• No results found

Artikel 1: de VWZ zorgt ervoor dat inwoners van Boom minimum 8 uur per week kunnen zwemmen, volgens de openingsuren zoals die in onderling overleg zullen worden vastgesteld. Hiertoe zal de VWZ het zwembad jaarlijks openstellen tijdens de maanden september tot en met half juni.

De mogelijkheid bestaat om in onderling overleg een uitbreiding van de zwemuren te voorzien vanaf januari 2016.

Tevens bestaat de mogelijkheid om vanuit de gemeente buiten deze vastgestelde zwemuren, voor alle Bomenaars, ook zwemkampen, babyzwemmen, start to swim en andere zwemactiviteiten te organiseren.

Artikel 2: de VWZ zorgt te allen tijde voor voldoende gekwalificeerde redders tijdens deze openingsuren en de eventuele georganiseerde activiteiten door de gemeente.

Artikel 3: de VWZ staat in voor het ontvangen van de inkomgelden die worden bepaald in het gemeentelijk retributiereglement en rekent deze maandelijks af aan het gemeentebestuur. Het ontvangen van de inkomgelden gebeurt aan de hand van genummerde tickets die door de gemeente Boom worden geleverd.

Artikel 4: de gemeente Boom zal bijdragen in de kosten van de exploitatie – die volledig ten laste is van de VWZ - ten bedrage van 60.000,00 euro per seizoen (september tot en met half juni).

Artikel 5: minimum 2x per jaar wordt er een overleg georganiseerd tussen beide partijen, met name één begin januari en één einde juni van elk jaar. Naast de vrij te bepalen agendapunten zal ook de financiële opvolging op iedere vergadering aan bod moeten komen.

Artikel 6: de VWZ zal – i.f.v. de exploitatiekosten – jaarlijks de boekhouding voorleggen aan de gemeente.

Artikel 7: onderhavige samenwerkingsovereenkomst gaat in op 01.09.2015 en geldt voor de duur van het zwemseizoen, met name tot 15 juni. De overeenkomst wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd (om dan opnieuw te lopen van september tot juni), behoudens opzeg door één van de partijen, die aangetekend dient te gebeuren vóór 1 juni.

Artikel 8: indien de exploitatiekosten te hoog zouden oplopen omwille van mankementen aan de technische installatie of de accommodatie, kan onderhavige samenwerkingsovereenkomst worden stopgezet voor zover hiertoe wordt beslist in onderlinge overeenstemming tussen partijen.

Artikel 9: partijen verklaren dat het hun beider intentie is om deze samenwerkingsvorm te stoppen van zodra er een interregionaal (of enige andere vorm van bovenlokaal) zwembad voor de regio gerealiseerd zou zijn.

Gedaan te Boom op xx.xx. 2015, in 2 exemplaren, waarvan elke partij verklaart een exemplaar te hebben bekomen.

Voor het gemeentebestuur

De secretaris De burgemeester

Arie Hoyaux Jeroen Baert

Voor de Verenigde Willebroekse Zwemclub vzw

De secretaris De voorzitter

Werner Buls Dirk Duymelinck

BESLIST: eenparig

Enig artikel : in te stemmen met het afsluiten van bovenstaande samenwerkingsovereenkomst met de Verenigde Willebroekse Zwemvereniging betreffende het gebruik van het zwembad J.F.Willemsstraat.

Hierbij zal de VWZ het zwembad jaarlijks openstellen tijdens de maanden september tot en met half juni. De samenwerkingsovereenkomst gaat in op 01.09.2015 en geldt voor de duur van het zwemseizoen, met name tot 15 juni. De overeenkomst wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd (om dan opnieuw te lopen van september tot juni), behoudens opzeg door één van de partijen, die aangetekend dient te gebeuren vóór 1 juni.

11 DIENST GRONDGEBIEDZAKEN - OPENBARE WERKEN - VERNIEUWEN VAN VOETPADEN OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE - DIENSTJAAR 2015 - LASTVOORWAARDEN EN WIJZE VAN GUNNEN

De gemeenteraad, in openbare zitting van 21 mei 2015.

Gelet op de noodzaak om in verschillende straten van de gemeente de voetpaden, boordstenen en goten te vernieuwen.

Overwegende dat de dienst grondgebiedzaken – openbare werken voor het uitvoeren van deze werken een overheidsopdracht heeft opgemaakt (2015/840) en de kosten heeft geraamd op 217.000 EUR, incl. btw.

Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, § 2, 1°

a.

Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 120.

Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 3, § 2.

Gelet op de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 14 januari 2013, en latere wijzigingen.

Overwegende dat overeenkomstig de bepalingen van de gemeenteraad van 26 juni 2008 de heer ontvanger (financieel beheerder) op 8 april 2015 voor deze ingenomen financiële verbintenis, na voorafgaande krediet- en wetmatigheidcontrole volgend visum uitbracht: gunstig.

Gelet op de collegebeslissing van 13 april 2015 om deze zaak naar de gemeenteraad te verzenden.

Overwegende dat op het budget (2015) 2015141024 voldoende krediet beschikbaar is.

BESLIST: eenparig

Artikel 1: goedkeuring te hechten aan bestek 2015/840 van de dienst grondgebiedzaken voor het vernieuwen van voetpaden in verschillende straten van de gemeente voor een geraamd bedrag van 217.000 EUR, incl. btw en de gunning te doen aan de hand van de openbare aanbesteding.

Artikel 2: de kosten te verrekenen op budget (2015) nr. 201514102.

12 DIENST GRONDGEBIEDZAKEN - OPENBARE WERKEN - VERNIEUWEN VAN DE TOPLAAG IN ASFALT IN DE VOETBALLERSTRAAT EN HERSTELLING VAN 50 LOCATIES IN ASFALT IN VERSCHILLENDE STRATEN VAN DE GEMEENTE - LASTVOORWAARDEN EN WIJZE VAN GUNNEN

De gemeenteraad, in openbare zitting van 21 mei 2015.

Gelet op de noodzaak om in de Voetballerstraat en 50 locaties op het grondgebied van de gemeente van een nieuwe toplaag te voorzien.

Overwegende dat de dienst grondgebiedzaken – openbare werken hiervoor een opverheidsopdracht heeft opgemaakt (2015/841) voor een geraamd bedrag van 26.018,40 EUR incl. btw.

Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, § 2, 1°

a.

Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 120.

Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 3, § 2.

Gelet op de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 14 januari 2013, en latere wijzigingen.

Overwegende dat overeenkomstig de bepalingen van de gemeenteraad van 26 juni 2008 de heer ontvanger (financieel beheerder) op 22.04.2015 voor deze ingenomen financiële verbintenis, na voorafgaande krediet- en wetmatigheidcontrole volgend visum uitbracht: gunstig.

Gelet op de collegebeslissing van 20.04.2015 om deze zaak naar de gemeenteraad te verzenden.

Overwegende dat op het budget 2015141024 voldoende krediet beschikbaar is.

BESLIST: eenparig

Artikel 1: goedkeuring te hechten aan bestek 2015/841 van de dienst grondgebiedzaken voor het vernieuwen van de toplaag in de Voetballerstraat en 50 locaties op het grondgebied van de gemeente en de gunning te doen aan de hand van de onderhandelingsprocedure.

Artikel 2: de kosten te verrekenen op budget 2015141024.

13 DIENST GRONDGEBIEDZAKEN - OPENBARE WERKEN - SANERING

HERWAARDERINGSGEBIED NOEVEREN - FASE 2 - NIELSESTRAAT - BIJKOMENDE AFKOPPELINGEN AFVALWATER EN HEMELWATER OP PERCEELSNIVEAU - GOEDKEURING De gemeenteraad, in openbare zitting van 21 mei 2015.

Overwegende dat de gemeenteraad in zitting d.d. 19.09.2013 het definitief ontwerp goedkeurde van het project “sanering herwaarderingsgebied Noeveren – aanleg DWA en RWA riolen – Aquafin project A200096 – Noeveren fase 2 – Nielsestraat voor het totaal geraamd bedrag van 1.993.409,29 euro (btw inbegrepen).

Overwegende dat voor bestaande woningen in Vlarem II de verplichte afkoppeling voorzien wordt op het ogenblik van de aanleg of heraanleg van de riolering. Woningen in een open en halfopen bebouwing dienen een volledige scheiding van afvalwater en hemelwater afkomstig van grondvlakken en dakvlakken door te voeren. Voor woningen in een gesloten bebouwing is de scheiding van

afvalwater en hemelwater afkomstig van dakvlakken en grondvlakken verplicht voor de vlakken waarvoor geen leidingen door of onder het gebouw moeten aangelegd worden.

