• No results found

DIENST SECRETARIAAT - DIENSTVERLENENDE VERENIGING CIPAL - AANDUIDING VAN DE VERTEGENWOORDIGER EN PLAATSVERVANGER VAN DE GEMEENTE OP DE ALGEMENE

Artikel 10: niet-leden en externen

31 DIENST SECRETARIAAT - DIENSTVERLENENDE VERENIGING CIPAL - AANDUIDING VAN DE VERTEGENWOORDIGER EN PLAATSVERVANGER VAN DE GEMEENTE OP DE ALGEMENE

VERGADERING

Dominique Malfait 21 mei 2015

De gemeenteraad, in openbare zitting van 21 mei 2015.

Overwegende dat de gemeente deelnemer is van de dienstverlenende vereniging CIPAL.

Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, en het decreet van 18 januari 2013 houdende de wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001.

Gelet op de statuten van CIPAL.

Overwegende dat artikel 44 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat de benoemingsprocedure met de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

Overwegende dat artikel 59 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat er een onverenigbaarheid bestaat tussen het mandaat van vertegenwoordiger op de algemene vergadering en dat van lid van een van de andere organen.

Overwegende dat ingevolge het gewijzigde artikel 44 van het DIS en het gewijzigde artikel 35 van de statuten van CIPAL DV er niet langer voor elke algemene vergadering afzonderlijk een vertegenwoordiger moet benoemd worden, maar de vertegenwoordiger voor de volledige legislatuur kan worden aangeduid.

Gelet op de oproepingsbrief van 22 april 2015 van CIPAL DV houdende dat er een algemene vergadering plaatsvindt op 12 juni 2015 om 10.30 uur in het Aldhem Hotel, Jagersdreef 1 te 2280 Grobbendonk, met volgende punten aan de agenda:

1. Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers

2. Jaarverslag van de raad van bestuur en verslag van de commissaris over de

enkelvoudige jaarrekening van CIPAL over het boekjaar 2014, afgesloten op 31 december 2014

3. Goedkeuring van de enkelvoudige jaarrekening van CIPAL over het boekjaar 2014, afgesloten op 31 december 2014

4. Jaarverslag van de raad van bestuur en verslag van de commissaris over de geconsolideerde jaarrekening van CIPAL over het boekjaar 2014, afgesloten op 31 december 2014

5. Goedkeuring van de geconsolideerde jaarrekening van CIPAL over het boekjaar 2014, afgesloten op 31 december 2014

6. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders en aan de commissaris voor de uitoefening van hun mandaat tijdens het boekjaar 2014

7. Vervanging bestuurder

8. Benoeming en vervanging van leden van het adviescomité 9. Rondvraag

10. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering.

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van heden tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente m.b.t. de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL.

Gelet op de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 4 mei 2015 houdende deze zaak te verzenden naar de gemeenteraad.

Gaat in openbare zitting over tot de benoeming van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger van de gemeente op de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL, met als kandidaten:

Vertegenwoordiger: Mark van Heel, raadslid, Industrieweg 13 te Boom Plaatsvervanger: Godelieve Van Dyck, raadslid, Parkstraat 32 te Boom

BESLIST: met 3 onthoudingen van Hans Verreyt, Nancy Bellen, François Addiers en 21 ja-stemmen van Linda Lauwers, Kris Van Hoeck, Ils Blommaerts, Dany Bosteels, Inge De Ridder, Patrick Marnef, Peter De Ridder, Vicente Pascual Termens, Ann De Maere, Nourdine Elkaouakibi, Abdelhafid El-Hajoutti, Francisco Sanchez Y Santos, Mark van Heel, Britt Willems, Ann De Smedt, Godelieve Van Dyck, Jonathan Van Limbergen, Sven Cools, Juan Roca Cervera, Lydie Smits en Jeroen Baert Artikel 1: volgende personen aan te duiden voor de algemene vergadering van CIPAL op 12 juni 2015 om 10.30 uur in het Aldhem Hotel, Jagersdreef 1 te 2280 Grobbendonk :

- Vertegenwoordiger: Mark van Heel, raadslid, Industrieweg 13 te Boom - Plaatsvervanger: Godelieve Van Dyck, raadslid, Parkstraat 32 te Boom

alsook voor alle algemene vergaderingen van CIPAL DV voor de resterende duur van de legislatuur die vanaf het jaar 2014 georganiseerd worden tot en met 31 december 2018.

Artikel 2: het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van onderhavige beslissing en een afschrift van onderhavige beslissing te bezorgen aan de dienstverlenende vereniging CIPAL, Cipalstraat 1 – 2440 Geel.

