding, reizen en liefde, seks & relaties populaire pijlers zijn onder de doelgroep en dat de rubrieken ‘Hé, het is oké’, de winactie op Woensdag Champagnedag, de foodblog van Rens Kroes, de sportblog van Fitgirlcode en de love, life & seksblog van psycholoog Janneke Gaanderse de populairste rubrieken zijn bij Glamour. Hier moet Glamour geen afstand van doen. Alle overige pijlers en rubrieken komen te vervallen en worden vervangen door content die is ontstaan vanuit het onderzoek. Hieronder volgt een overzicht van de pijlers en bijbehorende rubrieken die Glamour mee moet nemen in haar nieuwe social mediastrategie. Het merendeel van deze rubrieken wordt bedacht en geschreven door de doelgroep van Glamour en een klein deel door redacteuren van Glamour. Per rubriek staat aangegeven door wie het geschreven wordt.

Glamour Ambassadeurs

Glamour-lezeressen kunnen zich opgeven om Glamour Ambassadeur te worden. Ieder jaar kiest Glamour tien ambassadeurs uit de doelgroep die voor Glamour naar openingen,

productlanceringen, premières en festivals gaan en hier vervolgens een artikel over schrijven of een video over maken.

Mode

Shopping Tips (redactie)

Binnen de rubriek Shopping Tips verschijnen artikelen over de leukste mode-items die op dat moment te vinden zijn in (online) winkels. Ook wordt per item aangegeven bij wat voor lichaamsfiguur dit past en hoe je dit het beste kunt stijlen met accessoires. Een voorbeeld van dit artikel is te vinden in §13.3.1.

It’s Sale (doelgroep)

Bij It’s Sale lees je over de beste deals die je op dat moment kunt bemachtigen tijdens de sale, gekozen door de doelgroep. Ook wordt hier aangekondigd wanneer de sale van start gaat in bepaalde kledingwinkels, zoals De Bijenkorf en Zara. In §13.3.2 is een voorbeeld van dit artikel.

On the Streets (redactie en doelgroep)

Bij deze rubriek gaat Glamour de straat op om jonge vrouwen die er leuk uitzien te fotograferen en hun vragen te stellen over hun stijl en de kleding die ze dragen. Een voorwaarde is wel dat het merendeel van de kleding die zij dragen betaalbaar moet zijn. Een voorbeeld van dit artikel is te vinden in §13.3.3.

Van catwalk naar kast (doelgroep)

In deze artikelen laat Glamour zien hoe je de outfits van coutureshows kunt kopiëren met goedkopere alternatieven. Iemand uit de doelgroep kiest een outfit van de catwalk die zij graag gekopieerd wil zien. Een voorbeeld hiervan is te zien in 13.3.4.

Wat vinden mannen van? (redactie en doelgroep)

Binnen deze rubriek geven normale mannen hun ongezouten mening over bepaalde trends en outfits van beroemdheden. De doelgroep van Glamour bepaald waar de mannen hun mening over moeten geven. Zie §13.3.5 voor een voorbeeld van dit artikel.

Mijn ergste outfit (doelgroep)

In deze rubriek schrijven redacteuren en bekende mensen over een outfit waarvan ze niet begrijpen dat ze dit ooit hebben kunnen dragen. De doelgroep kiest wie er moet vertellen over haar ergste outfit. Een voorbeeld hiervan is te vinden in §13.3.6.

Beauty

How to (redactie en doelgroep)

In deze rubriek laten beauty-redacteuren van Glamour zien hoe je bepaalde make-

uptechnieken toepast. Dit wordt gedaan op Glamour-lezeressen, omdat uit onderzoek blijkt dat de doelgroep zich wil kunnen verplaatsen en herkennen in mensen. Glamour-lezeressen kunnen zich hiervoor opgeven door te reageren op social media. Een voorbeeld hiervan is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=YMRZy55InWs

Getest (doelgroep)

In Getest worden nieuwe beautyproducten getest en gereviewd door Glamour-lezeressen. Glamour-lezeressen kunnen zich hiervoor opgeven door te reageren op social media. Een voorbeeld hiervan is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=5MRrFICqGn4

Voeding

Foodblog van Rens Kroes (redactie en doelgroep)

Dit is een bestaande rubriek van Glamour. Rens Kroes deelt een gezond en bijzonder recept, vaak door haar persoonlijk bedacht en in elkaar gezet. Deze recepten bevatten vaak

superfoods en andere speciale ingrediënten. De doelgroep kan vragen stellen aan Rens Kroes die zij beantwoordt in haar volgende artikel.

Supermarkt Keukenprinses (doelgroep)

In deze rubriek worden simpele recepten gedeeld door de doelgroep waar niet veel tijd voor nodig is en waarvan de ingrediënten makkelijk te verzamelen zijn. Alle ingrediënten zijn

gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, in plaats van in allerlei natuurwinkels. Een voorbeeld hiervan is te vinden in §13.3.7.

Reizen en vrije tijd

Glamour Loves the Weekend (doelgroep)

Iedere week kiest iemand uit de doelgroep een evenement dat in het komende weekend plaatsvindt. De volgers van Glamour krijgen korting op dit evenement. Zie §13.3.8 voor een voorbeeld hiervan.