Overwegende dat de gemeenteraad in zitting d.d. 17.10.2013 besliste om de opdracht voor het afkoppelen van het afvalwater en hemelwater op perceelsniveau in de Nielsestraat voor het geraamde bedrag van 21.100 euro (25.531 euro btw inbegrepen) goed te keuren en onderhands te gunnen aan Studiebureau Talboom.

Overwegende dat er gerekend werd om 60 à 70 woningen af te koppelen in de Nielsestraat.

Overwegende dat initieel was voorzien dat enkel de af te koppelen woningen (gesloten bebouwingen met voortuin, halfopen en open bebouwingen) in kaart zouden gebracht worden.

Gezien de ingewikkelde toestand en de ligging van individuele rioleringen van de woningen in de Nielsestraat was het noodzakelijk om van alle woningen het rioleringsstelsel in kaart te brengen.

Hierdoor dienden er 146 in plaats van 70 woningen bezocht en geïnventariseerd te worden.

Overwegende dat de totale bijkomende kostprijs wordt geraamd op 37.159,45 euro (btw inbegrepen).

Overwegende dat door Studiebureau Talboom NV op 27.03.2015 een factuur voor ereloon

‘afkoppelingen Nielsestraat’ werd ingediend voor het bedrag van 18.325,45 euro (btw inbegrepen).

Overwegende dat de uitgave kan verrekend worden op budgetsleutel 2015/2241007/04/0200 – nr.

raming 2015141041 van het budget 2015.

Overeenkomstig de bepalingen van de gemeenteraad van 26.06.2008 bracht de heer gemeenteontvanger (financieel beheerder) voor deze voorgenomen financiële verbintenis, na voorafgaande krediet- en wetmatigheidcontrole volgend visum uit: positief visum.

Gelet op de collegebeslissing d.d. 27.04.2015 om:

- De bijkomende afkoppeling van 76 woningen in de Nielsestraat door studiebureau Talboom NV voor het bedrag van 18.834 euro (btw inbegrepen) te verzenden naar de gemeenteraad voor goedkeuring.

- De factuur d.d. 27.03.2015 van Studiebureau Talboom voor ereloon ‘afkoppelingen Nielsestraat’ voor het bedrag van 18.325,45 euro (btw inbegrepen) betaalbaar te stellen.

De uitgave te verrekenen op budgetsleutel 2015/2241007/04/0200 – nr. raming 2015141041 van het budget 2015.

BESLIST: eenparig

Artikel 1 : de bijkomende afkoppeling van 76 woningen in de Nielsestraat door studiebureau Talboom NV voor het bedrag van 18.834 euro (btw inbegrepen) goed te keuren.

Artikel 2: de uitgave te verrekenen op budgetsleutel 2015/2241007/04/0200 – nr. raming 2015141041 van het budget 2015.

14 DIENST GRONDGEBIEDZAKEN - OPENBARE WERKEN - OVERNAME OPENBARE VERLICHTING PARKING DE SCHOMME

De gemeenteraad, in zitting van 21 mei 2015.

Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 25.11.2013 principieel akkoord te gaan met de overname van de openbare verlichting van parking De Schomme na grondige herstelling door de Provincie en indien ook de grond van de parking kan overgenomen worden.

Dit werd hun schriftelijk bekend gemaakt op 27.11.2013.

Na ons schrijven herhaalde de Provincie met een schrijven van 10.01.2014 zijn vraag of de gemeente zal overgaan tot de overname van de openbare verlichting van parking De Schomme. Aan deze overdracht gaat een grondige herstelling vooraf op kosten van de provincie.

Over de overname van de grond werd niet gesproken.

Overwegende dat de openbare verlichting van de parking sedert geruime tijd niet meer functioneert en het onveiligheidsgevoel steeds groter wordt.

Overwegende dat de gemeente Boom geregeld klachten krijgt van omwonenden, bezoekers en K Rupel Boom FC.

Gelet op de collegebeslissing d.d. 31.03.2014 de provincie te bevestigen dat de gemeente het beheer van de verlichting op de parking gratis overneemt op voorwaarde dat de Provincie op haar kosten een grondige herstelling uitvoert en dat de verlichting voldoet aan de normen van Eandis voor opname in het gemeentelijk verlichtingsnet en dat de gemeente afziet van de eis om de grond van de parking over te nemen.

Gelet op het voorstel d.d. 24.04.2015 van de Provincie Antwerpen voor overname van de parkingverlichting Schommelei door de gemeente Boom.

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN BEHEER OPENBARE VERLICHTING PARKING DE