32 DIENST SECRETARIAAT - DIENSTVERLENENDE VERENIGING IKA - VASTSTELLING VAN HET MANDAAT VAN DE VERTEGENWOORDIGER VAN DE GEMEENTE M.B.T. DE AGENDAPUNTEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De gemeenteraad, in openbare zitting van 21 mei 2015.

Gelet op de gemeenteraadsbeslissing d.d. 18.05.1989 inzake de toetreding tot de intercommunale vereniging IKA.

Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, en het decreet van 18 januari 2013 houdende de wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001.

Overwegende dat artikel 44 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat de benoemingsprocedure met de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

Overwegende dat artikel 59 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat er een onverenigbaarheid bestaat tussen het mandaat van vertegenwoordiger op de algemene vergadering en dat van lid van één van de andere organen.

Gelet op artikel 53 van het decreet van de intergemeentelijke samenwerking dat het volgende vermeldt:

“De op voordracht van de deelnemende gemeenten en provincies benoemde bestuurders brengen minstens tweemaal per jaar tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad of van de provincieraad die hen heeft voorgedragen, verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en verstrekken toelichting bij het beleid van de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging.

In de gemeenten en de provincies die geen bestuurder hebben voorgedragen of waarvan de voorgedragen kandidaat niet is benoemd, wordt in dezelfde omstandigheden de toelichting verstrekt door de voorzitter van de raad van bestuur of de door de voorzitter daartoe gedelegeerde bestuurder.”

Gelet op het aangetekend schrijven van 17 april 2015 houdende dat er een algemene vergadering plaatsvindt op dinsdag 16 juni 2015 om 12.00 uur in het Hof van Nazareth, Nazarethdreef 101 te 2500 Lier, met volgende punten aan de agenda:

1. Verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering 2. Jaarrekening 2014

3. Verslag van de commissaris aan de algemene vergadering

4. Kapitaalverhoging IKA

5. Kapitaalverhoging IKA ter financiering van aandelen Publi-T en toetreding tot W4F 6. Toetreding tot windprojecten ism ENECO

7. Kwijting van de bestuurders en de commissaris 8. Statutaire benoemingen en mededelingen.

Overwegende dat de gemeenteraad kennis neemt van het verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering.

Overwegende dat de gemeenteraad kennis neemt van de balans en resultatenrekening en winstverdeling.

Overwegende dat ENECO een voorstel tot deelname formuleert dat past in de strategische doelstellingen van IKA.

Gelet op het feit dat de gemeente opgeroepen werd te beraadslagen over de nieuwe strategische en financiële participatie in ENECO.

Overwegende dat deze deelname geen impact heeft op het budget en de rekening van de gemeente.

Overwegende dat de investering in projecten in samenwerking met ENECO financieel gunstig beoordeeld wordt.

Gelet op de motiveringsnota die bij de oproepingsbrief is gevoegd.

Gelet op het gemeentedecreet.

Gelet op de collegebeslissing van 04/05/2015 houdende deze zaak te verzenden naar de gemeenteraad.

BESLIST: eenparig

Artikel 1: na onderzoek van de documenten die bij de oproeping zijn gevoegd, zijn goedkeuring te hechten aan de agenda en de afzonderlijke punten van de agenda van de algemene vergadering van IKA op

dinsdag 16 juni 2015 om 12.00 uur in het Hof van Nazareth, Nazarethdreef 101 te 2500 Lier, met volgende punten aan de agenda:

1. Verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering 2. Jaarrekening 2014

3. Verslag van de commissaris aan de algemene vergadering 4. Kapitaalverhoging IKA

5. Kapitaalverhoging IKA ter financiering van aandelen Publi-T en toetreding tot W4F 6. Toetreding tot windprojecten ism ENECO

7. Kwijting van de bestuurders en de commissaris 8. Statutaire benoemingen en mededelingen.

Artikel 2: zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering.

Artikel 3: zijn goedkeuring te verlenen aan de balans, resultatenrekening en winstverdeling m.b.t. het boekjaar 2015.

Artikel 4: de vertegenwoordiger (of bij belet de plaatsvervanger) wordt gemandateerd om op de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging IKA op 16 juni 2015 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de gemeenteraad zijn genomen over de agendapunten van de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging IKA op 16 juni 2015 en verder al het nodige te doen voor de afwerking van de volledige agenda.

Artikel 5: het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van onderhavige beslissing en een afschrift te bezorgen van deze beslissing aan het secretariaat van de dienstverlenende vereniging IKA, c/o Intermixt, Ravensteingalerij 4 bus 2 te 1000 Brussel, t.a.v. de heer Lieven Ex.

33 DIENST SECRETARIAAT - DIENSTVERLENENDE VERENIGING IKA - AANDUIDING VAN DE