Droomplek (doelgroep)

In deze rubriek zet iemand uit de doelgroep een droomplek centraal. Dus een paradijs op aarde waar je minimaal één keer naartoe moet in je leven. Een voorbeeld is hier te bekijken:

http://www.buzzfeed.com/jenniferschaffer/the-philippines-is-paradise#.yoJ5okG7aQ Woensdag Champagnedag (redactie)

Dit is een bestaande rubriek van Glamour. Iedere woensdag maken de volgers van Glamour kans op een mooie prijs, zoals een tas, sieraad of weekendje weg. Dit kunnen zij winnen door op de site een formulier in te vullen.

Glamour Boekenclub (redactie en doelgroep)

Hierin maakt de Glamour-redactie iedere maand bekend welk boek zij gaan lezen. Glamour’s volgers kunnen meepraten over het boek met redacteuren en andere lezeressen. Een voorbeeld hiervan is te zien in §13.3.9.

Liefde, seks en relaties

Love, life & seksblog van psycholoog Janneke Gaanderse (redactie en doelgroep) Dit is een bestaande rubriek van Glamour. Psycholoog Janneke Gaanderse schrijft over verschillende dingen die horen bij dit thema, zoals hoe je met bindingsangst om moet gaan en hoe je over je liefdesverdriet heen komt. De doelgroep kan vragen stellen aan Janneke die zij beantwoordt in haar volgende artikel.

Sport

Sportblog van Fitgirlcode (redactie en doelgroep)

Dit is een bestaande rubriek van Glamour. Hierin laten de dames van Fitgirlcode zien hoe je bepaalde sportoefeningen moet uitoefenen en schrijven zij bijvoorbeeld wat je moet doen als je geen motivatie kunt vinden om te sporten. De doelgroep kan vragen stellen aan Fitgirlcode die zij beantwoorden in hun volgende artikel.

Personal

Hé, het is oké (doelgroep)

Dit is een bestaande rubriek van Glamour. Door middel van een afbeelding plaatst Glamour grappige en geruststellende spreuken op social media. Voortaan kan de doelgroep suggesties insturen voor Hé, het is oké.

The Editors Favorites (redactie en doelgroep)

Een redacteur of blogger van Glamour vertelt in een video over haar favoriete film, serie, vakantiebestemming, online shop en meer. Volgers van Glamour kunnen van tevoren vragen insturen op social media. Een voorbeeld hiervan is hier te bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=0HwDK1iJ7Qg Vlogging Editors and interns (redactie)

In deze rubriek volg je door middel van video’s het leven van redacteuren en stagiaires op de redactie van Glamour. Iedere keer neemt één iemand van de redactie je mee tijdens haar werkweek op de redactie en naar evenementen. Een voorbeeld hiervan is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=LSuXmnrRWJk

Het verhaal van … (doelgroep)

Hier lees je de ‘real life story’ van iemand uit de doelgroep die iets ergs of bijzonders heeft meegemaakt. Een voorbeeld hiervan is hier te bekijken: http://www.mirror.co.uk/news/real- life-stories/one-four-british-young-people-6605763

Quiz (doelgroep)

Hier kan de doelgroep een quiz spelen. Wanneer alle vragen zijn ingevuld, krijgen zij bijvoorbeeld een uitslag over hoe zij zelf zijn als persoon, of hoeveel zij weten over bijvoorbeeld een bepaalde televisieserie. Een voorbeeld is hier te zien:

http://www.buzzfeed.com/sheridanwatson/so-many-ks-but-only-one-choice#.qvlqP7VdEw Glamour Facts (redactie)

In Glamour Facts wordt in de vorm van een afbeelding een leuk of interessant feit gegeven over alles waar Glamour zich mee bezig houdt, zoals over vrouwen, liefde, kleding, make-up en voeding. De ‘Wist je dat-jes’ worden gedeeld door middel van een afbeelding, omdat uit onderzoek blijkt dat de doelgroep het fijn vindt om af en toe een hele korte tekst te lezen, vooral op internet en social media. Een voorbeeld hiervan is te zien in §13.3.10.

Column: Nicolette van Dam

In haar column schrijft presentatrice Nicolette van Dam (31) over haar leven als jonge moeder en alles wat daarbij komt kijken. Nicolette van Dam werkt al jaren in de showbizz, wordt geroemd om haar kledingkeuze en lijkt de perfecte balans te maken tussen carrière en haar privéleven, iets waar een deel van Glamour’s doelgroep ook naar zal streven. Een voorbeeld hiervan is te vinden in §13.3.11.

Column: Sigrid ten Napel

Actrice Sigrid ten Napel (22) schrijft over haar werk als actrice (ze speelt onder andere in de succesvolle series Penoza en Overspel) en over haar leven daaromheen. Wat doet ze in haar vrije tijd? Wat maakt ze daar allemaal mee? Sigrid ten Napel is een rijzende ster die de jonge leraressen kan inspireren. Ze verschijnt altijd in indrukwekkende outfits op rode lopers en is te gast op de leukste feesten. In §13.3.12 is een voorbeeld te vinden.

Celebrities

Het nieuws van vandaag uit celeb-world (redactie)

In deze rubriek verschijnt het belangrijkste nieuws over beroemdheden. Hoewel uit onderzoek blijkt dat celebrities steeds minder populair worden, is ook gebleken dat de doelgroep het ontspannend vindt om hier af en toe over te lezen. Een voorwaarde is wel dat het geen roddels zijn, maar bevestigd nieuws. Deze rubriek moet goed worden gemonitord om in de gaten te houden of de rubriek nog populair is.

10.2 Frequentie en snelheid

In document Glamour (pagina 51-55)